KAOZ!!

Herregud vilken pärs det har varit! Fattar inte hur mycket som kan hända på en och samma gång!

Julafton började väl lite si och så då vi åkte till ålderdomshemmet för att hälsa på mina kusiners faster. Usch vad liten och späd hon var. Sköterskan trodde inte hon skulle överleva fram till nyår. :( Jättekul att höra det. Men hon är ändå 87 år och har varit sjuk i minst 15 så vi tar det med ro ändå. Resten av julaftonen var lugn i gott sällskap här uppe i Dalarna. Moster, kusinerna och familjen. Vi skulle inte göra det till något stort och det blev det inte heller. Jätteskönt tyckte jag. :)

Men så på juldagen så kom min morbrors fru. Hon har varit sjuk ett tag hon också. Diabetes och helt plötsligt fått sår på benen som inte läker. Och hon skulle åkt till Sri Lanka dagen efter egentligen. Istället valde min kära morbror att dumpa henne hos oss, fast hon hade varit jättedålig på julafton. Schysst indeed. Det tedde sig inte bättre än att vi på måndagen tyckte att hon var så dålig att vi ringde till sjukhuset och de skickade en ambulans för säkerhets skull. Denna "för säkerhets skull" ledde till att hon fick kopplas in på EKG och vätskedrivande redan i ambulansen, precis utanför ytterdörren och ilfart med blåljus på till Mora lasarett. Stackars stackars min morbrors fru... hon hade samlat på sig massor av vätska i hela kroppen, även i lungorna, och hade tydligen både hjärtflimmer och hjärtsvikt och troligtvis rosfeber på benen så det var därför såren inte läkte. Lägg till diabetesen på det. Så vi har spenderat några dagar nu med att försöka få tag på min morbror på Sri Lanka för nu får han fasen komma hem!!

Mitt i allt detta kaos så ska jag gå ut för att starta bilen, och som vanligt är den jättesvårstartad så fort det är under 10 plusgrader... och här är det typ 23-27 minus. Men aldrig att den varit så svårstartad som nu! Efter några försök bara dog batteriet istället! xD Då bestämde vi att min kusin som ändå jobbar med bilar skulle hjälpa mig få tag på nya tändstift som vi skulle sätta i och sen använda startkablarna. Så vi for 8 mil till Malung för att köpa tändstift för 500 spänn. Och min kusin är så snäll och byter det åt mig och då... då går slangen som leder ut oljan från tändstiften av!! Helt totalt av, inte i mynningen eller så utan mitt på!! Den var alltså så frusen och kall att den gick av!! Så imorgon får vi ila runt överallt och hitta ny slang och fixa bilen fort som fasen för sen får man nog vänta till den andre, och då ska vi ju åka hem!! xD På grund av detta har jag ju inte heller kunnat ta mig någonstans för att shoppa så någon mellandagsrea och köpa ny kamera var det inte tal om, som jag tänkte. Inte heller har jag kunnat åka på någon afterski med min mamma som jag lovade. :P

Utöver det så pratade jag med min farsa idag som just nu är i Schweiz med sin tjej. Med 40 graders feber!! Och det går tydligen en influensa-epidemi där. xD Min kusin gjorde slut med sin kille, tvingats GE bort sin häst och sin hund och jag måste städa ett helt hus imorgon som är fullt av hundhår på grund av min kusins, ja ex blir det ju numera. Finns en anledning till att hon gjorde slut ja! xD  

Men men, imorgon kommer min J upp hit plus min bror, hans tjej och några polare och då ska vi festa ordentligt. Man får inte glömma bort att allt löser sig oavsett all olycka! Snart är det nytt år och vi alla här är överens om att det nästan var till det bästa att allt kom så här samtidigt. Man blir liksom avtrubbad så inget känns speciellt jobbigt. Hade nog varit mycket mycket värre om sakerna hänt en efter en istället. Hoppas verkligen att alla där ute har haft en bättre julhelg än vad jag har! Jag får väl skatta mig lycklig som ändå tycker jag har det bra, jag är med min familj och älskar Dalarna. Och nästa år måste, bara måste, bli helt underbart!

Gott nytt år på er!   

 


Snart på väg norrut...

Sitter nu och tar det lugnt den sista timmen innan jag sticker till Värmland och sen Dalarna över jul och nyår. Kommer nog inte ha chans att blogga uppe i Dalarna så redan nu önskar jag :

GOD JUL &
GOTT NYTT ÅR!


