Jurrasic Nails

Det kanske verkar som att jag lagt av lite med att måla naglarna, men det har jag inte. Jag tar det bara lite lugnare än jag gjorde i förra utmaningen eftersom jag inte har någon deadline att passa. :) Men jag har alltså målat naglarna fortfarande och deltar fortfarande i två utmaningar.
 
Den ena utmaningen var ju Historia-utmaningen som såg ut så här: 
 
 
Första utmaningen var Age of the Dinosaurs och de var något jag började måla på i helgen, och jag har egentligen varit klar med den sedan i måndags så just nu har designen redan börjat se sliten ut.Men jag hade problem med utmaningen. Jag visste inte alls vad jag skulle hitta påså jag googlade lite bilder och hittade den här:
 

 
När jag väl bestämt mig för att det var den här designen jag ville åstadkomma så tappade jag motivationen. Det känns för jäkligt eftersom jag tror det hade kunnat bli bra annars, men nu bara slafsade jag på färg och ska jag vara ärlig, så har jag bara gjort klart en hand. :D Så om veckans design verkar lite sämre än vanligt så beror det nog främst på brist på motivation. Så här blev det iallafall:
 
 
Ehm, japp... Till mitt försvar så är faktiskt färgerna mycket starkare i verkligheten och den lila färgen i botten ser inte alls lika rosa ut heller, men jag får skylla på att jag inte hade varken ork eller lust till att försöka ta en bättre bild när jag ändå inte är nöjd med designen. Inte det värsta jag gjort men långt från det bästa! Jag får försöka komma igen nästa gång istället. :)


Chokladdoppad frukt, vampyrer och simmar!

Jag vet att det varit tyst från min sida, kanske lite mer än vad det brukar till och med, men jag har fortfarande varit omotiverad och sen har jag ju annat jag lägger energin på under helgerna för det mesta. Jag har haft en kanonhelg med middag hos sambons föräldrar, kaffe med vänner och i lördags körde jag, Jonne, Jenny och Tobias ett Underworld-maraton med film 1,2 och 4. Kan tyckas konstigt kanske men film nr 3, Rise of the Lycans, är mer fristående och vi ville se dem kronologiskt.
 
Kan väl säga att även om jag älskar vampyrfilmer och tycker Kate Beckinsale och Bill Nighy är fantastiska så kändes Underworld bättre förr än nu, men det var också 10 år sen den första filmen kom ut. :D Men lite Lasagne till middag och chokladfondue med jordgubbar, kiwi, banan och vindruvor var inte helt fel!
Om nom nom!
 
Jag tog även en dag extra ledigt från bloggen. I vanliga fall brukar jag ta tag i alla kommentarer och liknande på måndagar, men jag hade för det första besök på eftermiddagen av bästa Fidde och då flög tiden iväg. Sen har jag hittat min nya drog för tillfället.
 
Att inreda och designa i Sims 3. :D
 

Vänta bara tills jag jobbat ihop nog med pengar för att bygga något liknande! :D 
 

Topp 10! SciFi

SciFi är en kategori som passar in på nästan allt i dagens filmindustri. Finns det minsta lilla spår av framtid, teknologi och fysik i filmen så är det faktiskt en SciFi-film! Frankenstein är ett exempel, man använder fysik och teknologi för att återuppliva en död man. Jurassic Park är ett annat exempel, likaså alla filmer om superhjältar exempelvis Watchmen, Iron Man och Superman, samt Zombiefilmer!Men nästan alla tänker väl samma sak som jag när man hör ordet SciFi? Rymden, aliens, tidsresor, levande datorer, robotar och flygande bilar?
 
Jag är inte någon äkta SciFi-nörd det måste jag erkänna. Jag hatar Star Trek och jag har aldrig ens sett Star Wars. OMG! Jag har dessutom svårt för SciFi många gånger men ibland finns det några riktiga pärlor som jag måste dela med mig av! Ärligt talat finns det massor av bra filmer som kan räknas som SciFi!
 
 
1. Avatar
 
Folk får säga vad de vill om att Avatar är en efterapning av Pocahontas och Fern-Gully, det är så mycket annat än storyn som gör att jag älskar filmen. Första gången jag såg den for jag och bästa Ricard iväg till Gbg bara för att se den i 3D och spenderade många timmar på vägen eftersom jag körde fel på vägen hem, och vi pratade med en jätteschysst polis utanför Anderstorp kl 4 på morgonen om Avatar. Så det är mycket runt omkring som gör att jag sätter Avatar så högt! Effekterna är utomvärldsliga ;) , Zoe Saldana är en underbar skådis och musiken är FANTASTISK! Ingen är tuffare än Stephen Lang (Col. Miles Quaritch) heller. INGEN! Man har nu även meddelat att Avatar 2 ska spelas in och släppas år 2015!
 
 
 
 2. Minority Report
 
Minority report utspelar sig år 2054 och handlar om en speciell poliskår kallas "Precrime" som kan förutspå ett mord innan det händer tack vare 3 "profeter" som kallas "Pre-cogs". Chefen för hela PreCrime är John Anderton (Tom Cruise) som tack vare detta system lyckas hålla Washington fritt från brott genom att arrestera brottslingar innan de hinner begå brotten. John Anderton litar helt på systemet tills den dagen som profeterna förutspår att han själv kommer att begå mord. Anderton måste då fly och försöka hitta sanningen. Fantastiskt bra story och fantastiska detaljer! 
 
 
 
3. Femte Elementet
 
Femte Elementet är en ganska lättsam SciFi med flygande bilar, udda kläder och ännu mer udda frisyrer. Filmen utspelar sig under 2200-talet och jorden hotas av udda aliens från ett annat universum och man måste hitta det femte elementet för att rädda Jorden. Hjälten i filmen Korben Dallas (härliga Bruce Willis) är en lite misslyckad taxichaufför som hamnar mitt i alltihopa när den udda men perfekta flickan LeeLoo ramlar ner i hans taxi. Filmen blandar humor med action på ett fantastiskt sätt och Bruce Willis är aldrig fel eller hur? Släng in galna Gary Oldman och underbara Ian Holm i mixen med så är det en underbar bonus! Multipass!
 
 
 
 4. In time
 
In Time utspelar sig långt i framtiden där uttrycket "Tid är pengar" har blivit verklighet. Människan har genetiskt ändrats för att aldrig bli äldre än 25, men man får då bara 1 år på sig att leva om inte man jobbar ihop tid. De rika kan leva för evigt medan de som är fattiga får leva dag för dag. Man betalar genom att ge tid och tar tiden slut så dör man. Will Salas, som spelas av Justin Timberlake, blir anklagad för ett mord han inte begått och rymmer med en rik flicka han tagit som gisslan, allt medan han får försöka stjäla sig till tid. Filmen var otroligt mycket bättre än jag trodde, Timberlake visar sig vara en fantastisk skådis och för att vara en framtidsfilm så har man satsat så otroligt mycket mer på karaktärer, omgivningar och story, snarare än effekter vilket alltid är positivt. 
 
