Nail Art Challenge 41: Inspired by Halloween

Som jag har längtat efter denna challenge!! Jag älskar ju Halloween, som ni kanske vet vid det här laget! Samtidigt var det galet svårt att komma på exakt vad jag ville göra. Finns ju små mycket kul att göra som vampyrnaglar, spöknaglar, pumpor, häxor, blod ja allt möjligt!!
 
Så till slut bara gick jag efter färgtema och ett typiskt Halloween-scenario! :D
 
 
 
Jag är jättenöjd! Trots att min svarta artliner bestämde sig för att klumpa och vara allmänt tjock och svårarbetad så blev jag jättenöjd! Så nöjd att jag troligtvis kommer låta denna design vara kvar även till helgen. jag ska ju på Halloweenfest på lördagen och tänkte göra effektnaglar men vi får se! :D
 
Det är så många steg och moment i denna design att jag inte orkar beskriva hur jag gjort, mer än att säga att jag har gjort en gradering med ljust orange, orange, lila och mörklila och sen målat figurerna med svart och vit artliner.
 
Kommer dock ett inspirationsinlägg imorgon med fler skrämmande snygga designer. :)
 

Happy Halloween!

Idag är det minsann Halloween! Jag har min skål med Halloweengodis klart och har min skräckfilm redo! Har rullat ner persiennerna, tänt ljus och gjort allt annat jag ska göra så nu kör vi!
 
 

Topp 10! Zombies!

Zombiefilmer är en stor favorit hos mig. Zombiefilmer har väl egentligen blivit mer och mer populära numera, kanske mycket tack vare serien The Walking Dead, som jag ännu inte börjat se!! xD Måste titta klart på allt annat jag tittar på först! :P
 
Här är mina topp 10 iallafall!
 
1. Shaun of the dead!
 
Det är väl ingen klassisk skräckfilm direkt. Den är inte speciellt skrämmande alls faktiskt men den innehåller zombies och en stor dos med härlig brittisk humor när den är som bäst!
 
 
2. 28 dagar senare
 
En film som fått mycket skit då folk påstår att det inte är zombies, men man kan bråka fram och tillbaka om det i all evighet eller titta på denna fantastiska film och inte bry sig! 28 dagar senare gjorde så mycket för alla zombiefilmer som kommit efteråt!
 
13. 28 Days Later (2002) Purists will likely argue against this movie on the technicality that the 'zombies' are not really the living dead, but rather virus-plagued monsters. '28 Days Later' nonetheless deserves a spot on the list because of it's huge influence on the nature of zombie films that followed it. The movie not only popularized the fast-running zombie of many modern films, but was also a good post-apocalyptic survival story to boot.

  
3. Zombieland
 
Denna film är inte heller så typiskt zombie-skräckfilm som många andra men den har det där elementet av humor som jag älskar så mycket och en twinkie-suktande Woody Harrelsson!
 
15. Zombieland (2009) This film really translates the unabashed glee that comes from battling hordes of zombies in a video game. Taking its cues from games like Dead Rising and books like Max Brooks' Zombie Survival Guide , Zombieland is all about finding new and ridiculous ways to take down the living dead. Woody Harrelson plays the video-game-character-like role, while Jesse Eisenberg does his best Michael Cera impersonation. Although the actual theme park setting arrives a little late in the movie, it serves as a perfect playground for zombie battles. The movie also has one of the best cameos in recent memory.
 
 
4. Dawn of the dead
 
Många tycker bäst om George A Romeros original från 1978 men jag tycker den här remaken från 2004 faktiskt är bättre. Den är uppdaterad och har snabba zombies istället för traditionellt långsamma! Hela filmen utspelar sig nästan i ett köpcentrum dessutom men kan man göra en hel film om en man som pratar i telefon i en telefonkiosk och få den att bli någorlunda stor så är zombies i ett köpcentrum värt minst tre Oscars!
 
 
5. 28 weeks later
 
Fortsättningen på 28 dagar senare och nu har virusepidemin härjat i 28 veckor snarare än dagar! Denna film har ett av de starkaste intron jag någonsin sett. Resten av filmen är inte jättebra men tillräckligt för att introt ska kunna väga upp till en topplacering på min lista. Sen har vi två favoriter i filmen: Jeremy Renner och Robert Carlyle!
 
 
 6. REC
 
Rec är en spansk film som är filmad som en dokumentär, mycket likt Blair Witch Projekt eller Paranormal Activity. Så jag trodde inte alls jag skulle gilla filmen men den var mycket, mycket bättre än jag trodde! Kanonfilm faktiskt! Den handlar om reportern Angela och hennes kameraman som blir inlåsta i ett hus där de skulle filma en dokumentär. De har nämligen blivit satta i karantän på grund av ett mystiskt virus som brytit ut i byggnaden. Ja, gissa vad det viruset gör. ;) Jag tyckte filmen hade många bra moment som faktiskt var spännande och skrämmande. Det finns en amerikansk remake som heter Quarantine om man inte gillar att titta på spanska filmer. :)

 
 
7. Day of the dead
 
Jag minns att den här filmen räknades som en ren flopp förr! Folk blev förbannade på Romero för att han gjort en så svag film efter genombrottet med Dawn of the Dead. Jag förstod inte alls vad de menade. Jag tyckte om den. Den vältränade zombien Bub var bara en av alla inslag jag gillade. Sen, lustigt nog, började folk tycka om den igen efter Dawn of the Dead fick sin remake år 2004 och Romero kastade bort sin karriär på Survival of the dead... hmmm! Konstigt vad man kan ändra sig när man får ett annat perspektiv.
 
