Randomness

För er som följt bloggen ett tag så kanske ni kommer ihåg att jag var med i en undersökning för Statistiska centralbyrån innan jul. Då var jag slumpmässigt utvald tillsammans med 100 000 andra för att svara på frågor om hur jag använder mina talanger och mina färdigheter i jobbet och i vardagen.


Idag fick jag ett litet fint kuvert hem i brevlådan från Statistiska centralbyrån och jag trodde det var resultaten som kommit, även om de sagt åt mig att de skulle dröja till år 2013. Det var det inte! Det visar sig att jag har blivit "slumpmässigt utvald" tillsammans med 20 000 andra att få delta i en undersökning ytterligare en gång!

Hur stor är chansen att det händer då? Att man blir slumpmässigt utvald 2 ggr inom loppet av ett halvår. Det där är nog inte så slumpmässigt som de påstår!

Undersökningen denna gången handlar dessutom om att man ska svara på frågor om säkerhet i samhället. Om man känner sig säker när man går ut, samt om man har förtroende för polisen. Haha, jag är ju verkligen rätt människa för denna undersökning som har NOLL förtroende för det statliga rätssystemet och polisen. Detta ska bli kul!


Today, life sucks a little...

Idag hård-diggar jag Asking Alexandria på högsta volym och ligger och tycker synd om mig själv.

Asking Alexandria spelar i Göteborg ikväll och vart är jag? Spelar ingen roll, jag är ju inte där i allafall! Hinner jag sälja min själ och ta mig till Gbg och skaffa en biljett svart tror ni? Hoppas att Sara håller sitt ord och festar extra hårt för mig också!

Jävla skit!
Blev sminkad idag!

Idag var jag provdocka åt en av min mammas arbetskollegor som ville träna på att sminka inför ett försäljningsjobb för märket Mary Kay. Det var faktiskt riktigt härligt. Jag fick börja med en ansiktstvätt med små peelingkorn som var riktigt skön!! Den tänker jag verkligen köpa för min hud känns fortfarande jättehärlig, trots att det var nästan 6 timmar sen och att jag fått en hel del smink på huden.


Det var lite annorlunda också, för jag sminkar mig vanligtvis bara i svart och grått. Kanske en lila ögonskugga till fest eller så. Nu fick jag en makeup som skiftade i riktigt härligt limegrönt som övergick till havsblått, med ett ordentligt skimmer i! Jag försökte ta kort på det men färgerna försvann helt med min kamera så tyvärr får ni inte se. Men jag kan definitivt tänka mig att sminka mig så själv till en fest eller till sommaren. Det var så färgglatt och sprakande. :)


Så här blev jag sminkad! Fast den blå ögonskuggan var

aningen mörkare och mer skimrande. Bild lånad från Temptalia.

Jag fick dessutom låna ett nagellack med en guldton som jag letat jättelänge efter. Jag köpte ett guldigt lack på Väla i lördags men den här från Mary Kay hade exakt den nyansen jag letar efter.

Har listat ut vilken design jag ska ha på naglarna denna veckan. Ni kan aldrig gissa vad det är! :D Det är en guldig bas och jag ska använda en nagellackspenna för första gången någonsin och skriva på naglarna. Har ni någon gissning? ;)


En bra helg minsann!

Det blev lite sent bloggande för mig idag. Internet har strulat fram och tillbaka idag och så har jag haft lite på gång. :) Men ska redovisa min helg för er. :)

I fredags åkte jag ner till Munka-Ljungby i Skåne för att hälsa på och spendera helgen med min älskling. På kvällen åkte han och jag och 10 andra från internatet in till Helsingborg för att äta på en restaurang som hette Haket. Väldigt trevlig restaurang med jättegod pasta som jag åt. Älsklingen åt blandade spett med oxkött, fläskkött och kyckling. Efter det satt vi uppe hela kvällen och drack kaffe och pratade en massa. Det var riktigt trevligt med alla nya människor.

 

Lördagen var ganska otrolig. Jag och älsklingen åkte åter igen till Helsingborg fast till Väla centrum för att shoppa lite. Och när vi sitter och dricker börjar vi prata om min bror, för vi funderade på om han värmde upp inför trumspelandet på spelningar och sånt. Precis då får jag syn på han och han flickvän som går förbi på Väla! Vad sjutton! Med tanke på att min bror bor i Värnamo, nästan 17 mil från Väla så var det lite udda att se honom där. Han hade ingen aning om att jag var där heller! :D Haha. Men vi gick tillsammans sen alla 4 och tittade på IKEA och så självklart, åt köttbullar.

På lördag kväll var det fest på internatet! Och det var också en udda fest. För en gångs skulle var det en tjej där med samma musiksmak som mig! Sara hette hon och vi ockuperade Spotify med Broadway och diskuterade Asking Alexandria. Och det mest udda av allt! På en fest med 15  personer,  plus 5-6 personer till som kom och gick under kvällen, varav hälften ungefär var killar, så dracks det inte en enda öl! Inte en enda!! Vi drack cider, pepino, vin, körsbärslikör, äppel- och kanelvin och några groggar, men ingen öl!! 

Homers nightmare, not a beer in sight 
Inte en enda öl, men däremot nyponsoppa och julmust! Hallå?!

Söndagen så vaknade jag och älsklingen som vanligt tidigast av alla. Vi hade gått och lagt oss vid 4 på morgonen, men resten av folket hade visst fortsatt till 6! Men vi bara slappade på söndagen ändå. Drack lite kaffe med de andra men sen smög vi undan för att vara lite själva, vilket vi egentligen inte varit på hela helgen. Jag fick en helkroppsmassage av min älskade, eftersom han håller på att utbilda sig till hälsocoach och massör. Sen tittade vi sista Harry Potter och åt chips innan det var dags för mig att åka upp till Småland igen.

Så det var min helg, kort och gott. :) Udda men rolig helg! 


För djurens bästa? (Tidsinställt)

Jag läste en ganska störande insändare på debattsidorna i lokaltidningen i onsdags. Insändaren var från Kristina Lindfeldt, en biolog från Varberg som skrev ett långt och skrämmande debattinlägg om dagens djurskydd och hur det hanteras av staten. Kristina hade själv jobbat som djurskyddsinspektör mellan 1994 och 2008. Hon ser enbart negativa utvecklingar sedan allt ansvar om djurskydd har lagts över från kommunerna til Länsstyrelsen.

Tydligen så sker all form av tillsyn på gårdar och vid annan djurhållning enbart när det är dags att göra en EU-kontroll, eller när en djurägare blivit anmäld. De 100 miljoner som budgeteras varje år ska egentligen gå till förebyggande kontrollinspektioner, men nu tvingas staten ta dessa resurser och lägga dem på att betala jurister och advokater som tar hand om fall efter anmälningar om dålig djurhållning och djurmisshandel. Dvs, pengarna används när det redan gått för långt, istället för att användas förebyggande. Med andra ord får djurägarna den del av de där miljonerna som de egentligen skulle fått. 

De nya reglerna är också helt störda. Vid en kontroll måste ALLA djur ha Hullklass 3, vilket innebär medelhull. Även om djuret har varit sjukt. Om ett djur har varit sjuk och tappat hull när inspektionerna sker så blir ägaren alltså anmäld. Sen kan han överklaga i rätten och blir i regel friad så länge det finns bevis på djurets sjukdom, dvs veterinärspapper och sånt. Men varför ska det ens behöva gå så långt? Varför kan inte djurskyddsinspektörerna ta en titt på pappret och sen göra en återinspektion för att se att djuret går upp i hull som den ska? Istället måste djurägaren överklaga, vilket i sig kan ta upp till ett halvår, och sen riskerar man ändå att få ett dåligt rykte om det kommer ut att man fått en anmälning på sig. 

Andra saker man kan få anmälningar på sig för är om ett djur hålls isolerat, eller hålls inomhus. Även här skiter djurskyddsinspektörerna fullständigt i om det finns omständigheter som kräver detta. Och om ett djur har en sjukdom så ska det isoleras enligt LAG! Men denna lag gäller inte just vid tillfället för inspektionen. Även här får man överklaga fallet istället. Och risken finns dessutom för att djuren omhändertas innan tingsrätten har fattat sitt beslut! 

Antalet omhändertaganden och djurförbud har ökat dramatiskt och sysselsätter polismyndigheter och domstolar, trots att det oftast är helt i onödan, eftersom Länsstyrelsen inte kan se undantag. Resultatet har blivit att folk inte längre vågar satsa på djurhållning, som på sikt kan ge fler jobb här i Sverige, utan istället väljer bönder att satsa på växtodling, som är mer lönsamt, där de inte riskerar att bli anmälda och som inte kräver mer arbetskraft. 

