OPI Instinct of Color

Jag snubblade över OPI's reklamkampanj för deras standardfärger från 2012 på Pinterest. Jag tyckte den var helt fantastisk! Checka!
 

Surtant!

Jag har haft två ganska dåliga dagar nu på raken. Igår var jag verkligen inte på humör för någonting, vilket också var den största anledningen till att jag inte bloggade eller ens svarade på kommentarer. Jag dammsög lägenheten och lagade middag, resten av tiden bara slösade jag bort på att slösurfa på Pinterest och ta hand om alla mina salamandrar. Den här dagen verkar inte ta sig heller. Sov dåligt i natt och är bara förbannad på saker och vissa personer och känner mig faktiskt galet stressad, samtidigt som jag har svårt att komma på vad jag ska hitta på. Hur går det ens ihop?!
 
Pinned Image
 
Jag är bjuden på pokerturnering ikväll men kände redan när jag blev bjuden att det är för tätt inpå förra gången vi spelade och med mitt humör känns det inte alls bra! Väderomslaget har inte alls påverkat mig på ett bra sätt. Visst, dagarna är ljusare och nu när det är plusgrader kan man till och med gå utanför dörren utan att känna sig som Michelingubben, men jag hatar verkligen när det slaskar, vilket det gör för fullt just nu!
 
Det värsta är att jag har NOLL inspiration! Jag vill måla naglarna men kan inte alls komma på vad jag ska göra. Jag vill rita något men känner mig trött så fort jag tittar på pennorna. Jag funderar på att laga middagen i förväg så jag har den klar och ahr hela kvällen fri sen, men jag kommer inte alls på något spännande eller gott att laga.
 
Så det blir att hoppa in i duschen, så känner man sig i allafall fräsch, sen ska jag göra som en proper briton och bara dricka te och titta på en feel good-movie ala Hidalgo! Jajamen!
 
Tea ♥
 
 

Sagoland!

Jag har lite smått hemlängtan till kära England. Jag får det ibland... Speciellt när jag sitter och kollar på bilder på Pinterest. Det är många som lägger upp sagolika bilder från England. Jag inser hela tiden att jag inte har sett speciellt mycket av England trots att jag har min släkt och delar av min familj där.
 
Det finns så otroligt mycket att se och England är verkligen ett sagoland som jag vill upptäcka mer av. Titta bara på dessa bilder!
 
Pinned Image
Roughting Linn Waterfall i Northumberland
 
Cotswolds, England
Vackra Cotswold i södra England
 
Pinned Image
Canterbury!
 
Pinned Image
Cornwall
 
Pinned Image
Sagohus i Brighton!
 
Pinned Image
Castle Combe, Cotswolds
 
Pinned Image
Bodiam Castle, ett medeltidsslott i East Sussex
 
Pinned Image
Merlins Well i Cornwall
 
 
Det finns så otroligt mycket att se bara i lilla England, och ändå har jag inte sett mycket av det! Som att stiga rakt in i sagornas värld. Vem vill följa med?!

Matkoma deluxe!

Jag har haft en jättemysig helg på alla sätt och vis, åtminstone lite fram och tillbaka men jag har aldrig varit med om en helg som handlat så mycket om mat!! Fy vad vi har ätit mycket!
 
Redan i fredags började väl matmanin då jag och älsklingen bestämt att vi för en gångs skull ska vara lite själva och fira lite extra då vi, som jag nämnde tidigare, varait tillsammans i 2 ½ år och bott ett halvår tillsammans. Så jag fixade lunch till oss och på kvällen gjorde vi lasagne, en jättegod sallad och en supergod hallonpaj med knäckigt havretäcke och vaniljvisp!
 
Lördagen fortsatte vi faktiskt med ännu mer firande och ännu mer mat! Jag skulle egentligen överraskat min älskling med en picknick på vardagsrumsgolvet redan på fredagen, men en liten nödsituation från min mammas sida gjorde att jag inte hann med det. Så jag fixade det på lördagseftermiddagen medan älsklingen tränade.
 
 
En gosig fleecefilt på golvet, kuddar att sitta på och tända ljus samtidigt som jag hade brasan igång på teven och spelade lite lugn och avslappnande musik. Löjligt men effektfullt! :D Jag bjöd på ljummen tortellinisallad med spenat, fetaost, grillade cocktailtomater och pesto. Till det hade jag baguetter med ruccolasallad och egen hemmagjord kyckling- och curryröra! Lite gurkvatten och vindruvor på det! Var ganska speciellt med en liten inomhuspicknick på golvet. :)
 
På lördagkväll var det dags för ännu mer mat! då hade Jonte bjudit in oss på på knytkalas tillsammans med Anna-Maria och Magnus som jag bara träffat en gång, Mikaela från Klevshult och henne kille John som vi aldrig träffat heller. Jag trodde det skulle bli stelare eftersom ingen knappt kände någon utom Jonte, men det var verkligen hur trevligt som helst. Jag glömde till och med ta bilder trots att vi hade med kameran. Till maten fick vi en underbar fläskytterfilé med gorgonzola, ugnspotatis och sallad. Var hur gott som helst! Efterrätten stod jag och Jonne för och vi hade gjort cheesecake med havrebotten och hallonsås. Vi satt hemma hos Jonte till kl 5 på morgonen och bara diskuterade en massa olika saker. :)
 
Eftersom vi var uppe så sent på lördagen så tog vi det väldigt lugnt igår. Tittade klart på säsong 2 av The Walking Dead, medan jag satt och muttrade för att jag åter igen missat Asking Alexandrias spelning i Sverige som var igår! Efter all mat i helgen så orkade ingen av oss göra någon ordentlig mat så det slutade med vi beställde pizza. Jag åt inte mer än en tredjedel av min, sen gav jag upp för jag kände mig så otroligt mätt!
 
Ska inte äta något annat än sallad och soppa denna vecka! :D
 
Pinned Image
Matkoma!

Top 10! Coversongs!

Jag är barnsligt förtjust i coverlåtar! Ja visst tycker jag att man ska kunna göra sin egen musik också, men när jag hittar en cover där en artist eller ett band har tolkat en låt på ett sätt som passar mig bättre så blir jag alldeles varm inombords. Många låtar som är med på listan tycker jag inte om som original men i ett annat stuk kan de bli kanon! Det är ju det hela programmet "Så mycket bättre" går ut på, att man ska kunna förändra och förbättra! 