 
  
8. Fido
 
Fido är en så otroligt udda film. Inte alls skrämmande utan en komedi om zombien Fido! Inte nog med att han är familjen Robinsons husdjur han är även Timmy Robinsons bäst vän! Jag dog lite av skratt när jag hörde talas om filmen och dog lite till när jag såg den. Jag har nämligen haft en katt som heter Fido och han var inte heller så smart!

 9. Dead Girl
 
Jag trodde detta skulle vara rena floppen när jag tittade på den en tråkig natt. Visst, den var kanske inte fantastisk när det kommer till filmkonst eller så, men den vrider och vänder på hela zombiekonceptet! Det är inte zombies som är monstrena, det är vi människor! Två grabbar hittar en tjej som blivit inlåst bara för att hon inte kan dö.
 
 
 
10. Brain Dead
 
Brain Dead är en hysteriskt äcklig film! Mycket blod, kladd, hackande och allmänt gore! Den är dessutom urdålig med en dålig story, dåliga effekter och ja jag vette sjutton vad... Men... den hamnar ändå på min topp 10 av ren nostalgi-känsla och det faktum att regissören råkar vara samma Peter Jackson som senare gjorde mästerverket Sagan om Ringen och snart även The Hobbit!
 
 
 
 ****************************************************************************
 
Har ni några favorit-zombie och vilka i såfall? Har jag glömt någon eller är det någon ni inte alls håller med om?

Topp 10! Vampyrfilmer

Jag tänkte lägga upp en lista med alla mina favorit-skräckfilmer men insåg att jag har svårt att välja bara 10 så jag gör en serie med mina favoritfilmer baserade på tema istället! Först ut kommer vampyrer!
 
Vampyrer har väl alltid fascinerat oss och de har upplevt en otrolig revival efter Twilight-filmerna och Tru Blood. Det är något romantiskt över vampyrer, något drömskt och något så otroligt skräckinjagande med en varelse som kan hypnotisera en för att sen fullkomligt tömma en på blod!
 
Här är mina favoritvampyrfilmer!
 
 
1. En vampyrs bekännelse!
 
En av mina absoluta favoritfilmer överlag och en fantastisk historia! Baserad på boken av Anne Rice där en vampyr berättar sitt livs historia för en journalist. Anne Rice var själv med och skrev manuset till filmen vilket gör den trogen till boken och Anne Rice är dessutom drottningen av vampyr-litteratur! 
 
 
2. From dusk till dawn
 
Denna film kan vara aningen magstark för de som gillar glittrande Twilightvampyrer! Vampyrerna är allt annat än romantiska, snygga tonårsdrömmar och hela filmen har mycket blod, våld och sex överlag! Men vi har George Clooney och Quentin Tarantino i huvudrollen och väldigt många udda karaktärer. Bara deras slogan gör att jag älskar filmen: "Vampires. No interviews!"
 
 
 
3. Bram Stokers Dracula
 
Bram Stoker var författaren som skrev den första boken om Dracula, redan 1897 och Stoker räknas som fadern till vampyrlitteraturen. Bram Stokers bok gav upphov till dagens bild vi har av greve Dracula, baserad på den transsylvanske prinsen Vlad Tepes. Denna film från 1992 är inte den första filmatiseringen men det är den jag tycker är bäst. Den vann 3 Oscar och har en utökad historia som förklarar mer om hur Dracula kom till.
 
 
 
4. Van Helsing
 
Den här filmen har fått så otroligt dåliga betyg av kritiker överallt och det tycker jag är synd... Speciellt med tanke på att kritiker alltid måste fundera på saker som djup och mening istället för att aldrig kunna se en film för vad den är... ren underhållning. Van Helsing är inte djup på något sätt men den är underhållande med en lättsmält historia. Blanda äventyr med skämt och släng in Dracula tillsammans med Jekyll & Hyde, vampyrer och allt annat konstigt. Vad är det för fel på det?
 
 
5. Dark Shadows
 
Jag antar och hoppas att jag inte måste ge er fler anledningar att älska denna filmen än dessa tre: Johnny Depp, Tim Burton och Christopher Lee!
 
 
 
 6. Underworld
 
Dert är någonting med Kate Beckinsale och vampyrfilmer. Hon spelade in Van Helsing och Underworld direkt efter varandra! Det finns ju inte bara en Underworld-film heller utan hela 4 filmer om kriget mellan Vampyrer och Varulvar! Precis som Van Helsing fick den dålig kritik av "folk som kan film" men jag håller fast vid att de flesta är föråldrade gubbar som inte tycker om något som inte innehåller Clint Eastwood eller gjorts av någon som är påtänd på för mycket droger!
 
 
 
7. Blood: The Last Vampire
 
Den här filmen är en av få anime-filmer som jag har som favoriter. Jag älskar att läsa manga och tycker om anime-serier men väldigt få anime-filmer blir mina favoriter i slutändan. Studio Gibli har några fantastiska filmer men det räcker ändå inte hela vägen fram. men denna film får ändå komma högt upp på listan över vampyrfilmer. Den handlar om Saya och Japan år 1966. Saya är en del av en hemlig grupp som ska ta död på demoner och monster. Hon skickas undercover till en skola precis innan Halloween och upptäcker att vampyrer existerar i hemlighet mitt i samhället! Filmen har även blivit filmatiserad i Japan.
 
 
 
 
8. Buffy the Vampire Slayer
 
De flesta tänker väl på tv-serien med Sarah Michelle Geller som kom ut under slutet av 1990-talet när de hör namnet Buffy? men sanningen är att denna filmen kom före, redan 1992, och innan dess så var Buffy en tecknad serietidning! Filmen regisserades av Joss Whedon som även regisserade serien och den är så typiskt kitchigt tidigt 90-tal!! Om man vill se något som är som tv-serien ska man inte titta på denna film. Filmen är inte alls lika mörk.
 