 
 5. Looper
 
Looper handlar om att man år 2047 har hittat ett sätt att resa tillbaka i tiden men istället för att resa tillbaka använder man tidsmaskinen kallat "The Loop" till avrättningar genom att skicka tillbaka brottslingar till vår tid där de ska avrättas. I nutiden finns det ett gäng utvalda personer som kallas Loopers. Dessa Loopers är de som avrättar brottslingarna när de anländer. Joe (Joseph G-L) märker plötsligt en dag att den som skickas genom "The Loop" är han själv som äldre (Bruce Willis), som i sin tur har information om att maffian vill stänga igen The Loop. Filmen låter mer invecklad än vad den är. Den är inte alls svår att sätta sig in i och filmen är så otroligt välgjord!Bruce Willis är såklart som vanligt en stjärna och underbara Joseph Gordon-Lewitt är ja... jag vet inte hur han lyckas men på något vis tolkar han Bruce Willis lika bra som Bruce själv! Med hjälp av lite smink så har Joseph fångat Bruce Willis karaktär! Bara det är en anledning att se filmen!
 


 6. Hitchhikers guide to the galaxy
 
Jag vet att alla fans av Douglas Adams noveller om Arthur Dent kommer att hata mig nu, men jag tycker faktiskt om både böckerna och filmen! Jag tycker inte de gjorde ett så hemskt jobb även om böckerna är roligare och mer "filosofiska"! Det är så brittisk humor, vilket kanske är anledningen till att jag gillar den. ;) Vill man ha en fruktansvärt rolig film så är det här verkligen ett kanonval! Skådisarna är kanon och Marvin den deprimerade roboten kan få vem som helst att känna sig lite bättre till mods. :) Listan på underbara människor som haft del i denna filmen är lång: Martin Freeman, Alan Rickman, Helen Mirren, Sam Rockwell, Bill Nighy, Zooey Deschanel, Stephen Fry, john Malkovich... ja listan kan göras hur lång som helst på många av mina favvopersoner!
 
 
 
7. Demolition Man
 
Jag brukar inte tycka om renodlade actionfilmer som handlar om en Rambo-typ och en galen skurk, men Demolition man är ett undantag, trots Sylvester Stallone! Det är stort! Demolition Man blandar in en så stor portion humor i filmen att man inte kan annat än att gilla den! Framtiden är en total utopi utan brott, där man till och med får böta för att svära. Filmen i sig handlar dock om polisen Spartan (Stallone) och skurken Phoenix (Wesley Snipes) som båda två fryses ner år 1996, men ett misstag för att Phoenix återupplivas under 2000-talet och går bärsärkagång. Då inga brott existerar så kan inte heller polisen hantera Phoenix och man får återuppliva Spartan som inte bara måste stoppa Phoenix utan även lära sig att hantera framtidens udda samhälle där Phoenix blivit inplanterat ett chip som gör honom till datageni, medan Spartans talang blev något så användbart som stickning. Filmen bjuder även på ett härligt litet bråk för oss alla som såg den för länge sedan, om det är Taco Bell eller Burger King som de äter på. (Svaret är Taco Bell i originalversionen men i den europeiska ändrades det till Burger King). 
 
 
 
 8. Repo! The Genetic Opera
 
Jag brukar inte tycka om musikaler, speciellt inte när Paris Hilton är en av dem som står för musikunderhållningen, men samtidigt vägs detta upp av Sarah Brightmans underbara klockrena röst och en underbar story! Regissören råkar även vara samma man som regisserat Saw 2, 3 och 4 och det märks! Filmen utspelar sig år 2056 där en epidemi har gjort att människor dör när deras organ kollapsar. GeneCo, ett internationellt företag erbjuder organtransplantationer på avbetalning men de som missar sin avbetalning blir besökt av GeneCo's Repomen som tar tillbaka organen på sitt eget lilla sätt. I denna framtid finns det även de som är missbrukare, men de missbrukar operationer och smärtstillande, samtidigt som en liten ung flicka letar efter ett botemedel till sin egen ovanliga sjukdom och för att hitta svaret på vad som hände med hennes familj! Musiken är rock-opera och musikalen är ovanligt mörk och "smutsig" i jämförelse med andra musikaler. Troligtvis därför jag gillar den så mycket! Även Paris Hilton gör ett bra jobb i filmen och det är så tråkigt att folk ger den dåligt betyg bara för att hon är med i den.
 
 
 
9. Butterfly Effect
 
Butterfly Effect var en av de första filmerna där jag såg en mer seriös sida av Ashton Kutcher, en skådis jag inte alls tyckt om tidigare då jag tycker han är lite löjlig. Men i denna filmen är han jättebra och gör verkligen en otroligt bra story rättvisa. Filmen handlar om Evan Treborn (Kutcher) som lider av minnesförluster som barn, där han ofta vaknar upp någon annanstans utan att veta vad han gjort ellr hur han kom dit! Dessa försvinner lite när han blir äldre. När han går på universitetet hittar han gamla dagböcker han själv har skrivit om vad han gjorde under minnesförlusterna och han hittar ett sätt att resa tillbaka till den tiden och försöker förbättra eller fixa både dåtid och nutid, men istället skapar han olika verkligheter, den ena värre än den andra! Filmen har fått sitt namn av talesättet att en fjärils vingslag i öst kan orsaka en tornado i väst! Allt man gör har en reaktion och kanske inte alltid den man vill.
 
 

 10. Mr Nobody

 Mr Nobody är väl egentligen inte en SciFi-film på det sättet, men jag har jättesvårt att placera den någon annanstans och filmen är så underbar och konstig att den måste få vara med. Sen är det ju Jared Leto som spelar huvudrollen! <3 I allafall, år 2092 ligger Nemo inför döden, 118 år gammal. Han blir intervjuad av en reporter och ska försöka berätta om sitt liv, trots att han ofta rör ihop det. Han pratar dock om tre olika livsöden, alla från tre utgånspunkter i hans liv. När han är 9, när han är 16, och när han är 34, men i ena historien är han gift med Jean, i nästa är han gift med Elise.  Är han bara förvirrad eller berättar han faktiskt om tre olika liv som han faktiskt har upplevt? Filmen är onekligen lite svår att följa med i ibland då det är 3 olika liv som skildras, men samtidigt tyckte inte jag att den var jättesvår att följa. Filmen vinner dock massor på att den är väldigt visuell och har fantastisk musik som illustrerar hela filmen. Nämnde jag att Jared Leto spelar huvudrollen?! :D
 
 

Honourable Mentions!

Flash Gordon: Flash Gordon är en riktig kultklassiker från 1980 som jag växte upp med både som film och filmens soundtrack som är helt gjort av Queen! Kommer ihåg att jag som barn störtdök ner i soffan efter att ha sett The Hawkmen göra det i filmen. :D Filmen handlar om Flash Gordon som är fotbollspelare på Jorden men som får åka till planeten Mongo för att förgöra Ming The Merciless som kidnappat hans flickvän. Filmen är mer kult än bra, med lite halvkassa effekter men det är det som gör den bra! :D 

Terminator 2: Som jag sa innan är jag inte jätteglad i filmer som är ren action, men Terminator älskar jag! Tvåan är den enda av filmerna som jag sett mer än en gång och ett av få fall där en uppföljare är bättre än första filmen! Hasta la vista, baby!
 
Cubic/Equilibrium: Konstig film med två olika titlar, vet inte om det beror på en amerikansk och en europeisk marknad eller om folk klagade på att Equilibrium var för svårt att uttala! ;) Filmen handlar om en framtid där alla typer av känslor är förbjudna. Alla människor tvingas ta piller som förtrycker mänskliga känslor. Kanonbra film med Christian Bale och min favvo Sean Bean!
 
 
Vad tycker ni om SciFi? Gillar ni Star Wars eller finns det bättre? Några filmer jag glömt som ni tycker om?
 
