Årets sista

Jag brukar sällan bli sentimental över att det blir ett nytt år. Tidsberäkning är ju ändå något som vi människor själva kommit på och ödet struntar fullständigt i vilken siffra vi sätter på just detta varv runt solen.
Men i år känns det ändå lite annorlunda. Jag har suttit hela dagen och funderat på att det är årets sista frukost, årets sista kopp kaffe eller sista gången jag vaknar upp i lägenheten år 2012. Kanske för att 2012 varit ett lite halvjobbigt år med arbetslösheten och alla varsel. Jag har känt en otrolig hopplöshet varje gång jag hör talas om ett nytt varsel.
 
Men 2012 har ändå fört massa underbart med sig som att jag och älsklingen flyttat ihop i en underbar lägenhet, jag har fått tillbaka min bil och fått igång den och just nu trillar det in förslag på bra jobb jag kan söka och det känns lite som att 2013 faktiskt kan bli ett riktigt bra år.
 
Håller iallafall tummarna för år 2013!
 

Nail Art Challenge Resumé

De flesta kör väl en resumé över året på sina bloggar numera och det är jättekul att läsa om vad alla gjort. jag själv lägger väl upp min egen lilla resumé, fast över årets Challenge!
 
Nu var jag då klar med alla 50 utmaningarna i min Nail Art Challenge. Det har varit jättekul att vara med i den och även att ha kontakt med andra som gjort samma challenge, även om det bara var nagelbloggare från England, Kanada och USA som var med i den. Men alla var de riktigt duktiga tjejer!
 
Jag ska väl börja med att säga vad jag tycker om själva utmaningarna. Poängen med dem var ju att få prova på en massa saker man kanske annars inte skulle göra. Jag skulle nog aldrig göra typiska tjejiga designer om jag själv fick välja hela tiden. Samtidigt fick man ändå tänka efter när det kom en utmaning som man ändå gillade. Vad skulle man göra och hur? Alla utmaningar har inte varit roliga men de flesta har i allafall fyllt sitt syfte i att få mig att prova på något annat. 
 
Mina favoriter av alla jag gjort?!
 
De ser ni här:
 
Tröstpris!
 
Dessa designer blev aldrig några favoriter men jag gillade dem och därför förtjänar de att visas upp igen.
Avatar-naglar i filmutmaningen!
 
Sushi-naglar i mat-utmaningen!
 
Julnaglarna
 
Rosa ormskinnsnaglar!
 
Tjejiga dödskallar!
 
Påsknaglarna!
 
Rule Britannia!
 
30 seconds to mars glyphs!
 
 
 
Nu kollar vi favoriterna!
 
 
10:e plats
 
Sportutmaningen hade jag först lite problem med. Funderade på att göra allt möjligt som fotbollar, ridsport ochbasket, men sen är det självklart att jag skulle göra en design baserad på "mitt" fotbollslag West Ham United! Loggan är en utskriven pappersdekal som förstördes så fort jag tvättade händerna en gång, men designen var fantastisk fram tills dess!
 
9:e plats
 
 
Simpsonsnaglarna gillar jag främst av den anledningen att jag faktiskt ansträngde mig för att att göra karaktärer på mina naglar. Visst, de ser inte perfekta ut men jag är nöjd med hur de blev. Sen gjorde jag ju två olika designer. på vänsterhanden hade jag karaktärerna och på högerhanden gjorde jag intro-loggan.
 
8:e plats
 
Jag älskar ju Sagan om Ringen så när den absolut första utmaningen var böcker visste jag ju direkt vad jag skulle göra! Denna design är dessutom den som blivit mest uppmärksammad på Deviantart där jag även lägger upp mina designer. Synd att min kamera är så otroligt dålig att bilden inte är rättvis designen.
 
7:e plats
 

Halloweennaglarna hamnar självklart på en plats på listan då jag älskar Halloween och jag tyckte verkligen om färgerna i min gradering.
 
 
6:e plats
 
Poesinaglarna älskade jag verkligen. Jag fick till det precis så som jag ville ha det! Enda anledningen till att denna inte kommer på pallplats är egentligen för att jag inte är så förtjust i själva stilen. men även om jag inte gillar poesi, rosor och gulligheter så fick jag banne mig till det!
 
5:e plats
 

Dessa naglar var ju baserade på musikvideon till låten Helena med My Chemical Romance. Jag älskar kombinationen svart, vitt och blodrött och tyckte själv jag fick till både rosorna på pekfingret och porträtten på tummarna.
 
 
4:e plats
 
Drömnaglarna blev jag väldigt nöjd med. Jag tycker jag lyckades få till det drömska och lite magiska och jag är jättenöjd med enhörningen!
 
 
 
Pallplatserna!
 

 
Bronset går helt klart till denna design för den var rolig att göra och jag tyckte den kändes väldigt unik! Det enda som är tråkigt är att jag hade så fruktansvärt dåligt ljus och dålig kamera när jag tog bilden.
 

 
 Jag gillar denna design av tre anledningar. För det första är jag grymt nöjd med graderingen som blev av färgerna jag valde. För det andra så är jag jättenöjd med hur jag fick till de stjärnor jag målade för hand. Jag själv vet ju vilka som är klistermärken eller målade men det syns inte jättetydligt! För det tredje så älskar jag ju stjärnor och jag var jättenöjd med designen!
 
 
 
 
Detta drakmotiv var absolut min favorit. Jag älskar hur jag fick till drakfjällen på naglarna och även ögat på tummen. Kommer absolut göra om den här designen, men kanske utveckla den lite. Den vinner iallafall guldet!
 
 
Vilken design är eran favorit? Något ni tycker jag borde testa på under 2013? Vilka designer var mindre lyckade? 
 

 
 
 

Inspiration! Happy New Year!

Nu är det alldeles strax ett nytt år, med nya utmaningar, nya krafttag och förhoppningsvis en nystart för många! Ett nytt år brukar betyda inspiration för att börja med något nytt och utmana sig själv.
 
Varför inte börja redan nu och försöka sig på någon av dessa designer inför nyårsfesten?

 
 
 
Fyrverkerier! Källa
 
 
Dekaler! Glöm inte rätt årtal bara ;) Källa
 
 
Svart och mycket glitter!  Källa
 
 
Matt svart och mycket glitter! Källa
 
 
Mer fyrverkerier och mer glitter! Källa
 
 
Champagne!  Källa
 
 
Nyårscocktail! Källa
 
 
Stjärnsmäll!  Källa
 
 
Bubbel! Källa
 
 
Nyårsnatt!  Källa
 
 Gott nytt år!
 

Kompisjulen!

Som jag berättade så har mina vänner haft en tradition där man firar jul tillsammans bara kompisar emellan. Vi gör vårat eget julbord, äter godis och alla köper varsin julklapp för en 50-lapp som vi sedan lottar ut emellan oss.
 
