Törnrosa 2.0

Ja, jag har väl inte sovit i 100 år men jag har i stort sett sovit bort hela min onsdag och halva min torsdag. Känns lite sådär.


Det hela började i tisdags kväll då jag helt plötsligt började bli hostig och hela halsen svullnade upp. Jag fick även så ont i öronen att jag funderade på om inte jag fått en öroninflammation och halsfluss samtidigt!

Jag somnade iallafall vid kanske 3 på natten och sov till 11 på onsdag morgon, vilket ju är ganska normalt. Men nä, jag la mig på soffan med min kopp te lyckades somna och sov ända till halv 2!! Hur lyckas jag? var min enda tanke och jag klev upp, men var helt förstörd hela dagen. Halsen var lika svullen, öronen gjorde lika ont och jag var levande död. Jag somnade flera gånger under dagen, gick och la mig redan vid 12 och sov ända till kl 10 idag! Det är ganska många timmar på ett dygn!!

Men idag vaknade jag iallafall pigg. :D Tro det efter så många timmars sömn, och halsen är bra, öronen känns jättebra. Jag har bara ilte snuva och lite hosta kvar. Tror jag säkert var sjuk redan i helgen med den konstiga huvudvärken jag hade. Snacka om att vara tacksam att det inte blev värre än såhär!


Så om jag varit lite dålig på bloggandet de senaste dagarna så beror det på att jag sovit och varit aningens slut. Imorgon åker jag dessutom till pojkvännen och ska vara hos honom i två veckor, och en sväng i Värmland över påsken så jag kommer nog inte vara så överdrivet bra på att blogga den kommande tiden. Men isåfall vet ni. :)

Nu är det teatime och packning av väskor som gäller. Ciao!






Nail Art Challenge 9: Inspired by Space

Veckans challenge var rolig och jag trodde den skulle vara svårare än vad den faktiskt var. Att inspireras av rymden kan ju innebära vad som helst egentligen som har med stjärnor, planeter elller utomjordingar att göra. Funderade först på att göra små gröna gubbar på varje nagel, men istället valde jag en trend som går genom nagel-världen just nu, nämligen Galaxy Nails. Jag har även sett att många har fått upp ögonen för kläder och skor och sånt med rymd-mönster på.


Oh well: on to the nails. Så här blev mina naglar:

Galaxy Nails

Galaxy Space Nails

Synd på bilderna, men jag blev faktiskt riktigt nöjd den här gången!!

Jag har inte fotograferat någon tutorial den här gången heller, utan istället tänkte jag lägga upp en Youtube-tutorial, det blir liksom lättast så.


Men, jag ska även avslöja en liten hemlighet och det är att jag inte alls använde mig av så många färger som ni ser i denn tutorial. Jag tog svart nagellack som grundfärg, sen duttade jag ett ljuslila lack med glitter på nageln med en svamp. Efter det målade jag små vita "stjärnor" och så glitterlack över det. Man behöver inte krångla till det mer än nödvändigt. :)

Enjoy!




En underbar helg!

Jag är fortfarande helt mör och sönderbankad efter helgen, men det var en underbar helg! Visst fanns det vissa moment som jag helst hade velat ta bort för att göra helgen till den bästa ever, men det var så nära det kunde komma!


Både fredagen och söndagen njöt jag och min kärlek av att bara få vara själva och mysa för en gångs skull. I fredags tittade vi på Tintin och åt gott och myste. Söndagen körde vi på våfflor eftersom det ändå var våffeldagen och tittade på filmen In Time. Tintin var otroligt snyggt animerad och mycket roligare än jag trodde! In Time var jättebra med även om jag tyckte slutet blev aningens rörigt. Men fortfarande en bra film!


Lördagen var det ju som jag nämnt tidigare dags för Solitudes releasefest och det var fantastiskt kul!! Tyvärr led jag hela dagen av en väldigt konstig huvudvärk som gjorde sig påmind några gånger under kvällens gång. Jag kunde må hur fantastiskt som helst och helt plötsligt bara blixtrade det till i huvudet på mig och jag kunde i stort sett bara sitta och gnugga tinningarna tills det släppte. Men tack och lov så hände detta bara några få gånger under kvällen. Och det förstörde inte min kväll alls! Och Solitude levererade som alltid!! Jag träffade även några vänner som jag inte träffat på hur länge som helst! Och drack en ganska god likör med det roligaste namnet någonsin, nämligen Fiske Fjaes! Och inga brutna revben, bara en öm och stel nacke, några blåmärken och en smärtande arm!

Tyvärr hade jag inte med mig mobilen eller någon kamera så jag har inte ett enda foto att visa från kvällen, men ska försöka få tag på det på något sätt.


Sen var det tyvärr en grej som hände under spelningen som gjorde att jag tappade all respekt för en person som jag en gång kallade en vän och som jag litade på. Men man får väl försöka se det positivt. Nu vet jag precis vad det är för människa och så behöver jag inte lägga någon mer energi på denna person!


Som sagt, överlag var det en av de bättre helgerna jag haft på länge!!


Kakmonstret dyker upp när man minst anar det...

Igår tittade jag enbart på två program på tv, nämligen Simpsons och Scrubs. I Simpsons startade Edna Krabapel ett muffins-café, och i Scrubs åt de tårta och muffins! Igår kände jag inget vidare sötsug, men idag när jag vaknade så kom jag att tänka på det igen och banne mig om jag inte är mer sugen på någon form av bakad godsak än vad jag varit på typ.. år!


 

Förstå mitt dilemma här när jag har lovat att inte få i mig så mycket socker!! Erkänn att en Delicatoboll hade suttit förbannat fint just nu!! Eller ett helt fat!!!





Om nom nom nom nom  Källa


Men jag ska inte gå till affären och köpa något! Istället ska jag äta havregrynsgröt till kvällsmat och dricka ett glas oboy till! Nästan samma sak.....

 


Albumet har släppts!!