 
9. The Lost Boys.
 
Jag var bara 5 år gammal när Lost Boys kom ut och fick nog inte se den då för mina föräldrar, men det stoppade mig inte senare. Såg den för första gången som 11-åring och tyckte den var lite löjlig då. Den var ju inte alls skrämmande! Jag har nog lärt mig uppskatta den senare och insett att det handlar om så mycket mer bara rädsla för vampyrer. Det handlar om rädslan för att förlora en familjemedlem och veta att deras val kan leda till värre konsekvenser! Ett vampyr-motorcykelgäng är minsann bara en anledning att titta på den! ;)
 
 
 
10. Queen of the damned
 
Denna film är en fortsättning på En vampyrs bekännelse och är baserad på både den andra och tredje boken i Anne Rice bokserie "Vampyrkrönikan". I denna film har Lestat sovit i sin kista i flera år och bestämmer sig för att bli rockstjärna. Men genom sin musik väcker han alla andra vampyrer, inklusive alla vampyrers moder Akasha som tillsammans med Lestat vill ta över världen. Dock utbryter krig mellan de vampyrer som vill ha världsherrevälde och de som väljer fred mellan vampyr och människa. Denna film låter riktigt dålig och har fått dålig kritik med men jag tycker personligen den är jättebra. Känns konstigt att see Aaliyah i huvudrollen då hon dog strax efter inspelningen var klar. Sen har ju filmen ett kanonsoundtrack med Korn som gör ledtemat! ;)
 
 
 ****************************************************************************
 
Har ni några favorit-vampyrfilmer och vilka i såfall? Har jag glömt någon eller är det någon ni inte alls håller med om? Jag har inte sett Twilight ifall ni undrar varför den inte är med... bland annat. :D
 
 

Ny tillfällig design!

Då var den nya temporära designen klar! Det som jag trodde att jag skulle sitta och svära över i några dagar blev klart redan samma kväll! Jajamen!Om ni inte ser den nya designen så tryck F5!!
 
Jag älskar Halloween! Det är min favorithögtid på hela året och jag har förbjudit allt snack om jul, julklappar, godis och granar tills Halloween är över. Det är sant! Jag kan inte fokusera på julafton när Halloween är en vecka bort! En vecka och vecka förresten, egentligen är det ju Halloween på onsdag och Alla Helgona till helgen om man ska vara riktigt petig!
 
Jag ska försöka fylla min blogg med Halloweenrelaterade inlägg hela veckan! Men det blir mycket tidsinställt så ni är beredda på det! Nedräkningen till Halloween kan börja.
 

Hemlighetsfullt fnitter

Jag kommer under någon/några dagar nu att göra lite förändringar i min design och jag kan inte garantera att det kommer se jättesnyggt ut förrän det är klart. Jag kan nog inte ens garantera att det kommer vara jättesnyggt när det är klart heller, men en ändring kommer det bli ialla fall.
 
Så om jag inte är jätteaktiv med att skriva intressanta inlägg så är det för att jag bråkar med designen!
 

JD & Honey

Min favvokille har blivit lite sötare!!
 
Bildkälla
 
Snart kommer brorsan med flickvän hit och då blir det denna och lite annat gott!
 
Trevlig helg! ;)

Inspiration! Girly Girl!

Veckans challenge var ju tjejer/kvinnor. Allt som är tjejigt och vad som symboliserar flickor och kvinnor! Man kan ha en lång diskussion om stereotyper, vad som egentligen är tjejigt och att vi tjejer kan göra som vi vill! Ja, det kan vi, helt klart, men jag har valt att tro att man kan vara stolt över att vara tjej och att man kan gilla rosa, blommor, söta djur och allt som är "typiskt tjejigt", vare sig det är typiskt tjejigt idag eller inte. Bara för att en tjej gillar blommor betyder inte att hon inte också kan tycka om bilar och motorer!

Ska jag vara ärlig är jag själv inte speciellt förtjust i allt som är typiskt tjejigt. Pasteller, hjärtan, blommor och söta motiv är INTE min grej, men det betyder inte att jag inte kan tycka att det är fint på någon annan! Jag tycker fortfarande om rosa, jag tycker om smink, nagellack och kläder. Men hade jag älskat allt som var typiskt feminint hade jag varit stolt över det med!


Som ni märkte så var jag väl inte helt igenom traditionell med min egen design så här kommer en hel rad med inspiration för typiskt flickiga nageldesigner!

 


Rosa, hjärtan och rosetter! Källa

 

Hello Kitty! Källa

 

 

Rosa klassiskt och diamanter! Källa

 

Magenta och svart spets Källa

 

Rosa gradering och vita blommor! Källa

 

Cupcakes! Källa

 

Hearts! Källa

 

Rosa hjärtemix! Källa

 

Nail Art Challenge 39 och 40: inspired by women/girls!

Om någon kollar listan som jag går efter, som ni hittar >>HÄR<<, så märker ni att jag hoppade över en challenge förra veckan. Anledningen till att jag hoppade över detta är för att jag har en lista som egentligen gällde förra året. Om jag skulle följa samma mönster detta år så kommer Halloween-utmaningen som är nr 41 att hamna på veckan EFTER Halloween och Alla Helgona istället för samma vecka. Då utmaningen tjejer och kvinnor är så pass lika så kör jag ihop dem till en istället.
 