För mig var det den absolut första gången jag var med då jag alltid har missat kompisjulen, antingen för att jag inte varit hemma eller så har jag inte bott i närheten av alla andra. Det var fantastiskt roligt i vilket fall och jag hoppas ju att det är en tradition som kan hålla i sig.
 
Här får ni en liten bildbomd!
 
Julbordet del 1
 
Julbordet del 2
 
Julbordet del 3. Dock hade vi även en janssons frestelse som inte fick äran att vara med på bild!
 
Dags att äta!
 
Lillan fick en ny bästis i Johan och visade sin fina teckning.
 
Mer klappar under våran vita gran.
 
Har man ingen riktig kakelugn får man improvisera!
 
Hej tomtegubbar!!
 
Hela gänget minus min älskling som lekte med kamerainställningarna istället. Så här såg vi ut nog ut från en fisks Point of View...
 
Älsklingen var tomte men fick, till hans stora förvåning, lite klappar han med!
 
Baileys och Fireball! Farligt god shot för oss lite mer vuxna tomtar...
 
I älsklingens paket låg det två söta schimpanser som numera bor i våran bokhylla!
 
I mitt paket låg 4 stycken jättefina balansprydnader som nu pryder hyllan i kontoret!
 
Jätterolig kväll som snart måste göras om, dock utan julmat och julklappar! Philip och Ia satt kvar längre och vi gick nog inte och la oss förrän halv 5 på morgonen, så kul var det!

Nail Art Challenge 50: Inspired by New Years Eve

Det känns jättekonstigt att det här är sista utmaningen. 50 veckor har redan gått... Vad ska jag göra nu då???
 
He he, nej jag har en MASSA annat på gång och en massa idéer och faktiskt fler utmaningar som jag funderar på att gå med i!
 
Veckans tema och det sista för året är såklart Nyårsafton. Det var ju väldigt väntat...
 
Jag har satsat på de typiska färgerna svart, silver och vitt med glitter och en mer nedtonad design och jag har även väntat till senare i veckan med flit så att inte naglarna ska bli helt förstörda innan nyårsafton. Så här blev det i alla fall:
 


 
Jag är inte helt nöjd med själva designen. Det är redan några skavanker lite här och där. Jag lyckades smeta ut designen på tummen dessutom. Det ska stå Happy 2013, men jag lyckades dra så att bokstäverna och siffrorna liksom smetades ut och blev jättekladdiga! På lillfingret har jag dessutom två virvlar som ska se ut som fyrverkerier men det kom inte fram i fotot. Det jag älskar är däremot tolvslaget jag fick till på långfingret och det silverkromade lacket jag har på pek- och ringfinger.
 
Det kromade silverlacket fick jag i julklapp av Jenny, min sambos syster och det är fantastiskt!! Det är en av färgerna i Depends Mirror Collection, i detta fall nr 2045. Färgen är en underbar glansig silver med mer skimmer än glitter och lacket täckte bra redan första lagret. På bilden har jag dock två lager, men det blev ingen större skillnad. :)
 
Om inte designen håller kommer jag måla om alla mina naglar i denna underbara färg!
 


 
 

Bildbomb julafton!

Jag har inte alls varit engagerad i bloggen nu under julen. Har ju faktiskt haft fullt upp med att fira julafton, ha en kompisjul och umgås med folk. Men så här såg det iallafall ut under julafton för oss!
 

Det firades till och med i svärmors pepparkakshus.

 
Älsklingens föräldrar hade valt en kungsgran som var lite kal på toppen kanske men riktigt snygg annars!
 
Sambons släktingar samlade inför Kalle Anka medan vi plockade fram godis...
 
Om nom nom nom nom! En av varje sort! :)
 
En tomte hade vi också! Och en kronblom på soffan.
 
Paket!
 
Vi fortsatte sen hemma hos oss, där mamma och bror dök upp och delade ut ännu mer paket...
Notera skillnaden i färgskala! :D
 
 
 
En riktig hårdrocksdukning med svart och rött!
 
Min mamma var först på plats för julbord nummer 2 medan jag och älsklingen mest kände oss tjocka!
 
Det blev ännu mer gotter med lussebullar, donuts, godis, glögg och kaffe... Mätt!! på kvällen fick vi även mer sällskap av Philip och Ia. <3
 
 
En del av julklapparna vi fick. :)
 
Hoppas ni andra hade en lika trevlig julafton som jag hade! :)
 
 

Kompisjul ikväll

Julen är inte helt och hållet över för min del än. Ikväll ska vi hålla en traditionell Kompisjul som mina polare alltid haft varje år de senaste 5-6 åren. Jag själv har aldrig varit med på en enda kompisjul då jag alltid haft annat för mig varje år så det ska bli riktigt spännande.
 
Bara goda vänner som samlas och dricker glögg, äter rester av julmaten och byter små presenter och självklart bara umgås. Till och med jag som inte är en julfantast ser lite fram emot detta. :)
 

GOD JUL!


Sista julstöket!

 
Imorgon smäller det då, det är julafton... Jag vet inte varför men trots att jag detta året har en helt ny lägenhet att dekorera, trots att jag gjort hur mycket julgodis som helst och trots att min käre älskling spelat julmusik i stort sett dygnet runt sen 1:a december så har min julstämning inte infunnit sig. Men vi får se om den behagar dyka upp imorgon. Det brukar den i regel göra. 
 
Idag har även sista julstöket avklarats med städning, sista dekorationerna och inslagning av de absolut sista julklapparna. Ikväll ska vi bara sitta och ta det lugnt, äta kyckling i currysås och titta på andra Arn-filmen så att även jag får se den för en gångs skull.
 
 

Hur spenderar ni dagen innan jul?
 

Topp 10! Fantasyfilmer!

Jag kan erkänna att jag är en nörd och den väldigt typiska nörden med! Jag älskar Sagan om Ringen, jag älskar fantasyböcker, fantasyfilmer och fantasy-spel. Jag kan mer onödiga fakta om Sagan om Ringen och Tolkien än jag kan om hästar som jag ändå sysslat med hela mitt liv.... Jag är storläsare av fantasyförfattare som Tolkien, Eddings och Brooks och har till och med inrett mitt sovrum i en lite alvisk stil inspirerat av scenerna i Sagan om ringen-trilogin!
 
Från början tänkte jag publicera denna lista förra fredagen, innan jag sett The Hobbit, men jag bestämde mig för att lägga upp den efteråt för att se om The Hobbit platsade! 
 
Men jag tycker själv att fantasy är ett så brett koncept numera att det finns element av det i många filmer och böcker idag. Det är inte längre bara till för übernördar som spelar rollspel hela dagarna utan ALLA kan hitta någon fantasyfilm de gillar. Harry Potter-serien är ett exempel på fantasy som många tycker om. Däremot räknar jag inte Pirates of the Carribean, skräckfilmer eller vampyrfilmer. Visst det är fantasifigurer i alla dessa filmer men nu försöker jag tänka rent fantasymässigt.
 
