Fullspäckat schema!

Har fullt upp denna fredag och kanske hela helgen med för den delen så jag kör på lite tidsinställda inlägg tills vidare.
 
Just nu när jag publicerar detta så sitter jag i en bil på väg mot shopping på:
 
 
Får se vad man hittar för roligt denna gång.
 
Sen bär det av hemåt, in i duschen, göra sig iordning så fort jag kan och sen bär det iväg till Gnosjö för det här:
 
 
Är ni i närheten av Gnosjö så tycker jag ni ska titta förbi ni också!

Inspiration! Lyx och flärd!

Vad jag kämpade med att komma på vad jag skulle göra denna vecka, och jag har minsann kämpat med att få ihop designer till detta inspirationsinlägg. Först analyserade jag sönder ordet lyx. Vad betyder det liksom? För vissa är ju lyx att helt enkelt kunna unna sig en god chokladbit efter middagen eller att ha tillgång till ett badkar. För andra innebär det allt som är överdådigt och dyrt som champagne, rysk caviar och diamanter!
 
Jag försökte gå på det senare. Det överdådiga och flärdfulla!

 
Nail designs with diamonds
 
Bling bling! Källa
 
 
Guldkedjor och diamanter! Källa
 
 
Gucci & Gold! Källa
 
 
Guldsmycken och Rubiner! Källa
 
 
Caviar manicure! Källa
 
 
Caviar Manicure 2! Källa
 
Lyxchoklad med 24 karats guldfolie! Källa
 
Berätta gärna om vad ni tycker är lyx. :)
 

Nail Art Challenge 46: Inspired by luxury

Det känns inte alls roligt att säga att jag ytterligare en vecka känner mig totalt oinspirerad. Denna vecka handlade om lyx och det första som dök upp i huvudet var ju guld och diamanter men jag har ju redan gjort det en gång i utmaning nr 13 som ni kan titta på >>HÄR<<. Där skulle man inspireras av diamanter och då gjorde jag guld och strasstenar...
 
Jag funderade på att göra en twist på min design... att göra en design som innebär lyx för mig även om det kanske inte är själva definitionen av lyx i vanlig fall. Funderade på att göra choklad-naglar. Olika pralinmönster i brunt och vitt. Jag tog det till och med ett steg längre och tänkte på Gangnam Style. Jag har länge velat göra en Gangnam-inspirerad design och i Gangnam-området i Seoul lever ju människor lyxliv... ehm, ja ganska långsökt.
 
Till slut googlade jag på ordet lyxbil och hittade den här: 
 
Mercedes Benz SL600 gets Crystallized Picture Wallpaper Mercedes Benz SL600 gets Crystallized
Luxury Benz
Luxury Crystal
Bildkälla
 
Bilen är en Mercedes-Benz SL600 som ställdes ut under DUB Magazines bilshow, pimpad av Outfitters DAD. Bilen är lackad med guldfärg, översållad med 300 000 Swarovski-kristaller och har detaljer som plätterats med 24 karats guld. Bilen har ett värde av 1 miljon dollar och man måste ha en speciell förarutbildning för att få köra bilen. Riktig lyxbil indeed.
 
Så jag utgick från den designen och sket i att det är likt vecka 13-designen!
 
 
Kan väl säga att jag är nöjd eftersom jag inte ansträngt mig speciellt mycket. Det jag gillar är att jag lyckades få till guldfärgen. Det guldiga nagellacket jag har är nämligen H&M Golden Treasure som i min mening är för mörk och för "grå i tonen". Målade ett lager gult först och sen guldlacket ovanpå så blev det genast en bättre färg. Jag gillar även hur silverglittret blev fördelat. I verkligheten gnistrar det ganska rejält utan att förlora guldfärgen.
 
Nästa vecka ska jag dock göra mitt absolut bästa och kommer nog ha tusentals idéer för då är det nämligen stjärnor som gäller!! Stjärnor är ju något av det mest underbara jag vet! ;)
 
 

Upp å hoppa!

Känner mig lite träffad där. Har slarvat som sjutton med träning de senaste veckorna. Hade uppehåll medan farsan var här men det var helt medvetet. Ville umgås så mycket som möjligt med honom när han var här. Men det har varit trögt att komma igång igen. Halvårskortet till simhallen har gått ut så har inte åkt ner och simmat på två veckor. Sen hittar man ju alltid en massa ursäkter. Det har varit kanondåligt väder, jag har haft annat att göra... jada jada jada! Har joggat en gång på 2 veckor så nu ska jag banne mig ut, inga ursäkter!
 
Tränar ni? Håller ni er träning eller har ni också svårt att komma igång?

Topp 10! Hästfilmer!

Jag bestämde mig för att fortsätta göra dessa Topp 10-listor då några av mina läsare verkade tycka om dem, och jag tycker det är fantastiskt kul att lista mina favoriter inom både film och musik och kanske även annat så småningom. :)
 
Så nu gör jag en egen kategori till dessa och ska försöka göra dessa MINST 1 gång i månaden men jag hoppas på att det blir oftare än så! Passar ju bra att publicera dessa på fredagseftermiddagar så kan jag tidsinställa och man får lite filmtips inför helgen. :)
 
Så nu börjar jag dessutom med ett favorittema.. HÄSTAR!He he, ja jag är hästgalning och nu när jag inte har en egen häst så får filmerna hjälpa en att drömma lite iallafall. :)
 
 

1. Hidalgo
 
Hidalgo är baserad på en sann historia och handlar om cowboyen Frank Hopkins, spelad av Viggo Mortensen. Frank bestämmer sig för att ställa upp i ett av världens tuffaste långdistanslopp, Ocean of Fire, som är ett lopp på nästan 500 mil i ökenlandskap. Han ska inte bara delta i loppet, utan gör även det på en tämjd mustang, en häst med riktigt dåliga odds i jämförelse med de arabiska fullblod som alla andra deltagare rider på. Filmen har blivit en favorit hos mig kanske främst på grund av Viggo Mortensen. Finns ingen som är så engagerad som han, varken inom skådespeleri eller inom hästvärlden. Filmen blandar dessutom drama med komedi och har några riktigt hemska scener. Viggo Mortensen spelar dessutom huvudrollen och T.J hästen som spelar Hidalgo är numera Viggos egen häst! Kanonbra film om att krossa gamla fördomar! Ehm, nämnde jag Viggo Mortensen??
 
 
 
2. Spirit - Hästen från vildmarken
 
Ja, det är en barnfilm i grund och botten, och en animerad sådan från Dreamworks. Kanske två av anledningarna till varför jag älskar denna film. Jag är svag för animerade barnfilmer! Denna film är dock lite djupare än en vanlig barnfilm och den hanterar ett ämne som kanske barn egentligen inte förstår. Misskötsel av hästar, nybyggarnas hets och förtryck mot indianerna och mycket mer.  
 
 
3. Black Beauty
 
En film som är baserad på boken med samma namn som är skriven av Anna Sewell. I boken och filmen får man följa Black Beautys liv ur hästens synvinkel. Från att han föds till hans död och alla ägarna han haft däremellan. Han blir ena stunden både omskött och behandlad kärleksfullt för att andra gånger hamna i händerna på grymma ägare som missköter honom. Det är en otroligt sorglig film och jag blir så förbannad varje gång jag ser den! Det är en film som berör! Sen är en av mina favvoskådisar med i filmen, Sean Bean! Det finns även en Black Beauty-film från 1971 men den har jag inte sett...
 