 

♪♫ Cant live without music! ♪♫

Pinned Image
Jag har nu suttit 3 dagar i sträck och försökt tänka på annat än Draken och AF på det bästa sätt jag vet! Musik! Jag har lyssnat igenom allt jag har på min dator, gjort en ny underbar spellista, slängt musik jag egentligen bara har liggandes på datorn och inte ens gillar och även lyssnat igenom ny musik jag har på datorn ordentligt! Känner mig mycket mer motiverad nu och på otroligt mycket bättre humör än jag varit de senaste dagarna. Det är otroligt att man inte använder musik mer i dagens samhälle, jag är övertygad om att det hade hjälpt mer än man tror.
 
Den här låten med Asking Alexandria är en av mina favoriter just nu som jag håller på att lyssna sönder! För mig är det en riktig feel-good-låt!
 

Dejt med torktumlaren!

Har känt mig fruktansvärt omotiverad de senaste dagarna, inte bara till att blogga utan till allt möjligt. Beror till stor del på att jag bara går och väntar på svar från Draken och även på att Arbetsförnedringen ska fucka upp det så som de gjort så jäkla många gånger förut! Så det är dels därför det ekar lite tomt från mig just nu...
 
Jag har roat mig med att lyssna igenom ALL musik jag har på min dator, gjort en ny spellista och dessutom "köpt" hem lite ny musik. Idag har jag åtminstone dammat lite och bokat tvättid så jag får känna mig lite nyttigare än så. Roligare än så här blir det nog inte idag. Nu blir det kaffe innan tvättiden startar!
 

Zombies!

Jag har alltid tyckt om Song Shuffle Games. Det innebär att man får ett tema eller ett gäng frågor, sen sätter man sin musikspelare på Shuffle och första sången är första svaret på fråga... ja ni fattar. Det brukar bli ganska roliga resultat! Hittade en rolig shuffle-game på Pinterest och var tvungen att testa den! 
 
Regler!
 
1. Starta din favoritspellista i valfri mediespelare.
2. Se till att Shuffle är igång!
3. Första låten är svaret på första frågan osv.
4. Fuska absolut inte! Vissa låtar är inte roliga så enkelt är det! 
5. Ta det med en nypa salt och enjoy!
 
Pinned Image
 
Och så här hemska blev mina svar:
 
1. Right now (Na na na) - Asking Alexandria
2. Under Pressure - My Chemical Romance & The Used (HAHAHA)
3. Been there, done that - Memphis May Fire
4. Drown the city - A Skylit Drive (Hemsk fråga!)
5. Perfection through silence - Finch
6. Someone, Somewhere - Asking Alexandria
7. Uprising - Muse (Alldeles för perfekt passande till den frågan!)
8. Let's cheers to this - Sleeping with sirens (Precis innan man blir påhoppad av zombies tar man en öl!)
9. Under fading skies - Solitude (Av alla deras låtar kunde det inte komma en mer passande!)
10. Ave Maria (Känns nästan löjligt nu)
 

Ha ha, okej, allt var inte jätteroligt men vissa blev underbara! Testa själva! 

Topp 10! Serier jag följer just nu

Jag var ingen stor seriefantast förut. Jag tittade inte mycket på tv och laddade inte ner någonting heller. Det enda jag följde var McLeods döttrar eftersom det ändå gick på tv runt kl halv 12 varje dag när jag åt min lunch eller frukost, beroende på om jag jobbat kväll eller natt. Efter att jag och älsklingen flyttade ihop blev det annorlunda dock. Vi började följa en massa olika serier och vissa har vi kollat klart på, vissa pågår fortfarande.
 
Dessa 10 serier här nedanför är iallafall de 10 bästa serier som vi eller jag själv följer JUST NU! De som inte är klara, som har uppehåll eller som vi inte hunnit se klart än. Detta är alltså inte mina största all time favourites, men det får bli senare, när jag är fullt medveten om vilka av dessa som hamnar på min lista!
 
 

1. The Walking Dead
 
Zombies!! Enda anledningen man behöver! Nej, jag är så otroligt nöjd med att vi började titta på denna. Jag har velat se den länge, och nu har vi dragit igenom 2 och ½ säsonger på bara några veckor och sitter just nu och bara väntar på att kunna ladda ner fortsättningen av säsong 3 efter deras uppehåll. I vanliga fall laddar vi ner hela fulla säsonger i taget istället för ett avsnitt men Walking Dead har fått vara undantaget! Den är blodig, grafisk och helt underbar! Även om vi alltid lyckas tima in de värsta avsnitten när vi sitter och äter! xD


 
 2. Big Bang Theory
 
Jag är själv en stor nörd på alla sätt och vis, även om jag inte är lika extrem som dessa grabbar! Därför kanske jag är lite mer förtjust i denna serie än jag borde. Jag följer den inte slaviskt utan tittar på några avsnitt då och då när jag hinner, men jag har ändå lyckats följa serien väldigt bra! Jag tycker detta är hands down en av de roligaste serier jag någonsin sett!
 
 

3. Once upon a time
 
Jag kommer ihåg när min mamma berättade för mig att hon börjat titta på denna serie på femman under den tiden jag fortfarande bodde hemma och jag tänkte inte mycket om den just då. Jag och min mamma har nämligen väldigt sällan samma smak i serier eller filmer. Förutom Big Bang Theory då, men jag gav det en chans. Satt ju ändå bara hemma på torsdagar medan älsklingen pluggade. Jag fastnade direkt! När jag och älsklingen sen flyttade ihop så tvingade jag honom ladda ner hela första säsongen och så tittade vi på den tillsammans från början. Jag älskar alla små metaforer, alla kluriga karaktärer som de lyckats så bra med. Sen är jag en sucker för sagor och magi! So there! Säsong 2 är i full gång och samtidigt som jag älskar att de fortsätter lägga till fler avsnitt så tycker jag producenterna är jobbiga. Jag vill ha säsongen klar så jag kan börja titta!!
 
 
 
4. Game of Thrones
 
Jag har alltid en tendens att hamna på efterkälken med alla dessa stora serier. Jag och Jonne väntar ju alltid tills säsongen är helt klar innan vi tittar på dem. Men denna serie gick jag och väntade på faktiskt. Hade inga jättestora förhoppningar alls, men jag tyckte otroligt mycket om den redan från första början. Sean Bean upphör aldrig att imponera och fattar inte varför han väljer såna roller! Ska inte avslöja för mycket vad jag menar om någon vill se serien. Nu går jag bara och väntar på att säsong 3 ska sändas och bli klar! 31 mars sätter det igång. :D
 
 
 
5. Spartacus
 
Jag såg trailers för Spartacus på tv 6 men hann aldrig riktigt med att börja se dem på tv och tänkte egentligen inte så mycket mer om det. Sen vill älsklingen börja titta på den, så varje helg när han var hemma från skolan så laddade vi ner ett avsnitt och tittade. Det blev liksom vår grej när han var hemma och serien var så mycket bättre, även om de krånglat till det. Blood and Sand har nu påbörjat en 3:e säsong, medan Gods of the Arena inte alls var en säsong utan en Spinoff. Typ. Synd bara att de var tvungna att byta ut Spartacus till andra säsongen. RIP Andy Whitfield!
 
 

 6. Sons of Anarchy
 
Min älskling försökte länge att övertala mig att se denna serie. Då hade han redan sett säsong 1 och 2 och ville fortsätta titta på säsong 3, men se om de andra två först. Jag tvekade länge, men fick till slut en liten knuff av fina Anna att jag skulle se den ändå. Jag tyckte serien var lite sådär i början men till slut började vissa karaktärer (typ tokiga Tig och härliga Chibs) att växa på mig! Nu tittar jag lika mycket för att jag är rädd att något ska hända dem! xD 5 säsonger senare liksom! Säsong 6 är i startgroparna så nu väntar jag bara på det med!
 
