När dåliga nyheter blir underbara!

Ja det blir tydligen inget Ungern för mig och Jonne. Fick nyheterna i måndags om att huset i Ungern hade dubbelbokats. Fruktansvärt tråkigt, framförallt eftersom David, våran reskamrat och delägare i huset har hamnat i en enorm tvist med sin bror som dubbelbokade på grund av detta. Vi får hoppas det löser sig. David har även lovat att ersätta flygbiljetterna som Jonne betalat om han inte får tillbaka pengarna.

Men nu kommer det underbara med allt! För att ändå få en resa, och för att Jonnes present inte ska gå till spillo har David, hans sambo Malin och resepolarna Lobby och Mikaela istället planerat en resa genom Europa! Och vi ska följa med! Blir en riktig Eurotrip! (Minus korkade amerikaner)

1. Vi ska alltså åka ner genom Skåne, Danmark och så åker vi igenom Tyskland, med några få stopp om vi känner för det för att mitt i natten anlända till våran första destination:

Amsterdam

AMSTERDAM! Där ska vi spendera hela två dagar och nätter och njuta av vad den vackra staden har att erbjuda. (kanske inte ALLT som stan har att erbjuda). Än så länge har vi pratat om att besöka någon av stadens större marknader, troligtvis Waterlooplein, och så såklart ska vi åka båt på stadens kanaler.

Sen drar vi vidare genom resten av Holland, via Belgien. Belgien är inte mer än 6 mil bred längs kusten men vi har ändå sagt att vi vill stanna till där för att äta lite mat, bara för att se lite mer av Belgien. Sedan drar vi vidare till stopp nummer 2:

French fries!

Calais, Frankrike! Eller ja, vi vet att vi ska övernatta i Frankrike, antingen i närheten av eller i Calais. Men Calais kommer vi hamna i i vilket fall som helst för därifrån ska vi nämligen färdas vidare, genom tunneln under Engelska kanalen. (Måtte jag överleva det) Och där hamnar vi då på destination nummer 3:

love love love love


ENGLAND!!! Mitt hem på jorden känns det som. Och det bästa av allt med hela resan. Jag och Jonne åker vidare uppåt mot Southend-on-Sea där vi ska bo 2-3 dagar hos min pappa! Som jag saknar honom!! Självklart åker vi till London också. (tar 1 timme med tåget från Southend) och självklart ska vi dricka en och annan öl, äta fish & chips och bara njuta innan vi ska åka hela den långa vägen tillbaka igen, utan stopp!

Så ja det var väl trist att Ungern inte blev av, men som David sa, Ungern finns alltid nästa år, och året efter det har han nog eget hus där nere som inte kan dubbelbokas. Och ska jag vara ärlig så ser jag ju nästan fram emot den här nya resan mer, inte bara för att jag får uppleva desto fler länder, jag menar, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike... det är länder jag aldrig varit i. Och jag får se mer av England än vad jag gjort tidigare. Och jag får träffa min pappa!!!Mobilt bredband?!?!

Alla har vi väl sett bloggar eller hemsidor med Livefeed? Ni vet där man kan se besökarna, vilken stad de bor i och så. Ja men jag blir alldeles förvirrad för när jag går in på en blogg med Livefeed från min dator här hemma så får jag ALDRIG samma ort som min hemstad. ALDRIG! Jag borde stå som Värnamo, men det har växlat mellan Gislaved, Jönköping, Taberg och även Tranås och min hemstad växlar typ med en månads mellanrum. Men den senaste tog nog priset.....

Stockatorp?


Stockatorp??

Jag har aldrig ens hört talas om stället men tydligen är det där jag bor nu. Om lilla Stockatorp känns igen så borde väl även min hemstad kännas igen. Tycker jag. Jag har förvisso bärbar dator men inget mobilt bredband så det är inte det att jag är på springande fot heller... Får se vad det blir för samhälle nästa månad. I'll keep you updated! ;)
Små grodorna...

Ja jag vet att det är hela 2 dagar till midsommar men eftersom jag inte kommer att hinna blogga innan dess (och om vi ska vara ärliga kommer jag vara för lat för att blogga efteråt med), så kommer jag berätta vad som planerats.

Meningen var egentligen att jag och Jonne skulle åka med jonte till hans föräldrars hus på Åstol i Göteborgs skärgård tillsammans med vännerna från Klevshult. Dock drog sig "klevisarna" ut för några veckor sedan. Istället bär det av till Skåne, närmare bestämt Lomma, till gamla barndomsvännen Kim och hans familj med Jenny, Kenneth och Wolle på släptåg. Vi snackar att den här uppsättningen vänner har inte träffats tillsammans på flera år! Visst sceneriet Lomma i jämförelse med en skärgårdsö kanske inte är så roligt men jag tror det kommer bli great!


Glad krökarfest!


Längtar till!!!

Hit ska jag åka 24 juli:


Fina Side i Turkiet!

Side i Turkiet. Bild från Reser.se

OCH även hit den 7 augusti:

Balatonsjön i Ungern 

Balatonsjön i Ungern. Bild lånad av Flygstolen


 LÄNGTAR LÄNGTAR LÄNGTAR LÄNGTAR LÄNGTAR LÄNGTAR LÄNGTAR LÄNGTAR


I <3 YOU

Jag har världens bästa, mest underbara pojkvän! Så är det bara och det var allt jag vill säga!

<3    <3     <3


Murphys lag!!

Murphys lag har verkligen bevisat sin existens den sista tiden! Murphys lag innebär att allt som kan gå fel, kommer att gå fel!


Bevis 1: Tror ni inte det har varit en helt underbar helg med 30 grader varmt och till och med så att man kan bada? Vad är det för fel med det undrar ni? Jo, jag har på grund av den förbannade operationen badförbud i en månad!! Jäkligt kul!

Bevis 2: Ellos har rea nu när jag ska in och köpa lite sommarkläder som shorts och sånt (äger inte ett enda par shorts som passar mig längre.) Så jag går in, överlycklig över att det är ett jättebra reapris på just de shortsmodellerna jag vill ha. Då visar det sig att just de där shortsmodellerna antingen är SLUT I LAGRET, eller så finns inte min storlek kvar. Jäklar! Som tur var hittade jag ännu billigare shorts på H&M så jag klagar inte  ;)

Bevis 3: Åkte till sjukhuset för att bli frisk och på grund av operationen har jag nu ännu mer blodbrist på grund av att jag förlorade en massa blod. Mina ådror är förtorkade på grund av att jag ätit dåligt så när sköterskorna skulle ta blodprov fick de inget blod och stack mig massa gånger istället vilket resulterat i stora blåmärken typ överallt! Ser sjukare ut nu än när jag åkte in!


Men nu ska jag vara positiv! De säger att det ska regna under veckan som kommer nu. Det kan bara leda till positiva saker! Antingen är det skit samma att det regnar för jag ska ändå jobba hela veckan. Eller så kommer murphys lag slå till igen och göra så att det är underbart soligt, bara för att jag ska missa det. Men det gör inget för det är ändå härligt att solen skiner, även om jag jobbar. :)


RSS 2.0