 
 
4. War Horse
 
Nu har jag bara sett War Horse en enda gång men det räckte för att jag ska lägga till den här som en av mina favoritfilmer överlag! Jag såg den på bio i Växjö med Jonne och Jenny och efter filmen kände jag mig alldeles matt och hade i stort sett förlorat all min tro på mänskligheten! Ja, det här är ytterligare en film som handlar om hur en häst kan hamna så otroligt fel och bli behandlad som en maskin, men den här filmen innehåller så mycket mer. Hur kärleken till en häst kan drabba en minst lika mycket, eller hur bittra fiender kan enas över ett djurs öde. Lägg till bra skådespeleri, en arg vakt-gås och en fantastiskt filmteknik på det med! Filmbolaget bestämde sig för att använda mekaniska replikor istället för riktiga hästar i vissa scener, till och med i ganska oskyldiga scener! Jag har skrivit en recension om filmen tidigare >>HÄR<<
 
 
    5.The Black Stallion
 
Svarta hingsten var från början en bokserie skriven av Walter Farley och jag slukade de böckerna när jag var liten. Filmen kom ut redan 1979 men tror inte jag såg den förrän jag var 14... Filmen handlar om Alec som får följa med sin far på en resa över havet. Med på båten finns en svart arabisk hingst som fascinerar Alec. En olycka sker och båten sjunker och Alec tar sig till en öde ö tillsammans med hingsten där de knyter starka band. När de väl blir räddade börjar Alec träna upp den svarta hingsten till löphäst för att ställa upp mot de snabbaste hästarna i världen. Jag tror jag gillar den här filmen så mycket av ren nostalgi, men den handlar om en kärlek och förståelse som man nog måste vara hästmänniska för att uppskatta.
 
 
  
 6. The Wild Horse Redemption
 
Det här är en dokumentär och en av få som jag faktiskt kan lista som en favoritfilm. Filmen följer ett gäng interner på ett fängelse som ligger vid fötterna av Rocky Mountains i Colorodo. Som en del av deras rehabilitering får varje intern en vild mustang som han får 90 dagar på sig att tämja och rida in genom att använda "hästviskar-metoder". Om de misslyckas släpps hästarna fria och chansen är stor att de skjuts istället på grund av tjuvjägare och sura markägare. Dokumentären visar hur man och häst får jobba tillsammans för att rädda varandra. En kriminell intern får lära sig visa respekt och kärlek mot en annan varelse. Jag tycker dokumentären var kanonbra, inte bara sett ur en hästmänniskas vinkel utan jag kan även tycka att den här visar en politisk ståndpunkt. Är det så bra att bara låsa in folk hur som helst eller kan man ge dem ett syfte med sitt liv, samtidigt som man räddar flera hundratals hästar varje år?!
 
 
   
7. Mannen som talar med hästar
 
Man kan ju inte ha med en lista på hästfilmer utan denna film eller hur? Jag har läst och även köpt boken, skriven av Nicholas Evans, och anser att den är något bättre men filmen är fortfarande bra. Filmen handlar om flickan Grace och hennes häst Pilgrim som är med i en hemsk olycka som kostar Grace halva benet samt att hennes bästa vän och dennes häst avlider. Efter olyckan är Pilgrim okontrollerbar och traumatiserad och det föreslås att han ska avlivas. Grace mamma Annie anar dock att Pilgrim och Grace är sammanlänkade och måste få läka tillsammans. Hon kontaktar en välkänd hästviskare som ska hjälpa Grace och Pilgrim och faller samtidigt för honom, trots att hon är gift. Filmen handlar mycket om uppoffringar för alla parter i filmen.
 
 
  
8. Secretariat/ Sea Biscuit
 
Jag kunde inte bestämma vilken av dessa filmer jag skulle välja och ville inte skriva två poster med exakt likadana filmer. Dessa filmer tycker jag dessutom är likvärdiga. Ingen är bättre än den andra. Båda två filmerna är dessutom baserade på sanna historier om galopphästar som faktiskt existerat!
 
Secreteriat är något djupare då den även visar hur mycket galoppsporten betydde under depressionen på 30-talet, när alla drabbades av den tuffa ekonomin. Seabiscuit blev en symbol för hopp då han vann och vann trots att han var dåligt utvecklad, liten till växten och hjulbent! Secretariat utspelar sig istället 40 år framåt i tiden på 1970-talet och handlar mer om den egna prestationen och kampen för att vinna Triple Crown, den mest prestigefyllda av alla titlar! Secretariat slog flera världsrekord redan vid 3 års ålder och när han obducerades efter sin död menade veterinären att Secretariat hade det största hjärta han någonsin skådat hos en annan häst!
 
  
9. Flicka
 
Flicka är en remake på filmen "My friend Flicka" som i sin tur är baserad på en bok skriven av Mary O Hara. Hur mycket som skiljer sig från boken vet jag dock inte. Men filmen handlar om Katy som gör allt för att bevisa för sin far att hon duger till att jobba på hans ranch, medan han tycker att hon ska av sluta skolan i stan först. För att visa att hon duger bestämmer sig Katy för att fånga, tämja och rida in en brun, vild mustang som hon kallar för Flicka. Man kan väl säga så här om filmen egentligen. Det finns bättre filmer, det finns djupare filmer men ibland behöver man en sån här lite smålöjlig, lättsam film och denna film är bättre än många lättsamma hästfilmer. Naturscenerna i filmen är dessutom fantastiska och väl värt en titt bara de.
 
 
10.  In pursuit of Honor (På jakt efter ära)
 
Det här är en av få westernfilmer jag tycker om, men det är också en av få westernfilmer som faktiskt handlar om hästar och inte bara har med dem som ett fordon. Sen kan man ju diskutera om filmen egentligen är en western då den utspelar sig långt efter den tid som räknas som Wild West. Filmen handlar iallafall om 4 kavallerister som stred i andra världskriget. Redan i början av filmen bryter de mot en direkt order och som straff får de därför ytterligare en order om att driva in ett hundratal kavallerihästar till slakt, inkluderat sina egna hästar. Återigen trotsar de order och driver istället hela flocken med hästar bort från slakteriet i ett försök att rädda dem, allt medan de blir jagade av armén. Även om filmen inte handlar jättemycket om själva hästarna så ligger ändå kärleken till hästar som en röd tråd genom hela filmen! Den är dessutom jättesorglig, vilket även verkar vara en väldigt röd tråd genom alla hästfilmer jag tycker om!
 
In Pursuit of Honor
 
 
Honourable mentions!
 
* Får inte glömma filmer om andra kända galopphästar utöver Seabiscuit och Secretariat, nämligen filmerna om Phar Lap, Ruffian och Dreamer.
 
* National Velvet är en klassisk hästfilm från 1944 med Elizabeth Taylor om tjejer som har det tufft i en mansdominerad sport, nämligen Steeplechase, galoppsport där man även hoppar över hinder. Finns en uppföljare från 70-talet med Tatum O Neal. 
 
 
Vilken hästfilm anser ni är bäst? Kommer ni på någon jag har glömt eller håller ni med mig?
 
 

Inspiration! Winter Wonderland!

Jag har ett väldigt mixat förhållande till vintern. Åh ena sidan älskar jag vintern, å andra sidan hatar jag den verkligen! Jag hatar att frysa men älskar att luften känns så fräsch och härlig under vintern. Jag hatar klä mig i massa bylsiga jackor och kläder men trivs alldeles utmärkt i mössa, handvärmare och halsduk! Jag älskar när det är massa vit snö överallt, frostigt i träden och vackert, men hatar verkligen när denna snö förvandlas till gegga och modd!
 
Men man får minnas vintern när den är fin så här kommer några fina vinterdesigner att inspireras av:
 
Vinternatt! Källa
 
Pingu! Källa
 
Frosty the snowman! Källa
 
Rimfrost! Källa
 
nail art pictures
Snöflingor! Källa
 
Vinterlandskap! Källa
 
Varm stickad tröja! Källa
 
Hoppas ni håller er varma i vinterkylan!
 

Småttingar!

Jag har väl berättat tidigare att mina eldbukisar har lagt ännu fler ägg nu och att salamanderfabriken är i full gång? Idag rensade jag i den burk som jag har äggen i för att se hur många som kläckts och hittade 9 små rackare!!
 

 
De är inte mer än 1 cm långa för tillfället och det är ca 20 ägg kvar som ska kläckas! Risken är dessutom stor att de vuxna salamandrarna hinner lägga väldigt många fler ägg innan säsongen är över - i juni!!