 
 
 7. How I met Your Mother
 
How I Met Your Mother är ytterligare en serie jag följer i stort sett själv och jag följer den inte slaviskt heller. Det blir ett avsnitt då och då och oftast om det råkar vara på tv. Trots det har jag lyckats följa serien någorlunda och som gammal Vänner-fantast är det ju självklart att jag gillar denna serie. Den är, om man nu får säga det, Legend - wait for it- ary!
 
 
 
 8. True Blood
 
Jag och Jonne började följa denna av en ren slump egentligen. Vi hade inget annat att tita på och fått många rekommendationer om den från framförallt Jonnes syster. Sen är det aldrig fel med vampyrer! Vi gillade den egentligen inte alls i början. Vi tyckte Sookie var jätteirriterande, och jag klarade inte riktigt av Bill överhuvudtaget! Men precis som med så många andra serier så fastnade vi nog för de karaktärer som inte var irriterande och nu måste vi ju följa den! Säsong 6 ska starta någon gång nu under året. Bara att vänta lite till...
 
 
 
9. Terra Nova
 
Terra Nova är en serie som olyckligtvis bara blev en säsong och just nu hamnar den så lågt ner eftersom vi precis börjat titta på den, mest för att ha något att titta på medan vi väntar på alla andra. Det jag sett hittills gillar jag jättemycket! Serien handlar om hur jorden blir allt mer obeboelig och på 2100-talet har man hittat en tidsreva, så att man kan skicka människor 85 miljoner år tillbaka i tiden, till ett alternativt jordklot där man kan börja om på nytt. Mitt bland dinosaurier! Gillar man Jurassic Park ska man kanske inte förvänta sig för mycket på dino-fronten, men hittills gillar jag det jag ser! 

 
10. Sharpe

 Sharpe är en gammal brittisk klassiker med Sean Bean i huvudrollen som soldaten som på något vis lyckas komma upp i rank hela tiden, genom varje avsnitt. Eftersom Sean Bean är en av mina favoritskådisar, och eftersom vi hittade alla säsonger jättebilligt så köpte vi hem den. Nu blir det mest så att vi tittar på ett avsnitt lite då och då, när vi inte har något bättre för oss. Serien är nämligen lite långdragen och det är egentligen Sean Bean och alla små dåliga skämt som gör att vi inte ger upp den. Sen finns det faktiskt inga fler serier vi följer, därför hamnar serien automatiskt på tionde plats! :D 
 
 
 
 Tv-serier jag vill följa! 

Eftersom jag inte har fler serier jag följer just nu så blir det inga Honourable Mentions utan istället en lista på tv-serier jag är intresserad av att följa!
 
* Merlin - Jag har alltid älskat legenden om Arthur och Merlin och vill gärna se denna serie, även om den numera är helt avslutad. Det blev iallafall 5 säsonger man kan titta igenom. :)
 
* Revolution - Serien utspelar sig en bit in i framtiden där all elektronik helt plötsligt slutar fungera! Flygplan faller, ingen har ström och ingen kan få någon information om hur det hände. 15 år senare lever all som man gjorde under den industriella revolutionen och en diktatorisk militär styr samhället och för bort alla som ifrågasätter varför detta hände. Låter spännande och jag hoppas att det blir mer än en säsong. Första säsongen är i full gång just nu!
 
* American Horror Story - Jag är en total sucker för det paranormala och skräckfilmer och även om jag tvivlar på att American Horror Story är bättre än Walking Dead så vill jag fortfarande titta på den. Serien är mitt uppe i andra säsongen och en tredje är planerad. Serien utspelar sig både i ett spökande hus och på ett gammalt mentalsjukhus.
 
* Arrow - Arrow handlar om superhjälten Green Arrow, och jag tycker det är spännande och unikt att man har valt att göra en tv-serie om honom istället för en superpushad långfilm som man gjort med så många andra superhjältar. Än så länge är man bara inne på halva första säsongen och vi får se om den utvecklar sig till mer.
 
* Firefly - Jag kommer ihåg hur alla scifi-nördar grät när Firefly lades ner efter bara en säsong år 2003. Det var så orättvist för alla verkligen älskade den! Seriens skapare var ingen annan än Joss Wheadon som även gjort Buffy och Angel. Jag har aldrig sett ett enda avsnitt och skulle därför vilja se om serien faktiskt var så bra. Sen gillar jag Nathan Fillion som är ubernörden i Hollywood, utan att skämmas och han gör en kanonroll i Castle!
 
 
Vilka serier gillar ni? Håller ni med mig? Har ni några tips på andra bra serier som jag borde följa?
 

In Love and Death

Jag har tidigare berättat att Alla hjärtans dag inte är en "big deal" för mig. Jag förstår par som vill fira och jag själv kommer nog satsa på lite lyxigare mat och så idag. Men jag kräver inga speciella bevis från någon denna dag. Jag blir nästan gladare om någon visar att de bryr sig om ett halvår, istället för en dag då det nästan är förväntat. Men, jag hoppas att alla som tycker det är viktigt och som firar lite extra idag får en jättefin Alla hjärtans dag idag iallafall.
 
Jag tänkte faktiskt tanken att jag skulle göra Valentines-inspirerade naglar till Alla hjärtans dag. Men jag tycker ju inte om gulligull och hjärtan och sockersöta saker!! Så jag gjorde något annorlunda! Jag inspirerades av skivomslaget till skivan In Love and Death som är gjort av ett av mina favoritband, The Used. Det ser ut så här:
 
 
 
Så här blev mina klor:
 
 
haha, ignorera notbladet i bakgrunden, var inte alls meningen att det skulle vara det, men det var där det var bäst ljus och det blev ändå en cool effekt! :D Det råkar vara Bohemian Rhapsody med Queen märkte jag nu med. Men, ja naglarna... De blev faktiskt bättre än jag först tänkte mig! Visst, hjärtanen blev inte perfekta på alla naglarna men hela designen blev ändå som jag tänkte! Fett nöjd! 
 
 
 

Att äta eller inte äta hästar!

Jag var självklart tvungen att lägga mig i diskussionen om fusket med kött i både Icas och Findus Lasagne och nu även på Real i Tyskland. Som hästälskare har jag ju mina åsikter om saken! Inte helt oväntat kanske. Jag har fått höra en massa olika åsikter om detta, allt från att det inte spelar någon roll alls till de som känner sig otroligt kränkta och till och med illamående bara av tanken på att det ska vara häst i maten.
 
Min personliga åsikt är att man alltid själv ska få ta ställning till om man vill äta hästkött, precis som man får ta ställning till att äta kött överhuvudtaget, om man ska bli vegeterian, vegan eller vad man nu väljer. Väljer man att äta hästkött så visst, go ahead, det är ett bra kött och smakar säkert jättegott. Men jag som valt medvetet att INTE äta hästkött ska inte bli ilurad hästkött om jag köper en vara som jag "vet" innehåller enbart nötkött. Innehåller produkten något annat än det som står i ingredienserna så blir man lurad av alla de företag som ingår i det långa led av tillverkningen! Det är inte okej, vare sig det handlar om hästar eller om det är något jag vanligtvis skulle ha ätit ändå. Man har rätt att få veta vad man stoppar i sig, även när man köper en färdigrätt!
 