Enjoy!1. Fellowship of the Ring
 
Första delen av trilogin är så klart även min favorit i trilogin om Sagan om Ringen. Visst, Peter Jackson klippte bort en bit ur boken som egentligen hade en ganska stor betydelse, men jag tycker att han lyckades lösa det på ett bra sätt. I denna film bygger filmen upp en stämning som jag älskade från första stund jag såg den, vilket faktiskt (skämmigt värre) dröjde ända fram till år 2008! Världens bästa film!!! ALLA kategorier! Någonsin! Jag tänker inte ens ge er en motivering till varför för det går inte förklara det mer än jag redan har. :D
 
 
  
2. Return of the king
 
Del 3 i Sagan om ringen-trilogin är mina andra favorit av alla filmer! Jag tycker den är något bättre än tvåan då den binder ihop allt på det mest fantastiska sätt. Även i denna film har dock Peter Jackson valt att klippa bort det riktiga slutet från boken och gjort om den till sitt eget och det är det enda som gör att denna film faller från förstaplatsen! Peter Jackson har däremot gjort ett bra jobb med kröningsscenen i filmen. I boken nämndes det lite snabbt och man får istället leta i böckernas appendixer eller i Silmarillion för att hitta t ex Aragorn och Arwens kärlekshistoria, vad som hände med Saruman och Grima och mycket annat. Peter Jackson förde in det i filmerna på ett kanonsätt!
 
 
 
  3. The Two Towers
 
Andra delen i Sagan om ringen-trilogin är min tredje favoritfilm. Anledningen till att den halkar ner lite är för att den saknar det uppbyggande historieberättandet från första filmen. Den har inte heller samma energi som tredje filmen har. Däremot har tvåan en berättarteknik som fyller på det vi redan vet lite om och den bibehåller den magiska stämningen igenom hela filmen! Mycket av andra filmen består dessutom av historier från Appendixerna som berättar saker som böckerna inte tog upp och det är det jag gillar! Sen är det ju Sagan om ringen, jag bör inte behöva säga mer än så. ;)
 
 
5. The Hobbit - An unexpected journey
 
Nu var det ju bara två dagar sen jag såg den för första gången och jag var lite orolig hela tiden att den inte skulle få platsa på listan men joho då! nej, den slår inte Sagan om ringen-trilogin, men Peter Jackson har verkligen fångat stämningen som jag hoppades skulle vara med. Filmen är inte helt i enlighet med boken men jag vill inte det heller. Jag vill ha mer, som vi fick i Sagan om Ringen. jag älskar att vi får veta mer om dvärgar och jag tycker verkligen om de små hintarna som ges hela tiden till oss som älskar Tolkien. Nu är det bara ett år kvar till nästa film. :/
 

5. Harry Potter-serien
 
Anledningen till att jag väljer att sätta alla Harry Potter-filmerna på en enda post när jag gav Sagan om Ringen tre egna poster är för att jag dels vill ha med mer än två serier på denna lista, plus att jag tycker att Harry Potter-filmerna gör sig bäst tillsammans. Jag gillar dem var för sig helt klart, men att välja den som är bäst är omöjligt. Böckerna och även filmerna är en resa och skildrar en uppväxt, ett liv. Jag älskar det udda och roliga i både böckerna och filmerna och jag tycker det finns en unik och... med risk för att nöta ut ordet, magisk stämning i filmerna som jag inte hittat någon annanstans. Det är som att se sin favoritfilm när man är liten, fast man är vuxen nog att uppskatta annat i filmerna.

Harry Potter Magic School
 
 
    6.Stardust
 
Stardust blev aldrig den hit som de kanske hoppades på men jag tycker den är otroligt charmig. Det är inte mycket som är unikt. Det är en typisk saga likt de gamla klassiska godnattsagorna. Filmen handlar nämligen om den unge Tristan som bor i en by som heter Wall, döpt efter den mur som man inte kan korsa för där bakom ligger en annan värld. Tristan lovar dock sin stora kärlek Victoria att han ska hämta en fallande stjärna bortom muren för att vinna hennes kärlek. Den fallande stjärnan som visar sig vara i människoskepnad heter egentligen Yvaine och hon går med på att följa Tristan tillbaka. På vägen möter de pirater, udda försäljare, 7 galna prinsar som vill åt en rubin som Yvaine innehar, onda häxor som vill åt stjärnans föryngrande krafter och till och med en enhörning! Så typiskt men i denna filmen är det berättat med viss sarkasm och charm och med en udda skruvning på det hela. Att se Robert De Niro som en fjollig piratkapten som dansar cancan i rosa balettkjol är egentligen bara en av anledningarna till varför jag gillar filmen så mycket! :D
 
 
 
7. Merlin
 
Det finns massor av filmer och även tv-serier om Merlin. Den version jag sett mest av och som jag älskar mest är dock denna från 1998. Den sändes först som en miniserie i 3 delar men nu kan man mest få tag på den som långfilm. Filmen handlar egentligen om King Arthur sett ur Merlins perspektiv och hur Merlin måste se till att Arthur hela tiden följer rätt väg genom livet för att inte kungariket ska falla i händerna på den onda Queen Mab och den makttörstande Morgan Le Fay. Samtidigt ska merlin försöka rädda sitt livs kärlek Nimue. Filmen är lite smårolig och har många bra skådisar som Sam O'Neill som Merlin, Helena Bonham Carter som Morgan Le Fay, Isabella Rosselini som Nimue och min favorit Miranda Richardson som Queen Mab. Effekterna är inte superbra men det är en charmig och lättsam film om Merlin och legenden om King Arthur.
 
 
   
8. Narnia-serien
 
Som liten läste jag alla Narniaböckerna i sträck i skolan eftersom de ändå stod i skolans bibliotek. Jag kommer ihåg att jag slukade dem och tyckte de var fantastiska men när filmerna kom ut, så kom jag inte ihåg böckerna alls i stort sett och har inte heller fått chansen att läsa om dem. Men när jag såg första filmen kom jag ihåg hur en välbekant känslovåg kom över mig precis hela tiden under filmen och även i de andra två. Jag kan förstå inbitna fans som tyckte filmerna levde upp till deras förväntningar. Betyger sjunker lite enbart för att filmserien inte kommer att följa ordningen på böckerna och de kommer troligtvis inte ens göra film på alla böckerna. Synd...
 
 

9. Legend
 
Denna film från 1985 är så cheesy att det nästan blir löjligt men det är hälften av filmens charm. Filmen handlar om en demon helt enkelt kallad Darkness som spelas av fantastiska Tim Curry. Demonen vill skapa evig natt genom att utrota de sista enhörningarna och gifta sig med en älv-prinsessan Lili. Hjälten Jack (spelad av Tom Cruise) bildar en armé av alver och för att kämpa mot demonen och för att rädda Lili som han själv är förälskad i. Det skulle kunna vara vilken tecknad barnfilm som helst men den är så mycket mer än så. Regissören har själv tagit sin inspiration från sagor som Skönheten och odjuret, samt disneyklassikerna Snövit, Fantasia och Bambi. Så udda inspirationskällor att det blir bra! 
 
