Lyx!

Jag snubblade över detta när jag läste en av mina favoritbloggar om Nail Art, nämligen The Daily Nail. Vi snackar om en otroligt talangfull tjej. Men det är inte hennes naglar jag ska blogga vidare om utan denna giftpack från Zoya!
 
Zoya Gilty Pleasures Velvet Box set
Boxen kallas Gilty Pleasures Trio och innehåller tre nagellack samlade i en sammetslåda! Den svarta färgen "Raven", den vita färgen "Purity" och denna:
 
Zoya Gilty
Ett genomskinligt nagellack med guldflagor i 18 karats äkta guld!
 
Officiellt datum för lanseringen är 15:e oktober. Däremot så har jag inga förhoppningar om att det kommer finnas några lådor kvar alls. Förbeställning har varit godkänt sedan en vecka tillbaka och priset ligger bara på $30. Alltså inte ens 300 kronor för hela lådan... Och som Zoya själva skriver om lådan. "When they are gone, they are GONE!" Inga fler såna här lådor kommer att tillverkas. :(
 
Det här hade varit perfekt att göra något med när jag har min challenge nr 46 eftersom temat då är LYX! Men chansen är ju inte så stor. ;)

Inspiration! Newspaper Nails

I min challenge denna vecka lyckades jag ju föra över text från en tidning till mina naglar och jag tänkte visa lite inspiration på hur andra har använt denna teknik. Om ni inte vet hur man gör kan ni läsa det >>HÄR<<. Fast de förespråkar användande av etanol, jag använde aceton, vilket känns lite säkrare...
 
 
Newspaper nail art
Binära koder! Källa
 
På rosa! Källa
 
Beundrarbrev! Källa
 
Sudoku! Källa
 
Serietidningsnaglar! Källa
 
Kartor! Källa
 
Hoppas ni fått lite inspiration iallafall! :)

Nail Art Challenge 35: Inspired by poetry

Min första tanke när jag såg vad veckans challenge var: WTF!! Jag kan inget om poesi, jag läser sällan poesi själv och kan inte ens komma på att jag har en favoritdikt direkt. Jag satt och googlade lite på olika dikter om hästar... kanske kunde jag hitta en bra dikt att inspireras av...
 
Så blev det inte. Plötsligt bara kom jag på att jag inte alls behöver inspireras av en specifik dikt utan bara kan inspireras av poesi i sig. Det skrivna ordet... Och när ordet poesi dyker upp i mitt huvud så ser jag i stort sett alltid det här framför mig:
 
Shakespearesonnet_large_large

Jag tänker mig allt rosor när jag tänker på poesi... kanske beror det på att det är något romantiserat? Dikter handlar ofta om kärlek i någon form.
 
Min plötsliga explosion av inspiration ledde till att naglarna blev klara redan i måndags kväll så när jag väl tog kort på dem igår hade de redan tagit ganska mycket stryk. Så naglarna blev så här:
 
 
Shabby chic var det första pojkvännen sa när han såg det och det kan jag väl också hålla med om. :P men jag fick fram den känsla jag strävade efter och även om jag själv inte är jätteförtjust i varken poesi, rosor eller shabby chic-stilen så blev jag nöjd med naglarna!
 
Vill ni veta hur jag gjort?
 
1. Jag började med en vit bas på hela nageln. 
 
2. Sedan tog jag ett guldaktigt beige lack och duttade på lite hur som helst med en makeupsvamp. Jag ville få bakgrunden att verka som ett gammal gulnat pergament, eller papyrus kanske...
 
3. Sedan kom den roliga delen.Ja jag lyckades med att föra över text från tidningspapper till min nagel. Ni kanske inte kommer ihåg det men jag försökte mig på det i >>Utmaning Nr 6<<, men lyckades inte. Men nu märkte jag att det fungerar om man doppar pappret i en blandning av nagellacksborttagning eller aceton och vatten. Men man får fylla på aceton lite då och då eftersom de ingredienser som för över färgen dunstar bort annars.
 