 
1. A Skylit Drive - Love the Way You Lie (Rihanna & Eminem)
 
Jag tycker faktiskt att originalet är helt okej, trots att jag tröttnat på Eminem och trots att jag aldrig varit riktigt förtjust i Rihanna. Men i denna version är det så oooootroligt mycket känsla! 
 
 
 2. Memphis May Fire - Grenade (Bruno Mars)
 
Jag har aldrig förstått tjusningen med Bruno Mars. Ja, han är jätteduktig men han gör just den typ av musik som jag tröttnade på för flera år sedan. Memphis May Fire gör denna låt så otroligt bra!
 

 
3. The Used & My Chemical Romance - Under Pressure (Queen & David Bowie)
 
Om det finns en grej som kan göra min älskling lite småsur, så är det när man säger något ont om Freddie Mercury eller Queen, men jag tycker den här versionen är bättre än originalet, att den har mer känsla nu än innan! (Don't kill me!)
 
 

4. Asking Alexandria - Right Now Na Na Na (Akon)
 
Akon var en artist som hamnade lite mitt i den period av mitt liv då jag tröttnade på hiphop och rnb eftersom allt lät väldigt lika hela tiden. Den här låten var okej, men inte mycket mer än så. Men så kommer mina älsklingar Asking Alexandria och gör den Så mycket bättre! ;)
 
 
 
5. Jared Leto - Bad Romance (Lady Gaga)
 
Den tjej som inte förstår varför denna låt är med på listan är bortom räddning! Hehe, nej då. Det är bara världens sexigaste Jared Leto som gör världens sexigaste cover på denna låt med en 100 ggr sexigare video. ;) Förutom slutet. Titta på den själv så får ni se! Jag älskar att Jared gjort låten ännu mörkare! 
 
  
6. Woe, Is Me - Last friday night (Katy Perry)
 
Katy Perry är otroligt duktig sångerska som verkligen tar det här med att köra sitt eget race på allvar. Men hennes låtar är lite väl poppiga och gulliga för min smak, även om de oftast är väldigt vuxna i texterna. Woe, is me har gjort denna låt till en riktig partylåt, även för mig! ;)
 
 
 
 7. Mayday Parade - When I grow up (Pussycat Dolls)
 
Det är alltid något underhållande med ett tufft metalband som gör en cover på en typiskt tjejig poplåt! Detta är inget undantag. De har verkligen gjort låten till sin egen! 
 
 
 
 8. A Static Lullaby - Toxic (Britney Spears)
 
Som jag nämnde ovan så är det verkligen kul när typiska karlakarlar gör covers på typiska tjejiga poplåtar. Just denna cover har snabba gitarrer och skrik istället, men videon är full av olika versioner av Britney vilket gör det ännu roligare. :)
 
 
 
 
9. Me First & The Gimme Gimmes - O Sole Mio (Giovanni Capurro)
 
Me First & The Gimme Gimmes är egentligen inte ett speciellt bra band. De gör enbart covers och är inte speciellt stora, men de har en sak som gör att jag kan digga deras covers, en enorm glädje och kärlek till musik som lyser igenom i varje låt. Att göra en cover på just denna låten är dessutom fantastiskt roligt! :D
 

 
 
10. I see Stars - Till the world ends (Britney Spears)

 Ytterligare en Britney-cover men hennes låtar är nog väldigt covervänliga, sen är hon ju en megastjärna vilket gör hennes låtar extra utsatta. Just den här låten är nog inte så långt ifrån originalet men med lite extra scream. I like!
 

 

Lord of the Rings Challenge Nr 1: Concerning Hobbits

Jag berättde ju för ett tag sedan att jag hittat två nya utmaningar att delta i. En historisk och en som var helt dedikerad till Sagan om Ringen. Så här ser den ut:
 
 
Första utmaningen var då "Concerning Hobbits". Jag var ganska säker på vad jag ville göra redan förra veckan när jag bestämde mig för att göra första utmaningen. Jag vill göra de 4 hobbitvännerna Frodo, Sam, Merry och Pippin och samtidigt få med något från The Shire där hobbitarna bor. Så på min tumme målade jag även av denna bild på Bag End, Bilbos och Frodos hem. :)
 
 
Så här blev naglarna:
 
 
Kanske inte helt perfekt men jag är JÄTTENÖJD!! Det ser inte lika bra ut på min högra hand men, gör det någonsin det? ;)
 
Jag tror inte jag kan vara mer nöjd så jag behöver kanske inte säga så mycket mer. :)

2 ½ år tillsammans!

Får man vara så löjlig att man är lite extra glad just idag för att man varit ihop med världens bästa älskling i 2 ½ år på dagen?! Eller att vi om en vecka bott ihop i exakt ett halvår i vår underbara lägenhet? Ja det får man, även om det ännu bara är början.
 
 
♥ Älskar dig! ♥

Känner mig otroligt träffad!

Exactly!!!
 
Pinned Image
 
Pinned Image
 
Pinned Image
 
Pinned Image
 
Problemen man kan ha när man är besatt av nagellack. ;)
 

Out with the old, in with the new

Mina helger som bara löser sig själva verkar fortsätta. Ju mindre jag planerar desto mer händer det. I fredags bjöds vi på tacotårta hos sambons föräldrar och i söndags eftermiddag var visst Postkodlotteriet här och höll Grannyra i Värnamo för att dela ut vinst till Rydaholmsborna som vunnit för 3:e gången nu! Var fullt liv och bjöds på gratis kokt korv och kaffe så jag och älsklingen följde med Kim och Vilemina dit för att se vad som hände. Inte min grej kanske då det var massor av folk och svinkallt, men nu har jag åtminstone upplevt det en gång. :) Själva programmet ska visst sändas nu på lördag om någon vill se hur kyrktorget i Värnamo ser ut. :)
 
 
Lördagen var dock bäst på hela helgen! Jag, älsklingen, hans föräldrar, hans syster Jenny och hennes kille åkte tidigt, tidigt till Växjö. Vi var nämligen bjudna till farfar Gösta på smörgåstårta och kaffe och ville klämma in lite shopping på Grand Samarkand innan dess. Jag var så nervös för att träffa älsklingens farfar att jag mest stressade runt så hann inte riktigt kolla allt jag ville. Det var jättetrevligt hos farfar Gösta ändå tyckte jag och efteråt märkte vi att Grand Samarkand fortfarande var öppet så vi åkte tillbaka och shoppade ännu mer!!
 