   

10.  Princess Bride
 
Princess Bride är så annorlunda i jämförelse med de andra filmerna på listan då det är en komedi som driver med sig själv och egentligen hela fantasygenren. Jag skulle ha gissat att det var en Mel Brooks-film i klass med Det våras för rymden eller Det våras för Frankenstein för det är ungefär samma stil. På svenska heter filmen till och med Bleka dödens minut! Men nu är det Rob Reiner som regisserar, känd för helt andra filmer som På heder och samvete och Lida, med andra ord helt olikt hans andra verk. Filmen innehållar dock allt klassiskt som en saga ska ha. En hjälpte, en kidnappad prinsessa, en snäll jätte och en hjälpsam småtjuv för att inte tala om gigantiska råttor! Hela filmen handlar egentligen om en liten sjuk pojke som tvingas ligga till sängs och att hans morfar/farfar läser en sagobok för honom medan den lille pojken protesterar mot allt pussande! Filmen har blivit en kult då det är knasig humor, dåliga effekter och fula kostymer!
 
 
 
 
 Honourable Mentions! 
 
* Avatar. Anledningen till att Avatar inte hamnar på listan är främst för att det inte är en renodlad fantasy-film utan snarare Sci-Fi. Sen tycker jag att en film helst ska ha sin egen story, vilket Avatar inte har. Storyn är på pricken samma som i Pocahontas, bara baserad på en annan planet. Men effekterna är underbara och jag älskade filmen så den får en honourable mention!
 
* Pans Labyrinth - Filmen är spansk och är lite smått skräckblandad fantasy. Filmen handlar om en liten flicka som försöker fly undan den fascistiska verkligheten i 40-talets Spanien genom att fantisera om sin egen värld där hon blir hämtad av en älva på nätterna som berättar att hon är en prinsessa men hon måste genomgå svåra prövningar för att bevisa att hon är kunglig och för att få träffa sin riktiga pappa, kungen. Stark och fint gjord film av en av mina favoriter, Guillermo del Toro.
 
* Labyrinth - En gammal klassiker om en ung kvinna som råkar önska bort sin lillebror och för att få tillbaka honom måste hon klara en tuff labyrint. Labyrintens härskare spelas av David Bowie och filmen är så otroligt udda och konstig och bjuder på låtar som sjungs av Bowie själv. En riktig kult-film!
 
*********************************************************************************
 
 Tittar ni på Fantasy? Vilken är eran favorit?
 
 

Hot Stone Massage

Då ska man ner och få sin första Hot Stone Massage någonsin! Jag ska vara testobjekt för min älskling som utbildar sig även i denna förgrening. Det kommer nog bli galet varmt och skönt!
 
Bildkälla

Inspiration! Jul!

Om några dagar är det julafton. Personligen är jag inte överförtjust i julen. Tycker inte julen är den mest fantastiska tiden på året men däremot är det en tid på året som verkligen är inspirerande! Folk pysslar mer än någonsin, det skrivs nästan lika många låtar om julen som det görs om kärlek och vi bakar och står på.
 
Det betyder även att jag har hittat så otroligt många inspirerande designer när jag har surfat runt så därför bjuder jag på extra många idag!
 
 
 
Tomtedräkt! Källa
 
 
 
Med tillhörande tomtemask! Källa
 
 
Tomtens renar! Källa
 
 
Julglitter! Källa
 
 
Mer julglitter! Källa
 
 
Vi komma, vi komma...! (Hoppas jag inte blir anklagad för rasism nu..)  Källa
 
 
En jul i rosa och svart! Källa
 
 
Julklappar!  Källa
 
Julfärger! Enkelt men snyggt! Källa
 
 
Polkagris!  Källa
 
 
Granen står så grön och grann i stugan!  Källa
 
 
Julslinga!  Källa
 
Alla de designer jag visat finns samlade på >>DENNA TUMBLERSIDA<<. Massor av olika designer. Seriöst, de tar i stort sett aldrig slut så vill ni ha ner inspiration, kolla in den sidan!
 
Här får ni ännu mer!
 
 
 
Julgransinspirerad vattenmarmorering!  Källa
 
 
Skorstenstomte!  Källa
 
De tre vise männen!  Källa
 
Julkaka!  Källa
 
Snögubbe!  Källa
 
Julklappspapper! Källa
 
Pinned Image
Julgranskulor och rimfrost! Källa
 
God Jul!
 

Nail Art Challenge 49: Inspired by Christmas

Det känns ganska lustigt att sitta veckan innan jul och göra julnaglar för glatta livet och oj vad jag ändrat mig fram och tillbaka! Först tänkte jag göra riktigt traditionella röda tomtenaglar, sen tänkte jag göra en stickad tröja som jag sett att många gör. Efter det funderade jag på jag skulle köra på en mer punkig jul i färgerna rosa, vitt och svart, och då kom jag på att jag skulle kunna inspireras av våran gran som är vit med lila, rosa och silverfärgade kulor. Men till sist kom jag på hur jag skulle göra.
 
Jag har nämligen kommit på vad jag ska ha för utstyrsel på mig på julafton, och den innebär en grön tunika. Ikväll sitter jag även och tittar på The Hobbit i Jönköping så jag ville ha något som var lite inspirerat av Sagan om Ringen, Hobbit, Tolkien och alver. Så här blev det:
 
 
Tyvärr syns det inte så bra på bilden men varannan nagel är grönmålad med guldfärgat snirkligt mönster medan de andra istället har guldbotten med grönt mönster på. De passar alldeles utmärkt ihop med det jag ska ha på mig på julafton iallafall och jag är nöjd över hur jag fick till det IRL.
 
Nu ska jag bara få designen att hålla till julafton också! xD

The Hobbit!!

Ikväll spenderar jag några timmar i en guldstol på bion i Jönköping för att se den film jag har längtat efter i över ett år!!
 
3 timmar med hobbitar, 13 dvärgar, trollkarlar och andra magiska varelser i en magisk värld. Yes, jag är en inbiten nörd!Fett värt att inte komma hem förrän 2 på natten! :D
 
 

Happy Birthday My Love!

Idag fyller min underbara älskling 23!
 
 
Ska fira honom ikväll med en god trerätters middag, massa presenter och gott sällskap!

Granen står så vit och grann i stugan...

Jag och min älskling är kanske lite speciella, men vi har klätt vår gran... som är vit... i plast... med bara lila, rosa och silverfärgade kulor! Jag älskar dock granen och tycker det är roligare än en traditionell! Hade jag fått min vilja fram hade det dessutom hängt lite svarta dödskallar i denm ne så långt fick inte jag bestämma. :D
 

Ljusslingan i gardinstången är dessutom alldeles underbar. Lila stjärnor, det kan ju inte bli bättre! Det var en tidig julklapp/sen inflyttningspresent från Kim, Vilemina och Lillan. Tack så jättemycket!!
 
