All hallows...

Nu är det Halloween igen. Förra året hypades det upp något otrolligt men i år tycker jag det varit väldigt stillsamt. Har inte råkat ut för några ungar i kostym. Fast det är ju en dag imorgon också. Själv har jag valt att stanna hemma för att försöka vända på dygnet som jag nämnde i förra inlägget. Och åter igen kan man konstatera att detta har misslyckats brutalt. Mitt firande av Halloween har reducerats till att hjälpa J och hans mamma att dekorera köket med en orange lampa, tre Jack-o-Lantern-formade värmeljus och två oranga blomkrukor. Mitt bidrag blev ett orange frukt-och-bär-doftande ljus från IKEA's Tindra-serie som jag generöst gav bort två av. Ingen fara, jag har en hel Ica-kasse full med dessa beroendeframkallande, underbart doftande Tindra-ljus. Sen har det ju varit en del skräckfilm på tv, dock inget som lockat. 

Istället har jag haft min egen version av Paranormal Activity i min egen lägenhet. Gjorde iordning en ram med elastiskt band för att hänga alla mina örhängen på, så att jag kan ha dem framme och "på display" så att säga. Mitt i all röran tappade jag ett örhänge bakom byrån. Jag drog ut byrån från väggen, men såg inget örhänge. Jag drog ut byrån ännu längre och letade överallt i närheten. Inget örhänge! Funderade på om jag hade en magisk portal, eller kanske en demon i min garderob som i värsta Poltergeist-anda fått mitt örhänge att försvinna. Jag tittade misstänksamt på byrån och funderade på om hänget hamnat i någon låda. Jo, visst. När jag drog ut den näst understa lådan så låg örhänget där, snyggt och prydligt på en ihopvikt t-shirt. Nu började jag verkligen grubbla. Hur kunde det ha hamnat i lådan. På baksidan av byrån sitter nämligen en solid plywoodskiva. Hur lyckades örhänget ramla igenom den?! 

Men det var inget värt att tänka på. Kunde ju hänt vad som helst som fått den att hamna där. Istället fortsatte jag min pyssel-timme med att klättra upp på vinden för att hämta två nya tindra-ljus med vaniljdoft till mina ljusstakar. Tänkte tända lite ljus framför ett foto på min mormor och min farmor, för att hedra dem. Det var ju trots allt av den anledningen som Alla Helgona uppstod. Så jag la Tindra-ljusen på min säng tills jag kunde komma tillbaka med värmeljushållarna. Då var ljusen borta. Först blev jag arg på mig själv som lyckats glömma bort vart jag lagt dem så jag gick på ljusjakt i lägenheten. Men det var bara att konstatera att ljusen var helt försvunna. De fanns ingenstans. Var bara att muttrande pallra sig upp på vinden igen och ta ner två nya ljus. Har nu, sådär 3 timmar efteråt fortfarande inte hittat de två första ljusen.  

Den lilla snattande spök-galningen!

Kanske är det denna lilla krabat som går runt och stjäl Tindra-ljus. Isåfall är spöken väldigt svaga för Vaniljglass-doftande värmeljus!

Det här är mina teorier: 

1. Det spökar! Verkar vara en helt otrolig teori, men med tanke på att det försvunnit saker (inte bara ljusen), ramlat ner termometrar från hyllorna utan anledning och annat mystiskt så kan jag inte helt utesluta denna teori.

2. Portalen in till Narnia finns bakom min byrå. Förut stod det bara ett bord där vilket gjorde att Narnia-folket kunde ge tillbaka de saker som jag tappade ner där. Men nu när byrån står där kan de inte det och därför fortsätter mina saker vara försvunna.

3. Det bor en liten tomte på min vind. Varje gång jag öppnar luckan dit och klättrar upp så passar han på att klättra ner och "hjälper" till med sysslorna, dvs städar undan alla mina saker så att jag inte hittar dem sen.

4. Jag är egentligen bara glömsk och virrig och har helt totalt förbisett de logiska förklaringar som finns för alla försvinnanden och smycken-genom-plywoodskivor-scenarion. Ett pris man får betala när man ser minimalt med dagsljus.