Förutom att jag lyckades hitta ett par nya svarta jeans som jag velat ha länge så hittade jag även ett par blåa jeans som satt riktigt bra. Ovanligt för mig! Shoppade även med mig en ny varm och go stickad tröja, lite smycken och underkläder och ja allt möjligt.
 
Jag är besatt av örhängen och självklart slank några med när de hade 75 % rabatt på allt och man fick dubbla stämplar på sitt bonuskort den dagen med. Alla örhängen och de tre stapelbara ringarna är från Glitter. De guldiga stjärnorna fick jag gratis på köpet när jag handlade kläder på Bikbok. (Lycklig tjej). De två-delade hästarna är ju bara så underbart häftiga!
 
Men favoritköpet alla kategorier var dessa underbara boots från Skopunkten.
 
Jag har velat ha såna här MC-boots i över ett år men hade ännu inte slagit till. JAg brukar vela länge innan jag köper. Men nu är de alltså mina! :D Finns att köpa >>HÄR<<
 
Men vill man fylla på garderoben så får man även se till att man har plats i garderoben. Eftersom jag numera är sambo så frågar jag alltid ungefär 100 ggr om det är okej att jag köper något, eftersom vi ändå har gemensam ekonomi och så. Visst, det är alltid lugnt för min älskling eftersom jag så sällan köper kläder, men denna gång hade han ett villkor.. Att jag rensade ut min garderob.
 
Så igår ställed vi oss, hävde ut alla kläder på sängen och påbörjade en flera timmar lång utrensning på kläder jag aldrig använder, kläder jag använt någon gång för länge sedan och kläder jag helt enkelt sparat för nostalgins skull.
 
 
4 par tjocka tröjor, 6 par jeans, 2 par shorts, 5 kjolar och 10 toppar var vad som rensades ut! Då ar min sambo ändå inte helt onådig utan jag fick behålla många klädesplagg som jag ändå väldigt sällan använder! Dessa ska läggas undan tills jag får för mig att jag ska använda det igen. Har lärt mig av erfarenhet att man ALDRIG ska ge bort eller slänga kläder för man kommer enbart ångra sig så där 10 år efteråt. :P
 
 
Har ni haft en bra helg?

Inspiration! Spel och lekar!

Eftersom jag ändå körde med inspirationsinlägg medan jag körde 50 veckors-utmaningen så är det väl inte mer än rätt att jag fortsätter med inspirationen nu. Jag har ju trots allt två andra utmaningar på ång och målar fortfarande nailart.
 
Så lek med naglarna och ha roligt!
 
Pinned Image
En annan tjej som gjort pokernaglar! Källa
 
Pinned Image
Helt awesome Super Mario-naglar! Källa
 
Pinned Image
Schack matt! Källa
 
Pinned Image
Tetris! Källa
 
Pinned Image
Tärningsdesign! Källa
 
Pinned Image
Mrs. Pacman! Källa
 
Finns jättemånga roliga spel och lekar som kan inspirera. Vilket är erat favoritspel?
 
 
 

Topp 10! Favoritlåtar!

Vi kör lite musik för omväxlingens skull. Jag tycker alltid att det är galet svårt att säga vad jag lyssnar på eftersom det varierar så otroligt. Jag lyssnar inte på låtar efter genre utan jag lyssnar på låtar jag tycker är bra, så enkelt är det. Sen spelar det ingen roll vad det är för typ av musik.
 
Gemensamt för de låtar jag tycker mest om är dock känsla! En låt som kan förmedla eller ge mig en känsla är alltid lite bättre! Jag kommer inte skriva någon beskrivning till låtarna. Alla dessa låtar är de som hängt med länge. De kanske inte är mina absoluta favoriter just nu, men de har hängt med längst och har alltid en plats på mina spelllistor!
 
 
 
1. Final Episode - Asking Alexandria
 

 
 
 2. The Kill - 30 Seconds to Mars
 

 
3. Starlight - Muse
 
 
 
4. Helena - My Chemical Romance
 
 
 
5. Solitude - This is the End

 
 
 6. Love the Way You Lie - A Skylit Drive (Eminem/Rihanna Cover)
 

 
 
 7. Time to say goodbye - Sarah Brightman & Andrea Bocelli
 



8. Solitude - All eyes on me
 
 
 
9. Relentless Chaos - Miss May I
 

 
 
10. Amaranthine - Amaranthe

 
 
 

Det här hittar ni aldrig i min spellista!
 
Det var jättesvårt att bara välja ut 10 låtar av all underbar musik som finns därute! Ännu svårare är det att välja några få låtar som ska få platsa i Honourable mentions. Så därför väljer jag ut några låtar som ALDRIG hamnar på min spellista!
 
* Meja - All about the money: En låt jag verkligen inte klarar av, har aldrig gjort. 
* Lars Winnerbäcks låtar. Tyvärr. Han är en asduktig låtskrivare men jag fixar inte hans typ av musik.
* Kent. Bortser man från "If you were here" så blir jag bara deprimerad av deras musik.
* AC/DC - Finns några låtar som fungerar på fest om jag inte får välja musiken annars klarar jag faktiskt sällan av dem.
* Iron Maiden - Samma som AC/DC. Har aldrig fastnat för deras låtar.
* Adele - Chasing Pavements. Adele är en jätteduktig tjej, men just Chasing Pavements har jag aldrig gillat.
* Milow - Ayo technology. Han tog en bra låt och gjorde den deprimerande och enformig och dessutom påminner denna låten mig om en hemsk tid i mitt liv.
* James Blunts låtar - Sååååå deprimerande!
* Öppet rasistiska eller nazistiska grupper - Säger väl sig självt antar jag
* Nirvana - Rape me - Nirvana är ett band jag överlag inte fastnat för och speciellt den här låten ger mig bara kalla kårar utan att jag kan förklara varför.
* The Cheeky Girls - The Cheeky song (Touch my bum) - Bara så otroligt dålig på alla sätt. Har ni inte hört eller sett videon så kolla på Youtube och förvånas över hur dålig musik det kan finnas! 
* Psalmer och överdrivet religiösa låtar - Jag kan lyssna på låtar som är religiösa, men det får inte gå till överdrift och försöka hjärntvätta mig.
 