Hur har ni gjort med er julgran? Väljer ni traditionellt eller modernt, färgkoordinerat eller en massa blandade utsmyckningar?
 

Godisfabriken nr 1

 
 
 
Jag har ju inte visat bilderna på allt julgodis som vi har gjort! Vi har varit rena godisfabriken två helger på raken och jag misstänker att vi inte är helt klara än heller. ;)
 
Jenny, Vilemina och Lillan stod och bakade pepparkakor för glatta livet
 
Lillan, 3 år började strö över mjöl på sin pepparkaka. När vi frågade varför så svarade hon med att det faktiskt var en isbjörn! :D
 
Hmm, tjejerna sliter i köket medan killarna dricker öl och whiskey... Rättvist?
 
Mandel och socker som ska bli krokant. Mumma!
 
Vi testade årets glögg som har smak av yuzu och ingefära och den var ingen höjdare, men fullt drickbar.
 
Nu till godiset!!!
 
Första godiset kom till av en slump eftersom första batchen krokantpraliner misslyckades. Vitchoklads-crunch med chokladtäcke! :D Blev ju något nytt för i år eftersom de kom till av en slump!
 
Istället för traditionella Mozartkulor gjorde vi Mozartdammsugare i miniformat!
 
Vår smuliga, sockriga pepparkakskola!
 
Bollarna längst bak är fyllda med marsipan smaksatt med whiskey och bollarna längst fram är smaksatta med apelsinlikör.
 
Den vita kardemummatryffeln som blev misslyckad förra året blev fantastisk i år!
 
Nalle Puhs favorit - Honningsfudge!
 
Nu i helgen gjorde vi även vita chokladpraliner med LYCKAD mandelkrokant!
 
Dessa praliner är gjorda av hälften vit choklad (i botten) och hälften mjölkchoklad. I dem gömmer sig tre olika sorters fyllningar. Krossad polkagris, krossad daim och nougat och man vet aldrig vad man får. ;)
 
Ja, nu är det väl bara de traditionella julgodisarna kvar och om vi orkar ska vi även göra ägglikörtryffel som får bli ytterligare ett nytt inslag i år. :D
 
 
 

Men tack så mycket!

 
Vilken vecka det blev för mig ändå! I onsdags for jag runt halva Jönköpings län på möten, julklappsshopping och annat dumt! I torsdags var jag på sjukhuset och ja... nu ska jag äta antibiotika i 10 dagar! Tack som fan! Fast jag är pigg och glad och mår inte dåligt på något sätt men men...
 
Idag har jag dessutom spenderat 5 timmar på att verkligen storstäda hela lägenheten och frosta av frysen och nu ska jag bara ta det lugnt och ta en riktig helg! Jag tar itu med kommentarer och sånt när jag hinner!
 
Ha en bra helg!
 
 

Inspiration! Dreams!

Drömmar kan ju handla om precis vad som helst och ALLA drömmer! Vissa kommer bara aldrig ihåg det, men drömmer gör vi alla. Jag själv kommer för det mesta alltid ihåg mina drömmar. Det är ofta jag råkar ut för klardrömmar, att jag kan styra mina drömmar och är medveten om att jag drömmer. Jag råkar ibland även ut för att jag pratar i sömnen, att jag påverkas av vad som sägs eller görs runt omkring. Detta beror på att man är delvis på väg ut ur REM-sömnen.
 
Här kommer några andra naglar med temat sömn och drömmar. Riktiga drömnaglar! ;)
 
Pinned Image 
Liknande koncept som jag körde på, men bara graderingarna. Källa
 
Nighttime Dreams! Källa
 
 
Drömfångare! Källa
 
 
 
Drömfångare och fjädrar! Källa
 

 
 Räkna får! Källa
 
 
Törnrosa! Källa
 
 
Alla drömmar är inte söta drömmar! Källa
 
 
Nattetid! Källa
 
 
Bananer i pyjamas! (Mardrömstema!) Källa
 
 
 
Paljetter och glitter! källa

Nail Art Challenge 48: Inspired by dreams

Ja, jag vet att jag lägger ut inlägget senare än jag brukar. Jag har haft fullt upp hela dagen med möte på AF, lite julklappsshopping och planering med min mamma. Det börjar ju faktiskt dra ihop sig mot jul nu. På tal om att dra ihop sig... Detta var näst näst sista utmaningen och sen har alla 50 veckor gått! Vad ska jag göra sen? ;)
 
Denna veckan var iallafall drömmar min inspiration. Jag tolkade drömmar som faktiska drömmar, de man har när man sover. Jag har nämligen så otroligt många livsdrömmar IRL som jag vill förverkliga att jag inte kunde bestämma mig för vad jag skulle göra. Dagdrömmer gör jag också i stort sett hela dagarna, om allt möjligt så det ville jag inte ta heller. Det var så mycket enklare att bara ta konceptet "nattdrömmar". Fast ett tag funderade jag faktiskt på att göra riktigt läbbiga naglar och kalla dem mardröms-naglar! Men det gjorde jag inte...
 
Jag inspirerades av den här bilden:
 
Fantasy unicorn - fantasy-animals Photo
Bildkälla
 
Det blev en väldigt tjejig fantasidröm kanske, men jag drömmer faktiskt själv ALLTID i färg och det är ofta jag drömmer om hästar så det fick bli så! Naglarna blev så här: 
 
 
Tråkigt att ljuset var så fruktansvärt dåligt. Jag brukar ta kort i dagsljus, nu fick jag ta tillgodo med LED-ljus. :P Jag är iallafall nöjd. Tycker jag fick till den där drömeffekten som jag var ute efter och färgerna blev kanon! Jag är inte jättenöjd med min enhörning men lite söt blev den väl? 
 
Jag orkar nog inte dra steg för steg hur jag har gjort eftersom det är flera steg involverat. Jag la ner ganska mycket tid den här veckan, men i grund och botten är det en gradering med ljusblått, ljuslila och en ganska färgstark rosa som jag sedan tonat ner med ett nästan genomskinligt, ljuslila nagellack med diskret glitter i. Sedan har jag använt mig av det matta topplacket för att få till en suddig, drömliknande effekt. Jättenöjd är jag!

Klagans land

Sverige har alltid beskrivits som ett neutralt land. Vi medlar inte gärna i två länders affärer, vi står inte på någons sida och vi undviker konfrontationer... Sen att det inte är sant utan att vi alltid lutar lite mot USA, att vi nästan var kommunister under 50-talet och att vi snarare är så fega att vi hellre ändrar oss totalt än vågar stöta oss med någon det är väl närmare sanningen än att säga att vi är neutrala?
 
Vad jag baserar detta på? Jo bland annat denna händelse! 
 