Antalet anmälningar om misskötsel av djur har dessutom ökat dramatiskt de senaste åren, för helt plötsligt är det lätt att anmäla till länsstyrelsen. I de flesta fall vad gäller husdjur, t ex katter eller hundar som far illa så reagerar inte ens länsstyrelsen, och om de gör en utredning kan det ta år innan de kommer fram till ett beslut. Och då kan det redan vara försent! Samtidigt är det många oskyldiga som blir anmälda. Folk som inte vet ett smack om hundar anmäler hundägare för misshandel så fort de hör en hund gny. 

 I dagens läge är det nästan så att man inte vågar skaffa sig djur på grund av risken att bli anmäld. Jag tycker personligen det är jättebra att man dubbelkollar, men man ska ju inte bli anmäld för något man inte gjort. Om min häst varit sjuk och jag gjort allt i min makt för att få den frisk igen så kan jag alltså ändå åka fast för det. Trots att hästar faktiskt blir sjuka! Trots att jag enligt lag måste isolera så kan jag även, enligt lag bli anmäld som djurmisshandlare OM JAG GÖR DET SOM LAGEN SÄGER!!

Och detta ska då alltså vara för djurens bästa?


I miss my London!

Fan, alltså ibland kan man påverkas av absolut ingenting!! Jag fick en sån plötslig, otrolig längtan efter England. Och London, men framförallt England i sig. Att åka till southend och hälsa på min pappa, sitta på The Last Post och dricka Monster Pitchers (dvs groggar som säljs per kanna).

Jag fick bara en sån plötslig känsla av den atmosfären som är i England. Att sitta i pappas lägenhet och svepa en flaska Jack Daniels medan man spelar poker och bara snackar skit. Eller att gå ner till seafront och spela i spelhallarna, äta fish & chips. Kliva upp tidigt på morgonen och dricka te och försöka rosta mackor som är för stora för att passa i brödrosten. Bli lurad till att lukta på Marmite, trots man vet sen barnsben att det är det vidrigaste som finns. Att gå i centrum i southend  och hamna på Primark och shoppa fyra kassar fulla med kläder utan att bli pank! Att åka tåget in till London och sen åka tunnelbana fram och tillbaka och kors och tvärs över hela London för att man kan göra det gratis med ett Day Travelcard. :D Att man aldrig fryser om fötterna för att det är heltäckningsmatta överallt. Att försöka lära sig hur gasspisen fungerar utan att bränna ner hela huset. Eller att bli irriterad på vattenkranarna eftersom man får välja antingen för varmt eller för kallt då det inte finns blandare! Jag bara längtar!!!   

Och vad var det då som triggade detta känsloutbrott?! Jo, jag såg ett foto på en som stod i ett rum med en heltäckningsmatta... i England. En bild på en heltäckningsmatta var alltså det som fick mig att få "hemlängtan". En heltäckningsmatta?! Är det normalt?!


Pannkakste!

It's teatime! :D

Pannkakste

Om ni inte ser vad det är för te kan jag berätta att det är te med smak av "Pannkaka med sylt och grädde". Det är ganska speciellt kan jag säga!!


Fast ska jag vara ärlig var det ganska onödigt. Smakar lite gräddigt och svagt fruktigt, men inte mycket mer än så. :) Men jag gillar't!

Good Night!
Knee-hab!

Har nu börjat ordentligt på min rehabilitering av mina trasiga knän. Min älskling var så snäll och gav mig ett träningsprogram för knät, och övningarna är jättebra för de kräver ingen utrustning, mer än stol och eventuellt en kudde.

Men jag ska inte ljuga. Jag är så otränad så det är skrämmande, så jag har fått lite träningsvärk. Haha. :D Men jag har bara märkt av knäna lite grann, och det är inget ovanligt att jag gör det även när jag inte ens ansträngt knät så det har inget med övningarna att göra.

Ska bli jättekul att se om jag kanske till och med kan cykla någon gång i framtiden utan att det känns som att knäskålen ska lossna.


Naglarna klara!

Ja nu har jag gjort klart naglarna helt totalt. Och för första gången lyckades jag faktiskt ta en bra bild på mina naglar så jag tänkte jag skulle visa upp dem.


Men innan ni dömer mig för hårt så vet jag att mina naglar är allt annat än vackra nu. De blir torra och går av och har sig nu när det är kallt ute så de är olika stora. Och jag är inte ett dugg nöjd med hur det blev. Blev ganska kladdigt och lite snett men det får duga tills vidare! Jag kan tänka mig att göra om denna design någon annan gång och försöka göra det bättre.  

 

Love Nail Art  Hate Nail Art 
Vänster hand                                      Höger hand

Inspirationen till att göra denna design fick jag från Wah Nails, med några små ändringar.

Nu får vi se om naglarna håller sig efter att jag har gjort tvätt, städat och lagat mat. :D


En sån där mysig Ego-dag!

Ja, det har varit lågt på bloggfronten idag. Efter att jag kom hem från mötet så var jag så frusen att jag drog på mig halva socklådan på fötterna tillsammans med nymicrade, varma vetetofflor och svepte in mig i min morgonrock. En hel kanna te fick följa med mig in i vardagsrummet också. Jag hade även ett långt telefonsamtal med min älskling eftersom vi varit ihop exakt 1 ½ år. Ingen jättestolpe i förhållandet kanske, men mysigt ändå. Synd bara att min älskling var 15 mil bort. Inte mycket att göra åt. :)

 

Efter det så har jag bara tagit det lite lugnt faktiskt. Gjort rehabiliteringsövningar för knät som jag fått av min älskling, tagit ett varmt bad och sen har jag gjort manikyr! Gjorde ett "handbad" med vatten och nagelolja och sen filade jag mina naglar eftersom de såg minst sagt förjävliga ut! Det är så tråkigt med denna kyla för mina naglar torkar ut på nolltid och skivar sig och går sönder för minsta lilla. Så just nu är mina naglar olika långa och inte alls vackra. :P Men till sist målade jag dem i allafall. Ska försöka ta kort på dem när de är helt klara så ni får se, även om jag inte alls är nöjd över resultatet.Men nu ska min ego-dag övergå till ego-natt och jag ska krypa ner i sängen med en bok, en kopp nybryggt te och lite musik i bakgrunden. Möjligtvis att jag låter en och annan Jack Daniels-fudge slinka ner också. Mums!


Good night!

 


In the summertime...

Just nu är jag på väg till ett möte, genom kall snö, hal is och med halsduken virad hårt runt näsan! Så jag har tidsinställt detta inlägget till er så länge! Tänk på hur underbart det kommer bli till sommaren, i jämförelse med den plötsliga vintern vi får genomlida nu!

Bara några månader kvar, right? ;)

lights, fl✿res & l'amour   2011; best.

Run when you run | Flickr - Photo Sharing!   Tumblr 

just do it because you want it    on Flickr - Photo Sharing!

Unbenannt | Flickr - Fotosharing!   Go insane Throw some glitter Make it rain on 'em!

Because I can.


Visst längtar man bara till sommaren när man ser såna här bilder.

Alla bilder är lånade från We❤It


Man tackar och bockar!

 Jag har fått ytterligare en fin award. Denna gång från snälla AnniePiie! Tack så mycket Annie! :)Precis som med den förra utmärkelsen jag fick så ska man ge utmärkelsen vidare till sina 5 favoritbloggar, och låta dem veta det genom att kommentera hos dem. Till sist får man hoppas att de vill lämna utmärkelsen vidare.

Jag vill ge utmärkelsen till:

Anki - Min kusin som började blogga igen för bara någon dag sen! Följ hennes vardag i Dalarna och hennes viktminskning.

Sandra - Som jag skrev förra gången så har jag och Sandra så otroligt mycket att diskutera och hennes blogg engagerar en alltid med allt hon har på gång och alla fina bilder.

Ricard - Ricard bloggar alltid med glimten i ögat, men har även mycket intressanta inlägg om allt mellan himmel och jord.


Rinki - Rinki fortsätter imponera om och om igen med sina inlägg som behandlar viktiga ämnen och det märks väl att hon är journalist på hennes sätt att skriva. Och så är hon jättelätt att diskutera allt med!

KattaStrofen - Även om hon numera fått två utmärkelser, trots att hon inte uppdaterat på evigheter så vill jag ge awarden till min själsfrände Katta! Och ju fler såna här jag ger henne desto större chans att hon kanske börjar blogga lite mer!

*********

Jag vet att jag ger utmärkelsen till bloggar som jag redan gett till förut, men sanningen är den att jag inte läser speciellt många bloggar, och dessa är de jag haft längst kontakt med eller som är mina vänner och det är trots allt det som betyder mest. Hade annars kunnat ge denna utmärkelse till ännu fler bloggare!


Drakens år!

Det var ju kinesiskt nyår i lördags. Jag firade tyvärr inte detta även om jag hade tillgång till det. Jag hade blivit erbjuden att få följa med min mamma till det buddhistiska templet i Gnosjö där de firade ordentligt. Det hade varit jättekul men jag hade andra planer med pojkvännen och så blev det så dumt med att ta sig dit. Men de hade slagit på stort med lejonmasker, massa gratis mat och till och med Drakdansen, då folk ställer sig under en "drake" och dansar. Hade varit häftigt att se.