Gälarna har redan växt fram och ger dem ganska coola frisyrer! De ser ganska löjliga ut dock. :D
 
 
Söta eller hur?
 
 

Nail Art Challenge 45: Inspired by winter

Andra gången gillt och nu är jag ikapp med mina vecko-utmaningar. Veckans utmaning var dock lite trist. Hade jag gjort utmaningen förra året hade det kanske känts lite bättre för då hade troligtvis denna challenge varit i början av december och det kanske hade snöat lite. Nu är det ju bara mörkt och trist ute.
 
För att utgå från en riktigt vintrig design trots bristen på vinter utanför fönstret så bestämde jag mig för att återskapa det jag tycker är vackrast med vintern och det är en alldeles klar himmel, ett tjockt lager nysnö på marken och rimfrost på alla träd så att hela världen ser alldeles kritvit ut och det glittrar precis överallt!
 
Jag tog min inspiration från dessa två bilder:

 
De här bilderna tog jag år 2009 när jag var på besök hos min kusin i Rättvik. En dag åkte vi iväg till Bollnäs och det var -25 grader ute! Mina rutor på bilen immade igen hela tiden, vi fick till och med skrapa is från insidan och jag tvingades ha så varmt i bilen att min kusin och hennes pojkvän nästan svettades ihjäl och fick sitta utan jacka och tröja trots att det egentligen borde varit urkallt!!  Men utsikten längs vägen var fantastisk! Slingrande bergsvägar, djup skog och ett vitt, glittrande och frostigt täcke på precis allting! 
 
Så här målade jag naglarna:
 
 
Vitt, ljusblått och glittrigt, precis som det ska vara en underbar vinterdag! Nu får det faktiskt gärna snöa snart, det tycker till och med jag! Det är så mörkt ute att lite snö hade gjort det lite lättare och ljusare denna tiden på året. Så länge det inte blir slask så får det gärna vara kallt och snöigt!
 
 

Inspiration! Hollywood!

Även om jag själv inte fick en chans att göra denna utmaning som veckans challenge så tänkte jag lägga upp ett extra inspirationsinlägg. En liten tröst också för att jag inte la upp något förra veckan. Varför jag inte kunde göra denna challenge förklarade jag i förra inlägget som ni kan hitta två inlägg ner! 
 
Men här har ni några tjejer som har gjort Hollywood-inspirerade naglar. Lights, camera, ACTION!
 

Typiskt Hollywood! Källa
 
Oscars-galan! Källa
 
Casablanca! Källa
 
Vintage Moviestars! Källa
 
Marilyn Monroe! Källa
 
Film! Källa
 
Inspirerat av Effie Trinkets naglar i Hunger Games! Källa
 
Inspirerat av en klänning på röda mattan, nämligen Ginnifer Goodwin på Emmy's 2012. Källa
 

Inspiration! Färger!

Veckans challenge var ju min favoritfärg men eftersom rosalila/plommonlila inte är allas favvofärg så vill jag inte bara lägga upp rosalila designer heller. Känner dessutom att vi fick tillräckligt stor dos med rosa under oktober månad. Så jag kör några designer i alla färger istället!
 
Röda!
 
Jordgubbar! Källa              Vallmoblommor! Källa
                          Prickigt! Källa                     Jordgubbar version 2 Källa                   
Nyckelpigor! Källa              Mario mushrooms! Källa
 
Orange! 
 
Tiger! Källa                          Tropisk solnedgång! Källa
 
Flames! Källa                       Prickar och ränder! Källa
 
 
Gult!
 
nail art 5 Pop culture nail art   part 1 (40 photos)
Getingar! Källa                   Pikachu! Källa

Smiley face nail art
Taxidesign och smiley faces! Båda från TheDailyNail
 
Grönt!


Bambu!  Källa       Ormskinn!  Källa
 
Kiwi nail art
Kiwi! Källa                               Gräsliga naglar! ;) Källa
 
Blått!
 
Vattenmarbling! Källa                                 Facebook!  Källa
Natt!  Källa       och        Dag! Källa
 
Lila!
 
42_large
Galaxy!  Källa                   Ametist!  Källa
Violer! Källa                Fantasy! Källa                                                           
 
Rosa!
 
Rosa och nitar!   Källa                      Söta dödskallar! Källa

                         Massa hjärtan! Källa                              Abstrakt mönster! Källa                                               

Svart & Vitt
 

 
    Svartvita mönster!  Källa                      Zebra! Källa
Lek med matt & glansigt! Källa 1 och Källa 2
 
 
Vilken är eran favoritfärg och design?

Nail Art Challenge 44: Inspired by my favourite colour

Jag har berättat tidigare att den här 50 veckors-utmaningen jag gått med i är från förra året och att det därför inte stämmer med detta året. Har fått hoppa över en challenge redan och det blir samma sak nu. Fick hoppa över en challenge till nu och då fick jag välja mellan antingen "Hollywood" eller "Favoritfärgen". Självklart valde jag ju att göra något med min favoritfärg. Det skulle vara lättare att göra så jag inte behövde slösa tid med naglarna nu när jag hade besök av min pappa och Michelle.
 
 
Big mistake.... jag skulle ha tagit Hollywood-naglar.... Jag ångrade mig och målade om naglarna hela 5 gånger innan jag nöjde mig med en design som jag själv tycker blev så misslyckad att jag nästan inte vill lägga upp dem denna vecka!
 
Titta bara...
 
 
Det är väl egentligen de små ditklistrade stenarna på ring- och långfinger som stör mig mest. Jag försökte leka texturer i min design denna vecka. Matt versus Glitter så att jag fick fram mönster trots att jag egentligen bara använde mig av en färg. Om någon kan komma på vad denna färg kallas får ni gärna säga till. Den är för röd för att kallas lila, för blå för att kallas rosa, för dov för att kallas magenta och för lila för att kallas plommon! :D
 
Jag säger plommonlila eller rosalila så får det vara så. Men det där är min favoritfärg iallafall! Nu glömmer vi den veckans challenge!
 
 
 

Tillbaka till vardagen

 
Som vissa kanske märkt har det varit vääääldigt tyst och lugnt på den här sidan av internet. Jag har nämligen haft ganska full upp.
 
Jag har under 10 dagar åkt fram och tillbaka till Göteborg (en resa på ca 40 mil tur och retur) hela 3 gånger! En för nöjes skull och så har jag då hämtat min farsa på City Airport, och lämnat honom igen. Har även kört till Halmstad för att träffa min lillasyster nu när pappa var hemma.
 
Utöver att jag även umgåtts extra mycket med min far och även min bror de här dagarna så har jag lekt turist för att visa upp Värnamo och Gnosjös fram- och baksidor för pappas flickvän Michelle som aldrig varit här tidigare. Det är något fascinerande med att smita in bakvägen till High Chaparall när det är alldeles tyst och öde där.
 
Ghosttown High Chaparall
 
Men jag har gjort min Nail Art Challenge, jag har bara inte lagt upp det eftersom jag inte velat slösa tid vid datorn, men jag kommer ta ifatt allt det där nu! Kommer två inlägg på raken snart och imorgon är jag Back on Track!! Promise!
 
 


Göteborg! Igen!!!

Ja jag hann bara vara hemma en liten stund igår och nu drar jag tillbaka till Göteborg. Ohyggligt tidigt dessutom!
 
Men blir ingen nöjesresa idag, om man bortser ifrån att jag älskar att köra bil och att jag åker för att hämta min pappa som kommer på besök för första gången på flera år!!
 
Så i veckan kommer jag ha min farsa här så om det är ovanligt tyst från min sida så beror det på det!!
 