Här är en video på hur man gör iallafall:
  
 
4. Efter att nageln torkade tog jag försiktigt matt topplack över. Man måste vara jätteförsiktig och lätt på handen annars kan man sudda ut texten. Det är trots allt bara ett tunt lager trycksvärta på nageln.
Jag valde matt dessutom för att få fram mer känsla av gammalt torrt papper.
 
5. Som sista steg satte jag några klistermärken på naglarna som föreställer rosor... Rosor är röda... Jaja. Sen ett sista lager matt topplack för att fixera och matta ner allt ytterligare!
 
6. KLART!

Hipp hipp hurra!

Idag fyller bästa Jenny 25 år!
 
En liten Hello Kitty tillägnad till henne!
 
Snart ska vi iväg och fira henne med god mat och förhoppningsvis en härlig tårta!
 
 

Inspiration! Höstnaglar

 
Varje gång jag ska påbörja en ny design i min Nail Art Challenge så brukar jag sitta och googla på det tema som gäller för veckan, för att få inspiration, se vad anda gjort och så. Förra veckans challenge var ju höstnaglar och det finns mycket snyggt ute i cybervärlden som jag tänkte dela med mig av för att se om någon annan kanske blir inspirerad till att testa dessa.
 
Källa
 
Källa
 
Källa (finns även fler designer på denna sida)
 
Källa
 
Vill ni se fler såna här inspirationsinlägg efter varje challenge? Säg vad ni tycker!
 

Gangnam Style!

Jag har heeeeelt glömt bort att dela med mig av denna fantastiska video! Den har blivit våran ultimata "alla-är-lite-småfulla-och-dansar-låt" när vi festar. Jag lyssnar till och med på den när jag ska städa och en av mina drömmar är att jag någon gång i livet ska få vara med om att ett helt dansgolv är fullt av folk som dansar den fantastiska dansen!
 
Korea = <3
 

 
Och ja, jag är helt 100 % allvarlig!!

Happy cows

Den 14:e september drog djurskyddsorganisationerna "Compassion in World Farming" och "WSPA" tillsammans med glasstillverkaren Ben&Jerry's igång kampanjen Happy Cows till förmån för att kor ska få det bättre i Europa. Man vill få till en lag för kor i EU som innebär bra mat, hälsa och möjlighet till bete ska bli ett krav för alla mjölkbönder inom EU. Det finns tydligen 23 miljoner kor i EU och inte alla har det så bra som svenska mjölkkor.
 
Jag har själv en stor kärlek för alla djur och skrev nyss på med min underskrift till kampanjen. Det är en så liten grej att göra för att hjälpa massor av djur!
 
Läs mer om kampanjen >>HÄR<< eller skriv på direkt >>HÄR<<
 
Nu har man ju dessutom en alldeles utmärkt anledning till att köpa en Ben&Jerrys-glass till fredagsmyset! ;)


Ny singel med Solitude!

Jag har tidigare nämnt Solitude i min blogg, ett band här från Värnamo som består av min bror och några vänner. Det är inte helt obekant för er alla att det har gått VÄLDIGT bra för dem på sista tiden också med ett "nysläppt" fullängdsalbum som fått otroligt bra kritik! Igår släpptes nya singeln This is the end i en omgjord version med en officiell Lyrics-video på Youtube. Jag tycker bara mina grabbar blir bättre och bättre och denna version är fantastisk!
 
Idag är det dessutom sångaren Patrik "Lobby" Larssons födelsedag!! 28 år på jorden! Hipp hipp hurra hurra hurra!! 
 
 
Lyssna och njut!!
 
 
 
 
 
 
 

Nail Art Challenge 34: Inspired by autumn

 
Jag är inte riktigt beredd att erkänna att hösten faktiskt är här så denna challeng kändes lite som ett uppvaknande! Jo men visst är det höst egentligen... björken som jag ser från vardagsrumsfönstret lyser gul, det regnar 10 ggr om dagen och graderna har krypit ner till ynka 7 i skrivande stund. Nåja, hösten har sina fina dagar också... 
 