Ska man vara tråkig är det nog troligtvis teori nummer 4 som är mest sannolik, men det låter mycket roligare med de andra teorierna. :D

Men för att summera allt:
Happy Halloween!
 


Konstigt det där med inspiration!

Det har varit två sega nätter. Igår var första gången jag sov hemma på ungefär en vecka då J skulle jobba natt helt hastigt och lustigt. Under dagen hade vi varit i Jönköping på IKEA och provsuttit soffor, fast det egentligen var barstolar vi var ute efter. Vi fick tag i två fina barstolar till slut ifall ni undrade. Tidig uppgång, dålig sömn och en hysterisk dag gjorde att jag bestämde mig för att faktiskt lägga mig redan kl 3. Ja, det är redan för en person som ofta jobbar till kl 4 på morgonen. Men nästa vecka är det plötsligt dagtid som gäller så det var även med ett hum om att jag måste vända dygnet som jag bestämde mig för att sova redan då. Och nog somnade jag alltid och sov till kl 12! 9 timmar sömn är mer än vad jag ska sova så jag vaknade med migrän. Jättekul!

Men mitt i migränen, eller kanske på grund av migränen, drabbades jag av ett blixtnedslag av inspiration. Jag ville plötsligt måla, rita, skriva någon bra berättelse eller novell. Kände dessutom för att det var dags för en ny skiva i bilen. Så in for alla mina mp3 i Winamp, det vill säga ungefär 3000 låtar att lyssna igenom för att jag skulle hitta lite ny musik till en eventuell ny bil-skiva. Och så tog jag kassen där alla mina färgpennor, blyertspennor, tusch, suddgummin och linjaler låg i en enda röra. Jag plockade upp dem allihopa, satte fram lådan där de egentligen ska ligga. Jag menar det finns ju utristade spår för varje penna jag har, så varför de ligger i en plastkasse huller om buller vet jag faktiskt inte. Iallafall så påbörjades ett idogt arbete med att vässa pennorna, sortera dem och lägga dem prydligt i facket. Jag var till och med så duktig att jag sorterade mina pennor i färgordning. Alla gula ligger nu med de gula och går över i orange som går över i rött, sen rosa, lila, blått, grönt, grått, svart och sist brunt. Har även vita pennor och satt och funderade på om jag någonsin har använt de vita pennorna när jag ritat. Kom fram till att jag nog måste ha gjort det eftersom en av dem var använd och vässad några gånger. Vad kan jag ha målat vitt på ett vitt papper?!

Oh the pretty colours!!

Men så fort jag var klar med pennorna, hade slängt allt pennväss (ja, vad ska man annars kalla det?! Pennrestprodukter?!) och satte mig vid mitt bord för att eventuellt komma på något att rita så var all inspiration som bortblåst! Migränen hade inte försvunnit heller. Det blev lite Tomb Raider 2-lirande till slut, trots att jag spelat det spelet ungefär 1012,4 gånger förut. Sen ringde J och ville träffas lite innan han skulle jobba igen så iväg for jag till Värnamo. Började titta på filmen Agora men klockan hade dragit iväg lite väl mycket så vi hann bara se an halvtimme av den innan J skulle laga mat inför jobbet. Han tvingade i mig två Panodil Zapp samtidigt. Detta var vid halv 8, vid midnatt hade de fortfarande inte verkat något så jag slet med att svälja de där tabletterna helt i onödan. Nu när klockan närmar sig halv 3-snåret så är migränen däremot försvunnen. Inspirationen har inte heller kommit krypandes. Och på grund av mina 9 timmars skönhetssömn förra natten så är jag dessutom jättepigg. Kommer bli kalas att kliva upp kl 5 på morgonen varje dag hela nästa vecka. *gör tummen upp*

Men, trots brist på inspiration så har jag nu iallafall lyssnat på en massa bra musik, skrivit en halv novell här på min blogg och har även ett helt fack med pennor, vackert sorterade i färgskala. Hur många kan säga att de har det? :)


RSS 2.0