Dragon!!

flyingdragon Flying Dragon
Bildkälla
 
Såg att min farbror Malcolm hade lagt upp ett litet inlägg på Facebook om denna lilla krabat! Hur söt är den inte?! Denna ödla heter på latin Draco volans och på engelska Flying Dragon! Den finns på Filippinerna, Malaysia och Indonesien och jag vill ha en!! Vem sa att drakar inte existerade?! ;)
 
dragon Real Life Dragon Found in Indonesia
Bildkälla
 
Det finns dessutom massa olika underarter av Draco-släktet som alla ser lika häftiga ut!
 
 
 
 

Göteborg!

Om några minuter drar jag iväg med älsklingen, Jenny, Tobias och Ia i min lilla ryggsäck till bil för en trevlig helg i Sveriges bästa stad - Göteborg!! Där ska vi möta upp de trevliga grabbarna i Solitude, Fidde, Philip och Johanna! Jag är så peppad och förväntansfull och nästan lite nervös! 
 
Det blir Sticky Fingers ikväll för att se Solitude som jag nämnde tidigare, ska sova i en mysig stuga och sen blir det heldag i Göteborg centrum imorgon!
 
Lovar att ta hand om alla kommentarer när jag kommer hem igen! Trevlig helg på er!
 
 

Inspiration! Modenaglar!

Det är ju inte lätt att hitta naglar som representerar en hel outfit, vilket egentligen var veckans challenge så jag samlade ihop lite andra modeinspirerade naglar denna vecka.
 

Denim-naglar! Källa
 
Jeans och stickad tröja! Källa
 
kostym-naglar! Källa
 
Gucci-naglar! källa
 
Chanel! Källa
 
Louis Vuitton! Källa
 
 
Missoni! Källa
 
 
Burberry! Källa
 
Välmålade naglar är alltid trendigt! ;) Haha!

Solitude + inOcean @ Sticky Fingers

Ja, imorgon drar jag och ett underbart gäng till Göteborg för en spelning med Solitude. Jag tycker att alla ni andra som befinner er i närheten ska dra till Sticky Fingers och festa med oss ni med!!

Otacksamma odjur!

Som jag nämnt tidigare i bloggen så har vi eldbukssalamandrar hemma. 4 vuxna, 3 "ungdomar" och 1 yngel och nu har mina salamandrar lagt nya ägg, vilket de troligtvis kommer att göra ända fram till april-maj ungefär. Igår spenderade jag en timme på kvällen med att skopa ut ägg ur växter för att lägga över i ett annat kärl så länge. Jag gjorde riktigt rent och fint i deras aquaterrarium igår kväll och tacken för det var...? Jo, ett halvt dygn tog det sen bestämde sig rackarna för att det var lite för tomt i växterna så nu har de lagt ägg där igen!
 
Kan de inte vänta tills jul åtminstone så kan jag låtsas att de dekorerar! Nej, det är bara att vänta tills de lagt ännu fler och sen göra om det.... Om någon är intresserad kommer vi säkert ha massor av dessa odjur över sen! :D 
 
Skyldiga!!

Nail Art Challenge 42: Inspired by my favourite outfit

Hur sjutton inspireras man av sin favoritoutfit när man har mer än en outfit man älskar? Vad jag väljer att ha på mig beror ju helt på humör och vad jag ska göra. Jag har en favorit när jag ska festa, en annan när jag bara är hemma, en helt annan när jag ska shoppa... ja ni fattar.
 
Så jag valde att måla mina naglar efter den outfit jag tänkt att ha på fredag när jg ska till Göteborg och festa och se Solitude spela på Sticky Fingers! :D
 
Så här ser den ut:
 
Jajamen, ni får en bild jag har gjort om istället för en riktig outfitbild. Basen är från ett spel på hemsidan Roiworld.com och sen har jag bara färgat om kläderna i Paint. :D Jag orkade verkligen inte byta om till denna outfit bara för att sen stå i timmar och försöka få en bra bild på det!
 
Här är naglarna som jag har gjort till denna outfit!
 
Ja då ska vi se... Tummen föreställer då självklart mina röda Converse, pekfingret ska likna min t-shirt med dödskallar, långfingret ska föreställa ett par matchande örhängen som jag ska ha till, ringfingret ska då föreställa shortsen (typ) och lillfingret ska väl matcha både nitarmbandet och nitskärpet jag kanske ska ha!
 
Välmatchat!! Kanske lite för välmatchat....
 Gillar designen dock även om jag inte fick till det helt med långfingret...

Byter design.... igen!!

Ja, nu är väl Halloween officiellt över... :( Nu blir det bara en lång väntan på att vintern ska gå över och det blir sommar snart igen. Får väl se det positivt att det är lite jul och nyår däremellan också. :)
 
Men, iallafall så byter jag då alltså design igen nu då Halloweentemat bara skulle vara under just Halloween. :) Blir en lite ljusare design den här gången och ett favorittema från min sida! :D

Halloween!

I lördags tog vi ju tag i Halloweenfirandet för en gångs skull och fixade en riktig Halloweenfest med obligatorisk utklädnad hemma hos Fidde i Norrahammar! Jag tog inte så många foton eftersom jag hade lite för roligt för att komma ihåg att ha mobilen redo hela tiden. :D Det bleväven lite utgång i Jönköping stad och vi hamnade på Murphys till slut där det inte var så förbaskat lång kö som alla andra ställen! Väldigt underbart rolig kväll!
 
Här kommer några bilder! Haha, ja jag har hittat en rolig app att leka med! Därför det blir massa löjliga effekter just nu! :D

Jag klädde ut mig som häxa, med lila ögonbryn, spindelnät målat vid ögonen, lila läppar och allt!
Jag tog en outfitbild också, men den råkar ligga på sambons mobil och sen blev jag lite väl feg för att lägga ut den. Får se om jag vågar så småningom. ;)
 
Såg ut såhär, fast här syns inte spindelnätet, och min sminkning gör att det ser ut som att jag plutar som fasen med läpparna!! Men det gör jag inte! xD
 
Självklart målade jag speciella naglar för min utstyrsel!
 
Bästa grabbarna! Agent Skarph, Elvis, Ben Rangel och Vlad Tepes!
 
Scary Elvis och Dracula! Kolla ögonen! Han har inga linser!
 
Häxans favvobrygd - Grodslem!
 
Dracula är lite ledsen då vår värd Ben Rangel inte hade något att erbjuda i dryckesväg, för en vampyr iallafall....
 
Ja, det var de bilder jag hade som blev bra. Fick inte en enda bild på Macco och Johanna som faktiskt också var där utklädda till Ninja och polis! Jag måste bättra mig med fotograferingen!
 
Var iallafall en härlig kväll med fantastiskt god mat, lite spel och en utekväll som slutade med en massa trummande! ;)
 
Avslutade Halloween-veckan med en god english breakfast på söndag morgon, en sväng till Ikea när man ändå var i Jönköping och sen sushi på kvällen!
**********************************************************
 
Vad hittade ni på under Halloween?!

Topp 10! Övriga läbbiga saker!

Sista dagen på Halloweenveckan och sista topp 10-listan över mina favvo-skräckisar! Jag kör en specialare med alla de där filmerna som inte platsar i några av de förra kategorierna. :)


1. Saw-filmerna
 
Jag älskar Saw! Jag älskar den psykiska och mentala skräcken som riktigt kryper in under huden på en när man tittar på alla filmerna. Alla Saw-filmer är inte jättebra, men tillsammans blir de kanon! Sen är jag så morbid att jag en gång inte kunde hålla mig för skratt när en fälla slog igen för när det väl blir blodigt är det nästan för mycket. Men tanken på Jigsaw och hans rubbade hjärna skickar ilningar av obehag längs ryggraden varje gång! Visst är det dessutom lite fantastiskt att innan år 2004 så kom det bara upp bilder på sågar om man googlade saw... numera får man leta som fasen för att hitta en bild på en såg ;)
 
 
 
2. Donnie Darko
 
Donnie Darko är inte en klassisk skräckfilm utan mer en thriller men det finns massor av element som gör att jag klassar den i skräckkategorin! Filmen handlar om Donnie som plågas av schizofreni efter att en flygplansmotor kraschat ner i hans sovrum. Donnie blir nämligen räddad av en man i en stor kanindräkt som heter Frank som berättar att världen ska gå under om en månad. Frank manipulerar Donnie till att begå olika brott, men i slutändan är det för en god gärning så Donnie anser att han ska rädda världen genom att resa tillbaka i tiden. Filmen låter så löjlig men den är såååå fantastisk! Inte nog med att den innehåller en man i kanindräkt, den innehåller även en Halloweenfest, Jake Gyllenhaal och ett slut som är så mindblowing att man inte fattar ett smack!
 