Jag skulle nog kunna lägga till många fler låtar till denna lista också. Dessa låtar/band/artister är dock totalförbjudna på mina spellistor. Det finns många andra låtar jag inte tycker om men jag kan stå ut med dem. Dessa låtar klarar jag absolut inte av alls!
 
 

Vilka är era absoluta favoritlåtar?

Pokernails!

Det var riktigt kul att spela poker igår. Trodde inte jag skulle klara mig alls länge för det började inte alls bra och jag tröttnade mitt i, men då gick det plötsligt lite bättre. Slutade på en tredjeplats, vilket inte gav några prispengar men av 10 pers så var det inte helt illa att komma trea! :D
 
Jag glömde dessutom visa att jag gjorde speciella naglar till pokerturneringen. Ja jag är löjlig på det sättet. Jag tänkte egentligen påbörja den första utmaningen i Sagan om Ringen, men kom på dagen innan att jag skulle göra pokernaglar istället. Jag har ändå velat göra det ett tag! Så de är inte jättebra eftersom jag stressade fram dem igår innan turneringen, samtidigt som jag hade tvättid och skulle städa lite i lägenheten. Men så här blev de!
 
 
De såg faktiskt riktigt bra ut, i ungefär en timme in i spelet, då märkte jag att hela designen var mjuk så jag började dra av den! xD Det gröna lacket smetade dessutom ut sig och färgade alla vita fält gröngula! Men tills dess var designen helt okej! :D

Pokerkväll!

Alldeles strax kommer 7 stycken pokersugna vänner hit för en liten turnering. Det var ganska länge sen vi spelade lite poker så det ska faktiskt bli kul! Om jag bara kan få ihop sittplatser till allihopa!
 
Håll tummarna för mig och mitt pokerface!
 

Tattoo Frenzy!

Från en nailart till en annan! ;)
 
Många som har tatuerat sig kan nog hålla med mig om att det är totalt beroendeframkallande! Jag har bara två än så länge och problemet är inte bara att jag egentligen inte har råd utan att jag inte kan välja en av alla de tatueringar jag vill ha!
 
Jag har redan 3 lila stjärnor över hjärtat och det japanska tecknet för stjärna på ena höften men här är ytterligare tatueringar jag skulle vilja ha!
 
 
 
 
Pinned Image
"Not all those who wander are lost" - J.R.R Tolkien
 
Den meningen är en fras ur en dikt som Gandalf skickar till Hobbitarna när de är i Bree. Den är med två gånger i första boken i Sagan om ringen-trilogin. Dikten är egentligen en beskrivning av Aragorn men som tatuering tänker jag mer att den står för två saker. Den första är självklart min nördiga kärlek till Tolkien och Sagan om Ringen, den andra är att jag själv tycker att man inte behöver vara vilse i livet bara för att man inte är stadgad. Jag vill själv resa, uppleva världen och se ALLT, men det betyder inte att jag inte vet vart mitt hem är. Just denna vill jag nog helst ha över ryggen. 
 
 
 
I want something like this but smaller
Bildkälla
 
Jag vill ha fyra stycken tassavtryck bakom mitt öra. Men jag vill ha vargavtryck istället och mycket mindre än tjeje på bilden har. Men det kan lika väl stå för hundar eller djur överhuvudtaget, även om jag vill ha just varg. Djur är min stora passion, jag saknar verkligen att ha hund och jag har en djup kärlek och respekt för just vargar. Att ha fyra små tassavtryck bakom ena örat gör den diskret dessutom. Jag har velat ha en tatuering bakom örat sen min bror skaffade sig en G-klav bakom sitt för många år sedan.
 
 
Pinned Image
Bildkälla
 
Jag tycker denna tatuering är helt awesome! Jag skulle vilja ha någon liknande, fast med mer "hudstrimlor" så det mer ser ut som ett rivsår och kanske inte lika stor. Tatueringen påminner mig om att man inte ska dömma någon för deras utsida för det är så mycket som kan dölja sig under ytan.
 
 
Bild: Egenkomponerad i Paint
 
Eftersom jag har det japanska tecknet för stjärna på min vänstra höft så skulle jag vilja ha något liknande och matchande på höger höft också och samtidigt måste jag ju nörda mig med lite Sagan om Ringen. Det första tecknet är Gandalfs egen runa. Det andra tecknet är Evenstar (Aftonstjärnan) som både står för Arwen, samt det smycke som hon ger till Aragorn. Det tredje tecknet är ordet stjärna på det alviska språket Sindarin, vilket skulle matcha väldigt väl! Än så länge tror jag att jag helst vill ha tecknet för stjärna mer än de andra två.
 
 
Bildkälla
 
Jag har ju redan 3 stjärnor över hjärtat. De står för min mamma, min pappa och min bror. Jag skulle dels vilja förbättra dem jag redan har eftersom de redan har blivit ganska bleka (var ändå nästan 10 år sedan jag gjorde dem) och sen är färgen inte snygg längre. De ser ut att vara ditmålade med vanlig bläckpenna. Dels vill jag göra tre stycken på andra sidan också, inte för att de behöver stå för något utan för att det skulle se snyggare ut överlag! Jag vill inte ha som stjärnorna på bilden utan med lite mer djup, däremot skulle jag vilja ha den färgen! 
 