Och bara för det så tänker jag vara löjlig och lägga upp bilder på mina och älsklingens egna "drakar"! De är svärdsvansade eldbukssalamandrar som vi har döpt efter kända drakar nämligen Smaug (från The Hobbit), Sapphira (från Eragon), Spyro (efter spelen Spyro the Dragon) och Onyxia (en drake från World of Warcraft).

Eldbukssalamander på vift!
Smaug tror att han är Spindelmannen.
Slappamander
Sapphira är en "slapparmander".

På pumpen!
Spyro och Smaug brukar klättra upp på pumpen.
Det är nog den röda lampan som är så fascinerande!


Eldbukssalamandrar är kanske inte de mest gosiga eller roligaste husdjuren man kan ha. Eller åtminstone tror man det tills man sett dem ligga och bubbla, klättra i taket och ramla ner från växter. De är nämligen roligare än man tror. :)

Bråkat med bussarna!

SJ, eller Statens järnvägar som det hette förr, startades 1856. Då byggdes de första järnvägarna. Så vi har alltså haft tågtrafik i 156 år... Och vi har snö nästan varje vinter och det är kallt största delen av året! Då tycker man väl att tågtrafiken borde vara så pass utvecklad att det inte blir kaos så fort temperaturen halkar under nollan, eller så fort det ligger lite frost ute? För att inte tala om busstrafiken som inte ens kan gå rätt under sommaren, trots att vi hade hästdragna bussar mellan Stockholm och Uppsala redan 1722. Borde man inte utvecklat detta resande sen dess?!

Men, nej. Idag när jag skulle ta bussen hem så är det packat med folk på stationen! Flera tåg är nämligen inställda och försenade. Så det ska komma en ersättningsbuss som ska ta dessa personer vidare. Men jag behövde inte bry mig. Min buss skulle gå 18:05 som vanligt. Det står inga meddelanden någonstans om att det skulle vara försenat på något sätt. Så jag står en bit bort och väntar. Den enda bussen som kommer och går är en Hallandsbuss som det inte står vart den ska till, men det är ju inte min buss eftersom jag ska med en Jlt-buss inom Jönköpings län. Sen kommer ersättningsbussen för tågresenärerna, och så hinner den åka också. Helt plötsligt blir klockan 18:20 och fortfarande har inte 201:an till Smålandsstenar synts till. Jag och en tjej till tittar på klockan och stampar av köld och irritation.

18:30 får jag iallafall nog och ringer till Jönköpings Länstrafik för att höra vad sjutton det är som händer. Då visar det sig att den bussen som skulle använts hade varit med om en älgolycka, och därför användes en ersättningsbuss från... Hallandsbussar! Jag blir förbannad och säger att jag bara såg en enda Hallandsbuss och det stod inte någonstans att det var en ersättningsbuss för 201:an och dessutom avgick den inte ens från rätt hållplats, utan tre hållplatser bort! Han jag pratar med kontaktar då bussen och chauffören berättar att han var tvungen att ställa sig längre bort ifall ersättningsbussarna för tågen skulle komma, och att han hade stuckit ut huvudet och frågat de som stod där om de skulle åka med 201:an?

Jaha!! Men jag och den här andra tjejen stod ju vid den vanliga hållplatsen och hörde alltså inte detta. Jag fick en ursäkt och fick höra av han jag pratade med att det var tråkigt att det blev så. Ja, det hade ju varit för jävligt att busschauffören inte kunde gå ut i kylan som alla vi andra för att kolla ordentligt så att alla kom med! Det var bara för mig och den andra tjejen att gå tillbaka in i stationen och vänta till nästa buss som skulle gå först kl 20! Om inte stationshuset varit öppet hade vi fått stå ute i 2 timmar och frysa!

Sen visar det sig att tjejen bor bara några gator bort från mig och att jag känner hennes syster sen skoltiden. Och hon får tag på sin bror som kör 2 mil från Bor för att hämta oss och köra oss hem!

Tur att det finns änglar när kollektivtrafiken inte pallar trycket! Nu kommer jag verkligen lägga energi på att fixa min bil så jag slipper ha något med buss eller tåg att göra mer!


Jag ignorerar er inte!

Jag vill klargöra en sak här så att ingen annan får något om bakfoten vad gäller detta!

En tjej hade kommenterat min blogg, och sen skickat ett mail om att jag ignorerat hennes kommentar, eftersom jag inte ens godkänt den, och inte heller svarat på den. Och jag hade varit inne på bloggen enligt henne eftersom jag lagt upp inlägg på bloggen.

Så här är det:

Jag är i stort sett aldrig hemma under helgerna, och när jag har något inplanerat under veckorna så brukar jag inte springa till närmsta dator bara för att blogga under tiden! Nej, under dessa tillfällen så har jag ibland tidsinställda inlägg, eller så kanske jag bloggar från mobilen. Så det är inte alls så att jag ignorerar någon eller inte läser mina kommentarer. Kommentarerna från mina läsare är det jag tar hand om det första jag gör när jag loggar in på bloggen, iallafall om jag är hemma och kan sitta i lugn och ro och svara på dem! Och jag svarar så fort jag kan när jag väl är hemma, det lovar jag. 

Poängen är ju att mina läsare ska få något att läsa även när jag inte kan vara på plats, även om jag kanske inte tidsinställer inlägg så jätteofta. Men jag lever inte för min blogg. Min fritid och mina vänner går alltid före bloggen, vilket gör att det kanske kan dröja ett tag innan jag svarar, framförallt under helgerna. 


Så är det och så skall det förbli!! 


En liten lista om mig!

Eftersom jag troligtvis är upptagen med annat så får ni ett tidsinställt inlägg av mig här :)

En liten lista med idiotfakta om mig:


*Färg på mobiltelefonen: Svart just nu. Den var grön förra veckan. :)
*Senast sedda film: Earthsea (var iallafall det när jag skrev inlägget)
*Färgen på mina strumpor: Har blå-svartrutiga strumpor och över det tjocka lila fluff-strumpor.
*Senast jag drack alkohol: Drack en liten cola och whiskey i tisdags kväll.
*Piercingar: Har en i tungan. Har haft i navel och labret.
*Tatueringar: 3 lila stjärnor på bröstet och ett japanskt tecken på höften.
*Senast lästa bok: Harry Potter och Halvblodsprinsen (håller på att läsa igenom serien)
*En film alla älskar som jag hatar: Star Wars... eller Schindlers List.
*En film alla hatar som jag älskar: Hästfilmer som Black Beauty eller Flicka! :D
*Senaste person som ringde mig: Min mamma
*Personen ville: Påminna mig om en tv som skulle till tippen.
*Favoritdryck: Coca Cola Zero, te och kaffe. Vägrar välja bara en!
*Detta åt jag till middag idag: Falukorvsgratäng med ris
*Senaste låten jag lyssnade på: Under pressure med My Chemical Romance & The Used
*Senaste konsert jag var på: Solitude och dEMOTIONAL :)
*Till höger om mig ligger: Min mobil och en kopp te.
*Till vänster om mig ligger: Ett hästlexikon och en lapp med förslag på mat.
*Min bästa vän är: Har inte bara en bästa vän. :)
*Favoritfärg: Lila eller rosalila så länge det inte är pastellnyanser.

*Senast sedda tv-program: Big Bang Theory

*Ben jag har brutit: Jag har aldrig brutit något, bara haft en spricka i ett revben.
*Fisk, kyckling eller kött?: Fågel, fisk eller mittemellan? Föredrar kyckling eller fisk.

*Stjärntecken: Tvillingarna
*Tror på horoskop?: Nej

*Tror på spöken: Ja, så länge det inte går bevisa motsatsen.

*Tror på monster under sängen: Mina dammråttor är monstruösa!

*Äpplen eller päron: Päron!
*Är detta slut nu:? Affirmative!Hoppas ni inte dog av uttråkning innan ni nådde hit! Ciao! :)


Smygreklam i min blogg!

Jag märkte något skumt med min blogg när jag förhandsgranskade den igår natt. Vissa ord i några inlägg hade blivit markerade! Och inte utav mig själv!

Så här:
Störande moment!

När jag förde muspekaren över länken för att se vad sjutton som stod på dök det upp en pop-up med reklam för My Showroom!!! What the fuck?! Som de flesta märkt så bloggar jag för Blogg Esse, så varför ligger det reklam till MY Showroom på min blogg?!?!

 

Smygreklam! 

Känns ju väldigt udda. Igår hittade jag flera bloggar inom Blogg Esse som hade samma länkar! Dessa länkar verkar inte finnas där om jag går in på inläggen det gäller var för sig, utan enbart när jag är på startsidan!