Solitude!

Jag är stolt över min bror och mina vänner som mitt i julstressen stängt in sig i en studio för att spela in sin första LP. EP:n som kom ut förra året var helt fantastiskt och det kan ju bara bli bättre: :D

Här hittar ni dem:

Solitudes MySpace-sida

Fanpage på Facebook

Solitudes blogg på Nattstad


Dagens vredesutbrott!

Jag fattar inte vad det är med folk. Så fort de kört in med bilen på affärens parkering är det ett laglöst land verkar det som! Bilister som kör som idioter, folk som går med både barn och kundvagnar MITT I VÄGEN, folk som tränger sig igenom vid kanten av dörrarna fast det är så brett att man skulle kunna trycka in ett mindre land därigenom! Trafikregler gäller även på parkeringsplatser, fotgängare har INTE företräde mitt i vägen, och ni kommer inte fram snabbare genom att knuffa undan folk från dörren!

Sen ska vi inte tala om hur det är inne i affären! Vett och etikett är som bortblåst och moralen ligger längs med undersidan av lilltån! Folk ställer sig verkligen med fullastade kundvagnar i mittgången, och gärna precis vid grindarna så att ingen annan kommer in i affären. Står de inte med kundvagnen mitt i gången så står kundvagnen utmed sidan och täcker hyllan med precis den varan man ska ha, plus tre hyllor till. Och då står de gladeligen och snackar med bekanta i minst en halvtimme utan att ens försöka bry sig om att det finns andra människor runt omkring.

Scenen är från filmen Zombieland, men jag är övertygad om
att vi inte är långt ifrån att faktiskt hålla på så här i mataffären
.

En till sak jag inte förstår är hur folk kan lyckas se surare ut än de någonsin gjort i hela sitt liv när man precis lämnat företräde och låtit dem gå före, alternativt flyttat på sig för att de ska få fatt i en vara, trots att man egentligen ska ha en vara från just den hyllan själv. De ser ut som att man har gjort dem något riktigt vidrigt och hemskt genom att låta dem springa före så att man undviker en kollision vid fruktdisken. Kan man inte le? Kan man inte säga tack? Kan man inte låtsas vara lite trevlig iallafall? Nästa gång kan jag ju göra som du och bara pinna på och gå rakt in i dig! Hade du blivit gladare då? Hade du en tanke på att stanna och släppa förbi mig? Nej, troligtvis inte. Jag är den som visar god medborgaranda och får en blick som säger att du vill att jag ska dö en långsam och plågsam död.

Nej, jag fattar verkligen inte detta! Vad är det med mataffärer som lockar fram det sämsta hos oss? Eller är det jag som har otur och alltid lyckas vara i affären när de största rötäggen går dit?  

Ifall någon inte förstod det så hatar jag verkligen mataffärer, framförallt små, trånga närbutiker i småsamhällen med världens sämsta utbud och priser som får en att tro att de har förgyllt varorna med 24-karats guld.


Saker ni kanske inte visste om mig...

Utmanad av KattaStrofen idag igen! Jag ska lista MINST 5 saker som jag tror att inte ens hon vet! Oh my God då får man ju lista sina absolut innersta mörka hemligheter eftersom hon i stort sett vet ALLT om mig! Men här kommer det! Själva "hemligheten" är fetmarkerad :)

1. Jag är en riktig julgrinch och kan inte komma på något med julen som jag tycker är bra! Maten är jättetråkig och det är dessutom alldeles för mycket av det, tycker inte om att få presenter, tycker det känns som att folk "tvingar sig" att umgås med andra bara för att det är jul och det finns för många måsten och ska med julen! Gud nåde mig den julen jag föreslog att jag skulle få koka lite pasta till mina köttbullar och min lax eftersom det är det enda jag äter... *var nog det närmaste döden jag kommit hittills* MEN!! Nu har jag köpt julgranskulor och girlanger och ska ha en liten minigran i mitt rum ändå! :) Vitmålad gran och lila kulor! Assnyggt!