Ni kanske har hört talas om att Kanalskolan i Laxå har förbjudit barnen att klä ut sig til Pepparkakor i år? Om inte så kan ni läsa historien >>HÄR<<. I vilket fall som helst så har skolan sagt att barnen i år alltså inte får välja att vara pepparkaksgubbar för det är någon som kan ta illa upp... Barnen har förbjudits att sjunga låten och man har till och med tagit bort pepparkakorna totalt från skolan. Det är där jag tycker det har gått på tok för långt!!! 
 
 
Jag ska börja med att förklara att jag själv är inte helsvensk, men född i Sverige. Jag är inte traditionell av mig, firar inte nationaldagen, men festar gärna på midsommar oavsett. Jag är absolut inte rasist utan stark antirasist som alltid försöker att arbeta emot de fördomar som finns i vårat samhälle. Så nu kan ni läsa vidare med den vetskapen i bakhuvudet så kanske min text inte kan tolkas som rasistisk...
 
Jag kan NÄSTAN förstå att man tar bort skolavslutningar från kyrkorna, jag tycker nämligen inte barnen ska blir religionsstyrda från skolan. Utöver att barnen ska lära sig om alla religioner ska inte religion och skola beblandas. Men när man tar bort traditioner för att man tror att någon ska ta illa upp börjar det gå för långt. Är det någon svensk som tar illa upp om det firas någonting när vi är utomlands? Blir vi stötta då? Nej det blir vi inte! Vi tycker oftast det är fantastiskt kul när vi får uppleva saker som är kulturellt relevanta för landet vi är i. Även de svenskar som flyttat utomlands tycker det r roligt och vi skulle ALDRIG påstå att thailändarna ska sluta fira sin nationaldag för att det har flyttat dit svenskar! 
 
På samma sätt är det här i Sverige. Jag kan inte tänka mig att det är en enda invandrare som faktiskt tar illa upp av en låt om pepparkakor. På samma sätt som de inte tar illa upp av att vi firar våran nationaldag eller att vi firar svensk midsommar! För det mesta är det vi svenskar själva som är så jäkla rädda för att stöta oss med någon att vi är beredda att ändra allt för att ingen ska vara arga på oss, samtidigt sitter smygrasisterna och fräser att om Sverige inte duger kan "de" åka hem! Vad sägs om att vi alla lever som vi brukar istället?! Är det nu någon som skulle bli stött, vilket jag tvivlar på, så låt dem vara stötta då?! Då kan den personen sitta hemma och tjura eller åka hem igen!
 
Jag kommer ihåg att samma debatt var aktuell när jag gick i högstadiet. Under den tiden började nämligen de flyktingar som kom från Bosnien, Kroatien och Serbien att gå i svensk skola och jag lärde känna ganska många från forna Jugoslavien som Ismet, Aldijana, Edin och Eldin. Urschyssta människor som aldrig gjorde någon förnär. Plötsligt började det talas om att vi inte skulle hissa svenska flaggan på nationaldagen det året och till och med att det skulle bli ett förbud mot att äta glassen 88:an på skolan. Eftersom H är åttonde bokstaven i alfabetet, HH står för Heil Hitler. -.- Ja så löjligt var det och min vän Ismet fick ett raseriutbrott. Han tyckte inte om att någon antog att han skulle vara en så liten människa att han skulle reagera på att någon åt en glass, eller att han skulle ta illa upp för att vi firar landet där han faktiskt bor nu. Det slutade med att Ismet köpte en 88:a, åt den långsamt medan han gick förbi rektorns kontor och sen stod han och alla hans bosniska vänner tillsammans med rasisterna och sjöng nationalsången för en tom flaggstång.
 
Om det hade någon effekt? Ja faktiskt. Förbudet mot 88:an upphävdes och skolan fick fira nationaldagen i åtminstone något år till, men sen började debatten sprida sig längs hela Sverige så då var det inte okej längre...
 
Hela den här debatten om att vi ska ta bort gamla traditioner för att inte någon ska bli arg är så löjlig att den istället för att vara förstående mot andra, istället får en tvärtomeffekt och blir mer rasistisk istället. Vi förbjuder inte pepparkakor, julfirande och hissandet av svenska flaggan för att vi faktiskt visar förståelse, utan för att vi är fega! 

Frost och julgodis!

 
Så här såg det ut idag på förmiddagen när jag tog ett kort från balkongen! Alldeles vitt ute! Inte så kostigt med tanke på att det var -19 grader i morse! Men jag tycker ändå det är så härligt med allt det vita och det glittrade överallt!
 
Idag blir det dock inte mycket till utgång i denna hemska kyla. Ska stanna inne i värmen istället och göra massor av julgodis! Jag och älsklingen åker hem till hans föräldrar och tillsammans med Jenny och Tobias ska vi väl stöka ner hela köket med mjöl, smält choklad och sirap. Troligtvis kommer även Kim med familj bort en stund och provsmakar.
 
Vi brukar försöka hitta på något nytt varje år till julgodiset och i år har vi hittat ägglikörtryffel som vi ska försöka oss på. Annars blir det nog mycket av det gamla vanliga godiset, pepparkakskola och baileystryffel. Ska göra mitt bästa för att ta kort på allt vi gör. :)
 
Trevlig helg på er!

Topp 10! Tim Burton

Denna gång handlar listan om en av mina favoritregissörer genom tiderna! Tim Burton! Jag älskar hans filmer. Mörka, satiriska, komiska och han har en helt egen värld i alla sina filmer!
 
För att underlätta urvalet lite så tog jag bara med filmer där han är regissör och inte producent. Han har ju även producerat en hel dal kanonfilmer där han inte själv suttit i regissörsstolen bland annat filmerna 9 och Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Sen har han även varit med och skrivit storyn till Nightmare before christmas, men det är alltså inte han som regisserat den. :)
 
Ja ja, nu är det slut på tjatet. Here we go!
 

1. Edward Scissorhands
 
Funderade först på om jag skulle kommentera alla filmer med Johnny Depp med att kombon Depp+Burton inte kan bli annat än fantastiskt men då skulle det bara stå så på i stort sett alla filmer. :D Edward Scissorhands hamnar på förstaplatsen av fler anledningar dock. För det första skildras det jag menar när jag säger Tim Burtons värld väldigt väl. För det andra har filmen det mörka och magiska över sig som jag älskar och för det tredje så är denna film ren nostalgi! En Skönheten och odjuret-variant som är bättre än de flesta om en ung man med saxar istället för fingrar som hittas i ett slott och som genast blir hela grannskapets favorit på grund av sitt udda utseende och naivitet, för att sen bli hatad av samma anledning!
 
 
 
2. Beetlejuice
 
Jag hade ju med den här filmen i min lista över skräckfilmer som handlar om spöken så självklart hamnar den här också! Galna figurer, spöken och Banana Boat Song är bara några delar jag älskar. Även i denna film är så typiskt Tim Burton med udda scenerier, sneda hus, udda inredning och en mörk ton i allt det komiska!
 