Jag har nog inte berättat att jag ska på releasefest på Industribaren i Värnamo på lördag. Det är min brors band Solitude som släpper sitt album så det kommer bli awesome!! Sist de hade releasefest knäckte jag ett revben så ni kan ju tänka er vilket röj det kommer bli!!


Albumet Tied to the anchor släpptes idag och den har redan fått sin första recension på Rocknytt.se där den fick 10 av 10!!! Så ni kan tänka er att jag är alldeles stoked och sprickfärdig av stolthet!! För att citera recensenten Sebastian Kristensen:

"Jag har aldrig någonsin skådat en bättre debut och min inställning till detta är att jag aldrig kommer att finna nånting bättre heller!"


Hur awesome är inte detta!!! Ni kan läsa hela recensionen på Rocknytt!


solitude-tied-to-the-anchor


Albumet ligger ute på Spotify och iTunes och bandet håller på att fixa en webshop där man kan beställa albumet snart. Ni får hålla ut så länge. ;)


Nail Art Challenge 8: Inspired by Water Marbling

Jag har varit alldeles på tok för kreativ idag för mitt eget bästa så jag höll nästan på att glömma bort att jag inte lagt upp veckans challenge. Har istället spenderat dagen med att träna,  sy en ny "tote bag" och ritat och så har jag tagit en promenad i det härliga vädret.


I allafall... veckans challenge var ju water marbling, att man använder nagellack i vatten för att marmorera naglarna. Jag har flera gånger varit sugen på att testa och det finns flera tutorials på Youtube och det såg så snyggt ut och framförallt lätt. Men det var det inte!!!!


Ärligt talat gick  det åt så otroligt mycket nagellack bara för att få det att fungera och när jag sen gjorde efterforskningar på bloggar och sånt då fick jag veta att det faktiskt kräver ganska mycket för att man ska få till det!

 

Saker de inte nämner:

 


1. Nagellacket torkar, även på vattenytan, vilket gör att nagellacket inte sprider sig så man vill om man inte är förbannat snabb på att droppa ner nagellack. Så man kan inte använda sina gamla halvt torkade nagellack om inte man spär ut dem rejält med aceton först!


 

2. Är vattnet kallt så torkar det snabbare på ytan så man måste ha rumstempererat eller ännu varmare vatten. Men man måste fortfarande vara snabb!!

 


3. Låter man nagellacket droppa från för låg höjd så kanske det inte sprider sig ändå, och håller man på för hög höjd så kan hela droppen bara sjunka till botten. :/
 

 

4. Det finns inga garantier för att alla nagellack fungerar på detta så man får testa sig fram!

 

Nog om det, jag valde att marmorera mina naglar med hjälp av vitt, grått, lila, mörklila och svart, och jag tycker inte det blev överdrivet bra, förutom på en nagel.


Vänster hand


Höger hand


Ja, som ni kan se så valde jag även att måla två naglar med ett lack som är svart med lila glitter. Lustigt nog verkar alla röda toner liksom försvinna så mina naglar ser mer blålila ut än de egentligen är. Sen satte jag dödskalleklistermärken på de helmålade naglarna. Jag tycker dock långfingret på högerhanden blev förbannat snyggt marmorerat.

Ha ha och ja, jag har slarvat med rengöringen eftersom jag trots allt hade nagellack över hela händerna. Men jag kommer nog prova detta igen någon gång i framtiden, men då ska jag tejpa, tejpa, tejpa!!


Jag lägger inte upp en tutorial den här gången. Marmorering går inte visa i bilder och eftersom jag bara har min mobil och man får nagellack överallt så ville jag verkligen inte filma eller fota stegen... Men det finns massor av tutorials på Youtube. Sök bara på Water marbling så hittar ni flera! :)

 


Min älskling har startat en blogg!

Min kärlek har nu även han startat en blogg som jag tycker ni alla borde gå in och läsa. Inte bara för att han är min älskling utan för att hans blogg faktiskt handlar om något som är livsviktigt - nämligen hälsa! I bloggen kommer Jonne att skriva om sina tankar och funderingar kring hälsa, och vem är bättre lämpad än en blivande hälsocoach?!

Inte nog med att själva ämnet är något som i dagens samhälle blivit väldigt uppmärksammat så tycker jag även att min älskling skriver om det på ett helt fantastiskt sätt. Det är hans åsikter, inga pekpinnar om hur man måste leva.

Så gå in på hans blogg pronto genom att klicka på bilden här nedanför:





Frågor och svar om Nail Art

Jag fick en kommentar från en tjej som hade väldigt många bra frågor om just det här med Nail Art och eftersom hon inte lämnade några kontaktuppgifter och för att det kanske finns fler som undrar så tänkte jag besvara dem här på bloggen.

Vad behöver man för att börja med Nail Art?
Det beror ju helt och hållet på hur hårt man vill gå in för det. Jag rekommenderar att man skaffar in sig ett litet lager med nagellack i olika färger. Det behöver inte bli så jättedyrt om man håller koll på Depends sortiment eller H&M egna märken. De är billiga men bra. Något som är viktigt är att ha ett bra genomskinligt lack som du kan använda som bas och som topplack. Nagellack kan missfärga nageln så ett bra baslack med t ex vitaminer eller nagelförstärkande egenskaper är ett bra inköp. Att använda ett topplack över sin design skyddar även motivet så att det inte flagnar på bara några timmar.

Men man behöver inte ha alla färger i paletten om man inte vill. Köp några få basfärger så kan du blanda dessa på t ex en papperstallrik eller i en tom nagellacksflaska och skapa en egen färg, ett sk. Frankenpolish. Man behöver inte skaffa Art Liners som jag har utan man kan använda sina vanliga färger och skapa linjer eller mönster med antingen en vanlig tunn målarpensel eller en tandpetare.