*************

Så snälla läsare!! Ser ni dessa länkar också?! Eller är det bara jag. Jag har kontaktat My Showroom via mail för att få ett svar på varför jag har reklam till deras sida, oavsett om det bara är jag som ser det, eller om det är fler som drabbats så är det ju någon som gör smygreklam för dem på något sätt! Jätteschysst om ni kunde kommentera och säga om ni ser dessa länkar också?!

De inlägg som jag sett det i är främst den om SOPA och även när Lasse Anrell rider för första gången. Jag har inte orkat kolla igenom hela bloggen än.


Trevlig kväll indeed!

Har haft en väldigt trevlig kväll minsann. Var inne i stan och åt lite sushi med bäste Ricard, sen blev det kaffe och som vanligt en massa snack om allt mellan himmel och jord! Var väldigt trevligt att träffa honom igen!

Och nu är man kattvakt åt brorsans kisse Sam aka Kattson, aka Calzone, aka Belsebub. Och den "snälla" katten har sovit hela dagen så hon har varit ett litet vilddjur i några timmar. Tur att jag är nattaktiv för jag lekte nog bort den mesta av hennes energi för nu sover hon gött.

aka Calzone
Allting är en lek, tycker Kattson som spanar in min mobilladdare i detta ögonblick!


aka Dangercat
"Jag må ligga på bordet men soffan är min också!!"

aka Belsebub
Somnade mitt i leken!


*
*
Och varför jag kallar henne Belsebub? Jo för att hon är en riktig liten djävul till katt ibland! Bevis?!

Scrolla ner och se själva!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

aka Devil!

Haha, snyggaste bilden någonsin!! Hon hade smygt runt soffkanten länge och när jag tog den här bilden bestämde hon sig för att attackera mobilen!!

Man kan inte annat än älska katter ibland alltså!


Vaddå?

Converse Addict

Min pojkvän påstår att jag är besatt av Converse!! 


Jag håller inte med....

Haha, ja, allt som är med på bilden är "Converse"!Protesterna har effekt!

Jag skrev ju ett långt inlägg om SOPA och PIPA, två lagförslag som ligger hos den amerikanska kongressen och som skulle hota hela den fria internetvärlden om den klubbas igenom. Läs inlägget >>HÄR<<

Lite i korthet om SOPA:
Om SOPA skulle gå igenom skulle staten enligt lag kunna stänga ner en sida på en halv minut, utan något domslut som stödjer detta. Det räcker med att någon exempelvis lägger upp en länk till en sida med piratkopierat eller "lånat" material på sin blogg så kan staten stänga ner hela bloggportalen!! Om någon kommenterar på Facebook och länkar till en sida med copyrightmaterial så riskerar Facebook att stängas ner och ägarna till sidan riskerar grova böter!  

Google protesterade genom att ta bort tillgången till vissa sökord, Wordpress protesterade genom att visa sina medlemmar hur internet skulle kunna se ut medcensur på allt. Twitter, Facebook och många andra större siter protesterade högljutt genom att skriva öppna brev till politikerna och engelskspråkiga Wikipedia som jobbat i flera år på att bli det största lexikonet någonsin släckte ner sidan i en "blackout" i 24 timmar i går.

Många sajter menar att denna lag är en ren beställning från underhållningsbranschen, men självaste MC HAMMER var själv ute och protesterade mot lagen!

****************************

Nu verkar det dock ha fått effekt. Senatorn Marco Rubio från Florida har ändrat sig och stödjer inte förslaget, likaså Texas-senatorn John Cornyn. Andra politiker som dragit tillbaka sitt stöd är senatorerna Roy Blunt (Missouri), Chuck Grassley (Iowa), Orrin Hatch (Utah), Ben Quayle (Arizona), Lee Terry (Nebraska) och John Boozman (Arkansas).

Sammanlagt har ett dussintal senatorer dragit tillbaka sitt stöd för lagförslaget men det betyder dock inte att den inte kommer att komma upp för omröstning eller att det kommer stoppas. Mannen bakom lagförslaget är republikanen Lamar Smith, en representant för Texas. Lamar Smith har själv sagt att han inte tar åt sig av kritiken och fortsätter strida för att lagförslaget ska gå igenom.

Vita huset gick den 14:e januari ut med kritik mot vissa delar av lagförslaget. Bland annat innebär lagförslaget att alla internetleverantörer och operatörer skulle tvingas använda DNS-blockering för att stänga av utländska förövarsajter. Detta är samma teknik som bland annat Kina använder för att stänga ute sajter som Facebook, Twitter och Wordpress. Kina anses vara en diktatur utan frihet, och USA skulle alltså ta efter i deras fotspår trots att de påstår att de är en demokrati.


Läs om effekterna i dessa artiklar: 

Aftonbladet 
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet


Besöksrekord!

Har slagit besökrekord i dag! Jättekul att fler hittar hit. Jag hoppas att ni finner den intressant och stannar kvar. :)

Får nog tacka min underbara läsare och vänner Ricard, Rinki, Annie mfl som länkat min blogg så många gånger. :) Stort tack till er!


Lasse Anrell fick äta upp sina ord!

Min respekt för Lasse Anrell har ökat lite sen hans idiotiska uttalande om Rolf-Göran Bengtsson och Jerringpriset. Lasse Anrell fick en massa skit för det han skrivit och Aftonbladet fick ta emot många mail från arga ridsportsfantaster.


Men nu har Lasse Anrell alltså antagit utmaningen att han själv ska sitta upp på en häst och försöka hoppa ett hinder.


Foto: Mia Törnblom/Travronden

Han fick alltså åka ut till Hufvudsta Ridklubb i Stockholm där han fick hoppa upp på en häst vid namn Bernard.

anrell4
Foto: Mia Törnblom/Travronden.


Lasse vågade till och med hoppa ett litet hinder på 15 cm i skritt. Ja, det är ju inte som på en VM-tävling, men till och med jag måste erkänna att det är ganska tufft att hoppa 15 cm i skritt om man aldrig suttit på en häst förut!


Lasse säger själv att han har en ny respekt för de som rider och större förståelse för ridsporten.

Alla som inte har respekt för ridsport borde göra som Lasse och svälja sin stolthet!! Go Lasse!

Artikeln om Lasses första ridtur finns på Svenska ridsportförbundets hemsida: >>HÄR<<

**********

OBS! Alla bilder i det här inlägget är lånade från Svenska ridsportförbundets hemsida och är copyright Mia Törnblom/Travronden!


Wikipedia protesterar! *tidsinställt*

Idag kl 06:00 släcktes engelskspråkiga Wikipedia ner i en 24 timmar lång "blackout" för att protestera mot ett amerikanskt lagförslag som skulle kunna sätta stopp för all den frihet vi numera har på internet! Stop Online Piracy Act, förkortat SOPA (ja, det är helt sant och väldigt passande), innebär att en domstol ska kunna stänga ner en sajt direkt om man hittar upphovsrättsskyddat material på den, och ägaren riskerar dessutom grova böter.

Sajter som t ex Wikipedia som lever på att människor skriver in fakta, kräver egentligen att man även ska ange källor till det man skriver. Därför blir mycket av det som man skriver in i artiklarna där upphovsrättsskyddat, trots att sajten kanske inte skrev texten från början. Detta gör alltså att hela Wikipedia kan stängas ner helt utan förvarning, trots att de egentligen gör som de alltid har gjort. Bidragit med ett gratis lexikon och samlad kunskap till människor!

Andra sidor förutom Wikipedia som troligtvis kommer tvingas stänga ner helt är Youtube, Spotify, Paypal och i stort sett alla webbhotell och även bloggportaler. Alla siter där man kan lägga upp bilder eller videos kommer att tvingas stå till svars för att inget upphovsrättsskyddat hamnar där vilket gör att Twitter, Flickr och Videofy kan stängas ner. Lagen är ett hot mot Internets ursprungliga syfte som är informationsfrihet, och hela lagförslaget är integritetskränkande då staten alltså kommer att ha rätt att gå in på våra privata sidor. Staten kommer även ha rätt till att helt totalt stänga ner en hemsida, utan något domslut som stöjder det.

Wikipedias största argument till att släcka ner under dagen är att folk som upptäcker hur stort behov det finns av ett gratis lexikon ska skicka klagomål om den nya lagen och på så sätt sätta stopp för den! Sidor som I can has cheezburger, Mojang, Major League Gaming och Boing Boing kommer också ha en blackout idag och stänga ner sidorna helt. Andra stora internetprofiler som deltagit i protesterna på andra sätt är Google, Facebook, Twitter, Yahoo, Amazon, AOL, Mozilla, eBay, Wordpress och Wikimedia. Wikipedia har sedan slutet av 2011 bytt DNS-operatör eftersom de förra stödde lagförslaget.

Andra företag som stöjder detta idiotiska lagförslag är L'Oreal, NBA, Nike, NBC Universal, Ford, Pfizer och Revlon. Många av dessa företag är inte ens drabbade av fildelning eller att man sprider deras budskap. Sprider man Revlons reklam till exempel får ju företaget gratis reklam på andra sidor så varför de ens är för lagen kan man ju fundera på.