Men, usch vad jag har bråkat med mina naglar denna vecka! Jag är trött på rosa vid det här laget, jag har insett att mitt rosa nagelack är totalt värdelöst och torkar typ ALDRIG. På detta så har jag brutit av en massa naglar och mina naglar var så sköra att jag filade ner dem... Allihopa! Sen har det rent ut sagt gått åt helvete denna vecka. Designen har kladdat, gjorts om två gånger och misslyckats totalt. Så här har jag känt hela veckan:
 
 
 
Men ja ni ska väl få se det färdiga resultatet med....
 
 
Hahahaha, jag gråter inombords bara av att titta på bilden. Tummen är helt okey, där fick jag till det någorlunda som jag tänkt, men alla andra naglar då? Det har smetats och dragits ut så de streck som en gång var raka har nu blivit böjda och sneda och kladdiga!!! Långfingrets dödskalle såg också mycket, mycket bättre ut när ögonen satt raka! Haha!
 
Tanken bakom var iallafall att jag skulle kringgå det traditionella kvinnliga/flickiga eftersom jag som jag sa är så otroligt trött på rosa, blommor och söta designer nu. Det fick bli flickaktigt punkigt istället! Hade designen lyckats hade det nog blivit jättebra. :D
 
Nästa vecka är det iallafall Halloween!! Den challenge jag längtat efter i flera veckor nu!! Yeah!

California Metalfest!

 
Nu är det EXAKT 1 månad kvar till California Metalfest!!! Om man räknar bort Rock Am Ring år 2010 så har jag nog aldrig blivit mer sugen på att åka på någon festival än denna, eller snarare aldrig blivit så deprimerad för att jag kommer missa något i hela mitt liv. :( 
 
Inte nog med att en resa till San Bernardino i Kalifornien hade varit helfett just nu så är några av mina absoluta favvo-band och spelar på just den festivalen!!
 
Asking Alexandria! Mitt favvoband!
As I lay dying
Pierce the Veil
A skylit Drive
Chiodos
 
Bara dessa band gör det värt att åka och jg kan garantera att jag inte skulle ha ont av att lyssna på fler av dessa band heller!
 
Någon som vill vara generös så här 2 månader innan jul???
 

En till då!

Kör en till Gangnam-bild bara för att jag tycker att det är så fantastiskt roligt och för att jag har tvättid om 25 minuter. xD
 

Alternative vs Mainstream

Jag har inte skrivit något vidare djupt eller meningsfullt i bloggen på sistone och sanningen är att jag har haft så mycket annat att tänka på IRL, saker som gjort mig arg och sur och även glad, så jag har inte velat lägga så mycket energi på det på just bloggen. Men nu kommer det en grej jag egentligen har funderat på i alla år! Det så kallade kriget mellan mainstream och alternativt.
 
Alternativa stilar är inget nytt, det har funnits i all evighet och det största kriget kom nog under 70-talet och 80-talet när Londons punkare slogs för att få se ut som de ville, trots att den sociala standarden sa att man troligtvis både knarkade, slogs och begick andra diverse hemska brott bara för att man hade en grön tuppkam! När jag var 20 var det nästan en trend att vara goth (vad hände med er gothare?) och idag kallas alla som klär sig helt i svart eller bara har en dödskalle på sig för emo! Samtidigt så går vissa som klär sig alternativt runt och kallar alla som klär sig mer vardagligt för mainstream och säger att dessa är fega och inte har någon fantasi.
 
 
Nu ska jag inte ställa mig på någon sida, för jag själv tillhör varken eller. Jag klär mig precis som jag vill och för vissa skulle det väl kallas mainstream, för vissa alternativt och det beror faktiskt helt på vilken dag man ser mig. Vissa dagar har jag nitarmband, dödskalle-tshirts, svart smink och tuperat hår. Andra dagar har jag jeans, en vanlig vit tshirt och är helt osminkad. Vad säger det om mig? Att jag är en person en dag och en helt annan nästa? Sorry, men jag har iallafall ingen diagnos på personlighetsklyvning!
 
Jag tycker man ska få vara sig själv oavsett hur man väljer att se ut. Jag tycker det är förbannat ytligt att döma någon beroende på vilken stil den personen har. Det är inte bara de alternativt klädda som får ta skiten heller, nej många är minst lika utseendefixerade de, eftersom vissa kan ta en titt på en människa och direkt tänka att det är en tråkig mainstream-människa. Men hur vet ni det?
 
Jag har kompisar och bekanta från båda sidor och jag kan bli riktigt konfunderad över hur vissa av dem beter sig eller hur de anstränger sig så. Bland annat en bekant som är så otroligt inställd på att vara så udda som möjligt att ALLT som är naturligt, som t ex att gå ut när det är soligt, blir ett hot mot hens självständighet. Hen blir så inställd på att vara unik och egen att det nästan blir löjligt istället. Säger man att man "måste träffas på en kaffe snart" till denna människa står det snart på facebook att hen minsann inte måste ta en kaffe med någon för det är ju på tok för mainstream. Hela konceptet att man vill träffa denna människa på kaffe går totalt förlorad. Denna person älskade dödskallar fram till typ förra våren när det blev trendigt med dödskallar på kläderna hos de flesta klädkedjor. Då åkte alla dödskallar ut, för det var för mainstream...

Men jag har även bekanta som är så rädda för allt som är alternativt och udda att det istället blir löjligt på det sättet. Dessa bekanta kan inte köpa ett klädesplagg om inte det synts i någon stor blogg först, och att ladda ner ett album med ett helt okänt band/artist är inte ens att tänka på. De anser att alla alternativa kids kan grupperas till emos och vill skära sig i handlederna, även om detta inte ens är en definition av emo. Dessa bekanta kan se en punkare på stan och dra de värsta slutsatserna och undra HÖGLJUTT varför man väljer att se ut sådär, samtidigt som det sitter fem andra tjejer i rummet som har exakt samma tröja och exakt samma stövlar och tänker exakt samma sak.
 