 
3. Jaws
 
DUN DUN DUNDUN! DUN DUN DUN DUUUN DUUUUUN DUNDUN!!! :D Hajar är skrämmade! Ett av få djur vi människor inte kan kontrollera. Ett djur som fått ett rykte om sig att vara ond, blodtörstig och bara allmänt elak mot människor! Denna film är en klassiker och har i årtionden gjort folk lite nervösa för att bada i havet! 
 
Jaws Movie
 
 
4. Lida
 
Ytterligare en psykologisk thriller med en galning. Denna gång Annie Wilkes som är fantastiskt spelad av Kathy Bates. Filmen är baserad på Stephen Kings bok Lida och handlar om Paul Sheldon, en författare som sladdar av vägen under ett snöoväder. Lyckligtvis så blir han räddad av den snälla Annie Wilkes. Men olyckligtvis är hon ohälsosamt besatt av hans bokserie om hjältinnan Lida och tar till diverse tortyrmetoder för att få Paul att inse att han inte får sluta med bokserien utan att det är bättre han stannar kvar i hennes stuga för att skriva en ny bok istället. Kathy Bates gör filmen oförglömlig men hela stämningen i filmen är kanon!
 
 
 
   5. Nightmare before christmas
 
Jack Skellington är ett benrangel och kung över Halloween Town men i hemlighet börjar han bli trött på alla pumpor och spöken så han vandrar iväg och råkar då hamna i Christmas Town. Han blir så förtjust i stämningen i staden och vill genast ta hem alla dessa traditioner till Halloween Town och insisterar på att tomten ska få ledigt nästa år så tar han hand om julen. Det är bara det att han missuppfattat konceptet lite... Julklappar ska  t ex inte innehålla avhuggna dockhuvuden och fladdermöss. Under tiden har jultomten hamnat hos Oogie Boogie som vill spela ett spel med tomtens liv som insats. Jack Skellington måste nu rädda tomten för att det någonsin ska bli jul igen!
Vissa skulle väl påstå att det här är en julfilm. Jag säger att den fungerar lika bra på Halloween, även om detta inte heller är en traditionell skräckis! Men det är Tim Burton! Nuff said!
 
  
  
 6. Mary Shelleys Frankenstein
 
Filmen är en av alla otaliga versioner av Mary Shelleys klassiska roman Frankenstein om Dr Victor Frankenstein som försöker bygga ihop en människa och få den att leva genom att använda uppgrävda lik och en ohygglig mängd elektricitet! Och jag tycker mina elräkningar är höga. :P Till slut lyckas han, men "monstret" springer iväg och blir jagad vart han än går när det ända han egentligen vill ha är kärlek! Jag har älskat den här filmen sen den kom ut år 1994. Robert De Niro gör en underbar roll som monstret. Filmen är så tragisk och mörk och sorgsen att man hela filmen igenom bara tänker på att det är vi människor som är monstren!
 
 
   
7. The Mist
 
Ytterligare en Stephen King-baserad film. Kan ju ha att göra med att han har ett finger med i spelet i så otroligt mycket inom skräckgenren. När jag kollade på The Mist första gången så förväntade jag mig inget av den alls. En massa människor som sitter fast i en affär på grund av en mystisk dimma. Men de har bannemig lyckats att göra en film som är spännande rakt igenom, mest för att det som vi bör vara rädda för är inte uppenbart i hela filmen. Att inte se och inte veta är mer skrämmande än att veta vad man har med att göra!
 

      
8. Dorian Gray
 
Dorian Gray är baserad på Oscar Wildes roman, och är väl inte heller en typisk skräckfilm men en riktigt bra thriller och en fantastisk filmning av en bra bok! Dorian Gray ärver ett hus i London och flyttar dit bara för att lära känna Lord Henry Wotton. Wotton visar dorian ett hela annat liv, ett liv i lyx och välfärd med en massa förbjuden och omoralisk njutning, droger och sex. När Dorian får sitt porträtt målat offrar Dorian sin själ för att alltid få vara lika ung och vacker så att han kan fortsätta med sitt lustfyllda liv. För varje synd han utför så blir porträttet fulare och fulare och när han flera år senare blir förälskad i Lord Wottons dotter måste han på något sätt gömma porträttet för att undvika att Lord Wotton, som är emot förälskelsen på grund av Dorians leverne, kommer på sanningen.
 
 
 
10. Addams Family & Addams Family Values
 
Jag kan inte ha med en listor på Halloween- och skräckfilmer utan att ha med Addams Family, även om det inte är en skräckfilm! Man kan inte annat än älska denna gotiska familj, och man får absolut inte glömma onkel Fester, den trallvänliga temalåten, den levande handen Thing, deras medhjälpare Lurch och håriga cousin It! Man får inte heller glömma att det finns två filmer som båda två är lika underbara och en originalserie från mitten av 1960-talet som är förtvivlat rolig!
 
 
10. The Descent
 
Den här filmen var ytterligare en film jag inte hade någon förväntan på. Ytterligare en i raden av alla massproducerade skräckfilmer som dök upp under mitten av 2000-talet. Men den var riktigt bra under filmens gång med en twist och ett slut som inte bara har en twist utan flera! Filmen i sig handlar om ett gäng kvinnor som alltid åker ut på årliga äventyr och just detta året ska de undersöka ett gäng grottor för att försöka starta om på nytt efter en tragisk olycka där en av kvinnornas man och dotter dör. Något går dock fel och de blir instängda i grottorna och måste försöka hitta ut. I grottorna upptäcker de snart en grupp udda kannibaliska halvmänskliga varelser!
 
 
 ****************************************************************************
 
Har ni någon favoritfilm som skulle platsa på listan men som jag uppenbart har glömt bort? Tell me!
 
Detta var även sista listan! Vill ni ser mer såna här listor överlag? Kanske mina topp 10 filmer of all time, eller speciella teman? Berätta gärna det med isåfall. :)

Vad har ni emot Halloween?

Det är väl klart som korvspad att jag skulle ha ett Halloween-relaterat åsiktsinlägg också eller hur? :D
 
Igår när jag och min älskling var ute och joggade dök det upp en massa frågor i mitt huvud. Varför var det bara 5-6 hus på hela rundan som hade någon form av synlig Halloweendekoration? Varför var det bara 2 stycken som hade gjort riktiga Jack-o-lanterns? Varför har inga barn plingat på dörren och skrikit Bus eller Godis? Det går inte ens några skräckfilmer på tv detta året, förutom på Tv6 som faktiskt valt att sända 2 stycken under lördagnatten, men med en dålig Stephen Segal-rulle inslängd mellan och den bättre filmen börjar först kl 3 på natten..... Seriöst!?
 
Vad hände? Under mitten av 1990-talet var det plötsligt en jättehype efter att skräckrullarna "Scream" och "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" blev så stora. Då skulle vi börja fira denna högtid lite mer sades det. Barnen jublade över chansen att få klä ut sig och få godis, vi ungdomar jublade över chansen att få klä ut oss och festa, men de äldre fnös och började muttra något om amerikanisering och att Alla helgona inte alls handlar om godis....
 
Min gissning är att det var det som hände. Föräldrar och äldre tycker fortfarande att Alla helgons dag är något viktigt och något man tar på allvar. Det handlar om att tänka på sina nära och kära och de som har lämnat oss. Visst sjutton har de rätt! Men Halloween och Alla helgona är inte samma sak!! I själva verket har dessa två högtider inget med varandra att göra, utan snarare var det så att Alla helgona och Halloween inte ens inträffade samtidigt innan en kristen påve fick för sig att flytta Alla helgona i ett bittert försök att få bort Halloween!
 