Något som däremot är ett tips är att faktiskt köpa klistermärken eller att klippa ut små bilder ur tidningar eller skriva ut små bilder på vanligt papper. Allt går att klistra fast på nageln om man har tillräckligt bra topplack som håller fast det. På det här viset behöver man inte måla själv och det blir jättesnyggt, och då blir man motiverad att fortsätta.


Var hittar du all din inspiration?
Överallt!! Man kan inspireras av precis vad som helst, bara man har lite fantasi. Jag är ju nu med i en utmaning där jag har en lista med saker jag ska inspireras av varje vecka. Men man kan inspireras av ett fint tyg, ett mönster på en tapet, en film, en låt, blommor, en tavla, en bok eller vad sjutton som helst! Ett annat tips är att kolla bloggar och på Youtube efter tutorials.


Har du tips på några bra bloggar om Nail Art?

Det är tyvärr inte många bloggar jag tycker är bra. Söker man på bloggar om Nail Art så visar det sig ganska snart att det finns i stort sett bara 3 typer av bloggare inom den genren.

1. De som bara målar naglarna enfärgade och mer testar olika sorters nagellack och deras färger. Inte så värst jättekul när man söker inspiration för en rolig design. Jättebra om man vill ha tips på snygga färger och nagellack som håller dock. 

2. Professionella nagelteknologer som gör akryl- eller gelénaglar och är riktiga proffs med airbrush-verktyg, och akrylfärger, vilket gör att deras designer inte går att härma på något sätt om man är nybörjare. Man vill ju inte bli deprimerad för att man inte lyckas.

3. Tjejer som faktiskt gör Nail Art själva, för hand med vanliga nagellack på naturliga naglar. Det tråkiga med dessa bloggar är att man inser efter bara 3-4 bloggar att de flesta gör i stort sett samma designer. De läser samma bloggar och gör därför samma designer för att prova på. Cupcake-naglar, Hello Kitty-naglar och diverse fruktnaglar är vanliga inslag som alla har testat på (även jag). Sen är det förvånansvärt många som använder sig av Konad, ett slags verktyg för att stämpla olika mönster eller motiv med hjälp av plattor med utsirade designer. Dessa blir självklart galet snygga, men har man inte Konad så går det inte att komma i närheten av dessa designer. 

Men jag har hittat några bloggar jag gillar:

http://daily-nail.blogspot.com/ - En tjej som gör väldigt udda, ibland till och med lite groteska naglar, men tjejen är så otroligt duktig på Nail Art att man inte annat än kan älska hennes blogg! Och vissa nageldesigner är svåra, men hon har även lätta designer för de som vill börja enkelt.
http://freakynails.tumblr.com/ - Det här är tre tjejer från Tyskland som har en nagelblogg med en hel del unika och söta designer.
http://polishdept.tumblr.com/ - Svårförstådd design på sidan men tjejen är duktig och har också ett varierat utbud av designer som varierar från superenkelt till svårt. Hon gjorde en utmaning att hon skulle göra 100 nageldesigner på ett år. 

Har du något riktigt bra fusktips?
Haha, jag anser inte att det finns något fusk eftersom man trots allt ändå lägger ner energi på sina naglar, oavsett hur man gör. Men ja, att skriva ut sina egna dekaler på vanligt papper som jag skrev om ovan. Ta vilken bild som helst på internet och förminska den så att den passar nageln, skriv ut den med din vanliga skrivare, klipp ut den och sen klistra fast med vanligt genomskinligt nagellack. Busenkelt och blir snyggt som fasen!

Ett annat tips är krackelerande nagellack. Måla ett hjärta med ett krackelerande nagellack så får du ett ”brustet hjärta” eller ett hjärta som ”gått i tusen bitar”. 

Ytterligare ett tips är att ta en plastpåse och trä den över t ex en tunn bok och göra egna dekaler på det sättet. Sätt en bild i plastpåsen som du vill måla av. Se till att måla över med ett riktigt tjockt lager genomskinligt lack som får torka ordentligt. Sen kalkerar du bilden med en tunn pensel och valfritt nagellack, eller kanske en tuschpenna så har du tillverkat en egen dekal som du sen pillar av väldigt försiktigt med en pincett! Men man måste verkligen få till ett ordentligt tjockt lager klarlack för att detta ska fungera. 

Vilka nagellack tycker du är bäst?
O.P.I gör de absolut bästa nagellacken vad gäller kvalité och formula, men de kostar 150 kronor flaskan så det är inget alternativ om man vill bygga upp ett lager. China Glaze har jag inte personligen testat men hört mycket gott om och de ska kosta runt 70 kr flaskan. Depend är ett svenskt märke som är härligt billigt men nagellacken är kanonbra. Och jag gillar de små flaskorna, för om man som mig inte använder samma nagellack ofta så hinner nagellacket oftast torka ut. Det gör det inte med Depends nagellack. Isadora gör också underbara nagellack som inte heller är jättedyra. En gång hade jag en nageldesign med deras färg Vintage Mint och designen höll i 2 veckor! Riktigt bra kvalité för lågt pris.




 

Vart köper du helst nagellack?
Överallt! För mig spelar det ingen roll vart lacket kommer ifrån. Bäst utbud här i Värnamo har Åhlens, Lindex och H&M, men jag kollar även i matbutiken för ibland har de billiga nagellack, som kanske inte är jättebra men man kan hitta en udda färg som ingen annan har. Jag kollar mer efter udda färger jag inte har, eller riktigt billiga lack.

Hur många nagellack har du?
Just nu har jag ”bara” runt 65 stycken, men jag har slängt en massa som är uttorkade. Sen är det inte helt rättvist för jag har t ex 4 olika svarta, 4 olika topp/baslacker, 3 vita och 3 korallfärgade. En del dubbletter och sådant med andra ord. 

Finns det några nagellack du inte rekommenderar?
Det är egentligen svårt att säga för om ett nagellack är dåligt kan det bero helt på den specifika färgen snarare än märke. Vissa färger är helt enkelt svåra att få bra. Men jag personligen tycker inte om Mavalas nagellack. Flaskorna är små men kostar lika mycket som en stor flaska från Isadora. Och de färgerna jag har testat kräver att man målar väldigt många lager innan färgen blir heltäckande. Men jag tycker man själv ska testa sig fram.