Ärligt talat är det ren mobbing från båda håll. Jag är trött på att höra från alternativt klädda människor att de aldrig blir accepterade när de själva inte accepterar folk för vilka de är! Jag är trött på att få höra att emo är något dåligt från människor som inte ens vet vad det står för! Ärligt talat, lägg ner och sluta slösa energi på andra och var er själva istället! Spelar ingen roll hur ni klär er eller hur många i rummet som har samma tröja som du, bara du trivs med dig själv! Trivs man med sig själv så berörs man inte av andra människors val! 
 
 

Inspiration! Breast Cancer Awareness!

Bröstcancer är den cancerform som kvinnor drabbas av mest. 15-20 kvinnor insjuknar i denna hemska sjukdom VARJE DAG! Totalt ställs omkring 55 000 cancerdiagnoser varje år i Sverige. Av dessa är mer än 7 000 bröstcancerdiagnoser. Omkring en fjärdedel av all cancer hos kvinnor är bröstcancer och även om det är ovanligt så kan även män drabbas av bröstcancer!
 
Många märken, butiker och kedjor satsar lite extra denna månad för att höja medvetenheten om denna sjukdom och ger oss dessutom en chans att bidra och skänka pengar till bland annat Rosa bandet och Cancerfonden.
 
Dessa märken brukar ha en speciell kampanj under oktober månad så håll utkik om du ändå ska köpa ett rosa nagellack!
 

OPI
 
Essie
 
Mavala
 
China Glaze
 
 
Här kommer lite inspiration på Pink Ribbon Nail Art:
 
Källa
 
Källa
 
Källa
 
Källa
 
Breast Cancer Pink Ribbon
Källa
 
Källa
 
Källa
 
Källa
 
Källa

Inspiration! Water Marble Nail Art

Då jag hade två element i min design denna vecka som jag ville framföra lite extra så kör jag ett till inspirationsinlägg. Rosa bandet är viktigt så det fick vara med men vattenmarmorering är så speciellt att jag var tvungen att ha med ett inspirationsinlägg om det med!
 
Vattenmarmorering är en teknik som jag bara gett mig på två gånger, trots att det egentligen är hur awesome som helst! Bara man får till själva tekniken för att skapa ringar och mönster på vattenytan så blir det ju snyggt av sig själv. Första gången jag provade, som ni kan se >>HÄR<< och i veckans challenge. Jag tycker inte att jag lyckats vidare bra i någon av dem, men jag ska nog testa flera gånger och då utgå från att hitta specifika nagellack som fungerar, snarare än färger.
 
Här är en videotutorial på hur man gör iallafall:
 
Denna videon tycker jag förklarar absolut bäst hur man gör och vad man måste tänka på, vad som kan gå fel osv. Det bästa tipset är dock att använda ganska nya nagellack som fortfarande är lättflytande, som absolut INTE är snabbtorkande och att man även kan försöka skaka skålen lite grann om ringarna inte sprider sig. Sen måste man veta att inte alla nagellack fungerar på detta, och oftast har det inte med märket att göra utan snarare färg och hur formulan på nagellacket är uppbyggt. Så jag kan inte tipsa om något specifikt märke som är bra till detta. Vattnet är också viktigt. Det måste vara varmt eller åtminstone rumstempererat och helst filtrerat. Köpt vatten på flaska är nog bäst.
 
För att få fram olika mönster så använder man en tandpetare eller synål och drar i nagellacket på vattenytan på olika sätt. Här är några snygga marmoreringar från några tjejer som bemästrat tekniken!
 
Juligt! Källa
 
Fjärilsvingar! Källa
 
Lucky Clover till St Patricks Day! Källa
 
Fire! Källa
 
Water-Marbling Nail Art
Rosa blomblad! Källa
 
Mumie-naglar! Källa
 
Fyrklöverdesignen, eldlågorn och mumien kommer alla tre från samma tjej. Hon är verkligen drottningen när det kommer till water marbling!  Kolla in bloggen My Simple Little Pleasures!
 
Några exempel från henne:

Nail Art Challenge 38: Inspired by Breast Cancer Awareness

Hela oktober är ju kampanjmånad för Rosa bandet och kampen mot bröstcancer, som jag nämnde förra veckan då rosa var veckans challenge. Denna veckan är det just Rosa bandet som är inspirationskälla så det blir ännu mer rosa den här veckan.
 
Jag själv har dock ännu inte köpt årets Rosa bandet, men det ser ut så här:
 
 
 
Så här blev naglarna:
 
 
Jag har gjort en vattenmarmorering på alla naglarna utom tummen där jag målat det Rosa bandet istället. Tyvärr har jag lyckats repa designen redan! Jag började nämligen på detta redan i måndags eftersom vattenmarmorering är en teknik som kräver en massa förberedelser och chansen var stor att det inte skulle bli lyckat. Nu blev det ganska bra ialla fall så jag var klar med designen redan i måndags eftermiddag. Och eftersom jag tog kort på designen idag så har jag en del "krigsskador" på nageln till följd av matlagning, disk och städning och allmänna vardagssysslor!
 