Men trots att jag själv helst velat ha sommar kan jag inte annat än erkänna att hösten är OTROLIGT inspirerande!! Jag googlade lite bilder för att sjäv får inspiration och hittade massor av snygga designer! Men till slut gjorde jag så här:
 
 
Jag använde mig av typiskt höstiga färger och duttade över naglarna och målade sedan röda löv över designen. Jag tycker den blev höstig minsann och jag är jättenöjd! Fast designen ser mycket bättre ut i verkligheten. Många färgskiftningar försvann i fotot. Men tillräckligt tydlig blev bilden för att man ska kunna se att jag inte "städat" runt naglarna när jag tog bilden! xD
 
Vill ni veta hur jag gjorde?
 
1. Jag målade naglarna helt vita till en början. Det är en bra bas att ha när man ska "stämpla" ljusa färger som jag gjorde.
 
2. Ta en gammal makeup-svamp eller disksvamp eller vilken svamp som helst. Dutta på valfritt nagellack och dutta sedan svampen på nageln. Ta sedan nästa färg och gör samma sak fast på utvalda platser på nageln. Resultatet när jag gjorde det blev så här:
 
Jag har här använt mig av gult, senapsgult, orange, ljusgrönt och rött och frågar ni mig så hade bara detta fungerat. Man kan ju använda andra färger för en superenkel design!
 
3. Måla över med ett genomskinligt nagellack, då flyter färgerna ihop lite mer.
 
4. Nu kan man dekorera naglarna som man vill. Jag målade ju röda löv med en "striper" men man kan sätta fast stenar, klistermärken eller andra nageldekorer om man vill. :)
 
 
Nu ska jag ut i höstnatten och jogga!
 
 

Utveckling??

Idag spatserade jag ner i regnet till Miroi för en föreläsning om Gummifabriken som ska byggas om till ett nöjescentrum här i Värnamo. Vi fick lite "inside information" om vad som faktiskt kommer ske i lokalerna och hur kommunen tänkt. Inte för att jag fortfarande förstår ett smack hur kommunen tänker men vi får se...
 
Så här ser det ut idag:
 
 
Och dessa illustrationer har publicerats för att ge oss en bild av hur det ska se ut:
 
Illustration av den framtida, ombyggda Gummifabriken (Bild: MA-Arkitekter)
 
Jag tycker då inte att illustrationerna visar något konkret. Det vi fick veta var att i stort sett hela huset ska behållas i sin ursprungliga skepnad, eftersom teglet lokaltillverkades i Värnamo och huset är byggt 1917. Däremot ska det byggas om inuti.
 
Men vad ska hända där då? Jo, de översta våningarna ska reserveras för Värnamo Näringsliv, samt byggas lokaler för nystartade företag. Ok, visst, det kan jag köpa. Att gynna företagen borde ju gynna hela arbetsmarknaden. Eller? Sen ska vi bygga en riktig SF Bio! Det kommer ju bli kanon!! Det ska även byggas en restauranglokal i förhoppning om att någon vill starta en restaurang där. Låter ju också bra eller hur? Man kommer även ha en samlingslokal med en scen för lokala band som vill uppträda. Allt låter ju kanon på papper! Men först och främst ska där bli ett nytt auditorium, ett Campus och nya lokaler för Värnamos högskola då man hoppas på att kunna ta emot 400 elever till hösten 2014 då det ska stå klart. Det är då jag börjar ifrågasätta...
 
Hur ska vi locka hit 400 studenter när det inte finns något nöjesliv utöver Harrys och senare då även bio? För studenter är festandet en ganska stor del av hela högskolelivet! Vem vill starta restaurang när alkoholtillstånden är de dyraste i Sverige och hyran kommer hamna på en hutlös summa bara för att området är nybyggt? Det kostar till och med pengar att ens söka ett tillstånd, vare sig man får ett ja eller ett nej och kommunen är inte känd för att vara generös när det gäller alkoholtillstånd. Värnamo kommun har redan "sopat undan" två uteställen genom att driva bort dem med hot om att byggnaderna de hushöll i skulle rivas, utan att faktiskt riva dem sen...
 