15:e januari kom man fram till att man inte skulle rösta på detta förslag förrän man nått någon form av överenskommelse. Dock är lagförslaget PIPA (Protect IP Act) ett lagförslag som ska upp för omröstning redan 24:e januari. En lag som skulle innebära att man har rätt till att få direkt tillgång till material och IP till hemsidor som har material som bryter mot upphovsrättslagen. 22 agenter och 26 medarbetare ska alltså jobba på heltid med att få tag i människor som äger sidor med tveksamt material. Dvs, bloggar, Wikipedia och andra privata hemsidor. PIPA är inte ett nytt lagförslag, utan en omskrivning av lagen Combating Online Infringement and Counterfeits Act (COICA) som låg upp för förslag år 2010 men som inte blev godkänd. Med andra ord så försöker alltså politikerna om och om igen tills deras lagförslag går igenom!  

******************************

Ja vad säger man? Politiker sitter alltså och ska bokstavligen talat ta död på det fria internet! Snacka om att ta politiskt självmord. Jag själv tycker det är så otroligt sjukt att man nu bedömmer nätpirater som ett så stort hot att man hotar släcka ner halva internet för att få folk att sluta ladda ner. Det som pågår i världen är rena rama häxjakten på folk som fildelar. Man lägger inte ner i närheten lika mycket energi, tid eller pengar på att hitta pedofiler, mördare eller terrorister som man lägger ner tid på att jaga fildelare. Och vad är en film värd? 200 kronor kanske? För en filmskapare? Ja, det är inte många kronor per film som faktiskt går till skådisarna eller regissören. Ändå är det just filmbranschen och musikbranschen som vill få fram såna här lagar och stoppa nedladdning av deras verk. Trots att det bevisats om och om igen att nedladdning faktiskt har ökat omsättningen för de som arbetar i dessa branscher, PLUS att det dessutom banar väg för många mindre band som annars hade varit helt okända.

Handlar det om att film- och musikbranschen inte längre har någon kontroll på vad folket ska lyssna eller titta på? Skivbolagen förlorar kontrollen över vilken musik som blir populär, kan det vara därför?

Ja, man kan säga vad man vill om att ladda ner filer, men att censurera hela internet? Stänga ner Wikipedia? Det är kollektiv bestraffning! Något som är olagligt i Sverige åtminstone! Ja, vi bloggare kan ju glömma att vi får lägga upp vad vi vill på våra bloggar längre. Vi kommer inte få låna texter från någon annan sida. Vi kommer inte få låna bilder. Sidor som Facebook, WeHeartIt och Twitter kommer vara ett minne blott om den här lagen faller igenom. För även om USA är ett land för sig så påverkar ju deras lagar oss.

Jag själv är aktiv på Wikipedia. Jag gör mitt bästa för att mina artiklar som jag skriver ska ha en källa, så det går att bevisa att jag inte bara sitter och hittar på. Samtidigt skriver jag ofta om detta i egna ord eftersom det inte är tillåtet att kopiera rakt av. Men den här nya lagen skulle alltså göra mig till en brottsling. För att jag försöker sprida kunskap!

Det värsta är att lagförslaget dök upp redan 26:e oktober, ändå har de svenska politikerna tigit om detta och försökt hålla det hemligt!

*******************

Ni kan själva läsa om SOPA på svenska Wikipedia som alltså INTE kommer släcka ner idag. Artikeln om SOPA hittar ni >>HÄR<<


Vissa borde inte få yttra sig!

Här i Sverige brukar vi vara bra på att visa uppskattning för våra idrottsmän eller hur? Vi hyllar fotbollspelare, hockeyspelare, tennisspelare och till och med pingisspelare så fort de vinner minsta lilla match. Så fort man gjort några mål i Champions League är man en hjälte. Att åka skidor lite fortare än alla andra under några tävlingar så är man "bäst i världen".

Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset för sina insatser i svensk idrott och sport nu i veckan. Vi hästtjejer jublade och grattade och var glada över att en ryttare äntligen fick lite tid i rampljuset. Men då började kommentarerna hagla in!
"Vem är det?"
"Vad sjutton har han gjort för bra?"
"Ridsport är inte riktig sport!"


Varför ska folk nedvärdera så fort det handlar om ridsport? Tydligen så kan man inte ära en person med stora framgångar, så fort det handlar om en sport som inte har med en boll eller puck eller snö att göra... Kan man inte ha så mycket innanför pannbenet att man fattar att det finns andra sporter i världen utöver fotboll?! Hade en helt okänd fotbollsspelare vunnit hade ingen sagt något!!! Till exempel så skrev Lasse Anrell i sin krönika i Aftonbladet att man borde gett Jerringpriset till hästen istället, och undrade själv vem Rolf-Göran Bengtsson var...

Ursäkta mig, men borde inte en Sport-kommentator och sport-expert på Aftonbladet kunna hålla reda på en person som vunnit VM-guld!?!?! Även om man nu inte kan det så borde man väl åtminstone vara så sportslig att man kan säga grattis?? Det första man gör istället för att vräka ur sig att mannen inte är värd priset, bara för att idioten inte vet vem han är!Vissa påstårt att det här inte kräver någonting?
Att hästen gör allt jobb! Gör det sjävla då!Ja du, Lasse Anrell, och alla ni andra som inte tyckte Rolf-Göran Bengtsson skulle vinna. Har ni själva testat att sätta er på en häst någon gång?? Tror ni inte det krävs både kunskap, talang och lika mycket sportsanda för att få en 3-400 kg tung häst att hoppa 165 cm höga hinder?! Eller att dansa ett program till musik utan att göra minsta lilla tramp åt sidan? Skulle ni själva ens kunna få hästen att gå framåt?! Varför hyllar man människor som kan köra runt på motorcyklar och köra bilar i hög fart, men inte folk som kan få en levande varelse att göra precis som man vill och dessutom göra det snyggt!  


Jag tror att det handlar om att folk inte tyckte Rolf-Göran skulle vinna för ridsport är en sport de inte kan något om. De kan inte briljera med vem som vet mest om Jerringprisvinnaren år 2012, och bara för att de själva inte kunnat följa Bengtssons resultat så är han inte värd att vinna. Småaktigt!!! Jävligt småaktigt!!!


Det är inte första gången jag yttrar mig om medias och svenska folkets nedvärderande syn på ridsport. Mer om mina åsikter om ridsporten går att hitta >>HÄR<< och >>HÄR<<


Grattis Rolf-Göran!

Stort grattis till Jerringpriset, Rolf-Göran Bengtsson! Det var väl förtjänat!

 


Tjuvstartar våren!

Ja, jag har tjuvstartat våren lite idag. Jag har nämligen planterat clementiner idag. Eller clementinkärnor rättare sagt. Vi får se om det blir något av det dock, för clementiner behöver mycket naturligt solljus och det här är ju inte den ljusaste årstiden direkt. Får hoppas att de åtminstone gror lite så det blir någon grön växt utav det. 

Tänkte först ta en bild på det, men just nu är det bara jord i en svart kruka. Inte så kul kanske. Lovar att fotografera så fort det dyker upp minsta lilla gröna i krukan! 

Jag har planterat 4 kärnor för säkerhets skull, och har jag tur kanske jag får 4 små träd så småningom. :) Håll tummarna för det! 

 


OBS! Jag kanske ska nämna att chansen att jag ens får clementiner på mitt träd är ganska liten. Jag har fått tips om hur jag ska göra för att få frukt, men vi snackar om att det kommer dröja lång tid innan dess. Och dessutom är det ganska troligt att frukten inte alls smakar bra om jag väl får någon. Enligt hemsidorna jag har kollat så duger hemodlade apelsiner eller clementiner mest till att göra marmelad på. Något jag själv fått uppleva då älsklingens föräldrar har ett litet apelsinträd hemma och de där apelsinerna smakar inte bra alls! Men lite marmelad är aldrig fel. ;)


Det där med att försöka fånga någons intresse...

Jag publicerade egentligen ett annat inlägg för någon minut sedan, men jag ångrade mig och tog bort det. Men det handlade om i stort sett det jag tänkte ta upp nu, men jag var riktigt arg och riktade det mot en enda person. Men min fråga är: Hur långt kan man gå för att försöka fånga någons intresse? När slutar det vara okej? Hur långt skulle ni gå för att försöka imponera på någon?

****************

Det har väl hänt att man själv blivit intresserad av en ny hobby eller en ny musikstil, enbart för att en person man tycker verkar intressant har nämnt detta. Att lyssna igenom en skiva som en dejt har rekommenderat är ju helt normalt och det är verkligen inget fel på det. Att prova på tennis för att ens dejt spelar är väl ett ganska normalt beteende.