Vill ni veta hur man vattenmarmorerar?! Kika då in imorgon för ett special-inspirationsinlägg om just vattenmarmorering eller kolla denna video:
 
 
 
OBS! Om någon kollar listan som jag går efter, som ni hittar >>HÄR<<, så märker ni att jag hoppade över en challenge. Egentligen skulle tjejer vara min inspiration den här veckan. Men anledningen till att jag hoppade över detta är för att jag har en lista som egentligen gällde förra året. Om jag skulle följa samma mönster detta år så kommer Halloween-utmaningen som är nr 41 att hamna på veckan EFTER Halloween och Alla Helgona istället för samma vecka. Och eftersom utmaning 38 var tjejer och utmaning 40 är kvinnor tänkte jag att jag tar bort en av dem eller slår ihop dem istället. Så egentligen är denna veckas challenge nr 39, men det jämnar ut sig till slut. :)

Min humor!

Den som inte tycker det här är roligt har ingen humor! ;)
 

Present!

Efter en liten snabb resa till Jönköping med min mamma så hämtade jag äntligen det paket som legat och väntat på mig sen i torsdags! En försenad födelsedagspresent från en underbar vän!
 

 
Denna underbara top med en massa stjärnor fick jag från underbara Rinki, tillsammans med ett jättefint handskrivet brev. Bilden gör inte alls toppen rättvisa ska ni veta.
 
 <3 Tack så mycket för den fina presenten, Rinki! Den är underbar och sitter verkligen kanon! <3
 

Inspiration! Rosa, rosa, rosa

Rosa är en färg som man antingen hatar eller älskar. Det finns ju inte bara en rosa ton heller. Själv älskar jag starkare rosa färger, men har svårt för pasteller överlag. Det betyder inte att det inte finns en massa snygga naglar i rosa!
 
Visste ni dessutom att rosa är en färg som står för kärlek, omtanke, självkänsla och accepterande, samt ska verka helande för den som är sorgsen! Det låter väl bra?
 
Här kommer lite inspiration:
 
 
Ombre Version1 Källa
 
Ombre Version2 Källa
 
Mönstrat i rosa! Källa
 
Rosa leopard! Källa
 
Rosa Watermarbling! Källa
 
Neonrosa och glitter! Källa
 
Ljusrosa och prickar! Källa
 
Rosa Camo! Källa
 
 
 

Nail Art Challenge 37: Inspired by Pink

Oktober är ju den officiella bröstcancer-månaden numera. Den månad då vi stöjder Rosa bandets kampanj för att öka medvetenheten om bröstcancer och för att samla in pengar till forskning runt denna hemska sjukdom! Därför kommer de närmaste 3 veckorna innebära mycket rosa på nagelfronten och just denna vecka skulle man inspireras av rosa som färg.
 
Jag både hatar och älskar denna challange. Rosa kan vara en fantastisk färg, eller alldeles gräslig beroende på ton och sammanhang. Att inspireras av en färg är inte heller lätt. Jag funderade länge på vad jag skulle göra... Vattenmarmorering? Plastfoliemarmorering? Ombre? Grisar? Ja, jag funderade till och med på om jag skulle testa olika designer på varje nagel. Testa en massa tekniker jag inte kunnat prova på under denna utmaning.
 
Så jag började göra en design på en nagel, men då blev jag så nöjd så jag gjorde resten likadana!
 
 
Rosa ormskinn! Jag har länge velat prova på ormskinnstekniken så det fick bli det och jag är jättenöjd med resultatet. Det är inte helt perfekt men det gör ingenting! Jag tycker det bidrar till effekten av att det är ett mönstrat ormskinn.
 
Vill ni veta hur jag gjorde?
 
1. Jag grundade nageln med ett ljusrosa lack. Det jag använde var Depends nr 48, som tyvärr inte finns kvar i sortimentet.
 
2. När grundlacket torkat ORDENTLIGT så började jag att fixa mönstret. Materialet jag använde? Ett vanligt hederligt nät som man får om man köper vitlök!
 

 
3. Jag klippte till bitar av nätet och virade runt nageln. Jag spände det tills jag blev nöjd med storleken på rutorna.
 
4. Sedan tog jag två svampar som jag doppade i två olika rosa toner, en neonrosa och en mörkrosa. Sedan svampade jag rakt på nageln med nätet som skydd. Jag tog den mörkare färgen på lite olika ställen, längs kanterna eller mitt på nageln för att få en mönstrad effekt.
 
5. Dra bara bort nätet sen och låt allt torka innan man tar ett skyddande topplack!
 
6. KLART!
 
Annars kan man ju kolla på den här videon nedanför. Den visar också hur man kan göra och resultatet blir jättesnyggt!
 
 

Kaos!

I lördags så åkte jag och älsklingen iväg med Jenny och Ia till Ullared. Alltid roligt att åka dit tycker man... innan man kommer dit. Det var totalt kaos. Det råkar vara högsäsong nu och när vi kom fram vid 10-tiden så var det en gigantisk kö och väktare som skickade runt oss runt hela området flera gånger! Vi var nästan framme vid dörren när en vakt kom fram och påpekade att vi fick flytta på oss ör kön gick minsann inte där! Okey...
 
Inne i själva varuhuset var det inte jättefarligt, bara högljutt men kön ut var vedervärdig och jag fick veta sen att det var 23 000 besökare den dagen!!
 

Vi fick i alla fall med oss en massa härligt. Vi kommer inte behöva köpa pasta på ett tag bland annat, sen fick vi med oss en härlig tavla till hallen som jag letat efter jättelänge! Några julsaker slank ner också eftersom vi knappt har något sånt. Jag köpte mig även en underbar, tjock, gosig och varm lila kofta som jag kommer bo i ett tag. :)
 
men.... 23 000....!! Aldrig mer Gekås på högsäsong och helg!

True!


Jag lovar...