Detta ombygge av Gummifabriken kommer att kosta kommunen 320 miljoner, plus ytterligare miljoner för att ändra Jönköpingsvägen, som ska bli avsmalnad och full med farthinder. Jag är helt och hållet för utveckling och Värnamo är en av de städer som behöver det mest, men då krävs ju även utveckling i nöjeslivet eller hur? Folk flyttar inte till en småstad för att det finns en bio och en ny restaurang där, man måste kunna erbjuda mer. En stad utan nöjesliv är en död stad. Ungdomar idag kommer välja bort Värnamo även som vuxna. Tiderna förändras och vuxna, även föräldrar, väljer att fortfarande ha ett nöjesliv även om man har villa, barn och Volvo.
 
Vad har Värnamo Kommun emot att folk har roligt egentligen? Får vi bara festa 1 gång om året på Värnamodagarna och då betala 190 kronor bara för att få gå ner på stan? 
 


Godkänd!!! 
Jag glömde nog att nämna att jag efter mycket blod, svett och tårar och med lite hjälp från våran egen Bosse Bildoktor, nu fått igång bilen och att jag hade bilbesiktning i måndags! Jag var galet nervös. Vad som helst kan ju ha hänt med en bil som stått stilla i ett år...
 
Men jag blev godkänd!! 2 små anmärkningar men jag behöver inte göra någon ombesiktning! Så nu är det bara att tuta och köra!! Jag är så glad över att ha fått bilen tillbaka även om vi ska försöka använda den så lite som möjligt... Men jag har ju möjligheten om det skulle behövas! :D
 
Överlycklig tjej!! 
 
Det första vi gjorde jag och Jonne var att han tog med mig på en överraskningsutflykt till Rusarebo äng. Trots lite regn och blåst så var det en riktigt härlig utflykt och så roligt att bli överraskad på det sättet av min älskling! <3
 
Rusarebo Äng i all sin prakt!
 

Vår fikaplats med härlig utsikt!
 

Kaffe och Chokladcroissanter! Om nom nom!!
 

Och havrebollar!!
 

Och så vårat sällskap som följde efter oss och sen stirrade lite avis...
 
Tack älskling! <3
 
 


Revolutionerande!

Jag vet inte om jag var jättetydlig med att berätta för er om vad jag varit dum nog att gå med på när älsklingen och mamma sprang midnattsloppet. Nej jag var nog inte övertydlig, men jag har skakat hand på att jag ska ställa upp i Midnattsloppet jag med nästa år!
 
Jag kommer nog ångra det bittert nu. Jag ska nämligen ut och börja småträna om bara några minuter. Jag ska alltså ut och jogga för första gången på... ja, jag vet inte.... 12 år?
 
Wish me luck!!!
 

Nail Art Challenge 33: Inspired by food

Jag kan inte riktigt förstå att det redan är vecka 33 i denna challenge och att det "bara" är 17 veckor kvar! Tiden går förbannat fort!

 
Anyway... Denna vecka var det mat det handlade om och jag hade väl egentligen en grundidé redan från första början vad det skulle bli eftersom, let's face it, det är inte många maträtter som gör sig snygga som Nail Art! Men jag kombinerade dessa två idéer
 
+
 
Japansk mat + Japansk sol = Sushi Cartoon Nails! ^^
 

Haha, går det ens att se att det är sushi? Men jag gillar faktiskt designen. Den var rolig att leka med och är färgglad som allt har en tendens att vara i Japan. Och nu är jag förbaskat sugen på sushi!


Party party!