 
 
  3. Sweeney Todd
 
Jag brukar inte tycka om musikaler alls men Tim Burton lyckades bannemig! Med radarteamet Johnny Depp och Helena Bonham Carter, morbid humor och sitt mörka sätt har han fått till en musikal som jag till och med listar bland mina favoritfilmer - Ever! En musikal!! Jag diggar dessutom att Tim Burton har använt en filmteknik som är så mörk och grå att den nästan är svartvit, men alla röda färger står ut desto mer istället! Me like! London under 1800-talet är bara en av alla anledningarna att älska filmen. Filmen i sig är inte baserad på en äkta händelse som många tror utan baserad på musikalen gjord av Stephen Sondheim och Hugh Wheeler, och den i sin tur är baserad på legender och historier om Benjamin Barker men det finns inga belägg på att detta skulle vara annat än så kallade "urban legends" likt råttan i pizzan.
 
 
  
4. Big Fish
 
En av Tim Burtons filmer som inte blivit lika känd här i Sverige men jag tror det kan bero på att den är so olik Tim Burtons mer välkända filmer. Filmen handlar om Will Bloom som försöker lära känna sin far som är döende. Hans far Edward berättar alltid de mest otroliga historier om sitt liv och Will har aldrig riktigt litat på honom så han försöker pussla ihop alla makabra historier om jättar, häxor med glasögon och en stad där folk springer runt barfota. Filmen är så otroligt mysig på något sätt och tvärtemot många av Burtons filmer så är Big fish en väldigt ljus film. Visst är den lite makaber och som vanligt med en massa udda karaktärer men den är.. otroligt ljus.
 
 
 
    5.Ed Wood
 
Ytterligare en film som inte blev en av Burtons större framgångar. Inte heller för Johnny Depp som spelar just Ed Wood i denna film. Filmen är halvt om halvt biografisk och är baserad på historien om regissören Edward D. Wood. Ed Wood räknas som en av de sämsta regissörerna genom tiderna och var öppet transvestit. Filmen behandlar hans liv och hans tillvägagångssätt när han försökte spela in några av tidernas kanske sämsta filmer som idag har fått kultstatus tack vare detta. Det är en film som skildrar ett misslyckat öde på ett varmt och humoristiskt sätt och är samtidigt så udda och full av misstag som man inte vet om Tim Burton gjort med flit eller inte. Eh just det ja, filmen är dessutom svartvit...
 
 
6. Corpse Bride
 
Corpse Bride är en stop-motion-animerad film som är baserad på en rysk folksaga. Filmen utspelar sig i 1800-talets england och handlar om Victor Van Dort som ska gifta sig med Victoria Everglot. Victor blir nervös under genrepen till bröllopet och stakar sig om och om igen och då hotar Victorias familj med att ställa in bröllopet. Victor springer in i skogen för att repetera i fred och använder en gren för att simulera Victorias hand. Grenen visar sig dock vara en riktig hand som tillhör en kvinna som blev mördad på sin egen bröllopsnatt. Nu vaknar hon till liv och är övertygad om att hon och Victor är gifta och tar med sig Victor ner i dödsriket. Den här filmen är underbar och jag ångrar att jag glömde bort den på min Halloweenlista, den skulle platsat på Zombie-listan! Filmen är som vanligt mörk och makaber och i tydligt gotisk stil!
 
 
 
7. Sleepy Hollow
 
Sleepy Hollow baserar sig på den gamla legenden om "The Headless Horseman" och hur Ichabod Crane ska försöka lösa mysteriet om detta spöke och alla dödsfall han orsakar. Jag älskar gamla legender, gamla skräckhistorier och gotiska scener så denna film passar mig alldeles utmärkt. Inga onödiga specialeffekter och samma Tim Burton-känsla genom hela filmen. Det är en skräckfilm men ändå inte då den är komisk ala Burton med en massa galna uppfinningar och en mer udda känsla än skrämmande. Det enda som denna film egentligen faller på är att den inte alls håller sig till legenden som den egentligen är, utan man har snarare lånat till sig den huvudlösa ryttaren och namnen. Inget annat är egentligen likt legenden.

 
 
8. Dark shadows
 
Dark Shadows är den senaste hiten från Tim Burton, dock kommer Frankenweenie också snart ut, så näst sista då! Filmen är baserad på en gammal tv-serie från slutet av 60-talet, samt filmen Vampyrens hus från 1970. Filmen handlar om vampyren Barnabas Collins som blir begravd i 200 år och vaknar upp igen under 1970-talet och ska då försöka anpassa sig till denna nya udda värld, samt försöka rädda sitt familjeföretag från konkurs. Den här filmen är så typiskt Tim Burton och så typiskt på alla sätt med rävarna Johnny Depp och Helena Bonham-Carter i rollerna och en massa andra udda saker hela filmen igenom. Filmen är underhållande, jag själv älskar allt som är typiskt Tim Burton... men samtidigt är det nästan det som får filmen att falla lite. Den är så typiskt Tim Burton att man inte blir överraskad en enda gång. Men rolig är den och väl sevärd!
 

  
9. Alice in Wonderland
 
När jag fick veta att Tim Burton skulle regissera Alice i Underlandet så tänkte jag bara en sak: Självklart! Det är så förbaskat självklart att en historia som Alice i Underlandet ska göras om och regisseras av mästaren av det udda och konstiga! Självklart ska Johnny Depp och Helena Bonham Carter vara med också! Sen blev filmen egentligen inte den hit jag trodde. Filmen räddas dock av röstskådisarna Stephen Fry, Timothy Spall och Alan Rickman som alla tre är personliga favoriter. Jag älskar Tim Burton för att han försöker att göra om alla gamla klassiker men ibland räcker det inte med att vara udda och konstig, eftersom hela historien redan är just detta. Sen tycker jag att en film med Tim Burton och Johnny Depp ALLTID är en sevärd film!
 
   

10.  Mars Attacks
 
Mars Attacks är en klassiker för oss Tim Burton-fans! Den är sååååå dåligt gjord och har en så dålig story och urdåliga specialeffekter! Den är för oss Tim Burton-fans vad Braindead är för Peter Jackson-fans! Filmen handlar om marsianer som invaderar jorden och hela filmen igenom är en kavalkad av dåliga skämt! Men den är nostalgi för mig och är trots allt en väldigt udda Tim Burton-film! Filmen har en stor skara kända skådespelare och andra kändisar som jag inte kan tänka mig gjorde filmen av någon annan anledning än chansen att få göra något kul med Tim Burton. Några namn är Jack Nicholson, Glenn Close, Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Danny DeVito, Michael J Fox, Natalie Portman, Christina Applegate och Jack Black. Tom Jones gör dessutom ett gästinhopp som sig själv! Det är en typisk kultfilm som ännu inte nått den kultstatus den förtjänar!
 
 
**********************************************************************************
 Honourable Mentions! 
 
* Batman samt Batman Returns. Jag gillar dessa filmer men tyvärr inte tillräckligt för att de ska få en plats på listan. Speciellt inte nu med de senaste Batman-filmerna som har fångat serietidningarnas karaktär mycket mer.
 