2. I natt drömde jag att jag såg in i framtiden och alla dagens superbloggare (Kissie, Paow, Dessie m.fl) hade blivit den nya generationens Hollywoodfruar och var med i detta program på TV. Och jag är helt övertygad om att det finns en poäng med den drömmen! :D

3. För första gången på typ 12 år så arbetar jag MED lagen istället för EMOT den! :D Kan tyvärr inte avslöja allt för mycket om detta... Har varit rätt oskyldig innan men alltid hatat poliser som stalkat mig men nu har jag tagit hjälp av rättsväsendet istället :)

4. Jag hatar SD's invandringspolitik och tycker att det är skrämmande att folk har likadana åsikter, MEN, jag förstår att folk röstade på dem och tycker samtidigt att det var det parti som gjorde bäst ifrån sig under valet, och det enda parti som faktiskt förde någon form av politik i sin kampanj i jämförelse med alla andra partier som lekte sandlådekrig och smutskastade varandra istället för att faktiskt lägga fram vad de skulle göra för vårat land. Och man är inte rasist bara för att man tycker att vi måste göra något åt invandringen.... Ska vi ta in människor som vi inte kan ta hand om så att de får det miserabelt här också?

5. Just nu är jag så förbannad på en person att jag är beredd att skära av alla band till denna människa även om jag räknar (räknade) denna person som en av mina bästa vänner. Men det känns som att man försöker och försöker och inte får något tillbaka och jag känner konstant att jag är den som hamnar i sista hand och att ALLT är viktigare än mig. Tack, men jag vill inte bli sedd som en sista utväg när du är jätteuttråkad!   

Ja det var väl rätt så oskyldigt. Hoppas inte Katta vet om allt detta. Kändes som en sista utväg att ta till en dröm jag ännu inte kan ha hunnit berätta för henne, men det var det enda jag kom på utan att jag skulle behöva ta till en hemlighet som jag inte vill att vem som helst ska veta! :P


Åh nej!

Dåliga nyheter!! Helge har blivit påkörd!!

Okay, vi tar det från början:

Den senaste tiden har det synts till en älg utanför Värnamo springandes vid sidan av riksväg 27, ungefär vid uppfarten till sjukhuset. Jag har själv stött på denna älg två gånger under mina hemresor från jobbet halv 5 på morgonen! Så jag och "J" gav honom det föga fantasifulla namnet Helge. (Nej, inte Hälge, det är inte en tecknad seriefigur som springer runt i Värnamo!!)

Obs! Detta är inte helge.

Obs! Detta är inte Helge!

Men, idag fick jag syn på denna >>
olycksbådande artikel<<. "Älgolycka på 27:an nära avfarten till sjukhuset."  Så verkar som att vår kära Helge har utmanat ödet lite väl mycket, och jag tror inte han har vett nog att sprigna till veterinären. Stackars Helge!

Vi minns honom som en älg som till och med fick egna älgvarningsskyltar uppsatta efter att han började springa utmed 27:an. Han tog initiativ och visade att "vi finns minsann i Värnamo också".

(Hoppas detta inlägg kan tas med en liten nypa salt, klockan är trots allt snart 7 på morgonen. :D)

 


Saker man kan fundera på....

...medan man jobbar och känner hjärnan ruttna bort! :D Alla kanske inte har lika tråkigt jobb som jag har!

*Tänk om Leonardo da Vinci skulle återuppstå och se hur besatta vi är av Mona Lisa och det faktum att det skulle finnas någon form av dolt budskap i tavlan. Undrar hur han skulle reagera?
"Jag har uppfunnit helikoptrar och gjort stora framsteg inom läkarkonsten, men ändå är ni besatta av ett porträtt som jag målade för att jag behövde cash snabbt!"
Haha, något i den stilen kanske. Funderar mest på detta för jag läste att de hade hittat små bokstäver i pupillerna på Mona Lisa... LV i ena ögat som skulle vara Leonardos initialer och sen några bokstäver som de hade svårt att tyda. Kunde vara B, L, S eller ja... vad som helst... Har någon hört talas om penselstreck?! Vill man hitta något, hittar man det oftast också. 

*Funderar på om inte bloggandet har blivit lite som när folk tjuvkikade på grannarna bakom gardinerna. Vi kan tjuvtitta på folks liv, även om de bor på andra sidan jordklotet. Så visst tekniken har finslipats men vårat sociala beteende är väl sig likt! :)

Average blogreader

Den genomsnittliga bloggläsaren under 60-talet?


*  Om modet alltid går runt i cirklar och allt kommer tillbaka... kommer vi då inom en snar framtid klä oss i stora vida klänningar, satinshorts till vita strumpbyxor på killar, vita peruker och lyssna på opera? Känns som att det var länge sen det var trendigt nämligen...