 
Sen har jag även hört från folk att det inte är annorlunda att äta häst om man väljer att äta ko eller gris. Jo, för mig är det det! Jag äter inte häst på samma sätt som jag valt att inte äta hund eller katt. Säga vad man vill om att man gör vissa djur till husdjur för att de är gulliga och att kor är lika mycket värda, men jag har jobbat med hästar. Hästar har varit en otroligt stor del av min uppväxt och stallet och hästarna var min undanflykt under många år när jag inte kände mig hemma någon annanstans. Har inte jag rätt att välja bort hästkött då?
 
En annan sak som gör att jag ratar hästkött, egentligen den största anledningen, är att det är en sån otroligt hemsk industri just inom hästkött. Mycket värre än inom nöt- eller fläskkött. Med ko och gris vet man ungefär vad man får och man kan köpa lokalproducerat eller till och med åka till gårdarna och se hur djuren behandlas. Med hästkött fungerar det inte alls så! Hästkött kommer OFTA ifrån Frankrike eller Italien, samt resten av södra Europa och hästarna har skickats från Sverige i trånga transporter, genom 17 olika länder till slakt, för att köttet sen ska skeppas tillbaka till Frankrike och därifrån skickas till Sverige igen! För att inte tala om att många hästraser till och med blivit utrotningshotade och numera föds upp enbart för att bli mat eftersom folk satsat på traktorer och mekaniska maskiner inom jordbruken, även om hästen är minst lika kapabel och dessutom miljövänlig! Ett exempel är Poitevinhästen här nedanför:
 
Vacker Poitevin-häst!
 
Poitevinhästen är en otroligt vacker hästras som användes i jordbruken i Frankrike redan på 1600-talet, men sedan mitten av 1900-talet har den alltså ersatts med traktorer och används idag nästan uteslutet för att föda upp mulor och mulåsnor och för att sedan bli kött. Tittar man på hästen så fattar man inte riktigt, för det är ingen stor och tung hästras och skulle mycket väl kunna bli ridhästar på samma sätt som vi i Sverige har gjort Nordsvensken till rid- och körhäst samt satsat inom travet med dem!
 
Samma sak är det med det italienska kallblodet här nedanför:
 
Jättesnygg italiensk kallblodshingst!
 
Det italienska kallblodet är en urläcker hästras som fick hur många utmärkelser som helst under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, innan rasen ersattes av traktorer i mitten av 1900-talet. Denna hästras används nästan enbart till köttproduktion idag och det finns bara några få entusiaster som satsar på dem för körsport och jobbar på att rädda rasen innan den avlas sönder helt totalt!
 
Utöver dessa två finns det många, många fler hästraser som mött samma öde, men det jag hatar mest är ändå att slaktaren är en så otroligt lätt utväg för folk som ser hästen som ett redskap, som bara vill tjäna pengar och som inte bryr sig om att det är ett djur med hjärta och hjärna. Folk som köper sig en travhäst, satsar pengar och om hästen inte vinner så skickar man den till slakt för då får man iallafall några tusenlappar! Vi snackar om hästar som kanske bara blivit 3-4 år och som lätt skulle kunna skolas om till fantastiska ridhästar till tjejer som faktiskt vill lägga ner kärlek på dessa djur! Med andra ord bara kastar man bort ett liv för att man inte vinner pengar på det och bryr sig inte mer sen! 
 
Ironi när den är som sämst...
 
Tänk då på att många hästar idag avlivas så fort de har ett brutet ben, då det är dyrt att fixa det och kräver mycket tid. Det finns många hästar som skjuts för att de har fel lynne, eller drabbats av hjärntumörer. Hästar som drabbas av olika sjukdomar som inte påverkar köttet men som gör att hästen bara lider och det mest humana man kan göra är att avliva den. Man kan utnyttja sig av detta, om man kan stå ut med att inte begrava hästen själv, vilket inte är en stor grej att stå ut med om man vet att andra hästar slipper lida då. Man behöver inte köpa sönderavlat kött från Frankrike om man nu väljer att äta hästkött!
 
Därför väljer jag att INTE äta hästkött, och det är också därför jag tycker det är sjukt att dessa företag som sålt hästkött till Findus, Real och Ica fortfarande ska få leverera och till och med öppna butiker i Sverige! I Frankrike skyller huvudkontoret på en annan fransk leverantör som i sin tur skyller på en rumänsk leverantör och än så länge har inte denna skyllt ifrån sig, men ska man inte ta eget ansvar?! Ska man inte veta vartifrån köttet kommer? Ska man inte kunna lita på att man köper sig en skiva nötkött utan att undra om det är något annat djur?
 
Jag dömer inte någon som väljer att äta hästkött, det är helt och hållet upp till dem, men däremot skulle jag aldrig stå ut med, respektera eller unna någon att lura i mig mat som jag valt att inte äta. Så enkelt är det!

Happy Birthday!

Idag fyller min allrakäraste lillasyster år! Stort grattis till henne!
 

Drakvarning!

 Idag har jag gjort något så otroligt spännande som att gå på ett möte på ett företag som heter Draken! Ja just det, Draken! Jag höll nästan på att dö av skratt när de ringde från Af och sa att Draken var intresserad av mig! 
 
Känns nästan lite ödesbestämt eftersom jag älskar drakar och fantasy! Så jag for iväg till Reftele idag för att träffa några anställda där, få en liten rundtur på företaget och känna efter lite hur jag ställer mig till företaget. De har nämligen bett om att få praktikanter som sen ska bli anställda på nystartsjobb för att sen få en fast heltidsanställning. Nu ska jag bara bestämma mig för om jag är villig att gå praktik först, eller nystartsjobb. Företaget är nämligen ett tryckeri inom plastindustrin och känns lite sådär med praktik inom ett område där jag redan har erfarenheten, men om det leder till ett jobb så ska man väl inte klaga.. eller hur! 
 
Får veta nästa vecka hur det blir med detta. :)
 
 
 
 

Internationella pannkaksdagen!

Idag är det internationella pannkaksdagen! Pannkaksdagen är från början från England och kallas egentligen Shrove Tuesday. Pannkaksdagen faller alltid 47 dagar innan påsk och förr inledde den påskfastan. Anledningen till att man åt just pannkakor var för att det var ett bra sätt att ta slut på mjölk, ägg och socker innan fastan.  Jag ser det nog bara som en otroligt bra ursäkt att äta en massa pannkakor! :D
 
Idag är det ju även fettisdagen. Här i Sverige äter vi semlor istället för pannkakor för att lägga på oss inför fastan. Själv gillar jag inte semlor så mycket, förutom fyllningen som jag skulle kunna äta hinkvis av! Ska ni äta pannkakor eller semlor idag?

 
Vad sägs om pannkakor med mandelmassa och grädde! Semle-pannkaka!
 

Min stackars bil!

 
Jag lämnade in min stackars bil på Service igår. Den STORA servicen! Den där underbara servicen där man byter kamrem och kanske vattenpumpen och allmänt antastar min bil på alla sätt som är möjligt! Usch, det är inte alls kul för man sitter bara och väntar på att de ska ringa och säga att bilen inte duger till annat än att bli konservburkar! Räkningen efteråt bli ju allt annat än rolig med. 
 
Men förhoppningsvis löser sig alla de små problemen som min bil haft nu ett tag. Kanske att man slipper starta bilen 5 minuter i förväg så fort det är under 10 plugrader?! Kanske jag kan köra iväg med bilen på en gång, utan att den dör och spottar ur sig svarta rökmoln?! Kanske slutar den knacka i motorn och gnissla i fläktremmen?
 