* Charlie & The Chocolate Factory - Det gör ont i mig att inte ha med en film som innehåller både en galen karaktär spelad av Johnny Depp och oranga Oompa Loompas, men filmen är inte så bra som jag skulle vilja, speciellt eftersom jag älskar boken och tycker mycket om den gamla klassiska filmen från 1971. Det stör mig att alla Oompa Loompas är samma person inklistrad flera gånger istället för olika som i originalet. Tim Burtons är mer lik boken dock och med bättre filmteknik... men Depp är inte Wonka som Gene Wilder var Willy Wonka! No offence, Johnny...
 
* Apornas planet - Är inte speciellt förtjust i denna filmen, eller i någon av alla de filmer om Apornas planet som kommit ut egentligen, men den förtjänar fortfarande att få en plats i Honourable Mentions. Kanske mest för att Tim Burton gjorde sin egen twist på historien istället för att kopiera rakt av...  Om man inte älskar originalet så kan man nog gilla denna version. :)
 
*********************************************************************************
 
 
Vilken Tim Burton-film anser ni är bäst? Någon jag glömt eller håller ni med mig!
 
 

Inspiration! Stjärnor!

Jag älskar stjärnor! När jag kollar runt på internet så fastnar jag alltid lite extra för nageldesigner som har stjärnor i sig? Jag har tatuerade stjärnor, jag har det japanska tecknet för stjärna intatuerat på höften och är allmänt förtjust i saker som antingen är formade som stjärnor eller har ett stjärnmönster. Det finns väldigt många snygga stjärndesigner där ute dessutom! 

 
 
Stjärnbestrött! Källa
 
 
Stars in stars! Källa
 
PackAPunchPolish: Colorful Star Nail Art | Polished Nails... | Scoop.it
 
Färgglada stjärnor! Källa
 
 
Glitter och små stjärnor! Källa
 
 
Shooting star! Källa
 
 
Rainbow shooting stars! Källa
 
 
Stjärnmönstrad folie! Källa
 
Stjärnformade dekorer! Källa
 
Paljetter och glitter! källa
 
Något att göra inför nyårsafton kanske?

Nail Art Challenge 47: Inspired by stars

Det har nog inte undgått någon att jag älskar stjärnor. Min design är väl ett av de större bevisen på det! Det har varit galet lätt att komma på hur jag skulle göra denna vecka och även vilka färger jag skulle använda så jag har bara kört på och blev klar på en kväll!
 
Så här blev det:
 
 
Förutom några utsmetade stjärnor så blev det väldigt bra och jag är jättenöjd!! Denna hamnar nog på topp 10 av mina favoriter i denna challenge! Jag har dock fuskat lite... En del av de vita stjärnorna har jag målat själv, men tre av dem är klistermärken och jag har även använt stickers för att få de snirkliga mönstren på lillfinger och långfinger.
 
Jag gillar dessutom hur färgerna jag valde smälte ihop och gav en lite rymdaktig känsla. Sen märkte jag hur tydligt det syns på bilden att jag är torr runt naglar och nagelband nu. Det är inget ovanligt när det är så kallt ute och när jag använder en hel del aceton. Var noggranna med att smörja händerna nu!
 
Här får ni en liten mini tutorial:
 
1. Dutta 2/3 av nageln med en mörkblå färg på en makeupsvamp. Jag har använt Something Blue från H&M eget märke.
 
2. Dutta resten av nageln och en liten bit in på det blå med en rosalila färg. Det ska tonas ihop så att mitten av nageln blir lila. Jag använde nr 26 Glitzy Amethyst från Isadora som dessutom är lite glittrig.
 
3. För att smälta ihop färgerna ännu mer kan man pensla över ett genomskinligt lack, gärna med lite diskret glitter i. Det jag har använt är H&Ms Blue Bliss. I flaskan ser det ut att vara ljusblått med glitter men färgen är väldigt genomskinlig och blir alltså inte blå, men glittret är väldigt diskret och allt smälter ihop så bra.
 
4. Använd stickers eller en vit artliner för att måla dit stjärnorna. Att hitta små silverfärgade eller vita paljetter att klistra på kan också fungera väldigt bra! Designen är även väldigt fin som den är, utan stjärnor och bara lite glitter.
 
5. Pensla på ett skyddande lager genomskinligt topplack och voila!
 
 
Här är en tjej som har gjort en så kallad swatch (man visar upp nagellacket och bedömmer det på sin blogg) på H&M Blue Bliss:
 
Så här ser nagellacket ut med två lager på nageln. Bloggen som gjort swatchen heter Neglelakk.net och ägs och författas av norska Ida Malene.
 
Jag har själv använt detta lack i en tidigare challenge: Vintern!
 
Här använde jag lacket i två lager men jag hade vitt under så färgen kom verkligen fram ordentligt!  
 
 
Eftersom H&M lack kostar ynka 40 spänn och ändå är ganska bra så tycker jag det är värt att göra lite reklam för dem! Jag har flera av deras lack och är nöjd med alla!
 

Solitude på P4

I morse var bästa bandet Solitude med på Morgonskiftet i P4 där de pratar om hur bra det gått, om det nya Stim Stipendiet de fått på 50 000 kronor (!), hur det kommer sig att det är så många engelsmän med i bandet och mycket mera. De får dessutom göra små porträtt av sig själv i mandelmassa! :D
 
Solitude som mandelmassa. Foto: Jimmy Wigell/Sveriges Radio.
 
Lyssna gärna! Det är ett litet avbrott mitt i när de spelar deras singel, och det är inte med i klippet.
 
 
Lyssna: Solitude: ”Det har gått riktigt bra”
 
Solitude på besök i Morgonskiftet. Klicka för att se Solitude i mandelmasseversion. Foto: Jimmy Wigell/Sveriges Radio.
Min bror William som är trummis i bandet saknas på bilden, men fr vänster ser ni Carl Williams, Dennis Warelius, Patrik "Lobby" Larsson och Christoffer Apell!
 
Alla bilder och även ljudspåret är lånat av SR Sveriges Radio! Källa
 
 

It's snowing outside

 
 
Min helg blev inte alls som planerat. Fick en trevligare kväll på Gnosjökrogen än jag trodde, blev flytthjälp på lördagen åt Kim och Vilemina och avslutade kvällen med pizza bland flyttkartonger istället för födelsedagsfirande. Igår var jag och älsklingen ute hos min mamma för att äta lite god mat och fira advent med nybakade lussebullar och donuts. Väldigt mysig helg och nu har ju snön kommit också!
 
Eftersom helgen har varit så fullspäckad har jag och sambon inte haft tid till pynt och adventspyssel utan körde på för fullt med det idag istället. Vi har bytt gardiner, hängt upp stjärnor, satt upp ljusstakar och fixat allmänt med lite pynt. Det är så mycket mysigare och ljusare nu! Både inne och ute tack vare snön! Det är ju det jag har väntat på några veckor nu!
 
 
 

RSS 2.0