*Är det olagligt att koka knäck mitt i sommaren? Har någon i mannaminne någonsin kommit på att göra detta? Och är inte knäck egentligen bara en form av kola som vi fått för oss att hälla i pappersformar och kalla någonting annat?

*Varför är film alltid så mycket bättre på bio, trots att det egentligen finns så många fler fördelar med att se film hemma? Köper du DVD:n har du tjänat in biobiljetten när du tittat två ggr på filmen, popcorn är svindyrt på bio och du kan inte pausa för att gå på toaletten eller röka och man hamnar alltid bakom en person som är så lång att man inte ser något. Varför skaffar man sig inte en projektor och poppar popcorn hemma?  Men nej,  Bio is the shit! :D

* Hur blev rött egentligen julens stora färg? Och hur kommer det sig att julens blomma nummer ett, julstjärnan har blivit just detta när den är extremt överkänslig mot kyla?

Välkomnar alla svar på dessa viktiga frågor! :D
Resfeber!!

Det är så fruktansvärt mörkt och kallt den här tiden på året. Man har lust att gå i idé och vakna upp lagom till påsk. Inte konstigt vi fortfarande firar jul, hur skulle man annars överleva hela vintern!?!

Jag är så sugen på att resa bort från det här och här är några förslag på vart jag skulle vilja resa:

Filippinerna

Strand på ön Boracay i Filippinerna.

Strand på ön Boracay, som 1990 och 1996 blev
framröstad till att ha världens bästa stränder. :D

Min far och hans flickvän var på Filippinerna i september och det lät verkligen helt underbart!! Exotiskt, fina stränder och framförallt, varmt och soligt väder! Eftersom min fars flickvän har hus där och vi har blivit lovade att få bo där så skulle det inte bli jättedyrt heller. Det är ju inte så dyrt att leva där. Man klarar sig lätt på en hundralapp om dagen. Om man inte vill shoppa loss då förstås! :D

Rundresa i Storbritannien och Irland

En stencirkel i Cork, Irland

Drombeg Stone Circle kallas även Druidens Altare
och ligger i countyt Cork på Irland.


Jag har ju mina rötter i England och Irland och även Skottland och jag har varit i England flera flera gånger, men ändå har jag inte sett något! Jag har sett London och delar av Essex där min pappa bor. Men jag skulle vilja se så mycket, mycket mer. Det finns så mycket historia i hela Storbritannien. Jag skulle vilja resa runt hela Storbritannien och Irland och uppleva allt det där. Gamla slott i Skottland, lantliga byar med små pubar och inns i England, den konstiga dialekten i Yorkshire, det varma klimatet och palmerna i Newquey, fiskebyar på Irland. Hadrianus mur, Stonehenge och så mycket mycket mer!

Finns så många ställen jag skulle vilja se. Jag vill även åka till Thailand. Har en farbror som bor där och jobbar som dykinstruktör. Han har alltid så fina foton att visa från allt djurliv som bor under ytan. Australien lockar också jättemycket. Storstäder som Los Angeles och New York där man kan shoppa loss, se Spanska Ridskolan i Wien, tågluffa genom Europa, gärna åka tillbaka till Lanzarote, gå på safari i Afrika, go crazy i Tokyo och sola och bada på Seychellerna, se tempel, djungel och ruiner i Sydamerika, gå på kryddoftande marknader i Marocko, se pyramiderna i Egypten.... Ja, man kanske skulle börja spela på lotto någon gång så man får åtminstone liten chans på alla miljonerna så man faktiskt kan göra allt detta... hmmm..

När åker vi?

Men än så länge ligger det ju faktiskt en del resor planerade under nästa år. Ska ju definitivt åka till England. Ska ju dit både med min vän Ricard så fort vi båda har tid och råd, ska dit med min J också! Och självklart åka dit för att hälsa på min pappa! En resa till Amalfikusten ligger ju inplanerad till sommaren också. :) Och visst, det är Sverige kallaste plats, men under julen drar jag ju till mina släktingar i Dalarna, i närheten av Sälenfjällen. Det är ju inte fy skam! Filippinerna är ju inte heller helt avlägset. 7000 kostar biljetten, med gratis boende så är det ju bara spara som gäller!

Tudeloo!113 ounika sidvisningar!