Det där med musiksmak...

Visst är det ganska lustigt att många är helt överens om att smaken alltför ofta är som baken och att alla har rätt till sin åsikt, men så fort det handlar om musik så verkar det som att man inte har rätt att lyssna på det man vill, för då har man "dålig musiksmak"? Visst, det är inte bara musiken som råkar ut för det. Tydligen kan man ha dålig smak vad gäller kläder, inredning och film också, men jag tycker nästan det är värst inom musiken.


Oavsett om vi snackar musik eller inte egentligen så borde väl smak vara något personligt? Det borde väl inte handla om att man måste tycka om en viss slags musik eller vissa specifika band eller artister för att anses ha bra smak? De som lyssnar på rock tycker att folk som lyssnar på schlager har dålig smak, medan de i sin tur tycker att hiphopare har dålig smak och så fortsätter det så. Enligt mig finns det ingen dålig smak, bara personligt tyckande och det finns inget som inte säger att det ena eller det andra skulle vara ett tecken på bra eller dålig smak.








Bland det värsta jag vet är också musiksnobbar. Ni vet, de där människorna som gärna påpekar vilka creddiga band de lyssnar på. Gärna något band som aldrig kommer spelas i radio och som fått högsta betyg i recension av folk som "kan musik". De som påstår att man inte har hört bra musik förrän man lyssnat på ett riff av någon okänd men mycket talangfull och bekymrad ung kille som skriver djupa låttexter om döden. Aldrig att de skulle kunna lyssna på något kommersiellt, för så fort något blir populärt så är det ju inte djupt längre... eller hur var det nu? Och ännu värre, musiksnobbar som konstant påpekar att musiken var bättre när man lyssnade på stenplattor för då betydde musiken något. Hmm... så det finns alltså inga musiker idag som tar sin musik på allvar?


Jag ser på musik lite som jag tänker om filmer. En film måste ha något speciellt för att vinna en Oscar, men det betyder inte att hela världen tycker att filmen är bra för det. Det finns djupa filmer som berör och som blir många människors favoritfilmer genom tiderna, men sen har man de mer lättsamma "dåliga filmerna" som också blir populära. Varför? Jo, för att många olika sorters filmer fyller olika funktioner. En lättsam komedi kan vara det som behövs en kväll, snarare än en djup tårbomb, och då funkar den! Samma sak är det med musik. En låt kan fylla sin funktion under ett speciellt tillfälle, även om man inte skulle lyssna på låten när man kanske sitter själv hemma och ska städa lite.


För att summera så är det lite så här. Om man är inskränkt vad gäller sin musiksmak, om man vägrar att ens lyssna på en låt för att det råkar vara kommersiellt eller en typ av musik man vanligtvis inte lyssnar på så tror jag man missar mycket. Ja, i slutändan kanske man inte gillar det, men då har man åtminstone gett något en chans. Hur kan man veta att man inte tycker om något om inte man provat? Sen vet jag att man kan såklart veta om man inte brukar tycka om t ex trance och techno, helt klart. Men vad är det som säger att folk som lyssnar på detta har sämre smak?


Och jag själv då? Ja jag lyssnar mest på metal, men jag blandar detta med opera, klassisk musik, gammal rock, popballader, trance och allt möjligt. Jag har låtar med Elvis Presley, Westlife, Die Toten Hosen, Queen och Metallica och jag har en schlagerlåt, en radiodänga, en countrylåt, tysk trance och new age. För jag begränsar mig inte till vad andra tycker är bra eller dåligt. Jag lyssnar på det jag vill och det jag själv tycker om. Tycker någon då att jag har dålig musiksmak så får de väl tycka det, men jag är inte så dum att jag slutar lyssna på musik jag gillar för att någon annan inte accepterar olika tyckande.


Vad är egentligen bra musik? Enligt mig handlar det om låtar man helt enkelt tycker om. Så enkelt är det! Låtar som påverkar en positivt. Varför ska man komlicera det med att påstå att det måste vara "creddiga" band med "creddiga" texter?



En vecka går väl fort...

Jag har tagit en väldigt välförtjänt bloggpaus under helgen som en del kanske märkt. Min dator och jag har dock blivit vänner igen efter lite städning bland alla mappar och cookies och annat skräp. Det kan ju faktiskt behövas lite då och då.


Jag har även saknat min älskling något fruktansvärt, men eftersom han var på massagekurs hela helgen så var det inte värt för mig att åka ner heller. Men nu längtar man ju! Men han kommer iallafall hem på fredag. <3


Sen har jag ju haft min brors galna katt som ett litet substitut. Sen att hon är allt annat än gosig och i stort sett inte vill veta av en om man inte leker med henne det är en annan sak. Men nu när hon har åkt hem så känner man ju hur tomt det är utan henne. Ingen nyfiken liten kisse som håller stenkoll på en.

Resten av kvällen ska jag bara äta upp resten av mina chips, spela Rayman och fundera på vilka färger jag ska använda i denna veckas Nail Art Challenge. Kom gärna med förslag på färgkombinationer som är snygga. Helst 3-4 färger. :)


Hoppas ni alla haft en skön helg och nu önskar jag er en fortsatt bra söndag!

Happy St Paddy's!

Idag är det St Patricks Day, en dag som kanske inte firas så där överdrivet mycket i Sverige men jag har märkt att det tar sig och fler får upp ögonen för denna dag. Själv sitter jag istället hemma och är kattvakt till världens ondaste katt!

Firar ni St Paddys?




Haha, någon har gått fullt ut. Källa!


Halvrutten dag, helrutten dator

Det är inte lätt att hålla humöret uppe idag alltså. Vaknade och himlen är alldeles grå och regntung och sen har jag sovit så fruktansvärt dåligt. Detta i kombination med att jag hade en lite dålig kväll igår gör att det dåliga humöret ligger och pyr lite i mig.