 
Bildkälla
 
Jag är ganska stolt över att jag är halvt engelsk och jag älskar mitt efternamn. Jag, min pappa och min bror har många gånger pratat om att tatuera in varsitt motiv modellerat efter "The Turner Crest", alltså släktets vapensköld med två banderoller. I den ena ska det stå efternamnet och i den andra året man är född. Tycker det är en galet rolig idé, men vet inte riktigt vart jag ska ha min eller hur den ska utformas än. Sedan ska man hitta rät sköld också. Denna är irländsk, men jag har inte fått fram vilken som är den engelska än. :)
 
Pinned Image
Bildkälla
 
Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv så någon gång vill jag skaffa en häst-tatuering! Jag har bara inte hittat rätt än! När jag väl skaffar en så blir det troligtvis något jag har ritat själv. Jag har funderat på att göra ett band runt fotleden med en häst och sen något slingrande mönster som binder ihop det runt fotleden men vi får se.
 
**********************
 
Ehum, ja det var väl alla.... än så länge! Nu ska man bara skrapa ihop pengarna och välja ut vilka man ska göra först!
 
 
Har ni tatueringar? Har ni några andra som ni skulle vilja göra? Vilka och vart isåfall?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nightowls & Daywalkers

 
Jag har alltid varit en riktig nattmänniska. Jag tycker inte om att gå upp tidigt, hur många timmars sömn jag än har fått. Jag får dessutom en sån hemsk krypande känsla av att jag inte är klar med min dag om jag går och lägger mig tidigt.
 
Hela förra veckan bestämde jag och älsklingen oss för att vi skulle vända på dygnet. Vid den tidpunkten hade vi lätt kunnat sitta uppe till 4 på morgonen och bara spelat tv-spel, pusslat eller tittat på film, något vi egentligen gjort varje dag under hela julen! Men eftersom Jonne nu fått en fast heltidstjänst som började igår så tänkte vi vara lite smarta och vända på dygnet tills dess.
 
Lättare sagt än gjort. Jonne har inga problem att kliva upp tidigt och får snarare panik om vi vaknar senare än 10 för då känner han att hela hans dag går förlorad. Han har heller aldrig några större problem att bara koppla bort och somna oavsett hur kort hans dag varit. Jag är precis tvärtom, så när han har somnat jämte mig så ligger jag och stirrar i taket i flera timmar innan jag somnar. Trots att vi lagt oss tidigt i en hel vecka! Jag kanske inte stirrar i taket. Jag har radion igång, lyssnar lite på musik, försöker dagdrömma lite, planera dagen som kommer. Det brukar sluta med att jag ligger och grubblar på precis allt möjligt. Jag kan ju dessutom erkänna att jag har alla mina bästa idéer och "shots of inspiration" när jag ligger i sängen och ska sova!
 
Tror ni på att man kan vara så olika av naturen eller handlar det om att lära sig eller vänja kroppen vid att göra annorlunda? Jag jobbade ju kväll/natt i 4 års tid och då är det en svår vana att bryta. Jag kan helt klart ta mig upp ur sängen om jag måste men att somna tidigt är det svåraste som finns!
 
Har ni några tips på hur man ska lyckas vända sitt dygn?

Lite kaffe på maten?

Min plan att bara ta helgen som den kommer fungerade alldeles utmärkt! I går kväll fick vi finbesök av Jenny, Tobias och Kim och tittade på Hotel Transylvania, åt kycklingtacos och satt uppe till halv 2 och babblade om allt möjligt! Idag blev vi inbjudna till älsklingens mormor på en supergod födelsedagsmiddag. :) Bra helg kort och gott!
 
För att dra upp något helt annat, jag lät ju mina nagar vila ett tag innan jag satte igång med att måla dem igen. Det skulle jag inte gjort! Det hela slutade i att tre av dem gick av och de såg inte direkt bättre ut heller. Så nu har jag gjort årets första nail art-design! Den är inspirerad av en tjejs nailart som jag hittade för flera månader sedan på en blogg men som jag inte hittat igen och temat är Kaffe!
 
 
Vänster hand
 
Höger hand
 
Jag blev inte jättenöjd med någon av händerna. På vänster hand målade jag ju med min dominanta högerhand så de ritade kaffekopparna blev ganska bra, men vattenmarmoreringen blev inte speciellt bra. På höger hand målade jag ju med vänster så kaffekopparna blev sådär, men vattenmarmoreringen blev desto bättre. :)
 
Jag gjorde denna design redan i torsdags kväll så nu idag när jag tog korten är de lite skavda och slitna men jag är glad att jag åtminstone kommit ett steg närmare att behärska vattenmarmorering! Jag ska bemästra den tekniken någon gång!
 
Nästa gång jag målar naglarna ska jag köra en challenge tänkte jag. Får se om det blir en Sagan om Ringen-inspirerad design eller en historisk. :)

Top 10! Animerat

 Eftersom jag tittade på Madagascar 2 i helgen och det varit mycket prat om hur populärt animerat/tecknat är även hos oss vuxna så måste jag ju ha med en 10 i topp-lista på det! Men hur ska jag bara kunna välja 10 filmer?!?!?!
 
För att kunna välja bara 10 så har jag uteslutit Stop motion som Mary & Max, Coraline, Corpse Bride och ParaNorman även om jag tycker många av dem är kanon! Jag har även uteslutit anime, för det får kanske bli en helt egen genre så småningom eftersom det finns så många bra animefilmer!
 

 
1. How to train your dragon

Jag blev överförtjust i How to train your dragon från första stund. Kanske för att jag älskar drakar, kanske för att just denna film fyllde alla krav jag har på en bra film, men det här är en av mina absolut största favoriter inom alla genrer. Jag tror att jag som haft både häst, hund, katt och salamandrar kan skratta igenkännande åt hur draken Toothless beter sig. Filmen har dessutom några av mina favoritskådisar som gör rösterna (David Tennant, Craig Ferguson) och 30 seconds to mars gör A beautiful lie till filmens soundtrack. Filmen i sig handlar om vikingar på en liten kall ö mitt ute i ingenstans som terroriseras av drakar och unge Hiccup som aldrig kan lyckas med någonting. Tills dagen han lyckas fånga en av de värsta drakarna som finns och blir vän med denna istället. Fantastisk film! En uppföljare är även planerad och bör släppas sommaren 2014.
 