Det här kommer ni aldrig att se på min blogg:
 
*Helt plötsligt får jag för mig att köpa en iphone och alla mina inlägg byts ut mot instagram-bilder som jag lägger upp, utan någon förklarande text alls. Bara en enkel rubrik som "Just nu", "Fikapaus" eller "Dagens". Alla mina läsare tröttnar för 70 % av bilderna är egobilder på mig, tagna i spegeln i mitt badrum med en gammaldags effekt på. Ett år efter alla andra på den här planeten så "upptäcker" jag Age Booth och tycker det är fantastiskt kul och MÅSTE lägga upp en bild på mig som gammal! Att jag sen egentligen sett denna effekt på alla andra bloggar håller vi tyst om.
 
 
 
* Plötsligt tar jag ett banklån på flera miljoner. Jag opererar mig till att bli snyggare och smalare, byter ut hela min garderob till trendiga och dyra märkeskläder, anlitar en stylist och börjar blogga om hur jag klär mig varje dag. Trots att jag egentligen bara sitter hemma så klär jag upp mig till tänderna och fotar och visar er hur snygg jag är precis hela tiden! Jag börjar designa kläder och är jätteglad för jag vill att mina kläder ska vara unika och billiga så att mina bloggläsare har råd att köpa dem. Men sen lanserar jag vita t-shirtar med någon svart text på som inte alls är unikt men eftersom jag är designer och lagt ner så mycket jobb på det så kostar mina t-shirtar minst 1000 kronor så ingen har egentligen råd att köpa dem. Men de gör det ändå, eftersom alla vill se ut som mig!
 
 
* Plötsligt så vänder jag blad totalt och börjar skriva elaka saker om andra människor. Jag skriver att jag hatar den ena och den andra. Jag avslöjar hemligheter om alla mina vänner, kallar mina bloggläsare dumma i huvudet och får en massa elaka kommentarer tillbaka och sen skriver jag om hur synd det är om mig som får ta emot all den skiten. Vad har jag gjort liksom? Jag bloggbråkar med alla, men är sen vän med dem igen i en månad eller två innan jag bråkar med dem igen och det är alltid alla andras fel! För att inte tala om att jag har blivit misshandlad säkert 32 gånger sedan förra julen, men det är ju bara för att alla är avundsjuka på mig!
 
 
* Plötsligt blir jag hyperfeminist och jag slutar raka mig under armarna och på benen, för vi kvinnor ska inte fortsätta bli förtryckta mer för att vi är håriga vi med minsann! Jag vägrar ha på mig kjol eller klänning eller något som är rosa och mina barn får heta androgyna namn som Sam och Kim. För mina barn ska inte placeras i fack! Barnens leksaker får inte på något vis vara stereotypa, och trots att mina barn mår urdåligt och blir mobbade så skickar jag min son till skolan i rosa klänning och min flicka klär jag i killkläder meden t-shirt med en stor lastbil på. För de ska väl få vara vilka jag vill... eh jag menar de vill!
 
* Jag börjar träna och banta för att bli mer vältränad och hälsosam, påstår jag på bloggen iallafall. Några månader senare har jag chockrasat i vikt så att varenda benknota syns på mig. Jag tar en massa bilder på mig själv i bikini, även mitt i vintern, för jag vet att jag kommer få en massa kommentarer och läsare då. Jag säger att jag inte alls är för smal, jag är hälsosam, och sen kallar jag varenda människa som inte ser ut som kvastskaft för tjocka, ohälsosamma och dåliga ideal. Nästa dag säger jag att man inte ska följa några ideal utan man måste få se ut som man vill och att jag trivs bättre så här.
 
 
 
************************************************************************************************************************
 
Haha, innan ni blir skogstokiga så ska denna lista tas med en nypa salt! Jag antar att det här egentligen kan liknas vid någon form av extrem pikning mot vissa storbloggare. Men ja, det är extrema versioner av dem hoppas jag! ;) Jag tror faktiskt inte det finns några bloggare som beter sig så här.... eller?
 
 

Inspiration! Ruskiga regnnaglar!

Min challenge denna vecka handlade ju om regn, och även om det i stort sett regnar hela dagarna som det gör nu så tycker jag att det är jättesvårt att hitta inspiration.Jag tycker nämligen inte alls om när det regnar och är grått och trist. Visst, det är mysigt att krypa upp i soffan med en bra film, en rykande het kopp med te och nyvärmda vetetofflor på fötterna, men jag vill ju vara ute ibland med! Framförallt blev det jobbigt eftersom det inte ens regnade den dagen jag målade naglarna! 
 
 
Här kommer iallafall lite inspiration på naglar som har med regn och rusk att göra!
 
 
Glitterregn! Källa
 
Ostadigt väder! Källa
Electric storm! Källa
 
Efter regn kommer solsken! Källa
 
Under my Umbrella! Källa
 
Något att göra en regnig dag kanske? ;)
 
 

Fuckin yeah!

 
Jag har varit så produktiv idag att det nästan är löjligt!!! Seriöst, inte många har gjort så mycket som jag har gjort på de få timmarna jag gjorde detta på:
 
Kl 13:00 ringer min stackars mamma som är sjuk och febrig och ber mig om en tjänst. Lite inköp av mat osv. Så halv 2 åker jag och handlar två kassar mat till henne, vilket bara det tog 1 timme. Sen åkte jag iväg till Eko för att köpa ytterligare några saker till henne som inte säljs i affären. Sen bär det iväg, 2 mil längs världens tråkigaste väg till Hillerstorp. Väl där så hämtar jag en AVI och hämtar ut ett paket hos min mamma. Sen sitter jag plötsligt där till kl 4 och dricker kaffe och visar henne Gangnam Style! (VIKTIGT!)
 