Jag kan dessutom dela med mig av det underbara i att ha en flera år gammal Hp- laptop. Jag har fått starta om min dator 3 ggr bara idag för den hänger sig, segar och tappar minnet. När jag först satte mig vid den bestämde den sig för att den skulle vänta hela 3 minuter innan den reagerar på att jag tryckt på en länk. Nu fungerar den någorlunda iallafall men ska strax sätta den på diskrensning.


Något annat underbart med min "härliga" Hp är att den bestämt sig för att helt själv stöka ner min mediaspelare. Lite då och då kopierar den mina spellistor så jag har dubbelt av allt. Inte nog med det så kopierar den låtarna i själva spellistorna så om jag inte kontrollerar det här ibland kan det ligga 6 kopior av alla låtar. Detta innebär då när man har shuffle på så kan samma låt komma flera gånger på rak! Sen har det hänt att skiten börjat spela musik av sig själv utan någon anledning.


Jag är även en sån person som lyssnar på musik när jag ska sova. Snarare så kan jag inte sova utan musik. Så som vanligt hade jag datorn på under natten och spelade en lista med speciellt utvald musik som det är lätt för mig att somna till. När jag vaknar så inser jag att något hänt med listan under natten och datorn har spelat en enda låt på repeat under hela natten!

Lättpåverkad som jag är så drömmer jag också i enlighet med denna låt. Låten är en låt med Enigma som heter Return to Innocense. En lite lugn, new age-låt så jag har drömt att jag var en skogsalv-liknande varelse med en varg till husdjur. Allt förutom vargen är grönt och skogslikt.


Så därför inspirerades jag till att rita detta så nu åker färgpennorna fram! Så om jag inte är mer aktiv än så här på min blogg idag så förstår ni kanske varför. :)


Nail Art Challenge 7: Inspired by a pattern

Jag har egentligen varit klar med veckans challenge sedan i måndags men jag har ju tradition av att lägga upp detta på onsdagar så jag tänkte fortsätta med det. Att inspireras av ett mönster gav ju mycket att utgå ifrån men jag var ändå inte helt 100 på vad jag skulle göra med mönstret. Då kom underbara Rinki med tipset om att jag även skulle inspireras av min blogg.Helt självklart blev det så!



Förlåt för den urkassa bildkvalitén! Försökte ta en bättre bild men blev inte bättre än så. Men ja Rosa schackrutigt mönster. Funderade även på att göra svart gradering som gick från ena hörnet utåt för att det skulle likna min banner men jag ångrade mig sen i rädsla för att förstöra allt.


Här kommer en liten tutorial iallafall.




1. Måla naglarna i en knallrosa färg. Jag har använt ett nagellack ur H&M egna sortiment som heter "It's genious M".

Checkered Nails Tut1


2. Ta en Nail Art Liner eller en tändsticka och måla lodräta och vågräta linjer på naglarna. Här kan man även fuska och använda sig av en svart, smal tuschpenna. ;) Allt funkar i nagelvärlden! 

Checker Nails Tut2


3. Fyll i varannan ruta med svart nagellack, antingen med en Art Liner eller en tändsticka. Man kan även använda penseln till själva nagellacket, men jag brukar tycka dessa borstar är för stora för ett sånt pilligt jobb. Detta beror ju även på hur små eller stora rutor man gör från första början. :) 
Paraworld Nails

Som vanligt så gäller det att städa upp runt nageln och sen försegla designen med ett klarlack så fort du är klar. Men låt verkligen det svarta nagellacket torka ordentligt, annars riskerar du att smeta ut det svarta. 

Done! 

Nästa veckas utmaning är Water Marbling. Ska bli jättekul att testa. :) Sök på Youtube om ni inte vet vad det innebär. 


Bloggandet som terapi?!

Jag fick idag veta en ganska kul sak genom en vän som läser en kurs om kommunikation via media. Hennes lärare hade hittat en tidning som publicerat en artikel om att det faktiskt är hälsosamt att blogga! Enligt en israelisk undersökning så ökar självkänslan och välbefinnandet om man driver en personlig blogg som är öppen och ärlig. Bloggen fungerar som ventilation för känslor som annars kan ligga och pyra och man brukar få ett fantastiskt stöd från sina läsare.


Studien går även in på att bloggandet är vår tids dagboksskrivande och daböcker har alltid använts som ett sätt att skriva av sig. Och enligt undersökningen så var majoriteten av responsen på deltagarnas bloggar positivt även om en del råkade ut för nätmobbing.


Men jag ställer mig väldigt frågande till detta också. För även om jag har fantastiska läsare och väldigt sällan råkar ut för otrevliga kommentarer så finns det väl de bloggare som får stå ut med att konstant hånas, hängas ut och mobbas, framförallt storbloggare. För att inte tala om den stress som många tjejer känner för att bli så stora som möjligt. Jag tror att bloggandet mycket väl kan fungera som någon form av terapi, och att man kan skriva av sig men då gäller det att nå ut till rätt personer, och att man beter sig rätt från början. Man måste nog starta bloggen med just målet att skriva av sig och inte för att bli stor.


Men jag tycker det är skönt att skriva av mig i bloggen ibland, även om jag håller det absolut mest privata utanför bloggen. Jag kan släppa bloggen för att göra annat om det behövs så jag upplever aldrig den stressen att konstant hålla den uppdaterad.

Hur känner ni läsare som har bloggar? Mår ni bättre av att blogga? Har bloggen medfört en positiv förändring i erat liv? Eller upplever ni stress ibland när ni inte hinner blogga eller när ni inte får så många besökare som ni vill? Please tell me!



Klantigt!