********************
Halloween är från början en irländsk högtid och spreds till USA med immigranter under 1800-talet. Halloween utvecklades ur den keltiska traditionen samhain, kelternas övergång till en ny högtidsom skedde 31 oktober varje år för då ansåg man att skördesäsongen var över, samt att vinterhalvåret nu skulle börja. Man trodde att de dödas själar kunde återvända till jorden under denna natt så därför uppmanades man att släcka sina hushållseldar medan druiderna tände stora bål istället. De som ville röra sig ute gjorde så med ljusförsedda rovor med utskurna ansikten, därav traditionen med Jack-o-lanterns! Halloween har ingenting med Alla helgons dag att göra! Det kommer inte från samma religion och innan vatikanen fick för sig att göra Storbritannien och Irland kristet så inträffade Alla Helgona alltid i maj!
 
The Fires of Samhain
 
Bildkälla
 
Innan 700-talet så firades Alla helgona alltid i maj men påven Gregorious flyttade helgdagen till 1 november och därmed blev även 31 oktober allhelgonaafton, och enligt kyrkan en dag då det skulle förbjudas att fira några andra traditioner. Detta berodde mycket på att kyrkan ville få bort samhain och göra britterna kristna. År 998 försökte kyrkan på nytt utrota festligheterna genom att införa Alla helgons dag den 2:a november och det var då man införde att denna dag skulle handla om att minnas sina döda släktingar. På grund av detta är Halloween-firandet än idag uppblandat med kristna traditioner och det var detta firande som fick följa med till USA under 1800-talet, där den sedan utvecklades till hur det är idag.
 
*************************************
 
Så hur kommer det sig att folk än idag fått för sig att Halloween på något sätt skulle vara att driva med en så allvarlig högtid som Allhelgona? Varför måste folk blanda ihop högtiderna? Räcker det inte med att ni har "Alla helgons dag", "Allhelgona-afton" OCH "Allhelgonadagen"? Måste ni ta bort en enda dag på hela året som råkar vara icke-svensk och icke-kristen? Sen förstår inte jag varför man inte skulle kunna göra något roligt av det hela? I många andra kulturer hyllar man de döda genom festligheter och att ha roligt istället.
 
Titta bara på "Dia de los muertas" (De dödas dag) som firas i Mexiko, södra USA och många andra latinamerikanska länder. Enligt dem står inte döden enbart för just att ett liv tar slut utan över för pånyttfödelse! Där firar man och hyllar de döda med färggranna offerbord dekorerade med tagetesblommor. Man ordnar karnevaler och roliga evenemang, dekorerar med sugarskulls och påklädda skelett och man har roligt! Men så fort kyrkan ska vara med och lägga sig i ska det vara så tråkigt och ledsamt som möjligt!
 
Firande av "Dias de los muertos"
 
Jag för min del tycker att Halloween är en av de få saker som får mig att genomlida den långa, mörka och kalla hösten! Sverige är ett av få länder som inte har något annat att fira under hela hösten. Titta på USA. De har Halloween och Thanksgiving. Judarna har Chanukka som inträffar i november-december beroende på när fullmånen inträffar. De har även sitt nyår i början av hösten. I Storbritannien har man Guy Fawkes Night den 5 november, uppblandat med en massa andra bank holidays som vi inte har i Sverige! I Tyskland har man oktoberfest där man festar som fasen! Vad har vi i Sverige? Jo att man ska äta gås en helg och på Alla helgona ska man tända ljus och sitta och sörja...
 
En sak till jag inte förstår är att det inte ska vara okej att fira Halloween på grund av Allhelgona, men när jag var liten var det en gigantisk tradition att man klädde ut sig till häxor under påsken för att sen knacka dörr och be om godis? Borde vi inte sitta hemma och vara ledsna över Jesus lidande, offer och död under påsken? Är inte påsken en av de viktigare högtiderna inom kristendomen? Så hur kommer det sig då att det är okej att barnen får göra något roligt då, men inte under Halloween som inte ens är en kristen högtid? 
 
 
Tillåtet? Bildkälla
 
witch halloween costume
Inte tillåtet? Bildkälla
 
En annan sak jag tänkt på, och ni gärna får rätta mig om jag har fel, men har inte dagens föräldrar blivit lite för fega? Det verkar som att föräldrar inte vågar släppa ut sina barn för att gå bus-eller-godis... Det blir mörkt för fort så det är bättre att ungarna sitter inne framför teve eller dator istället för att göra något roligt tillsammans med andra barn! Eller är det lathet det handlar om? Föräldrarna vill inte själva gå runt till alla hus så då får inte barnen det heller? Eller skäms man för att barnen tigger godis? Snälla, vad handlar det om? 
 
Berätta gärna för mig vad det är som är så fel med en sån rolig tradition som Halloween? För jag har fortfarande inte förstått detta!

Halloweenfest!

http://goldriverbuzz.com/wp-content/uploads/2010/10/Halloween-dance.jpg
 
Nu kör vi!!
 
Bilder kommer imorgon! Vad tror ni jag klätt ut mig till? ;)

Topp 10! Klassiska skräckfilmskaraktärer

Känner man inte till dessa karaktärer så har man inte sett några skräckfilmer som är värda att nämna! :D

 
1. Freddie Kreuger/ Nightmare on elmstreet
 
Han har knivblad som fingrar och dödar en i dina drömmar när du sover! Det är något riktigt freaky med någon som utnyttjar ett av våra största behov för att döda oss. Dessutom dödade han Johnny Depp i hans stora genombrott! Med en killer fashion sense och en trolig bakgrund som dålig standup-komiker så toppar han min lista!
 
 
 
2. Jigsaw/ Sawfilmerna
 
Det finns inte mycket som är så skrämmande som en riktigt smart psykopat. När denna smarta psykopat dessutom är så morbid och i sitt huvud tycker han gör världen en tjänst gör honom så otroligt mycket läskigare!
 
 
 
3. Leatherface / Texas Chainsaw Massacre
 
Här har vi ett riktigt monster som mördar med motorsåg, flår sina offer och använder deras hud för att göra ansiktsmasker, lampskärmar och allt annat händigt för att sedan äta upp dem med sin lika galna familj! Att detta dessutom är baserat på riktiga händelser gör det extra skrämmande. Leatherface är baserad på mördaren Ed Gein som hade avhuggna huvuden på sina sängstolpar... Usch!
 
 
 
4. Pennywise the Clown/ Det
 
Det är en clown. En ond clown! Spelad av Tim Curry!!! I en film baserad på en Stephen King-bok!!!! Vad är det ni inte förstår?!
 
 
 
  
5. Hannibal Lecter/ När lammen tystnar
 
Som jag nämnde i min motivering om jigsaw så finns det inte mycket som är så skrämmande som en smart psykopat. Det är isåfall en smart psykopat som dessutom är kannibal! Michelle Pfieffer och Meg Ryan erbjöds rollen som Clarice Sterling men tackade nej för att de knappt klarade av att läsa manuset. Det ni!
 
 
 
 6. Jason Vorhees / Fredag den 13:e- filmerna
 
Om någon stod med en hockeymask och en machete i ditt vardagsrum en mörk, regnig fredag den 13:e skulle du inte heller bli så glad. Sen att Jason inte var mördaren i första  filmen och inte fick masken förrän i tredje har inte med saken att göra!!
 
 
 
 7. Michael Myers/ Halloween-filmerna
 
Det är något med psykopater i vita masker, det bevisade Michael Myers redan 1978! Sen fortsatte det så med Jason Vorhees och Scream-filmerna. men Michael Myers är inte bara psykopat han är dessutom ute efter hämnd! eh...som alla andra...
 