Får se ikväll när jag ska ner och se hur det går. :P Att man kan känna sig så naken och utlämnad så fort någon annan ska titta på ens bil. Jag är alltid likadan. Vid besiktning så antar jag alltid det värsta.
 
Håll tummarna för mig!
 
 

Grattis till världens bästa mamma!

 
 
 
Idag fyller min underbara mamma år! 
 
Älskar dig mamma!
 

Shopping!

Drar iväg till Jönköping om några minuter för lite shopping inne på A6och Ikea! Ingen shoppingrunda är komplett utan Ikeas köttbullar och deras billiga fika! Får se vad man lyckas hitta för kul. :)
 
 
 

Topp 10! Äventyrsfilmer!

När man var liten ville man alltid ut på egna äventyr och lite så känner man väl än idag. Fast numera kanske äventyret består av att ta ett charterplan till Thailand och se om man överlever deras matkultur medan man gassar sol på stranden. Jag vet inte, men jag tycker det är förbannat kul att upptäcka, vandra och se saker jag inte sett förut. Självklart tycker jag då om äventyrsfilmer!
 
Jag bestämde att jag inte skulle ta med fantasyfilmer som Sagan om ringen, inte heller rena actionrullar utan mer lättsamma familjefilmer om upptäckter, resor och kanske lite mytologi och historia inslängt. Rättare sagt så är filmerna på denna lista snarare filmer som man fortfarande är lite mer barnsligt förtjust i, snarare än att de är bra! ;) Enjoy!

 
1. De tre musketörerna (1993)
 
Jag har längtat jättelänge med att få ta med den här filmen på en lista, men den har inte platsat någonstans än! Jag har älskat denna film sedan den kom ut och har nog sett den minst 2 ggr om året sedan dess! Filmen är baserad på Alexandre Dumas roman, men är mycket mer barnvänlig och inte alls lika dyster som boken! Det är ju trots allt en film som är producerad av Disney! ;) Just denna version har gjort karaktärerna så kärvänliga och skådislistan är inte alls dålig! Kiefer Sutherland, Charlie Sheen och Oliver Platt som Athos, Porthos och Aramis, Chris O'Donnel som D'Artagnan och fantastiska Tim Curry som den underbart ondskefulla Cardinal Richelieu.
 

 
 2. Pirates of the Caribbean-filmerna
 
Jag blev förälskad i Pirates-filmerna vid första ögonkastet! Jack Sparrows vimsighet, den suveräna musiken och spökpirater! Vad mer kan man begära?! Sen tycker jag tyvärr att den fjärde filmen inte alls är lika bra. Jag såg den i 3D på bio och kände hela filmen igenom att jag betalat pengar i onödan eftersom 3D-effekterna varken gjorde till eller från, men jag tycker fortfarande det är fantastiska filmer! Och gissa vad?! De har redan klargjort att det kommer att bli en femte film med Johnny Depp som galne kapten Jack Sparrow! 
 

 
3. Jurassic Park Trilogy
 
Jag kommer så väl ihåg när Jurassic Park kom ut 1993 och ALLA blev dinousarietokiga! Det var seriöst dinosaurier överallt och på allting. Jag blev aldrig dino-tokig men jag kommer ihåg att min bror köpte en massa klistermärksalbum och ett Tyrannosaurus Rex-skelett man skulle bygga ihop och guid vet vad. Jag tycker filmerna är förbaskat bra fortfarande! Dock gillar jag ettan bäst, sedan trean och sist tvåan. Jag fastnade aldrig helt för tvåan. Ytterligare en sån där film man kan vara barnsligt förtjust i! En fjärde film i serien är planerad att släppas år 2014 dessutom. 
 
 
 
4. The Mummy 1 & 2
 
 Ja, ni får säga vad ni vill, jag är säkert ganska ensam om att fortfarande gilla Mumien men jag är fortfarande helt barnsligt förtjust i denna film! Jag har nämligen alltid haft en förkärlek för filmer som blandar just historia, mytologi och arkeologi, speciellt om det är en lättsam film med många dåliga skämt inkastat! Däremot gillade jag inte tredje filmen. Jag tycker inte om att de bytte ut Rachel Weisz mot Maria Bello. De hade kunnat välja någon som åtminstone var mer lik till sättet! Men första och andra filmen tycker jag väldigt mycket om! 
 

 
 
5. Tomb Raider 1 & 2
 
Jag har alltid varit förtjust i Tomb Raider som spel och har nog spelat igenom 2:an minst 20 ggr! Men jag kommer också ihåg vilket rabalder det var bland Lara Crofts fans om hur dålig filmerna var, att Angelina Jolie inte gjorde filmen rättvisa bla bla bla. Så det dröjde innan jag såg filmerna, men när jag väl gjorde det så förstod jag inte alls vad de pratade om. Även om de första 4 spelen inte alls är som i filmerna egentligen så är filmerna baserade på konceptet! Dvs, inte bara springa runt och skjuta utan att lösa gåtor och mysterier! Tittar man på de senare Tomb Raider-spelen så är allting likadant som i filmerna. Jag gillade filmerna också, för den har med allt det jag kräver av en äventyrsfilm. Historia, mytologi och gåtor! Jag kan inte för mitt liv heller komma på en annan skådespelare som hade kunnat göra rollen bättre om inte man vill ha en helt okänd skådis och då hade troligtvis filmen hamnat i samma låda som alla andra okända B-filmer som reas ut för en tjuga! En ny version av Tomb Raider håller dessutom på att spelas in och ska komma ut i år.
 
 
 
 6. Wild America
 
Wild America var en av mina favoritfilmer när jag 15-16 eftersom den dels handlade om naturfilmare och djur, dels var min tonårscrush Devon Sawa med i den. ;) Filmen är baserad på den sanna historien om de tre bröderna Stouffer, Marty, Mark och Marshall som drömmer om att bli naturfilmare och få resa runt i USA och filma deras djurliv. Deras far är strikt emot det men när Marty Jr får en kamera i present åker de tre grabbarna iväg ändå över hela USA för att filma alligatorer, björnar och ilskna älgar! Väldigt söt fil och mycket bättre än man kan tro! 

 
 7. National Treasure 1 & 2
 
Det är som sagt något med mig och filmer som har historisk fakta och gåtor. Båda filmerna är en lång kavalkad av historia och problemlösning med hjälp av att använda huvudet. Sen att filmerna i sig inte är kanonbra men det behöver de inte vara heller! Några elaka tungor har yttrat att detta vad Nicolas Cages första steg till förfall men jag tycker han är charmig i det mesta han gör. kan man dessutom lära sig något av filmen, ja då ska inte jag klaga! En tredje film är planerad men än så länge är det bara rykten om den.
 
8. Inkheart
 
 Ytterligare en Brendan Fraser-film, med andra ord kan man förvänta sig lite dåliga skämt också. Jag var inte helt säker på om jag skulle ha med den här filmen. Egentligen är det en fantasy-film men jag lägger den här ändå eftersom jag vill ha med den. Filmen handlar om Mo (Brendan) och hans dotter Meggie som reser runt över hela landet för att leta reda på en speciell bok. Mo har nämligen en udda magisk kraft, han kan ta ut karaktärer ur böcker, men samtidigt måste dessa karaktärer alltid ersättas och 10 år tidigare försvann Mos fru. Meggies mamma in i en specifik bok som Mo nu letar efter för att kunna få tillbaka henne. Väldigt söt film och trots att den inte fick ett speciellt bra bemötande så är filmen charmig. Paul Bettany gör en kanonroll i filmen och Helen Mirren är alltid ett plus! 
 