Jag hade lovat att göra tacolasagne till mig och min kära mamma idag och eftersom det var så fint väder så tog jag en liten promenad till affären för att köpa på mig de ingredienser som saknades. Jättehärligt och varmt väder så jag njöt av promenaden dit. Men vägen hem blev värre för då blåste det upp en del och eftersom jag plockat på mig två stora flaskor cola och lite annat så hade jag två fulla och tunga matkassar i vardera hand. Var riktigt skönt när jag väl fick pusta ut när jag kom hem.

Och då upptäcker jag, till min fasa, att jag glömt att köpa tacokryddor! Va fan... Det är bara basen och det viktigaste i hela rätten! -.- 




Som tur var så hittade jag två påsar tacokryddor i skåpet så jag slipper gå hela vägen tillbaka med mina värkande armar. Det lönar sig att ha ett förråd hemma. :) Så nu blir det matlagning för hela slanten.


Oh my...

Det tog mycket längre tid än jag trodde på den där sminkkursen jag var på. Jag fick testa ett serum för dagtid som var jättebra och som verkligen verkade fungera men sen höll jag på att sätta i halsen när jag fick höra att priset låg på 500 kronor för en flaska på ca 20 ml!! Gratis kaffe och en muffin fick jag med och en massa information ifall jag själv skulle vilja ge mig in i branschen men just nu känner jag verkligen inte att detta är något för mig. Jag nöjer mig med att följa med lite då och då för att bli sminkad. I April ska jag också följa med och då ska kvinnan jag är modell för lära sig sotade ögonmakeuper så det ser jag till och med fram emot. Sotade ögon är snyggt och ska bli kul att lära sig det ordentligt. Jag hoppas att få en mer färgglad sotning istället för vanligt svart, brunt eller grått men vi får se.


   


 

Nu avslutar jag min måndagskväll med lite te och Rayman!


Inte så originellt men...

Jag är verkligen inte den enda som reagerat på det underbara vädret. Så skönt när man loggar in på Facebook eller kollar sina favoritbloggar och majoriteten av människor är positiva och uppåt. Även de som inte skriver om vädret i sig verkar ha något positivt att skriva och det påverkar ju andra som läser det med. Jag har själv suttit ute halva morgonen med en kopp te och min frukost och det har varit väldigt lätt att träna idag. Nästan så det är lite svårt att tänka sig att det för bara någon dag sen låg snöslask på marken och att det än så länge bara är början av mars.


Ikväll har jag blivit medbjuden till en sminkkurs för att sitta som sminkmodell. Jag ska bli sminkad igen och få testa lite nya produkter så det ska bli spännande. Förra gången fick jag ju en härligt blå och grön makeup, så vi får se vad det blir nu. :) Gratis fika är inte fel det heller. ;)







Slut på det roliga

Vilken udda men skön helg jag haft! Varför måste de ta slut?!


I fredags åkte jag in lite tidigare till stan för att hinna shoppa lite. Jag hade ett presentkort på 50 kronor på H&M och tänkte passa på. Men jag fick sån beslutsångest att det slutade med att jag köpte två nagellack istället! Typiskt mig! xD Men kan man få två stora flaskor för 30 kronor ska man inte klaga. :)


Det har varit lite av en hälso- eller spahelg också och jag känner mig jävligt nyttig ska ni veta! Jag och älsklingen har bland annat prövat på att äta paleolitisk kost hela helgen. Med det menas urpsrunglig föda eller ibland kallas det även stenåldersdieten. Det innebär att man bara äter mat som människan åt under paleolitikum (den äldre stenåldern). Då äter man inga mjölkprodukter, inget salt, inget socker och inga sädesslag alls. Man äter istället mycket viltkött, frukt, bär, rotfrukter och grönsaker. Och visst vi (jag) har fuskat lite under helgens gång eftersom jag måste ha mjölk i mitt te och mitt kaffe bland annat, och så drack jag cola zero i lördags! Men man kan inte göra en helomvändning på en helg. Det är inget jag kommer följa strikt när jag är hemma men det var kul att testa och jag har ätit svartrot för första gången. Smakar smör, majs och potatis samtidigt! :D Sen fick jag massage av min älskling idag som en del i hans utbildning. Bättre än på vilken kurort som helst!


Och en liten rapport om mina salamandrar också. De små rackarna har lagt ännu fler ägg så nu kanske det blir ännu mer bebisar! Eller det är iallafall en större chans att det blir några överlevande. :)  Jag och älsklingen spenderade också hela förmiddagen på lördagen med att möblera om hos dem, sätta in nya växter i terrariet och koka trädrötter för deras trevnad. De tackade oss genom att alla fyra klängde sig fast i den största växten och fick den att välta. Är det tacken man får?

Men, ja, nu vart man hemma igen och älsklingen har åkt tillbaka till skolan. Troligtvis får jag nu gå två veckor utan honom eftersom han har massagekurs nästa helg men vi får se. Nu ska jag fortsätta spela Rayman!! Hoppas ni andra haft en trevlig helg. :)


Det där med respekt...

Respekt är något som alla vill få från sina medmänniskor, både nära och kära och även från folk man inte känner. Men jag tycker det verkar som att väldigt få faktiskt vet vad respekt är, eller hur man förtjänar det. När jag googlade respekt fick jag inte fram en enda bild som symboliserade det jag anser att respekt är. Kanske för att den respekt jag talar om inte går att sätta på bild, eller göra symboliskt.

Jag anser att man måste visa respekt för att få respekt tillbaka. Jag kan till exempel inte respektera en människa som förstör andras saker, eller kallar folk öknamn, eller som slåss. Inte heller kan jag visa respekt för någon som inte visar någon form av aktning eller respekt för mina åsikter eller för hur jag är som person. Dessa människor kan inte heller kräva den respekten av mig.