Så jag åker hem, är hemma runt halv 5 och då ska jag sätta igång med bullbaket som jag planerat i dagar nu! Jag ska laga mat med ju! Oj oj oj oj... Så jag multitaskar och rör ihop deg till bularna, låter det jäsa en halvtimme och då skalar jag potatis till maten och steker fläskfilé. Sedan bakar jag ut bullarnam låter dem jäsa ytterligare medan jag fortsätter med maten och skalar morötter, kokar morötterna, hackar paprika och allmänt slänger kryddor runt hela köket! Samtidigt som såsen kokar ihop till grytan jag gör så fixar jag 4 plåtar med 114 bullar bara vips!! Massa bullar...
 
Andra satsen bullar klar!
 

Iallafall... inte nog med att jag bakat en MASSA bullar, jag bakade dessutom mandelmassesnäckor med rosa fyllning! Och jag har tagit hand om 3 omgångar disk som bildats mitt i allt kaoset! Efter detta har jag satt på kaffe, hunnit lyssna lite mer på Gangnam Style, matat salamandrarna och bytt kläder. för att inte tala om att jag dammsugit och dammtorkat upp allt mjöl och pärlsocker som låg precis överallt!!
 
Allt detta har jag gjort på sammanlagt 6 timmar! 6 timmar!!! Varav bullar och matlagning tog upp ynka 3 av dem! Är det detta som kallas Husmorssyndromet?!
 
Så nu tycker jag att jag har gjort mig väääääldigt förtjänt av detta:
 
 
Kaffe, nybakade bullar på Kanelbulledagen och Tomb Raider Anniversery på Ps3!! Oh yeah! Bara vänta på att kl blir 21 och älsklingen kommer hem. :)
 
 
 

Nail Art Challenge 36: Inspired by rain

Veckans inspiration borde vara lätt som en plätt tänkte jag. Det hade ju ändå regnat i flera dagar i sträck från och till. Men tji fick jag, för igår när jag satt mig ner för att måla mina klor så var det den finaste dagen vi haft på hela hösten! Solen sken, himlen var blå och min termometer toppade till och med 13 grader!
 
Men jag fick nog kanske till det till slut ändå! Så här blev det:
 
 

 
På grund av allt glitter och stenarna så blev det aldrig någon bra bild på naglarna. Hur mycket jag än försökte! Men dessa två visar någorlunda hur det faktiskt ser ut! Jag har egentligen graderat naglarna från grått till vitt men detta verkar inte synas alls!
 
Ärligt talat är jag nöjd med tummen. Där syns det tydligt att det är regn jag var ute efter. De andra naglarna ser bara glittriga ut. Nåja, då vet jag till nästa gång. :)
 
Vill ni veta hur jag gjorde?
 
1. Jag gjorde en gradering med vitt och grått på varje nagel med en svamp (jag har använt den tekniken mycket på sistone).
 
2. Jag smälte ihop graderingen med hjälp av ett genomskinligt lack med lite större glitterflagor. (Det jag använde kommer från H&M och heter Confetti Kisses men säljs inte där längre.
 
3. Innan det genomskinliga lacket hunnit torka satte jag dit droppformade stenar i blått, turkos och vitt och fäste dem sedan ytterligare med ett lager topplack.
 
4. För mer regn-effekt duttade jag på lite nagellack med finare glitter i också!
 
5. På tummen målade jag ett paraply med svart artliner, och sedan skaftet med hjälp av brunt nagellack och en tandpetare!
 
Nästa veckas challenge blir inte lika grådassig, det kan jag lova!
 

Nummer 2!

 
Den här lilla busen hittade jag igår kväll, klättrandes på väggarna! Nu är det två av salamander-bebisarna som har klättrat upp på land. Bara två kvar nu som fortfarande håller sig i vatten.
 
För er som inte är så insatta i eldbukssalamandrarnas värld så kan jag berätta att de är aningens omständiga de första åren! När de kläcks så lever de i 3-6 månader i vatten och har gälar! Efter detta utvecklas gälarna till lungor och då börjar de söka sig mot land.
 
När de väl kommit upp på land så kan de inte andas i vatten alls, eller knappt simma så man måste flytta över dem till ett annat boende så länge. Det måste vara fuktigt men det får inte finnas djupt vatten där, för risken finns att de drunknar då!
 
Sen lever de på land i ca 1-2 år innan de letar sig tillbaka till vatten igen och då får de byta boende igen!
 
Så det kommer krånglas en del fram och tillbaka nu under några år! Bortskämda djur!

Myskväll, bowling och skadad tumme!

Jag har haft en superhelg verkligen! Jag tänkte egentligen bara ta helgen som den var, inte planera något och bara se vad som händer. Och vad hände?
 
Jo:
 
 
+
 
 
Myskväll på fredagen med sushi, nudelsoppa och Hunger Games med älsklingen. Filmen var bättre än jag trodde, men definitivt överskattad, framförallt om man sett Battle Royal!
 
 
På lördagen ringde min bror och frågade om vi ville spela lite bowling och det gjorde vi. Efter att ha "slarvat bort" taxin dvs. Och bowling är en farlig sport. Precis mitt i ett kast så högg det till i hela tummen och jag tappade klotet och då hade det här hänt...
 
OBS, känsliga läsare varnas!
 
Okay, det kanske inte ser jättehemskt ut på bilden, men den tog jag dagen efter. Nageln bröts av riktigt långt ner så det började blöda och det svider något så fruktansvärt!! Och det svider galet mycket idag också!
 
 
 
MEN, helgen var iallafall galet rolig och avkopplande. Se vad som händer när man inte planerar! :D

RSS 2.0