 
 
9. Natt på Museet 1 & 2
 
Jag verkar vara ganska ensam om att uppskatta dessa två filmer men jag tycker de är hysteriskt roliga och lättsamt underhållande! Även om jag inte är förtjust i Ben Stiller annars. Det är historiska figurer och djur i ett museum som blir levande! Det räcker med ett stort levande T-Rex-skelett som beter sig som en hund för att jag ska tycka det är kul och jag går fortfarande runt och säger "You Dum-Dum, you give me Gum-Gum!" :D Andra filmen var inte alls lika bra men duger fortfarande som underhållning! :)
 
 
 
10. Indiana Jones-filmerna
 
Ni trodde nästan jag glömt bort dem va? ;) Ärligt talat så tycker jag om Indiana Jones, men tycker att de är lätt överskattade så därför hamnade de längst ner. Sen kan jag erkänna att jag inte sett den senaste filmen och kommer knappt ihåg några av de andra, förutom första filmen då. Men det är ju äventyr när det är som bäst ändå, därför får filmerna en plats på listan iallafall!
 
 

Honourable mentions!

 
* City of Ember - City of Ember handlar om hur människan efter en apokalyps har flyttat ner i underjorden där man lever på ljus från en stor generator. När ljuset börjar bli allt sämre och generatorn börjar ge upp så vill ungdomarna Lina och Doon försöka komma undan från världen men resten av staden försöker hela tiden stoppa dem från att upptäcka sanningen om staden. Boken är kanonbra och jag tycker inte de fick med det djup som finns i boken i filmen. Men jag tycker filmen är ganska unik och förtjänar mer credit än den fick! 
 
* Jumanji - Oerhört bortglmd film med en ung Kirsten Dunst och Robbie Williams. Filmen handlar om Alan Parish som hittar spelet Jumaji som ung men sugs in i spelet och fastnar där i flera årtionden innan två barn hittar det igen och lyckas spela honom ut ur spelet. Jmanji är ett spel där alla djungelns varelser kommer ut ur spelet och in i vår värld om man inte avslutar spelet. Lite barnslig men rolig film. :)
 
*Guldkompassen - Guldkompassen handlar om ett parallelt universum där en ond organsation kidnappar barn och utsätter dem för experiment. Flickan Lyra måste resa norrut för att rädda barnen tillsammans med bepansrade isbjörnar! Precis som i City of Ember så är bokserien är galet mycket bättre än filmen och jag är fortfarande förbannad över att de inte ens tänker fortsätta göra filmer där den första slutade och göra den till en serie, eftersom böckerna är en bokserie. Men väl värt att se filmen ändå!
 
 
Vad tycker ni om såna här lättsamma äventyrsfilmer? Finns det några som är bättre? Vilken är er favorit?
 

Näthatet!

 
 
Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att dra upp Uppdrag gransknings dokumentär om näthatet och jag ska erkänna att jag inte sett själva dokumentären. Jag vet också att jag inte har så speciellt stor insikt, eller ens kan komma i närheten av att veta hur det kan kännas att få hotbrev, hemska emails eller att verkligen ha någon som besöker ens hem och hotar en!  Det betyder inte att jag inte reagerar, för även om jag inte är offentlig på något sätt, eller ens gör något för att synas för mycket har även jag upplevt hur lätt folk kan bli hatiska när de kan vara anonyma!
 
Jag vill inte heller egentligen dra upp mycket av det jag känner inombords runt hela. Det är ju inte bara män som hatar kvinnor, det finns kvinnor som håller på minst lika mycket och när jag ser trailerna funderar jag på varför så många verkar ha en nazistisk och rasistisk utgångspunkt! Men det är inte det som det handlar om. Utan om att man får ta så otroligt mycket när man är en offentlig person oavsett, och ännu mer om man då är en offentlig person med många starka åsikter.
 
Jag tycker det är sjukt att man fortfarande inte har ordentliga lagar som kan sätta dit folk som kommenterar på nätet. Vi har lagar mot stalking sedan förra året, och det är sent! Stalking är inget nytt! Vi har lagar mot förtal, hets mot folkgrupp och trakasserier men inte mot just näthat.Inte den form av näthat som många, framförallt unga kvinnor, får ta del av för att de råkar ha stora bloggar.Att det inte finns någon lag mot detta försvaras med att vi har yttrandefrihet i Sverige... Jaha, men hur långt får man gå innan yttrandefrihet blir till ansvarslöshet och så småningom hot som accepteras enligt lag?
 
I Uppdrag gransknings trailer får vi ta del av även äldre kvinnor som blir hatade, förföljda och utsatta för de mest hemska psykiska övergrepp, bara för att de finns tillgängliga för detta näthat. Det som är riktigt sjukt är att SVT till slut fick stänga av kommentarerna till YouTube-klippet för även där rasade de hatiska och hemska kommentarerna in. Men när man frågar ut de män som håller på med sånt så får man som svar att de inte trodde att kvinnorna tog åt sig. Vem sjutton tar inte åt sig och blir rädd när någon skriver att de ska kroppsstycka en och steka ens bröst i smör?
 
Jag är iallafall helt emot näthatet. Jag skulle aldrig kommentera elakt, framförallt inte bara för sakens skull och jag tycker det är dags att vi gör något åt detta!

Grattis x3!

Idag är inte vilken dag som helst för idag säger vi ett megastort grattis till Najri, Apell och John som alla tre fyller år idag!
 
Hipp hipp hurra!!
 
 

Gangnam Nails

Jag hade ju noll inspiration till att måla mina naglar förra veckan men satt faktiskt och målade dem ändå på fredag och lördag förmiddag. Jag gjorde en design jag egentligen ville göra när Gangnam Style var som störst men det fanns inte utrymme för det i och med mina vecko-utmaningar.
 
Det tråkiga är att jag var så oinspirerad att det inte blev så bra som jag ville och sen orkade jag inte ta en bra bild. Men ni får se ändå!

 
Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är ganska nöjd med ansiktet och de blåa kostymerna men den gula kostymen och den svarta stressade jag nog fram ganska mycket. Var iallafall kul att få göra Gangnam-naglar. Kanske att jag ger mig på det igen. :)
 

Music & Cupcakes

Jag brukar aldrig någonsin planera att se Melodifestivalen. Ärligt talat brukar jag inte ens bry mig nämnvärt eftersom jag sällan eller aldrig tyckte om några av de låtar som kommer ur den tävlingen. Men när Kim och Vilemina skickade en förfrågan om att samlas ett gäng och äta lite snacks och godis, dricka något gott och ha det på i bakgrunden så tackade vi ja iallafall.
 
Jag kan väl säga att jag insåg ganska snabbt varför jag aldrig tyckt om Melodifestivalen. Alla låtar kändes fruktansvärt tråkiga och vissa låtar klarade jag inte av överhuvudtaget. Den enda låten jag tyckte om någorlunda var Yohios, och då är det kanske främst för att jag har en förkärlek till Japan och deras underbara kultur, och även för att jag tycker att hans band Seremedy är fruktansvärt bra! Blev faktiskt oerhört förvånad när han gick vidare, trots att det var det enda bidraget jag ville skulle gå vidare. Schlager är inte så mycket schlager nu längre!
 
Så här låter nämligen Seremedy, där Yohio spelar gitarr och kör backup vocals!:
 
 
Avslutade lördagkvällen med att sitta kvar hos Kim och diskuterade musik till 1 på natten!
 