När jag gick i högstadiet var det många av killarna i min klass som talade om respekt. Hur de fick respekt från andra klasskamrater och andra på skolan. Denna så kallade respekt fick de genom att hota med stryk, vara allmänt stökiga och bete sig som svin. Detta är inte vad jag kallar respekt. Folk respekterade dem inte, de var rädda för dem. Det är en stor skillnad på dessa två. Att dessa stökiga killar inte förstod att man kurade undan för dem för att slippa få en hård knuff, eller att man bakom deras ryggar var överens om att de var de största rövhålen på skolan är för mig obegripligt. Vad trodde de att man skulle tycka när de betedde sig så? 

En del blandar även ihop respekt med kärlek. Att man automatiskt respekterar någon bara för att man bryr sig om den personen, men det är inte heller sant. Man kan älska någon men ändå samtidigt bete sig respektlöst mot denna person genom att ignorera deras viljor eller önskemål, eller att ta dem för givet och inte lyssna på vad de säger. Kanske gör man inte detta medvetet men om man respekterar någon kommer detta automatiskt. Nu kanske vissa anser att om man älskar någon på riktigt så respekterar man den personen men det är inte alls säkert. Jag har själv upplevt ett förhållande där jag behandlades totalt respektlöst även om personen faktiskt älskade mig. Men då handlar det oftast om att den personen inte lärt sig innebörden av ett respektfullt förhållande, eller hur man behandlar folk med respekt. Ett exempel är tonåringen som låter sin mamma städa upp eller som slänger sina smutsiga jeans i tvätthögen och säger att han/hon vill hade dem tvättade innan helgen. Tonåringen älskar ju fortfarande sin mamma men det där är exempel på totalt respektlöst beteende.

Ett annat vanligt område är personer som har makt. En person som har makt kan lätt tro att denne får respekt från människor runt omkring sig. Men detta sker inte heller automatiskt. Det handlar om hur denna människa utnyttjar sin makt, och även hur personen i fråga tog sig dit. En chef som behandlar sina anställda illa eller som inte lyssnar på problem får ju inte sina anställdas respekt. Man lyder för att det är chefen som talat och för att konsekvenserna kan vara för ödesdigra om man inte gör det. En chef som hamnat i sin position genom att trampa på andra och ljuga förtjänar inte heller respekt då han inte respekterat de han trampat på eller ljugit för.

Men vad är då respekt? För mig handlar respekt om att man lyssnar på varandra. Man accepterar varandra för de man är och man behandlar varandra rättvist. Man accepterar att man tycker olika och man låter den andra tala för sin sak oavsett om man håller med eller inte. Man ber om ursäkt om man gjort fel eller sårat någon. Man hjälper sina medmänniskor om det behövs, och man tänker på hur en person reagerar innan man säger eller gör något förhastat. Man ger lika mycket tillbaka som man tar och ännu mer därtill. Det innebär att man inte lassar över saker på någon annan och att man tar sitt eget ansvar för sina gärningar. Det innebär att man frågar om lov och tackar för sig om man får hjälp.

Respekt handlar för min del om att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad helt enkelt. Om man totalt trycker ner en människa kan man egentligen inte kräva att bli behandlad bättre än så själv.  

Vad är respekt för er? Vad är respektlöshet i era ögon? Kan man kräva respekt eller måste man förtjäna den?
 


Förbannat trevlig kväll!!

Jag har haft en så otroligt trevlig kväll så ni anar inte. Jag och Ricard träffades vid Pelikanen och köpte varsin kaffe och bara babblade på om allt och ingenting! Det blev en chokladboll för mig också, men det var ju förutbestämt.


Sen pallrade vi oss hem till Ricard och spelade tv-spel. Rayman Origins. Alltså man kan inte kräva mycket mer av en kväll än gott sällskap, kaffe och tv-spel!! Att jag är urdålig på tv-spel är en annan sak. Jag fular mig mest. :)

Ska snart slänga mig i sängen och försöka somna lite tidigare än jag gjort under veckan. Ska slänga mig i badet imorgon och ta igen min spa-dag och sen ska jag försöka packa väskan och ta mig till stan innan min älskling kommer hem. <3

Godnatt alla läsare. Hoppas ni också haft en fin dag. :)


Vart tog våren vägen?

Är det inte lite underligt? Igår när jag drog upp persiennerna var det strålande sol och grönt på marken, men idag när jag drog upp persiennerna var det alldeles vitt på marken!! Nu har det slutat snöa dock och termometern visar en stadig nolla så antagligen blir det bara slask av det.


Jag vet precis hur det känns!  Källa


Men så är det ju varje år. Precis när man tror att våren kommit för gott så skrattar ödet åt oss och slänger ner en dos snö till. Min mormor brukade påpeka varje år att vintern lurar oss 7 gånger innan han låter våren komma på riktigt och det brukar stämma någorlunda. :) Jag antar att vinterjackan får hänga med ett tag till. (Fast jag brukar använda vinterjacka ända till maj, även om termometern visar över 15 grader.)


Jag missar även min lilla spa-kväll jag brukar ha på torsdagar, men det skippar jag gärna idag för istället blir det lite häng på Pelikanen med bäste Ricard och jag räknar med en massa kaffe och kanske någon chokladboll... eller två. :)


Nail Art Challenge 6: Inspired by a YouTube Tutorial

Denna veckas challenge såg jag verkligen fram emot. Att hitta en Youtube-tutorial att härma för det var ett sätt att utmana mig själv att göra en design som var svår eller som jag inte gjort tidigare. Och jag hittade en tutorial som jag fastnade för men det blev totalt fiasko!!

Denna tutorial tänkte jag först härma:



Hur snyggt hade inte det blivit?!?!?! Men hur jag än försökte så fungerade det inte alls!! Jag hade bara lokaltidningarna hemma och jag vet inte om det är pappret eller trycket som gör att det inte fungerar men det fastnade inga bokstäver på mina naglar iallafall och jag hade ingen lust att behöva springa till affären bara för att köpa en tidning.