  
8. Chucky / Onda dockan-filmerna
 
Det är inte ovanligt att folk får kalla kårar av dockor. Chucky är en av anledningarna till detta! Besatt av seriemördaren Charles lee Rays själ måste han hitta ett offer för att slippa vara fast i dockan. Att dockan dessutom är en så kallad "Good Guy"-docka är väl bara lite sarkastiskt! :D
 
 
   
9. Barnen / Village of the damned
 
Aliens som paralyserar folk, gör kvinnorna gravida och så föder de dessa ehm... fina... barn, alla på samma dag och de växer snabbare än vad som är möjligt! Telepatiska och onda in i märgen med lysande ögon. De kan få folk att döda sig själva eller andra enbart genom tankekraft! Evil!
 
 
 
10. Damien Thorn / Omen-filmerna
 
Damien ser väl ut som vilket barn som helst men vi vet ju alla att barn i skräckfilmer är onda! Men Damien är inte bara ond, han är "The Antichrist" och djävulens son! Eller så är han bara kinkig och behöver lite grönsaker och lite vila... 
 
 
 
 
 ****************************************************************************
 
Vilka klassiker skrämmer er mest?!
 

Dinnertime!

Nu blir det ett litet avbrott i Halloweenpysslandet för en liten runda ut till mamma. Lite middag i gott sällskap och få träffa morbror och hans fru som åkt ner från Värmland över helgen! :) Får se vad det bjuds på.
 

Headless horseman

Hade jag fortfarande haft kvar Dockan som min häst så hade vi definitivt klätt ut oss så här!
 

Topp 10! Häxor

Häxor hör till Halloween och egentligen hela USA's historia. Jag hade svårt att komma på hela 10 häxfilmer som var skräckfilmer eller typiska Halloweenfilmer men jag tror jag lyckades bra till slut! Lite magi i livet vill vi väl alla ha?

 
1. Hocus Pocus
 
Den ultimata Halloween-filmen även om det inte är en skräckfilm i den bemärkelsen! Filmen som egentligen är en barnfilm utspelar sig under Halloween och har talande katter, förbannelser och häxor som största element. Bette Midler är hysteriskt rolig som häxan Winifred!
 
Hocus Pocus
 
 
2. The Craft
 
Denna film, som heter "Den onda cirkeln" på svenska, var en av de mest populära filmerna under högstadietiden och jag var 14 när den kom ut. Under den här tiden blev även Wicca-kulturen otroligt stor och många tjejer började plötsligt springa runt med pentagram och liknande. Jag själv tyckte det var fascinerande men inte mycket mer än så, men däremot älskade jag filmen som handlar om 4 tjejer som av en slump upptäcker att de har magiska krafter men snart börjar 3 av flickorna utnyttja den för svart magi!
 
 
3. Häxorna i Eastwick
 
Jag kommer ihåg att min mamma älskade denna film när jag var yngre, och att jag så småningom fick titta på den tillsammans med henne. Redan som liten var jag härdad och tyckte skräckfilmer var ganska tråkiga men jag tyckte om så mycket annat med denna filmen. Jack Nicholson som djävulen, voodoodockor och 3 häxor som spelas av Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon och Cher. Jag har aldrig riktigt klarat av körsbär efter jag såg denna film dock....
 
 
 
4. Skeleton Key
 
Handlar mer om Hoodoo-utövare än rena häxor, men det räknas! Skeleton key handlar om en behandlingsassistent som jobbar i ett gammalt plantagehus i Louisiana där hon upptäcker en massa mystiska hemligheter med huset och dess historia. Det jag älskar med filmen är att den hela tiden bygger upp spänningen och ger ett episkt slut, snarare än att köra en massa skrämmande inslag hela filmen igenom.
 
 

 5. Drag me to hell
 
Denna film kändes lite smått överdriven men i slutändan var det så mycket konstigheter i den att jag blev förtjust i filmen bara för den sakens skull. Filmen handlar om Christine, en lånehaj som får som uppdrag att vräka en gammal tant från sin lägenhet. Tanten visar sig besitta svart magi och kastar en förbannelse över Christine som nu måste hjälpa sin själ innan hon så förlorar förståndet helt! Filmen känns unik, inte tack vare storyn utan alla de konstiga saker som tanten gör mot Christine. En hel del vidriga saker pågår i denna film. Häxan surtant spelas förövrigt av en kille i filmen och det hade jag ingen aning om under filmens gång. :D
 
 
 
 6. The Withes
 
Baserad på Roald Dahls bok Häxor, en bok som jag älskade när jag var liten. Jag minns så väl att jag tjatade om att få se filmen när jag fyllde 11 för den skulle sändas på tv då och mina föräldrar var väl tveksamma men jag tjatade och sa att jag läst boken minst 100 ggr utan att drömma mardrömmar så jag fick se den, och älskade den!! Historian utspelar sig ur synvinkeln på pojken Luke som råkar snubbla in på ett häxmöte och blir förvandlad till en mus. Trots att han numera är ynklig och liten och inte kan prata så måste han komma på hur han ska stoppa häxorna. Filmen är en skräckkomedi Rowan Atkinson (Mr Bean) har en roll i filmen. Jim Henson som skapade Mupparna är med och gör utklädnader och smink och sen har vi den fantastiska Anjelica Huston i rollen som ledarhäxa! Wunderbar!
 
 
  
7. Silent Hill
 
Silent Hill spelade jag som tv-spel för många år sedan och spelet var ganska läskigt så jag hade höga förhoppningar på filmen. Filmen är något ändrad men jag tycker ändå den håller sig till huvudtemat. I filmen råkar Rose och hennes dotter Sharon ut för en olycka. Rose vaknar till vid utkanten av den övergivna staden Silent Hill, men Sharon är mystiskt försvunnen. Inne i Silent Hill hittar hon en kvinna som påstår att hennes dotter också är försvunnen och påstår att Sharon minsann är hennes dotter Alessa efter att ha sett ett foto på Sharon. Snart upptäcker Rose att staden är uppdelad i dimensioner och drivs av en fanatisk kult som utövar svart magi! Filmen är ganska blodig, lite långdragen men behåller en kuslig känsla rakt igenom och innehåller det jag tycker är äckligast, deformerade människoliknande varelser! Kanske inte häxor i den traditionell bemärkelsen men onda sjuksköterskor och en magisk kult räcker. :)
 
 
  
8. Season of the Witch
 
Jag tyckte nog den här filmen var mer äventyr än skräck men den var bättre än jag trodde. Jag brukar inte ha så höga förhoppningar på Nicolas Cage filmer numera även om han egentligen fortfarande är duktig. Filmen utspelar sig under 1300-talet och en kvinna har blivit anklagad för häxeri och att hennes krafter skulle vara ursprunget till pesten. Nicolas Cage spelar en riddare som får i uppdrag att tillsammans med fler riddare och en präst för att föra flickan till ett kloster där hon ska få genomgå en ritual för att få slut på pesten, men är flickan verkligen en häxa eller inte?
 
 
  
9. Satans school for girls
 
Det är inte världens bästa film direkt och har fått dålig kritik men den är lättsam och man får se den som ren underhållning. Jag tycker dock att den är bättre än det dåliga betyg den fått på t ex Imdb men det finns ju alltid grabbar som inte klarar av girlpower! ;) Filmen handlar om Beth som skriver in sig på ett collage, dock undercover för att undersöka sin lillasysters påstådda självmord. Väl där upptäcker hon att det finns en grupp med tjejer som utövar svart magi och dyrkar sata, kallat "The Five". När de upptäcker att Beth är en naturlig häxa vill de ha med henne i gruppen för att kunna ta över världen. Jag tycker det är lite roligt att Shannon Doherty spelade in denna samtidigt som hon spelade sin roll i Förhäxad!
 
 
 
10. Magiska systrar
 
Inte en skräckfilm på något vis men fortfarande en bra film om häxor och den har sina stunder då den försöker vara lite hemsk. Filmen handlar om de två systrarna Owens och deras galna mamma som växer upp med magiska krafter. De lever även med en hemsk förbannelse som innebär att alla män de förälskar sig dör i hemska olyckor. Tillsammans försöker systrarna att göra allt för att bryta förbannelsen, med risk för hela familjen Owens liv!
 