Igår bjöd vi även in älsklingens familj på en liten fika. Jag fick ju en cupcake-maker i julklapp av min mamma och hittills har vi bara gjort Scones i den till frukost lite då och då. Det fungerar helt utmärkt ska ni veta. Men igår gjorde jag riktiga Cupcakes, en sats med blåbär och en med hallon och Cream Cheese Frosting som jag färgat blått och rosa, samt lite pärlor som dekoration. Så himla sött men gott! ska ge mig på det någon annan gång och då göra lite förbättringar och göra det ordentligt!!
 
 
 
Ja, riktigt så här fina blev inte mina Cupcakes då bilden är lånad från Amy Salmon på Deviantart, men goda var de ändå! ^^ Men nu har vi levt på godis, chips och cupcakes hela helgen! Ska bättra mig under veckan! ^^
 

Topp 10! Favoritband/artister!

Fortsätter med lite musiktema och tänkte lista mina absoluta favoritband och artister! Simple as that!
 
 
1. Asking Alexandria
 
Jag verkligen, verkligen avgudar detta underbara band!! Asking Alexandria är ett metalcore-band från England. Trots detta har jag ändå lyckats missa dem alla 3 ggr de varit i Sverige och spelat! Aaaaaaaaarg! men Asking Alexandria har något som inget annat band hittills åstadkommit. Alla deras låtar är kanon!! KANON!! Inget annat band jag gillar har lyckats med detta. Det smyger alltid in något jag inte gillar annars. ^^
 
Bästa platta: Stand up and Scream
Bästa låt: Final Episode (Let's change the channel)
 
File:Asking-Alexandria.jpg
 
 
 2. 30 seconds to Mars
 
Innan jag föll pladask för Asking Alexandria så låg dessa 3 grabbar överst på prispallen. Så pass att jag till och med i ren panik åkte med 3 grabbar jag knappt kände och typ aldrig umgåtts med till Köpenhamn av alla ställen, bara för att få se dem live. Det var värt allt strul i Köpenhamn med bil och konstiga människor dock. Borde egentligen räckt att jag sa Jared Leto så tror jag de flesta förstår. Den rösten! ♥
 
Bästa platta: A Beautiful Lie
Bästa låt: The Kill (Bury Me)
 
Pinned Image
 
3. Solitude
 
Det kanske är orättvist och partiskt att ha med Solitude eftersom de är från Värnamo och bandmedlemmarna råkar vara min bror och mina vänner. Men jag kan ärligt säga att jag hade tyckt de var alldeles underbara även om jag inte känt dem. Med Solitude har jag ju ändå varit med från första starten, hört hur de utvecklats musikaliskt och följt deras framgångar. Jag tycker om i stort sett alla deras låtar, utom möjligtvis någon enstaka låt från tiden då de fortfarande var ett litet garageband. :) Hade en underbar resa till Åland med detta knasiga gäng.  ♥
 
Bästa platta: Tied to the anchor
Bästa låt: This is the End (Remix)
 
 
Bilden är ärligt lånad från deras FACEBOOKSIDA! In och gilla!

4. Muse
 
Jag ska vara ärlig... Jag skäms! Men första gångerna jag hörde Muse så gillade jag dem inte... inte alls faktiskt! Vad fel jag hade... När jag lyssnade igenom deras skivor på nytt efter några år så sa det bara klick! De är ju hur duktiga som helst och oh vilken känsla de har i många av sina låtar! Visst, de har många konstiga och udda låtar som jag knappt klarar av men jag skulle trotsa det för att få se de låtarna jag gillar live!  
 
Bästa platta: Black Holes & Revelations
Bästa låt: Starlight
 
 
5. My Chemical Romance
 
Det är bara fjortistjejer som vill vara emo som lyssnar på My chemical romance fick jag höra några gånger när jag började lyssna på dem. Don't care!! Gillar man ett band så är det skit samma hur deras generalla publik ser ut! Jag gillar den morbida humorn detta band har i alla sina texter och det finns inte många artister som kan sjunga med så mycket känsla som Gerard Way!
 
Bästa platta: Three cheers for sweet revenge
Bästa låt: Helena
 
Pinned Image
 
  
6. The Used
 
Som med nästan all musik jag tycker om så var det min bror som introducerade mig för The Used som då var hans absoluta favoritband. Jag kan förstå det mycket väl. Bert McCracken som är sångare har en väldigt speciell röst som fungerar utmärkt till deras musik som jag inte ens kan placera. Det är post-hardcore, screamo och vanlig hederlig hårdrock på en och samma gång. 
 
Bästa platta: The Used
Bästa låt: Taste of Ink
 
 
Pinned Image
 
  
 7. Sarah Brightman
 
Sarah Brightman är väl en ganska otrolig kontrast till de andra banden/artisterna på denna lista. Men jag tycker hon har en fantastisk röst! Ibland vill jag bara ha lugna och avkopplande låtar och då ligger Sarah Brightman i topp! Hon gör ofta covers på andra låtar men i sin egen stil, en mer opera/klassisk/new age men hon har gjort olika teman för alla sina album!
 
Bästa platta: La Luna
Bästa låt: Time to say goodbye
 
 
 
 8. Memphis May Fire
 
Jag har inte känt till detta band speciellt länge. Det enda jag visst var att deras låt Ghost in the mirror var med på soundtracket till Saw VI, och då visste jag nog det främst eftersom jag älskar Saw-filmerna. Min bror introducerade mig till några fler låtar under vår inflyttningsfest för ca ett halvår sedan och nu när jag lyssnat in mig på dem så tycker jag bara de växer mer och mer i mina ögon och framförallt i mina öron! ;)
 
Bästa platta: Challenger
Bästa låt: Losing Sight (feat Danny Worsnop)
 
 
  
9. Miss May I
 
Miss May I är ytterligare ett band som min bror introducerat mig till. Han har bra smak den grabben! :) Det som förvånar en mest med Miss May I är sångaren. Han ser väldigt lugn och beskedlig ut, ganska liten och faktiskt... lite söt. Men så har han så otroligt mycket energi och har ett av de bästa skriken som finns inom något band! WTF?!
 
Bästa platta: Monument
Bästa låt: Relentless Chaos
 
Pinned Image
 
 

10. Bullet for my Valentine
 
Jag ska vara helt ärlig och säga att jag tycker långt ifrån om allt som Bullet for my Valentine har gjort. De har lite väl mycket traditionell metal på sina plattor för att jag ska tycka om det och startade som coverband för Metlallica och Nirvana, två band jag har svårt för. Men de låtar jag faktiskt tycker om tycker jag är helt fantastiska och jag skulle lugnt vilja åka och se dem live! De gör ju knappast Metallica-covers nu längre. ;) Att de är från Wales är en annan fråga. :P
 
Bästa platta: The Poison
Bästa låt: All these things I hate (revolve around me)
 
Pinned Image
 
Honourable Mentions
 

Några andra riktigt, riktigt bra band är dessa:
 
Finch
Chemical Vocation
Bring me the Horizon 
This Romantic Tragedy 
Green Day 
Adept 
Rise Against 
August burns red 
Escape the fate 
Of Mice & Men 
Bob Marley 
Sex Pistols 
dEmotional 
A Skylit Drive 
Paul Potts
The Clash
I See Stars 
Mayday Parade 
Sleeping with Sirens 
The Devil Wears Prada 
We came as romans 
Enter shikari 
Queen 
The Offspring 
A Day to Remember 
Alexisonfire
 
 

 
Vilka band/artister är era favoriter? 
 

 

RSS 2.0