Men när man börjar ljuga då? När man börjar ljuga om att man har samma intressen. Att man har samma musikstil som den man är intresserad av, när det egentligen inte alls är så! Det tror jag inte många tycker är okej. Ändå är det inte så farligt, och det är nog många som dragit till med en liten lögn för att dejten ska tro att man har mycket gemensamt. Det enda man får hoppas på är att det inte kommer en massa frågor man inte kan svara på. xD

****************

Men, jag har ett skräckexempel som jag inte alls tycker är korrekt beteende på något vis! En gammal flört till mig som jag bröt kontakten med ganska snabbt sen. Han hade nämligen ljugit ganska bra om att han var intresserad av samma saker som mig. När jag försökte diskutera detta visste människan inte ett smack! Det var dock inte det som fick mig att bryta kontakten. Men hans beteende blev värre. Så fort jag nämnde att jag var intresserad av något så blev han plötsligt otroligt insatt i just det ämnet. Han slösade flera tusen kronor på sina nya "hobbies" för att sen strunta i allt när han märkte att jag inte blev imponerad. Till exempel så fick killen höra ett rykte om att jag dejtade en gitarrist. Det här var ett halvår efter att jag sagt att jag inte var intresserad, och ryktet var dessutom inte sant. Men killen köpte iallafall en elgitarr, förstärkare och en massa annat för nästan 10 000 kronor, för han ville "damma av sina gamla kunskaper". Men när han fick veta att jag inte var tillsammans med den där gitarristen så slutade han även spela sin gitarr och den fick samla damm, precis som med alla andra saker som han köpt för att försöka imponera på mig. Jag har idag ingen kontakt med denna människa, inte bara för dessa saker.

********************

Men hur långt har ni gått för att försöka imponera på någon? Jag själv har nog aldrig försökt låtsas vara någon jag inte är. Jag har nog inte ens dragit till med en liten vit lögn, även om jag kan tycka att det är ganska oskyldigt. Möjligtvis att jag någon gång under mellanstadiet tog med mig alla mina hockeykort till skolan så jag kunde visa mina klasskamrater, men annars inte.

Hur långt tycker ni man får gå? Skulle ni själva tycka det var okej om någon ljög för att fånga erat intresse?


Slut på det roliga...

Det var den helgen det. Fattar inte varför just helgen måste gå så fort? Måste tiden rusa iväg bara för att man har lite roligt? Ha ha.

Men jag hade en skön helg ändå. Det blev inte alls som planerat, inte ett smack faktiskt. Men det blev bra ändå till slut.

I fredags träffade jag ju min vän Helen. Jag har nämligen inte träffat henne på några år då jag bodde i Gislaved ett tag och hon försvann till Karlskrona och Göteborg. Men nu är hon alltså tillbaka så vi satte oss på det gamla haket Kafferepet. Sedan drog vi vidare till Pelikanen och träffade även på en gammal bekant från Hillerstorp, nämligen allas vår Börje! Sen kom även min älskling och hans syter Jenny tillbaka från Skåne och vid det laget var jag uppe i 6 koppar kaffe. Hade blivit 7 om inte Jonne drack upp min sista. :D Haha.

På lördagen skulle jag och älsklingen egentligen åka till second hand i Hillerstorp, men vi fick veta att vivar bjudna på middag hos hans mormor eftersom hon fyller år nu i veckan så det kunde vi ju inte skippa. Men maten var jättegod. Rotfruktsgratäng, fläskfilé och äppelsalsa och tårta till efterrätt. :) Och mer kaffe! Blev dock ingen poker på kvällen.

Idag hann vi dock inte med så mycket. Jonne skulle ju åka hem till Skåne så vi slappade med en film först, sen fick jag prova på mitt träningsprogram som jag ska börja med. Haha, får se om jag kommer att komma ihåg att göra mina övningar.

Hoppas ni andra haft en kanonhelg!


profilbild

Ja, nu har jag uppdaterat profilbilden till en bild som faktiskt är på.... mig själv! Fy sjutton! :D Haha!

Notera att bilden är något år gammalt och att jag inte har några ögonbryn. :D Haha! och ja jag är faktiskt så blek som jag ser ut på bilden. Priset man får betala för att vara engelsk!

By the way, det här är en once in a lifetime! Om jag som av ett mirakel fastnar på någon annan bild, och känner mig nöjd med den så kanske jag lägger upp den. Men troligtvis inte. :D 

Ciao!  


Många bollar i luften!

Jag tycker jag har flängt fram och tillbaka redan men ännu mer ska det bli!

Jag åkte iväg på ett möte vid 10, vid 11 fick jag åka tillbaka för att möta upp min bil som äntligen är hemma igen!! Nu ska jag bara ställa på den igen, besiktiga den och fixa lite, sen slipper jag vara billös. Och sista avbetalningen är denna månaden, sen är bilen min. Helt min! på riktigt!! :D

Nu sitter jag och tar det lugnt med en kopp kaffe innan jag ska åka in till stan igen och fika med Helen. Sen kommer älsklingen från Skåne på kvällen. Imorgon bär det av igen till Hillerstorp och Second Hand-affären igen, och så blir det antagligen poker på kvällen och sen på söndagen ska jag antagligen köra ner min älskling till Skåne!

Jösses vad mycket det blev på en gång. Men så ska det vara! Ha en skön helg allihopa!


Mina favoritbloggare!
Jag fick denna fina Award av Rinki. Besök gärna hennes blogg för den är helt klart läsvärd. Precis som Rinki skrev om mig så har inte vi haft kontakt speciellt länge. Men jag läser gärna hennes blogg eftersom hon skriver om saker som engagerar och så har hon vettiga åsikter. Hon skriver även på engelska lite då och då och har lagt ut jättebra recensioner om både film och böcker. Om inte annat så läs hennes blogg för att den är så otroligt välskriven!

***************

Meningen med denna utmärkelse, är att man ska få fler läsare genom att länken sprids runt ute i Bloggosfären. En modern version av Pay it Forward – if you will. Får du en award och vill anta den så tackar du och länkar till personen du fått utmärkelsen av och sedan för du vidare den till 5 andra blogg/are/erskor. 

Jag ska alltså välja ut 5 bloggare som jag tycker förtjänar denna Award!

**************

Solitude: Även om bloggen kanske inte uppdateras jätteofta så måste jag ge utmärkelsen till min bror, och mina vänners band Solitude. Man får förlåta dem för att de inte är aktiva då det är fullt upp med annat, och just nu går det väldigt bra för dem!


KattaStrofen: Jag får ge en Award till ytterligare en bloggare som inte uppdaterar så ofta (dvs ALDRIG), men jag och Katta har varit vänner i minst 100 år och även om hon numera bosatt sig i Frankrike så är hon aldrig långt borta. 


Ricard: Ricard och jag har varit vänner i säkert… 12 år… minst! Hans blogg är otroligt välskriven och finurlig (som han själv) och gillar man film är det en blogg man inte får missa. Ricard är nämligen allas vår egna filmexpert och filmfantast! Och nu har han äntligen börjat blogga lite mer!


Sandra: I likhet med Rinki så är Sandra en av de bloggläsare som jag klickade med nästan direkt. Våra kommentarer oss emellan är långa som noveller och vi verkar vara på samma nivå vad gäller nästan allt. Hennes blogg är dessutom fylld med jättefina bilder och hon har alltid något på gång vilket gör hennes blogg väldigt läsvärd och en blogg jag gärna läser. 


AnniePiie: AnniePiee är också en bloggare som jag klickat med, och är en av de få som kommenterar och där det verkligen märks att hon läser det man skriver. Hon är en hejare på matlagning så man blir hungrig varje gång man går in på hennes blogg och så har hon Veckans kändis-tävling där hon lägger upp bilder på kändisar som yngre så får man gissa vem det är för att vinna en länkning. Väldigt kul tävling och en snygg blogg! 

*****************                                                     


När jag gick i högstadiet....

Skön nostalgi för alla oss som är födda under början av 80-talet!

* ...lyssnade man på:
Spice Girls, Backstreet Boys, Uno Svenningson, The Offspring, Oasis, Limp Bizkit, Blur, Jumper, Brainpool, Pulp, Hanson och Scooter! Det var populärt med Eurodance, Tuggummipop och även britpop samt väldigt irriterande techno!
*... satt man som klistrad framför tv:n för att se:
Mitt så kallade liv, Skilda världar, Dawsons Creek, Fångarna på fortet (med Gunde och Agnetha), Buffy the Vampire Slayer, Beverly Hills, X-files, Ensamma hemma, Förhäxad, Tre kronor, Rederiet, Vänner, Simpsons, Sienfeld och Baywatch!
*...köade man till bion för att se filmerna:
Titanic, Femte Elementet, Donnie Brasco, GI Jane, ¨Den där Mary, Good Will Hunting, Jag vet vad du gjorde förra sommaren, Liar Liar, Scream, Starship Troopers, Barb Wire, The Cable Guy, Evita, Eraser, From dusk till Dawn, Jerry Maguire, Mars Attacks, Den galna professorn och Romeo & Julia!