 
2. Upp
 
Filmen Upp fastnade jag för på en gång. Jag gillar att filmen börjar med att man får följa Carl genom hela hans liv tills han blir pensionär. En grinig pensionär dessutom som en dag får nog av att aldrig ha varit på äventyr så han knyter fast en väldans massa ballonger på sitt hus och flyger således iväg med hus och allt! Med sig på sitt äventyr har han en ung och ganska korkad scout, en gigantisk fågel och en talande hund. Jag tror jag gillar den här filmen av samma anledningar som Draktränaren. Jag skrattar igenkännande åt de talande hundarna och den har en hel del sorgsna och allvarliga scener. Filmen vann 2 Oscar (Bästa musik och Bästa animerade fullängdsfilm) och det kan jag faktiskt förstå! 
 
Pixar   Up   Wallpaper 13 by pwn247 (click to view)
 
3. Shrek-filmerna
 
Det är något jag tycker är underbart med Shrek. Han är bitter och sur och frustrerad men ändå så kärvänligt burdus på något sätt. Sen gillar jag väl sagotemat och att filmen är ganska vuxen i tonen. Sen är det något jag gillar med filmer som utspelar sig i äldre tider men som ändå har moderna inslag som exempelvis en Drive-through för flygande hästdroskor (2:an). Jag tycker även om att de ändå lyckats spotta ur sig hela 4 filmer utan att det faktiskt blir löjligt på slutet. Men det är kanske bara min åsikt. Men å andra sidan.... vem kan motstå dessa ögon?!
 
 
4. Lejonkungen
 
Ingen lista med animerade filmer utan en Disneyklassiker eller hur? Kära Lejonkungen har följt med mig sen jag var 11 och jag såg den på svenska första gången när jag var 29. :D Men i allafall, jag hade min Lion King-VHS innan filmen ens kom på bio här i Sverige. Saker var inte så snabba som nu och har man släktingar i England så har man. ;) Lejonkungen har därför hängt med länge och är lika mycket nostalgi som jag fortfarande tycker det är en förbannat bra, rolig och samtidigt sorgsen film. Timon och Pumba räcker nästan för denna plats på listan. ;)
 
 
5. Spirit - Hästen från vildmarken
 
jag hade ju med Spirit i min Topp 10-lista över hästfilmer som ni kan hitta >>HÄR<<, men det är ju en av mina favoritfilmer överlag så det är klart att den platsar här. som jag beskrev i den andra listan så tycker jag om filmen eftersom den behandlar flera djupa ämnen som misskötsel av hästar och nybyggarnas hets och förtryck mot indianerna. Det är en galet bra film oavsett om det är en tecknad film eller inte och även om den varit med förut!
 
 
 6. Madagascar 1 & 2
 
Anledningen till att Madagascar 3 inte är med på listan är så enkelt som att jag faktiskt inte har sett den än. :) Madagascar-filmerna är ju egentligen inte jättebra tecknat. Det är kantigt och väldigt typiskt tecknad barnfilm snarare än en animerad film, men samtidigt är det halva charmen med filmerna. Men så tittar man scenerna och naturen och det är så snyggt gjort! Jag älskar pingvinerna och lemurerna och båda filmerna har lite barnslig humor som jag kan behöva ibland. 
 
 
 
 
7. Watership Down (Den långa flykten)
 
Den långa flykten är en tecknad film från 1978 som är baserad på en bok skriven av Richard Adams. Filmen handlar om en flock harar, då främst Fiver och Hazel. Fiver får en dag en hemsk föraning av de mytologiska har-gudarna och försöker varna resten av flocken som vägrar lyssna och förbjuder hararna i flocken från att ge sig av. Till slut lyckas de två och tre andra att fly undan men möter en massa grymheter på vägen för att hitta en ny koloni. Filmen är inte alls lika grym som boken men är fortfarande ganska sorglig och tuff att se. Animeringen i filmen är fantastisk men film är en lång kavalkad av grymheter mot djur. Hararna utsätts för katter, hundar, rovfåglar och framförallt grymma människor och filmen är ändå grafisk och visar blod och sår. Med andra ord är det egentligen inte en barnfilm alls! Art Garfunkels låt Bright Eyes var temalåt till filmen och den sätter verkligen tonen för hela filmen.


8. Aladdin
 
Aladdin är den andra filmen i raden av Disneyklassiker jag tycker är underbara. Både Lejonkungen och Aladdin kom väl i den åldern då man uppskattar desa filmer mest, nämligen när jag var 10-11. jag kommer ihåg hur otroligt välanimerad jag tyckte att filmen var då och hur jag älskade alla skämt och jag ska erkänna, jag drar många av dem än idag! xD Det är egentligen anden som gör hela filmen men han gör det så bra att hela filmen blir galet rolig! Robin Williams är aldrig fel i komedisammanhang!
 
 
9. Rango
 
Rango var väl kanske aldrig någon hit. Många förhoppningar men jag tror många glömde bort den lika fort. Inte jag dock. Det är Johnny Depp... som kameleont... som beter sig som Jack Sparrow! Förstår inte alls vad det inte är att gilla här. Filmen har dessutom så många referenser till andra Johnny Depp-filmer att det är rena godispåsen för oss Johnny Depp-fans. Sen älskar jag kameleonter också, men jag tycker ändå att filmen i sig faktiskt är bra med en rolig story om en liten kameleont som råkar hamna på fel ställe vid fel tillfälle.
 
 
10. Pagemaster
 
Pagemaster börjar som en riktig otecknad liveaction-film innan den blir tecknad. Macaulay Culkin spelar Richard. Han är harig, utan vänner och besatt av statistik. En dag fastnar han i ett bibliotek under ett oväder och dras in i en bok av The Pagemaster, och det är här filmen blir animerad. Richard måste genomleva en massa hinder från klassiska  sagor och berättelser för att kunna ta sig tillbaka till verkligheten.  Det är en riktigt söt berättelse och gillar man klassiska böcker bör man älska filmen!
 
 
 
 
Honourable mentions!
 
De filmer som inte riktigt gick hela vägen fram men förtjänar att bli nämnda ändå. Blir mååånga av dem den här gången!
 
Sagan om Ringen - Denna klassiska tecknade film från 1978 regisserades av Ralph Bakshi och Tim Burton fick sitt första jobb med att hjälpa till med animeringen på denna film. Varför en Sagan om Ringen-film inte är med på listan då?! Jo, för att filmen inte är så bra tecknad. Filmen är dessutom delad på två och Konungens återkomst som kom ut 1980 är galet svår att få tag på och därför har jag bara sett halva!
 