Har 113 ounika sidvisningar.... i jämförelse med 6 unika.... vem sjutton är det som stalkar min blogg?! :D

Att vara anonym bland alla andra som vill synas...

Fick en skön kommentar på mitt förra inlägg alldeles nyss, från en anonym läsare som tyckte min blogg var "jätterolig att läsa". Vad glad man blir av att få höra sånt. :D Tack så mycket, vem du nu än är.  Du hade även en fråga om varför jag inte har bilder på mig själv på bloggen. Tänkte jag kunde svara här istället för bland kommentarerna så det syns varför.

Anledningarna till att jag valt att inte lägga ut bild på mig själv är många.

* Jag har lite scenskräck och är lite rädd för att synas.
* Jag har inga bilder på mig som jag frivilligt lägger upp för allmän beskådan eftersom antalet bilder jag är nöjd med lätt kan räknas på en hand.
* Jag anser att den här världen är tillräckligt fylld av personer som gör allt för att synas och detta gör att det lätt blir lite desperat och jag vill inte hamna i det facket. Jag bloggar för min egen skull, inte för att bli känd.
* Folk har lättare att dömma personer som har ett ansikte... så att säga.

Jag är alltid den som försöker se lite positivt på människor, men jag vet också att folk bryr sig inte lika mycket om VAD som skrivs utan VEM som skriver det. Folk ska inte kunna läsa in saker, eller missförstå mina inlägg, på grund av mitt utseende. Mina ord är allt som betyder något. Håller folk med är det kul för mig, håller de inte med så är det bra det också. Alla har rätt till sin egen åsiktMen folk har en tendens at dömma andra efter utseende, och så även det de skriver. Man kan skriva världens mest korkade sak men ser man cool och smart ut så märker ingen det. Ser man däremot ut som en typisk "bimbo" så kan man även skriva en mindre avhandling i kvantfysik och direkt kommer någon anmärka på ett litet stavfel någonstans eller tro att man kopierat hela texten från wikipedia. Cynisk? Jag? Bara lite....

Däremot kan jag ju försöka att fotografera lite mer när jag väl är ute och svänger runt så att illustrationerna till mina inlägg stämmer bättre med det som skrivs. Skriver jag om att jag sett en svart katt så hoppas jag kunna lägga upp ett foto på nämnda svarta katt också. Jag lovar inget, men håll tummarna för att jag tar mig i kragen vad gäller den biten iallafall. :D

Det här med samvetet...

De som känner mig väl vet att jag i stort sett har hela världens samvete på mina axlar. De som föddes som egoister, helt utan samvete, de skickade väl sina samveten till mig. Detta är inget jag kan göra åt men jag känner lite nu att det gått liiiiiite över styr.


Dåligt samvete!

Häromdagen fick jag veta att min arbetsplats ska byta städfirma. Den städfirman vi har nu är privatägd och den enda anställda är ägaren. Och visst, han har gjort ett jättedåligt jobb ute i produktionen. Oftast kommer han bara dit och går runt med en golvtvättarmaskin, och ligger det något skräp eller någon pappersbit på golvet åker han runt den!! Så ska det ju inte vara. Dessutom har det visat sig att han är instämplad i nästan sex timmar, två ggr i veckan, och det tar ca 2 timmar att städa allt. Så det är väl inte så konstigt att vi bytt. Ändå får jag väldigt dåligt samvete för att vi ger han kicken.

Jag har även dåligt samvete för att jag inte hör av mig till folk. Många kompisar som flyttat som jag hela tiden skjuter upp att ringa. Har kompisar som bor ganska nära, har gott om ledig tid under lågbeläggningarna på jobbet och ingen jäkla anledning att inte ringa dem! Men så kom min underbara J till mitt försvar och sa att inga av dessa människor verkar ha gjort en minsta ansträngning för att höra av sig varken till mig eller till honom och därför borde vi inte ha dåligt samvete. Ska vi tränga oss på hos folk, eller är det kanske upp till dem att ringa och bjuda oss när de har flyttat? 

Om ni undrar så önskar jag mig en självhjälpsbok om hur man blir lite mer ego i julklapp.  
Intervju med Katta Strofen!