 

*....klädde man sig i:
Dr Martens-kängor, Björn Borg-kläder, Aqua Limonetröjor, Buffallodojor, Kort kjol med knästrumpor, Crocker-jeans, T-shirtar med kantband i annan färg, t-shirtar mde tydligt tryck på vilket märke den var från, färgglatt!*....dreglade man över:
Leonardo di Caprio, Nick Carter, Jonathan Taylor Thomas, Jason Priestley, Brian Austin Green, Justin Timberlake, Jared Leto (det gör man väl fortfarande?), Hanson-bröderna, Grabbarna i BSB, N'sync och andra pojkband, Jeremy Jackson, Johnny Depp och Brad Pitt!*...gick vi på dumma trender som:
Hårmascara (som tydligen kommit tillbaka), buffalloskor, Beanie Babies, Macarena-dansen, att raka falska "ärr" i ögonbrynen, fjärilshårspännen, pyttesmå ryggsäckar (gärna i plast), tåringar och falska glittertatueringar!

 


*...läste man:
OKEJtidningar, Frida, Vecko-Revyn, Bilsport (jag gjorde iallafall), Stephen King-böcker medan de som påstod att Stephen King var dålig läste Dean Koontz istället, Tom Clancy-böcker, böcker som man fick hem i posten genom klubbar som Läslusen, Kittyböcker.


*...hade man ingen aning om:
Justin Bieber (var han ens född då?), Facebook, MSN, touchscreen-mobiler (alla mobiler hade antenn, svartvit skärm och hade man tur och hade en ny mobil fanns spelet Snake), DVD, att det fanns ett miljöhot, terrorism, bloggar, vetevärmare, goth, emo, GI eller LCHF, macarons, cupcakes (för de kallades fortfarande muffins) eller bredband! Nej för vi hade modem som lät och plingade och tog en evighet att koppla upp sig på. Och var man väl ute på internet tog det lika lång tid att ladda en bild som det tar att ladda ner film idag.Haha, jag kan nog lugnt säga att jag växte upp på fel årtionde!! :D Men dum som man var hakade man på det mesta av alla dessa saker! XD

Vad kommer ni ihåg från er tid på högstadiet?!Seek and you shall find...

Allt du önskar kan du få. Ha ha. Jo, faktiskt. Min mamma har verkligen predikat för mig om vikten av att tänka positivt och i våran familj är vi så pass speciella att vi har kunnat prata om i stort sett vad som helst och då har det dykt upp i någon form efter bara ett kort tag. Sen kanske jag har lite svårt att helt och hållet tro på att universum har såna krafter att det räcker att föreställa sig något så får man det.

Idag har min mamma fått mer vatten på sin kvarn dock. Jag var med henne idag till second hand, bara för att allmänt kolla lite. Och tror ni inte jag hittar en massa saker som jag letat efter och som jag tänkt införskaffa!


1. Jag har alltid gillat de där tavlorna med kaffebönor i, som är målade i bruna toner... Älsklingen Jonne har en sådan tavla som vi planerat ha i köket, men jag vill gärna ha åtminstone en till. Men eftersom de tavlorna var populära för 5 år sedan så har jag liksom inte letat. Det första jag ser när jag kommer in i affären är en sådan tavla! Exakt samma ram, exakt samma serie och samma tillverkare som den min pojkvän har, men med ett annat motiv. Den ryckte jag till mig fort som satan.

2. Jag och min mamma hade en diskussion igår kväll om såna där hängare med krokar som man hänger över dörrkanten och hur smidiga de är. Dock har vi inte lyckats komma iväg så att vi kan köpa såna än, men nu när vi gick på second hand så hittade vi, liggandes i ett hörn, två stycken snygga dörrhängare! Är inte det ödet som säger att vi ska ha dem när det ligger två stycken på det viset?

3. Min mamma har pratat i några dagar om att hon behöver en golvlampa i vardagsrummet, eftersom det är dåligt ljus därinne. på second hand säger hon då plötsligt. "Jag hittar nog aldrig någon golvlampa som jag kommer tycka om." I samma stund vänder vi oss om och då står det en snygg golvlampa rakt framför näsan på oss! För 40 spänn!!

Ja vad kan man säga....? Antingen har vi haft en sjuhelvetes tur, eller så är Second Hand-butiken i Hillerstorp rena mirakelplatsen för att hitta det man vill ha. :D Ha ha. Synd att man inte kan ha sånt tur när man letar efter specifika saker på nätet! Har letat i en vecka efter en speciell hylla och en medicinlåda som jag vet funnits förut. Kanske hittar jag dem idag? ;)


Resumé av årsresumé!

Ja jag var bara tvungen. :D En resumé på en resumé.

Men det är ganska fantastiskt när man ska försöka skriva ner allt man gjort på ett helt år. Jag fick gå igenom min blogg och min kalender och även mina foton på mobilen för att minnas vad jag gjort, eller kanske framförallt NÄR jag gjort dessa saker. Och jag vet att jag nog säkert glömt bort att nämna en hel del saker!

Som ni kanske förstått redan så har jag inte heller delat med mig av precis allt. Vissa saker håller jag fortfarande privata, men det är det som är så fascinerande! Att det hänt så mycket att jag har massor av saker att skriva om, även om jag inte skriver allt!


Jag skulle inte vilja säga att 2011 överlag har varit ett speciellt bra år i vissa avseenden. Däremot har det varit ett bra år på andra sätt, t ex vad gäller resor och hur mitt förhållande har utvecklats med min älskling under hela året.


Hur tror ni år 2012 blir? 2010 var ett förbannat bra år, 2011 var lite sämre... är jämna tal lyckotal? Vi får se... ;)
Års resumé 2011! del 4

November
På bloggen körde jag en 30 dagars-utmaning där jag svarade på frågor varje dag under hela november. Detta gjorde att jag kunde tidsinställa inläggen och spendera 2 veckor med min älskling som hade lov från skolan. Vi spelade även poker ute i Klevshult med en av de konstigaste rundorna vi någonsin haft. Fyrtal dök upp hela två gånger och vid ett tillfälle hade tre deltagare kåk och stegar. Det händer liksom inte. :D Brorsans band Solitude släppte sin musikvideo till "Under fading skies". Den är förbannat bra! jag var även förbannad på det nya partiet Naturdemokraterna som ville få bort vargen. I november började det även storma något så fruktansvärt när Berit drog in i Sverige.

December
December är min stora stressmånad i vanliga fall, så även detta året. Hela månaden går åt till julpyssel och att köpa presenter och julklappar. Men aldrig förr har jag gjort så mycket julgodis som detta året. Det julgodis jag varit med och gjort var: Jordgubbskola, mozartkulor, kanelkola, nougatgömmor, snickerskaka, chokladdoppad ingefära, vit kardemummatryffel, kanderad mandel, kanderade jordnötter och mandelkola. På det rullade jag även en massa köttbullar och bakade pepparkakor trots att jag inte ens tycker om pepparkakor! Jag var även med i en undersökning gjord av statistiska centralbyrån där resultatet dyker upp först år 2013!

Den 18:e fyllde ju min älskling år och då var jag nere i Skåne för att fira honom. Sen var det julafton. Jag firade första halvan hos min pojkväns familj och vi åt julbord och åt en massa julgodis och delade ut klappar. Sen for vi hem till min mamma och min brorsa och åt ännu mer julbord och åt ännu mer julgodis! Jag brukar vara mätt på julafton i vanliga fall. Jag har nog fortfarande inte varit ordentligt hungrig efter den julen. Nyårsafton firade jag i Smålandsstenar hemma hos Najri tillsammans med brorsan, Najri då såklart, älsklingen och Apell. Vi åt jättegod mat. Först förrätt a'la Apell vilket innebar grillad macka med mozzarella och parmaskinka. Sen åt vi fläskfilé fylld med färskost, hasselbackspotatis och rödvinssås och till efterrätt Rocky Road Deluxe som var en mäktig kavalkad av chokladmousse, hallon, marshmallows, glass och kolasås. Året avslutades med fyrverkerier på en dimmig gata där vi var de enda som hade någon form av raketer! Men det var superkul och vi gick inte och la oss förrän kl 5 på morgonen! Som det ska vara!! :DPepparkaksbak!

Det var det året! Tycker inte det var så fullspäckat som år 2010 men jag har ändå varit på 2 resor och haft mycket kul! Håller dock tummarna för att 2012 ska bli ett bättre år än 2011 på många aspekter! God fortsättning gott folk!

 


Årsresumé 2011! Del 3

Augusti
Början av augusti kom jag hem från Turkiet, jobbade en vecka och sen bar det iväg till nästa mål - England! Jag och älsklingen åkte till Southend-on-Sea för att bo hos min pappa en vecka. Vi åkte in till London och såg We will rock you-musikalen och drack en massa öl på pubarna! När vi kom hem fick vi veta att min pojkvän kommit in på Hälsocoach-linjen i Munka-Ljungby. Tråkigt att han flyttade 15 mil bort men så glad för hans skull. Så vi köpte in nödvändigheter och körde ner honom till internatet. I augusti firade vi även Värnamodagarna, vilket blev ett stort fiasko, för det är trots allt Värnamo... och det regnade. Hösten dånade in i Sverige redan nu. 