 
 
 ****************************************************************************
 
Vilka är era favorithäxor? Säg gärna till om jag har glömt någon uppenbar film!
 
 

Inspiration! Läskiga Halloween-naglar!

Halloween är min favorithögtid alla kategorier! Monster, spöken, skräckfilmer och chansen att få klä ut sig! Matchande naglar är väl ett måste!! Bjuder på extra mycket inspiration nu till Halloween! 
 

Candy corn nails! Lätta att göra!!
 
Giftgrönt med krackelerande nagellack över. Superlätt att göra och variera! Källa
 
Graderat orange och läskiga träd! Källa
 
Häxgrönt och spindelväv! Källa
 
Frankensteins monster-naglar! Källa
 
Häxa på flygtur! Källa
Blodiga naglar! Källa
 
Vampire fangs! Källa
 
Watermarble Mummies med Google Eyes! Källa
 
Haunted Houses! Källa
 
Scary ghosts! Källa
 
Jack-o-Lantern Nails! Källa
 
AS-läckra Zombienaglar! Källa
 
Zombieeffektnaglar! För den som kan. xD Källa
 
Mini-zombies! Källa
 
Blodstänkta naglar! Källa
 
Skulls! källa
 
Broke the Mold - FINGERS 
Rotting Zombie! Källa
 
I'm So Ogre This - FULL
Träsktroll! Källa
 
Peeling Skin! Källa
 
Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst och leta fram Halloween-designer! Men nu får det vara nog, även vi odödliga har andra saker att göra! ;)
 

Topp 10! Spökfilmer

Spöken är nog en av de få övernaturliga saker som folk faktiskt är riktigt splittrade över. Väldigt få tror på vampyrer, varulvar eller häxor men spöken. Finns lika många som tror som avfärdar det som bullshit. Det finns de som vägrar tro även om ett spöke står mitt framför dem och det finns de som tror det spökar så fort något fladdrar till i ögonvrån.
 
Själv är jag lite troende, lutande mot agnostiker. Jag tror på spöken men måste få ORDENTLIGA bevis innan och jag försöker alltid hitta en logisk och vetenskaplig förklaring först om något udda händer. Men man kan väl titta på spökfilmer vare sig man tror eller inte. :D

 
1. Sjätte sinnet
 
Älskar denna film! Fantastiska skrämselscener, fantastisk historia och ett slut som alla älskar att förstöra för de som inte sett filmen! :D Jag ska inte vara en av dem ifall någon av mina läsare inte sett den. ;)
 
 
2. 13 ghosts
 
Jag har en hatkärlek till den här filmen och även om jag själv skulle klassa den som en dålig film i grund och botten så placerar jag den högt upp. Varför? Jo för det här är en av ytterst få filmer som har en scen som faktiskt ger mig kalla kårar bara jag tänker på den!! Huvva! Inga snälla Casper-spöken här inte!
 
 
 
3. Beetle Juice
 
Genialisk film av genialiske Tim Burton, dock utan Johnny Depp! Den handlar om ett gift par som omkommer i en bilolycka men lever vidare som spöken i sitt hus. När huset säljs och det kommer en ny familj för att bo där gör de allt för att skrämma iväg de nya ägarna med hjälp av bedragaren Beetle Juice! Det här är knappast en skrämmande film utan man sitter snarare och garvar sig igenom hela filmen!
 
 
 
4. Poltergeist
 
En klassiker! Ja jag vet att gamla filmer inte är alls lika blodiga eller skrämmande som dagens filmer men det folk var inte lika vana vid sånt då. Men Poltergeist håller i sig. Innehåller dessutom en besatt clowndocka, och det är inte mycket som är lika läbbigt som det!
 
 

 5. The Grudge
 
Det är något med omgjorda japanska skräckfilmer som är så bra! Släng in läskiga barn med vita eller helt svarta ögon som låter som plågade katter också så har du en hit! Jag tycker om den här filmen som är så lugn och stillsam och nästan "dammig" innan det händer något som är så intensivt som det är i The Grudge!
 
 
 6. The Shining
 
Stephen King är alltid fantastisk när det gäller skräck och detta är en riktig klassiker. Enligt mig är nästan filmen bättre än boken!  Iallafall när det kommer till skräckkänslan, den var inte alls lika tydlig i boken utan där handlade det nästan mer om galenskap! Men the shining har verkligen två moment som gör den skrämmande. Barnspöken och en galen Jack Nicholson! Just det ja, Stephen King har också bekräftat att han nu, 36 år senare, jobbar på en uppföljare! ;)
 

 
7. The Uninvited
 
Handlar om Anna som får komma hem efter en vistelse på ett mentalsjukhus men väl hemma får hon tampas med en hemsk styvmor (såklart) som Anna tror har mördat hennes riktiga mamma, en försvunnen farsa och ett spöke! Låter som en riktig kliché eller hur, men jag tyckte om filmen och den kändes originell när man väl tittade på den! Emily Browning är alltid perfekt i såna här roller och filmen blir aldrig tråkig!
 
  
8. The Unborn
 
Det här är en film som låter så otroligt dålig när man förklarar den. Den handlar om en tjej som plågas av mardrömmar om ett ondskefullt barn och det visar sig att hon skulle haft en tvillingbror, men denne dog innan födseln. Så nu spökar hennes bror då för henne. Låter ohyggligt dåligt eller hur men filmen är jättebra gjord, skrämmande och har en av de mest äckliga figurer jag någonsin sett i film, en gammal man! som blir besatt och vrider hela sin kropp ur led för att sen jaga en gammal dam som något viunder som verkar ha fötts ur helvetets gap! Det är något läbbigt med karaktärer som inte har huvud, händer och fötter där de ska vara! 
 
 
  
9. Shutter
 
Denna film är ganska enkel med väldigt typiska taktiker för att skrämma sin publik men jag tyckte om att den drog upp ett ämne som är jättevanligt i spökvärlden, nämligen spökfotografering. Storyn kändes inte jätteoriginell dock. Den handlar om ett nygift par som åker till Japan för jobb som modefotografer. I Japan är man väldigt intresserad av spöken och det övernaturliga överlag. Efter en olycka där de kör på och dödar en flicka börjar konstiga vita fläckar dyka upp i alla foton de tar och snart visar det sig att flickan de körde på är ute efter hämnd! Filmen som är från 2008 är en remake på en thailändsk film som kom ut 2004. 
 
 
10. Ghostship.
 
Jag vet att många hatar denna film men som spökfilm tycker jag den är kanon! Den har alla klassiska spöken samlade på en och samma gång! Den snälla lilla flickan som försöker hjälpa (excellent spelat av Emily Browning), bartenderspöket som lyssnar på alla dina problem och en förförisk snygg sångerska! Det är så klyschigt men så fantastiskt hur de fått ihop det och introt är en av anledningarna till att se filmen, om inte man är äckelmagad. :)
 
 
 
 
 ****************************************************************************
Honourable Mentions!
 
Det finns vissa filmer som har spöken i sig, och ganska många spöken dessutom men som jag inte räknar som en riktig spökfilm/skräckfilm, men jag tycker ändå de ska få nämnas eftersom de är så fantastiska!!
 
* The return of the King - Aragorn hämtar Ered Nimrais i Vita bergen för att få dem att slåss för de goda i utbyte mot att bryta deras uråldriga förbannelse!
 
* Harry Potter-filmerna: Finns lika många spöken som mugglare och trollkarlar, bland annat Moaning Myrtle och Nearly Headless Nick.
 
*Pirates of the Caribbean: Spöksskeppet Flygande holländaren med sin besittning är alla bara en spöklig apparition!
 
******************************************************************************************
 
Vilka är era favoritspökfilmer? Säg gärna till om jag har glömt någon uppenbar film!
 
 

RSS 2.0