Har återigen blivit hotad av min Kattastrof. Denna gång blev det en intervju från hennes sida. Kommer även komma upp en intervju från mig på hennes blogg så småningom. Hennes blogg hittar du >> HÄR <<
Kom ihåg att det är Katta som ställer frågorna och jag som svarar så jag ber om ursäkt i förväg för hennes "fina" språk och uppförande.Fråga: Vi börjar lätt. Lista dina 10 favoritlåtar just nu.

Svar: Det var ovanligt lätt... *är misstänksam*
Fråga: Det måste vara med olika band, du får inte fylla hela listan med 30 seconds to mars-låtar. Och du måste länka till ett spelbart youtubeklipp om det är möjligt....
Svar: *är fortfarande misstänksam*

1. The Kill med 30 seconds to mars
2. Starlight med Muse
3. Final Episode (Let's change the channel) med Asking Alexandria
4. The Flood med Escape the Fate
5. I'll shut you down med This Romantic Tragedy
6. Conversus Locus med Chemical Vocation
7. All these things I hate (Revolve around me) med Bullet for my Valentine
8. Face Down med Red Jumpsuit Apparatus
9. Under pressure med My chemical romance & The Used
10. Crucify me med Bring me the Horizon

Fråga: Har du en låt du gillar som du skäms över att du gillar?
Svar: Save tonight med EMD xD

Fråga: Har du och din nuvarande kärlek en "egen låt"?
Svar: Nej, inte en gemensam låt... jag har en låt som alltid får mig att tänka på honom men det är inte "vår låt".

Fråga: Vilken är den bästa jullåten?
Svar: Fairytale of New York bara för att den är så hemsk egentligen. xD

Fråga: Vad väljer du, att alltid höra din absoluta favoritlåt i "chipmunkversion", eller att den tolkas av Kent?
Svar: Skulle nog välja Kent. Även om jag hatar Kent skulle det vara intressant att höra om de faktiskt lyckas göra en bra låt, eller om jag kommer hata dem ännu mer för att de förstör ett mästerverk.Fråga: Om du skulle tvingas att aldrig mer äta socker eller aldrig mer ha Converse, vilket skulle du välja bort?
Svar: Skulle välja bort sockret....

Fråga: McDonalds, Max eller Burger King?
Svar: Väljer Max eftersom de har Falafelsnacks, godast Chili Cheese Nuggets och gratis kaffe efter maten :)

Fråga: Nämn något du tycker om som många andra tycker är äckligt.
Svar: Finns mycket! Bruna bönor, ärtsoppa, fiskbullar, falafel, kikärtor, gröna bönor, spenat m.m.

Fråga: Lista alla djur du har ätit, och arter, inte bara fisk, utan nämn namnet på dem också.
Svar: *suck* Ko (även kalv, oxe), gris, älg, rådjur, hjort, vildsvin, ren, lamm, häst, anka, kyckling, kalkon, tjäder, fasan, gås, torsk, gädda, lax, braxen, aborre, makrill, tonfisk, mört, gös, sill, strömming, alaska pollock, rödspätta, barracuda, hajmal, bläckfisk, räka, krabba, hummer, kräfta, mussla och nu kommer jag inte på mer :PFråga: Vem handlade din senaste sexdröm om?
Svar: Samma person som jag har med i verkligheten ;)
Katta: TRÅKIGT!!!!!

Fråga: Utslitna, oelastiska mormorstrosor som en gång varit vita men numera är gråa, eller svarta lackstring med diverse dragkedjor och väl utplacerade hål?
Svar: Jag hade rätt i att vara orolig med andra ord... väljer nog lackstringen så länge de är någorlunda nya. Utslitna trosor är aldrig fräscht oavsett modell.
Katta: Hemskt vad Kalle Rediga vi var nu då!!
Jag: Ofta man är Kalle Redig om man har på sig grenlösa lackstring då!

Fråga: Vad skulle du välja, en sexdröm om Bert Karlsson, eller att dina smaklökar ändrades så att all choklad smakade fikon under hela julen.
Svar: Sexdrömmen. Har drömt värre :P

Fråga: Skulle du påstå att du är bra i sängen?
Svar: Haha, nej det skulle jag inte. :) Tror inte det finns något sådant eftersom alla gillar olika :) Men jag hoppas väl att jag inte är dålig iallafall.