I augusti köpte jag och älsklingen även 4 nya salamandrar av arten Svärdsvansade eldbukssalamandrar. Tyvärr dog kära Nazgül men han var gammal. De nya salamandrarna fick ett stort nytt hem och kommer nog leva minst 10 år till. Om inte de blir 30 år gamla som vissa kan bli. :/ I augusti for jag även med Jonne, mamma, Jenny och Kenneth till medeltidsdagarna i Varberg. Det var faktiskt väldigt roligt. :)

 
London baby!

September

I början av september for jag iväg med älsklingen, Jenny, Ia och Philip till Liseberg. Där kan man ju inte ha tråkigt!! Min brors band var även med i tidningen Slitz och startade en ny blogg på Rocknytt och nu började man förstå exakt hur stora de egentligen kommer att kunna bli. I september for jag även iväg till Skåne en hel del och fick finbesök av Kim och Bibbi. Vi firade även älsklingens mamma och syster med tårtkalas och massa god mat 3 dagar i rad! Jag ändrade även designen på bloggen... fast den är jag inte helt nöjd med än så funderar på att starta detta året med ytterligare en ny design. I slutet av september åkte jag med älsklingen till Forshaga i Värmland för att hälsa på släkt och vänner. 

Oktober
Första oktober var jag fortfarande kvar i Värmland, men från Värmland körde jag ner till Småland, sen till Skåne och sen tillbaka till Småland igen. Jag var måttligt slut den helgen. :) Min dator spökade dessutom i oktober genom att spela Queen-låten Crazy little thing called love om och om igen utan någon anledning. Jag lyckades få tyst på datorn så småningom men har fortfarande inget svar på varför datorn ens började med detta skumma. I oktober hade även min brors band Solitude spelning på IB i Värnamo tillsammans med dEMOTIONAL. Var sjukt kul den kvällen! Sista helgen spenderade jag nere i Skåne med älsklingen. 

Rock on!
Solitude på scen!! 

You know the drill.... fortsättning följer i del 4


 


Årsresumé 2011 del 2!

April
April var en väldigt speciell månad som gick upp och ner hela tiden. Jag var fortfarande jättedålig och hade ingen ork för att göra någonting överhuvudtaget. Jag tvingade mig själv att vara med på saker som att spela poker och lyckades skrapa ihop nog med energi för att åka till Göteborg 3 helger på raken. Första helgen var jag i Mölnlycke för att se vännen Philips pjäs Bilbo - en hobbits äventyr. Andra helgen festade jag på Sticky Fingers och Rockbaren och åt en god middag med älsklingen, brorsan, Najri och Apell. Jag var fyllechaffis eftersom jag inte kunde dricka alkohol ändå, men jag hade kul ändå och mådde inte jättedåligt. Tredje helgen åkte jag upp med älsklingen ensam för att se Philips andra pjäs Mörker. Sen firade jag påsk ute på landet i en mysig stuga, vi sjösatte båten och umgicks med släktingarna som kom ner från Dalarna.

Maj
Maj var verkligen en helt hysteriskt tråkig månad. Kommer ihåg att jag klagade på vädret eftersom det var minusgrader på nätterna, och även om jag mådde aningens bättre så var jag fortfarande sjuk. Fast nu tog jag faktiskt tag i det och gick till läkaren. Jag blev kastad fram och tillbaka, fick höra att läkarna trodde jag var gravid vilket jag inte alls var tack och lov. Men jag fick svar på vad det var till slut. I maj skulle även jorden gå under enligt domedagsprofeten Harold Camping, men som vi vet så hände inte det heller. :)

Juni
Juni blev en härlig månad. Jag fyller ju år den 1:a så kan ju inte klaga på det. :) Fick jättemånga fina presenter, bland annat två resor. Fast dagen efter min födelsedag åkte jag in för "operation" och fick spendera en natt på sjukhuset eftersom jag förlorade en massa blod. Fast jag var för hög på morfin för att förstå det allvarliga just då, ha ha ha. Men jag mådde otroligt bra efter detta och det var helt klart värt det! Sen fyllde min bror år så vi festade lite tillsammans också, och så vitt jag kommer ihåg hade vi varmt och skönt väder i början av juni. Fast jag jobbade väl mest hela sommaren annars. Midsommar firade jag i Lomma i Skåne tillsammans med goda vänner. :)

Juli 
Jag jobbade nästan hela juli tyvärr men det jag minns främst från Juli var resan till Turkiet i slutet av månaden! Åhhhh vad underbart det var!! Dit längtar jag ofta tillbaka. Jag bestämde mig för att tatuera mig bakom ena örat men fick inte många förslag på vad jag kan tatuera in. Just nu står valet mellan vargtassar eller en räv. :) Jag var även på Kolmården med älsklingen, Ia, Philip och Philips skolkamrat Henrik. Och strax innan Turkiet åkte jag och älsklingen iväg en vecka ut till hans stuga på landet och bara umgicks, plockade smultron och åt våfflor. Så skönt att bara vara för oss själva en stund.


Underbara Turkiet 24/7-31/7. Längtar tillbaka!!

Del 3 är på väg.....


Årsresumé 2011! Del 1

Ja förra året körde jag ju en årsresumé på vad som hänt under 2010 och tänkte köra en årsresumé på 2011. Det är ett kul sätt att sammanställa allt roligt man gjort under året.

Här kommer del 1.

Januari
Nyåret firades i Dalarna för fjärde året i rad. Det blev inte som vi tänkt oss men det var roligt ändå. Början på år 2011 var väl sådär också eftersom vi hade ett dödsfall av en släkting i mellandagarna och en annan släkting som fick åka in på akuten. Men vi tog nya tag. Jag hade ett nyårslöfte om att jag skulle våga visa min talang och min konst som jag ritar. Och visst hann jag lite på vägen. Jag visade min pojkvän (i oktober någon gång) och visade upp min pärm på jobbet. Men efter det har jag varit lite för feg. I januari upptäckte jag även tjusningen med nagelkonst och började måla mönster och annat galet på naglarna.

 

Februari

Februari är nästan alltid en ganska händelselös månad tycker jag. Min mamma och några vänner fyller år, men annars håller man sig väl mest inomhus på grund av dåligt väder. År 2011 var inget undantag. Det enda intressanta förutom allas födelsedagar var ett strömavbrott och mystiska försvinnanden av deoderanter. Jag hittade förresten alla mina deoderanter så småningom. Jag har inte behövt köpa en ny deoderant på hela året. Ha ha! :D

Mars

Mars var lite intressant för älsklingen bestämde sig hux flux för att köpa en båt. :) Vi köpte även brädor, färg, spackel och massa annat och totalrenoverade den med nytt golv. Den blev galet fräsch och fin. Tyvärr var också mars månad den månad som jag började bli dålig och sjuk. Men trots det så höll jag uppe humöret någorlunda och hjälpte till att renovera båten. Som by the way, fortfarande inte har fått något namn. :P

Das Boot
Den nyrenoverade båten på väg till sjösättning. Och nej bilden är inte från mars
egentligen eftersom det då fortfarande låg en halv meter snö ute.
Tror vi sjösatte båten så sent som i maj eller juni.

Fortsättning följer i nästa inlägg!

 


Nytt år, nya tag

God jul och gott nytt år i efterskott! Hoppas ni alla haft en underbar jul och får en bra fortsättning.

Jag vet att jag varit frånvarande från bloggen. Jag har haft ett välförtjänt jullov kan man säga. Har faktiskt inte ägnat bloggen eller facebook eller något som har med internet att göra en enda tanke under dessa veckor. Jag har lagt min energi på annat. :)

Men nu är jag hemma och "lovet" över och ska väl göra mitt bästa för att blogga på som vanligt.

Jag höll ju inte mitt förra nyårslöfte, om att våga visa min talang. Jag har därför inte heller lagt ett nytt löfte, för jag tror man måste hitta motivationen innan man kan ge sig ett löfte, och det faktum att det är ett nytt år kanske är motiverande för vissa, men inte för mig. Däremot har jag lagt upp en plan som jag ska försöka följa. Det är inget löfte, bara ett försök. Jag ska få ett träningsprogram upplagt speciellt för mig som ska stärka mina armar, min rygg och förhoppningsvis fixa mina knän någorlunda. Ska hålla er uppdaterade om detta så får vi se om det blir någon förändring.

Och sen ett stort tack till mina läsare. Trots att jag varit inaktiv i nästan 3 veckor har ni följt min blogg nästan varje dag och statistiken har inte minskat jättemycket. Ni är bäst!


RSS 2.0