Balto - Likt filmen Pagemaster är Balto en film som börjar som en riktig live action-film där en mormor berättar historien om Balto för sitt barnbarn. Resten av filmen är tecknad, men filmen är baserad på en riktig händelse som skedde 1925 i Alaska. Den lilla byn Nome drabbades av en epidemi av difteri och för att skaffa medicin fanns det bara ett sätt, att åka med slädhundar 100 mil till staden Nenana i en iskyla som gjorde att inga flygplan kunde flygas. I filmen är dock Balto hälften varg, hälften husky och mycket av historien går igenom hur han ska tro på att han klarar av det, trots att han är hälften varg. Balto är inte en kanonbra film men den blir bättre när man vet att detta hänt på riktigt, att det årligen hålls ett race för slädhundar i Nome till Baltos ära och att det till och med finns en staty på Balto i Central Park i New York. :)
 
Ice Age - jag gillar Ice Age-filmerna. Jag älskar ekorren Scrat, det gör jag faktiskt, men jag tycker filmerna faller lite på målsnöret. Mest för at jag tycker 3:an och 4:an känns framkrystade. Det hade räckt gott och väl med de 2 första. Sen tycker jag inte resten av filmen håller bara för att Scrat och Sid är roliga.
 
Toy Story - Jag vet att Toy Story blev en gigantisk hit bland alla i min generation och det är inte det att jag inte tycker om filmerna. Det är egentligen riktigt bra filmer, även om det dröjde många år innan jag såg första. Men jag har inte fastnat som så många andra har gjort utan det finns många andra filmer jag tycker är bättre.
 
Skönheten och Odjuret - Ytterligare en Disneyklassiker som kom ut när jag var 9-10 någonting. Jag kommer ihåg att jag såg den hur många gånger som helst och att jag verkligen tyckte den var underbar, men då hade ju inte Aladdin eller Lejonkungen kommit ut än! ;) Men det är fortfarande en bra film, som är fantastiskt tecknad och jag saknar faktiskt den i min filmsamling!
 
Simpsons-filmen - Jag älskar Simpsons och tröttnar aldrig på Homers upptåg. Men den gjorde absolut ingen skillnad som film alls. Jag tycker den är hysteriskt rollig och animeringen är mycket häftigare, men även om jag är Simpsons-fanatiker så hamnar den inte på listan.
 
Who framed Roger Rabbit - Jag älskar denna filmen. Den har hängt med länge! Det finns bara en anledning till att den hamnar här nere. Jag kan inte räkna den som animerad eftersom allt är riktigt i den förutom några tecknade figurer. Då är den ju inte animerad! Eller?
 
 
Många många bra filmer...
 
Jag skulle kunna skriva en Topp 100 med animerade filmer och jag vet att jag inte har tagit med alls så många filmer som jag skulle vilja. Finns ju så många bra som Trassel, Dumma mej, Modig, Hajar som hajar, Hitta Nemo, Wall-E och ja... listan kan göras lång.
 
Men vad tycker ni? Vilken animerad film är er favorit? 

Djurvänliga nagellack!

Jag värnar ju alltid om djurens bästa. Djur är ändå min passion och det minsta jag kan göra är att inte stötta företag som använder sig av djurförsök. Eftersom nagellack och nail art är en annan av mina stora hobbies så tänkte jag promota nagellacksmärken som inte använder sig av djurförsök och även skriva in vilka som gör det!
 
Vissa av dessa märken tillverkar ju även andra produkter inom skönhetsvård så då kan man ju undvika även annat smink från dessa märken om man vill.
 
En god nyhet dessutom! Israel har sedan 1 januari i år förbjudit import och försäljning av djurtestade produkter! Heja!
 


 
 
Dessa märken kör INTE med djurförsök!
 
* China Glaze
* Clarins
* Color Club
* Depend
* e.l.f
* IsaDora
* Kiss Products
Make Up Store
* Nivea
* Nubar (är även fri från många farliga kemikalier och veganvänlig)
* Nyx
* OPI
* Orly
* Revlon (körde med djurförsök tidigare men inte nu längre!)
* Wet n Wild
* Zoya
 
 
 
 
 
Dessa märken kör med djurförsök!
 
* Aussie
* Avon
* Dolce & Gabana
* Essie (körde inte med djurförsök men blev uppköpt av Loréal)
* Estee Lauder (återinförde djurförsök 2012 efter att ha hållt upp i 20 år. Detta påverkar även andra märken som Origins, Clinique, MAC m fl.)
* H&M
* Lancome
* L'Oreal med alla dotterbolagen! (Kerastase, Matrix, Maybelline och Garnier, m fl.)
* Mary Kay. Tog tyvärr upp det 2012 eftersom marknaden i Kina har regler emot att sälja produkter som inte testats! Vilket skämt!
* Max Factor
* Rimmel
Yves Rocher
 
Det finns många märken som mer eller mindre tvingats gå med på djurförsök efter att de blivit uppköpta av större bolag som i sin tur börjat med djurförsök enbart för att kunna utöka marknaden. Jag själv insåg att jag har flera produkter från dessa bolag hemma exempelvis Mary Kay och Maybelline. Det enda man kan göra är att försöka undvika dessa produkter så gott det går! Jag inser själv hur svårt det är att undvika produkter från alla som har djurförsök. Speciellt när alla märken säljs precis överallt!
 
 
 
Länkar
 
På Belas blogg finns en lång lista på olika skönhetsmärken som kör med eller utan djurförsök. Tyvärr är den från 2011 så många av märkena som inte körde med djurförsök tidigare gör tyvärr det nu. Men listan och hennes blogg hittar ni >>HÄR<<
 
En utförlig lista över många utländska märken kan ni hitta på nagelbloggen Never too much glitter. Trots att listan är från 2009 har hon uppdaterat den kontinuerligt sedan dess! Hennes blogg hittar ni >>HÄR<<
 
Vill ni vara riktigt säkra är det absolut bästa att gå in på PETA's egen hemsida. De har en lång lista på krav som måste mötas för att ett företag ska listas som Cruelty Free. En söksida för att hitta produkter som inte testas eller som testas kan ni hitta >>HÄR<<
 
 
 

Lågbeläggning

Ja, det känns som jag har lite av en lågbeläggning på min blogg just nu. Det har faktiskt inte hänt speciellt mycket alls den sista tiden och igår spenderade jag hela dagen med en jobbig huvudvärk! Den där stelheten och tröttheten jag lider av har inte heller riktigt försvunnit. Utöver att jag och älsklingen åkte till Kim och Vilemina för att kolla in DDP Yoga så har jag faktiskt mest suttit framför tv eller dator och så har jag druckit kaffe och pusslat.
 