Fråga: Är det en jobbig intervju hittills?
Svar: Nej inte jättefarligt, men jag vet nog att du har något på lur!
Katta: Bra, för nu kommer jobbigt pinsamma frågor!
Jag: Aj då... :/

Fråga: Har du någonsin blivit påkommen när du haft sex?
Svar: Inte vad jag vet... :/

Fråga: Har du någon fetish?
Svar: Nej inte direkt... har inte hittat en än iallafall :P

Fråga: Har du någonsin haft sex med en tjej eller fantiserat om det?
Svar: Nej, jag är inte ens nyfiken... har bara hånglat med tjejpolare.
Katta: Bland annat mig!
Svar: xD

Fråga: Brukar du fantisera om någon kändis när du har sex för att komma lättare?
Svar: Nej, jag kommer rätt lätt och har jag sex med en kille så är han ju mer intressant än någon ouppnålig kändis.Fråga: Vem skulle du välja om du tvingades umgås med antingen A) Hitler eller B) En djurplågare
Svar: Hitler. Då hade man kunnat banka ner honom, eller åtminstone fråga honom varför han var dum i huvudet. En djurplågare vill jag inte ens vara på samma planet som!

Fråga: Tycker du att det är okej med en vit lögn?
Svar: Har svårt för att ljuga men om svaret sårar personen kan det ha sina fördelar med en vit lögn. Fast det är ju alltid bäst  att vara ärlig.
Katta: Du har inte svårt för att ljuga, du KAN INTE ljuga ALLS!
Jag: Det är väl en ganska bra egenskap tycker jag :/

Fråga: Lyckligt ovetandes, eller olyckligt vetandes
Svar: Beror på men skulle nog föredra att vara lyckligt ovetandes i många avseenden.

Fråga: Om du får välja mellan synen och hörseln, vad skulle du välja bort?
Svar: Usch vad hemskt. Fast jag kan ju inte ens sova utan musik så jag väljer nog hörseln. Klarar mig inte utan musik... Men det får gärna vänta tills jag har sett The Hobbit!
Katta: Nörd...

Fråga: Tycker du att folk som gör allt för att dölja vad de röstar på under valet är löjliga eller smarta?
Svar: Löjliga! Enda anledningen till att man inte vill att folk ska veta vad man röstar på är för att man A) inte vågar stå för vad man tycker, eller B) Inte har någon grund i sitt val och därför inte kan ta en diskussion. Båda anledningar är lika idiotiska om man ska rösta.

Fråga: Om du var statsministers, vad skulle du ta itu med först och främst?
Svar: Jobben! Får folk bara jobb så bli ekonomin automatiskt bättre, vilket även ger pengar till staten så att vi kan satsa mer i sjukvård, säkerhet, skola osv osv...Fråga: Alltid ha på dig enfärgade vita tubsockar, eller alltid ha på dig en knapp där det står att du har rabies och bits?
Svar: Väljer knappen. Hatar vita tubsockor och knappen kan nog de flesta ta på skoj. 

Fråga: Skulle du kunna tänka dig att vinterbada? 
Svar: Finns det bara tillgång till bastu så skulle jag nog vilja prova faktiskt.  

Fråga: Skulle du snagga av dig håret för 10 miljoner kronor?
Svar: Lätt att jag hade! Man har ju råd att köpa peruk tills håret växer ut igen om man har några mille :D

Fråga: Vilket årtionde hade bäst klädmode? 50- 60-, 70-, 80-, 90- eller 00-talet?
Svar: 90-talet. Grungemode, flanellskjortor, t-shirts, converse och jeans :)
Katta: Emo med andra ord :D
Jag: Ha ha, lika roligt varje gång... nästan.. :P

Fråga: Vilken del på din kropp skäms du mest över?
Svar: Mina stortår som blivit förstörda av många hästhovar.

Fråga: Vilken del är du mest stolt över?
Svar: Mina ögon, kanske... eller något

Fråga: Om du fick en plastikoperation gratis, skulle du ta den, och vad skulle du ändra på?
Svar: Jag skulle ta den och jag skulle ändra näsan lite grann.
Katta: Det är inget fel på din näsa!
Jag: Det är inte du som bär runt på den heller! xD

Fråga: Om din garderob bara fick bestå av plagg i en enda färg, vilken färg skulle du välja?
Svar: Lätt att jag tar svart!
Katta: Emo...
Jag: Det hade du sagt om jag valt rosa också!