Taggar till just nu för våran inflyttningsfest! Sminket är på, plattången på uppvärmning och ska snart byta från mysbyxor till något lite snyggare. När jag kommer på vad det ska bli... :)
 
Mina 30 seconds to Mars-naglar har dessutom fått ge vika för en specialdesign! :)
 


De är inte helt klara än. Jag ska fortfarande städa upp dem lite runt nagelbanden och så. Kör på svart, matt och lite silverskimrande och glittrande detaljer! men dessa tillhör inte utmaningen jag är med i bara så ni vet... :)
 
Håll tummarna för att jag kommer ihåg att ta lite foton under kvällens gång med. :) och till mina vänner som inte kunde komma ikväll... det finns fler helger att fylla! ;)

Nail Art Challenge 32: Inspired by my favourite band/artist

Denna veckas challenge grämde mig lite eftersom jag egentligen inte har ett favoritband så sett. Jag har flera favoriter som jag lyssnar på extremt mycket under en period, sen lyssnar jag inte alls på dem för att sen komma tillbaka till dem igen. Vissa band är kanon ett kort tag, vissa har jag precis upptäckt och vet inte riktigt vad jag tycker om en månad. Men de band som hängt med längst är Asking Alexandria och 30 seconds to mars som det säkert inte gått att missa för de som följt min blogg en längre tid.
 
Men jag valde ändå 30 seconds to mars, bland annat för att jag alltid velat göra den här designen och för att det var väldigt svårt att komma på hur man gör något inspirerat av Asking Alexandria när 30 seconds to mars har flera olika symboler att välja mellan som jag bara kan rita av.
 
Så här blev naglarna:
 
Jag ska försöka förklara symbolerna.
 
Triangeln som jag har på tummen ska stå för elementet Luft. Fast sen kommer vissa och påstår att det är 30 seconds to Mars sätt att visa att de är med i Illuminati. Något som varenda kändis numera blir anklagad för så fort de visar upp en triangel. Men men...
 
De fyra symbolerna på svart botten har bandet själva aldrig gett någon förklaring till. Det finns de som tolkat dem som bandets egna namn. Då skulle första symbolen vara två ihopetsade 3:or som symboliserar 30. Andra symbolen representerar en klocka (Seconds), tredje symbolen ordet TO eftersom det är två svarta streck i allt det vita. Fjärde symbolen står då för Mars. 
 
En annan förklaring är att de symboliserar de 4 stenplaneterna, så kallade terrestriala planeter. Dessa är Merkurius (symbol 1 blir då två M), Venus (den enda planet som roterar åt motsatt håll), Jorden (Tre streck för tredje planeten) och Mars (prickarna symboliserar Mars månar Fobos och Deimos och Mars är även sista ordet i bandnamnet).
 
Oavsett så är det ett fantastiskt band som har gjort måååånga bra låtar och Jared Leto är kanon på många sätt. ;)
 
Jag såg dem live på KB-hallen i Köpenhamn år 2010. jag kunde inte ta några speciellt bra bilder men iallafall såg det ut så här:
 

 
Här är en av mina favoritlåtar med dem:
 
 

Plask!

Jag ska strax cykla iväg ner till centrum för att träffa min coach på Miroi. Cykla och cykla, det är nedförsbacke hela vägen så jag tar inte många tag direkt. Rullar nästan hela vägen ner. :) Ska se om det hänt något nytt på jobbfronten eller inte....
 
Sen drar jag till simhallen och simmar lite. Kanske lite synd när det är fint väder att vara inomhus hela tiden, men jag förtjänar lite simning och några minuter i ångbastun efter att ha slitit med min bil i några dagar nu. Vet ni hur mycket som kan gå sönder på en bil som bara står still i ett år? Svar: ALLT!
 
Jag har lagt upp ett tidsinställt inlägg på veckans Nail Art Challenge också som kommer upp på bloggen senare i kväll. :)

Växtvärk!

Som jag kanske har berättat tidigare så fick våra salamandrar små bebisar i våras. Tyvärr har bara 4 av dem överlevt. Men det är tydligen svårt att få dem att överleva då de lätt kan äta upp varandra eller vägra äta alls.
 
Men de 4 som finns kvar äter ordentligt och vi började fundera på när de skulle börja ta sig upp på land. Igår så kröp den första av dem upp! Har ni sett något så sött?! Han/hon klättrar redan som en mästare och sitter gärna i handen som ni ser på bilden!
 


Nu har han fått ett nytt terrerium utan vatten för de kommande 2-3 åren kommer han inte vilja vara i vatten alls och kan till och med drunkna! Nu räknar vi dagarna tills resten följer med upp på land också! :)

RSS 2.0