Just det... pusslat!
 
Det går faktiskt i vågor för mig men jag tycker det är otroligt rofyllt att bara sitta och lägga ett pussel lite då och då och det känns som att jag kan sysselsätta hjärnan lite utan att behöva anstränga mig för mycket! Ja, jag känner mig som en hobbypensionär men jag tycker faktiskt det är roligt och vi har till och med flera olika pussel här hemma, varav 2 jag ännu inte öppnat. :)
 
 
Någon annan som tycker om att pussla?
 
 

Precis vad man behöver ibland

Jag har känt mig oerhört seg under hela veckan. Vet inte alls varför men jag har varit lite småtrött och stel och egentligen inte haft så mycket lust till någonting. Jag trodde inte det skulle bli så mycket av helgen alls men vid 9-tiden igår ramlade Kim och Vilemina in med Lillan och till sist även Jenny och kvällen utvecklades till en kavalkad av tecknad film, maraton med smurfarna på DVD och väldigt trevligt helt enkelt. Plus en nachotallrik  och en facerape från kära Kim då. :)
 
 
 
Vi kan låtsas att vi tittade på Madagascar 2 för Lillans skull men vi vet alla att det är lögn när Lillan sitter i kontoret och ritar och vi vuxna har fastnat i filmen istället. :)
 
Jag har iallafall fått ny energi och Kim kom även tillbaka idag för att dra ut oss på en långpromenad runt Värnamo. Skön helg!

Pinterest!

 
Jag är en sån där typisk person som ibland bara kan sitta och slösurfa runt på internet när jag har tråkigt. Jag kan sitta och söka runt på nagelbloggar för att få tips och inspiration till hur jag själv ska måla mina naglar. Jag kan titta på bilder på roliga, söta och fina djur och ibland hamnar jag på 9gag för att få mig ett gott skratt. Problemet är att jag även är en sån person som gärna sparar dessa bilder på min hårddisk. Jag vill ju spara dessa bilder och titta på dem senare, speciellt om det är någon bild som inspirerar mig och jag gillar inte att behöva kika runt på hundratals hemsidor bara för det. Min käre sambo blir ju allt annat än glad när jag fyller ut hans hårddiskar och det kan man ju förstå. För varje gång man sparar något på sin dator så blir den segare och det beror inte bara på att man fyller hårddisken utan även på hur filen fördelas på hårddisken... ja ja, datorn blir iallafall segare!
 
 
Jag har provat sidan WeIt men jag tyckte inte den höll riktigt måttet, även om den har väldigt många fina bilder. På den sidan är man dock beroende av att någon lägger upp en bild och har jag då bilder på 5-6 olika nagelbloggar som jag är intresserad av så kanske 2 av dem finns där och jag får själv inte lägga upp dem. Men jag snubblade in på Pinterest en dag när jag googlade efter nail art och blev besatt! Jag tänkte tipsa de som inte känner till Pinterest än.
 
 
 
 
Pinterest är en sida där folk helt enkelt kan lägga upp bilder, videos eller länkar till hemsidor som har bra tips, bra texter eller i stort sett vad som helst. Man kan även "pinna" bilder man hittar på andra sidor på nätet och sen kan man dela med sig på sin blogg eller Facebook om man så vill.
 
På pinterest kan man även titta på andra medlemmars album, så kallade "boards", där de samlar bilder som de pinnar. Hittar du en bild du gillar kan du "pinna" den till din egen sida och samla dem i ett eget album, som är uppbyggt lite som ett collage. Du kan även följa andra användare om du hittar någon som har liknande smak. Då ser du när den personen lagt upp en ny bild eller pinnat någon annans bild. Man kan även välja att bara följa ett enda album. 
 
För oss som bloggar och som vill ha mer trafik så kan man även lägga upp sina egna bilder på Pinterest och direktkoppla till bloggen så att de som blir intresserade av bilderna även klickar sig vidare till din blogg. Många av de nagelbloggar jag läser lägger nämligen upp sina nagelbilder där. 
 
Vill ni kika på mina boards och se bilderna jag har pinnat so far? Det kan ni göra >>HÄR<<
 
 

Nytt år, nya utmaningar!

 
Jag är inte den som tror för mycket på nyårslöften. Jag tror det är så lätt att lova saker när man står där och det är ett nytt år, fyrverkerierna smäller och man har fått i sig mer champagne än nödvändigt. Det är lika lätt att bryta dem när man ger löften bara för att. Men det är bara min åsikt och om någon avlägger ett löfte och gör sitt bästa så är det bättre än att inte göra något alls! 
 
Men utmaningar finns det gott om, vare sig det är ett nytt år eller inte och på tal om utmaningar så har jag hittat två fantastiska utmaningar i Nail Art som jag funderat på fram och tillbaka om jag faktiskt ska gå med i. Så jag har kompromissat med mig själv...
 
Jag kör båda två utmaningarna, men jag kör dem i min egen takt och jag kommer att göra andra saker emellanåt också. Jag kommer inte heller börja riktigt än, för nu ska mina naglar få vila ett tag.
 
Dessa utmaningar har jag tänkt att delta i:
 
Jag tycker båda dessa utmaningar verkar otroligt spännande, framförallt eftersom jag är intresserad av både historia och allt som har med Sagan om ringen och Tolkien att göra. Men de är lite väl inriktade för att jag ska göra en utmaning i taget. Bara Sagan om ringen-utmaningen innebär 10 veckor med ett enda tema. Därför kommer jag att köra en blandning och slänga in lite allt möjligt emellan så hinner varken jag eller ni att tröttna på designerna.
 

RSS 2.0