Katta: Sådärja! Det var väl inte så farligt!!! 
Jag: *sitter och skakar under täcket och har plötsligt blivit mörkrädd* 
Katta: Jenny??!!

~~~~~~~~~~SLUT~~~~~~~~~~


Varför man inte ska snoka reda på saker!!

Jag har gjort det igen! Drömt konstigt alltså! Vet inte om någon annan än jag råkar ut för att de drömmer, men är vakna samtidigt? Det är ganska läskigt eftersom det är väldigt lätt att tro att det man drömmer faktiskt händer på riktigt. I mitt fall så kan jag faktiskt väcka mig själv ordentligt om drömmen inte är till mitt intresse så att säga.

Nu finns det ju även något som kallas klardrömmar, Lucid Dreams på engelska, men det är inte riktigt samma sak. Vid klardrömmar så sover man på riktigt, och man drömmer, men man är helt medveten om att man drömmer och sover. Även där kan man väcka sig själv, eller påverka drömmen på olika sätt.

Men min dröm pågick medan jag var vaken. Jag drömde nämligen om saker som hände mig eller runtomkring mig medan jag försökte somna i min säng. Jag drömde först att jag hörde ett konstant prasslande ljud ovanför mig. I min dröm var jag helt säker på att det var ett spöke som prasslade så, ett pappersspöke kanske. Men det var inte det värsta för snart kände jag hur någon eller något började peta mig i sidan, rakt i revbenen, och det gjorde ju ont! Nu blev drömmen obehaglig och eftersom jag, i mitt huvud, inte hade somnat än så försökte jag öppna ögonen och vakna till ordentlig, men det gick inte! Slutade med att jag försökte skrika för att väcka mig själv. Även detta misslyckades! Till slut lyckades jag väl få till ett gnyende ljud som väckte mig. Har ju definitivt haft skönare insomningar.

Men min nyfikenhet fick överhand sen på kvällen när jag stod på jobbet. Kollade upp vad detta fenomen kan kallas och tydligen heter det
SÖMNPARALYS!! Här är en förkortad version av artikeln om sömnparalys på Wikipedia: 

Sömnparalys eller sömnförlamning är ett förlamande tillstånd som kan uppkomma när man håller på att somna eller vakna. Under REM-sömnen stänger hjärnan av de flesta av kroppens viljestyrda muskler för att man inte ska röra sig när man drömmer. Vid sömnparalys stängs muskelkontrollen av för tidigt eller slås på för sent så att man inte kan röra sig trots att man är vaken. Om man inte vet vad som har hänt får man lätt panik när tillståndet uppkommer, men det är inte farligt och går över av sig självt efter ett tag.

Vissa människor kan få hallucinationer (!!!) av olika slag när de är i sömnparalys, s.k. hypnagoga och hypnopompa hallucinationer. Dessa kan bestå i skräckfyllda känslor av att någon är i rummet eller vid sängen samtidigt som man själv inte kan röra sig. Den förlamning och de hallucinationer man upplever vid sömnparalys, är således delar av REM-sömnen som stannat kvar trots att man redan har vaknat. Ofta känns det som om man inte kan andas, som om man håller på att kvävas.

Sömnparalysen har ofta tolkats av folktron som att ett demoniskt väsen sätter sig på den sovandes bröst (!!!!!!!!), ofta sammankopplat med en känsla av andnöd. I svensk folktro var detta väsen maran, och ordet mardröm betecknade ursprungligen endast ett anfall av sömnparalys, för att senare beteckna alla former av otäcka drömmar.

Demoniska mardrömmar

Målningen Nachtmar (mardrömmen) från 1781, målad av
Johann Heinrich Füssli, tros vara en avbild av ett av
sömnparalysens stadier. Sa jag inte att det var läskigt!!!


I religiösa sammanhang har "maran" fått namnen incubus respektive succubus, här två demoner av manligt och kvinnligt kön som under sina nattliga besök har sex med sina offer (!!!!!!!!!!!!!!!!). De så kallade "alien abduction"-fenomenet tros vara en modern variant av förloppet. En småväxt varelse med förmågan att telepatiskt paralysera sina offer, påfallande ofta i dennes sovrum, gör anatomiska undersökningar, inte helt sällan av sexuell karaktär.


Är det dags att bli rädd eller är det dags att börja bunkra upp med en livsförbrukning kaffe och aldrig mer sova!!! Nästa gång jag råkar ut för något udda fenomen så kommer jag nog inte kolla upp det. Hade föredragit att vara lyckligt ovetande i det här fallet.


RSS 2.0