Så istället valde jag denna tutorial:




Och så här blev mina naglar:

Heart Swirl Nail Art

Hmmm... Jag är som vanligt inte nöjd. Först och främst för att jag stressade med dem eftersom min första plan gick i stöpet, och sen tror jag att denna design hade fungerat bättre på naglar som är långa och breda för att man ska kunna få till det svarta mönstret snyggt. Mina fingrar och då såklart även naglarna är ganska smala. Sen hade det nog blivit snyggare med en tunn pensel istället för Art Liner som jag använde nu. Fast det är inget mot hur designen ser ut idag ska ni veta! :D Haha jag vet inte hur jag lyckats men designen ser galet kladdig ut idag, till och med mer än på bilden! Tror inte jag behåller denna design hela veckan ut.


Har slutit fred med mobilen...

Jag har försökt ta egobilder på mig själv sen jag färgade håret svart i lördags så ni skulle få se, men jag har bara kameran i mobilen att ta till och vi har varit allt annat än vänner under veckan. Men nu fick jag en någorlunda bra bild som visar upp hårfärgen och frisyren (nåja). Men jag ber om ursäkt för att färgerna är lite off. Jag är inte så grå på riktigt jag lovar! :D Så mobilen slipper få sig en flygtur ut genom fönstret tills nästa gång.


Jag tänkte även påpeka att det är en väldigt speciell känsla att sätta igång sin spellista med nostalgilåtar och ställa sig och träna till det. Parklife med Blur, Common People med Pulp, Only you med Flying Pickets. Men även löjliga låtar från när jag var riktigt liten som Especially for you med Kylie Minouge och kanske framförallt Jag mötte Lassie med Ainbusk singers! :D Haha, vill ni höra löjliga låtar så lyssna på dessa på Spotify eller Youtube! Min nostalgilista innehåller musik som jag älskade från att jag var 5 år gammal till runt tiden jag var 15 kanske. Så det är mycket udda låtar i massa olika genrer som ligger där.


Men det gick ganska bra att träna idag. För er som inte fått veta vad jag tränar än så kan jag säga att jag varje måndag, onsdag och fredag ställer mig 10 minuter på löpbandet och går i ca 6 km/h för att värma upp. Sen gör jag ett schema på 13 övningar som är till för att öka rörligheten och för att stärka musklerna. Några exempel är utfall med en pinne bakom ryggen, lyfta hantlar och lite sånt. Googla på MAQ-övningar så går det nog hitta lite av det jag gör. MAQ står för Muscle Action Quality. Den enda övning jag har svårt för är lyft åt sidan med hantlarna... Jag dör lite inombords av den för mina armar är verkligen min svaga punkt. Men snart så ska även jag kunna hänga tvätt utan att få spaghetti-armar. :)


Oinspirerad dag

Jag har varit så otroligt oinspirerad idag så det är inte sant! Jag har bara loggat in på bloggen för att svara på kommentarer och funderade på att inte uppdatera alls eftersom jag själv inte tycker det är värt att lägga upp ett blogginlägg bara för att säga att man inte kommer på något att skriva. Liksom hur kul är det att ni får veta att jag kör tvätt idag med, eller att jag tagit ytterligare en promenad till affären... för att köpa mjölk? Dessutom blev min nageldesign som jag höll på med ett totalt fiasko så nu får man börja om från början och hitta på något nytt.  

Men  intet ont som inte för något gott med sig. Eftersom jag varit så oinspirerad så började jag läsa en bok som jag lånat av min älskling. Boken heter "Gryning över Kalahari - om hur människan blev människa" och är skriven av Lasse Berg. Jag har inte läst klart den än men har läst halvvägs på en dag för den är så otroligt intressant. Boken handlar om evolutionsteorin, om hur människan uppkom och Lasse Berg har själv följt en massa studier och teorier och vrider och vänder på dem på alla möjliga sätt och vis. Boken skrev han när han själv var bosatt i Rwanda.





Boken är intressant inte bara för att den behandlar ett intressant ämne utan man inser faktiskt att människans uppkomst fortfarande är ett stort nät av teorier och att man faktiskt inte vet ett smack! Dessutom blir man hänförd över Lasse Bergs tänkande vad gäller djur och deras intelligens. Han ifrågasätter hela tiden att människan skulle vara intelligentast på vår planet. Och när man börjar läsa om hur människan levde när vi fortfarande var grottmänniskor så får man en helt annan insikt på varför vi är som vi är idag också!

Något som jag läste som jag tycker är totalt tänkbart i alla möjliga situationer var den här meningen:

"Man får alltid tänka på möjligheten att det kan vara precis tvärtom!"

Och så är det ju. När vi tänker det värsta om en människa så borde vi alltid ha i bakhuvudet att det kan vara precis tvärtom! När vi tror att saker kommer skita sig, tänk att det kan bli precis hur bra som helst. Nu menade ju Lasse Berg egentligen vetenskapliga teorier,som tex varför människan började gå på två ben och så men jag tycker den meningen är väl tänkvärd. Med andra ord, tänk efter mer än en gång. Saker är inte alltid som de verkar. Ett exempel han faktiskt drar upp i boken är att forskarna fram tills ganska nyligen var överens om att människan utvecklades och lärde sig göra och använda redskap på grund av att vi var intelligenta, men numera finns teorier om att våran intelligens ökade i takt med att vi tillverkade redskap istället. Som sagt, det kan alltid vara precis tvärtom oavsett hur säker man är från början.


Monday, you never seem to surprise me anymore...

Det är väl inte så konstigt att folk hatar måndagar egentligen. Tillbaka till jobbet efter helgen och ett kast tillbaka in i verkligheten. Dock brukar ju inte jag ha så stora problem med måndagar. Men idag har nog måndagen bevisat varför den kallas värsta dagen på veckan.


Ja, jag hade ju en massa tvätt som jag skrev i förra inlägget och den har iallafall gått smidigt, även om det bara blev två maskiner gjorda idag. Har liksom inte plats för att hänga upp mer tvätt i lägenheten. :P

Men sen kom det! Som ett brev på posten så började huvudet bulta. Den där hemska huvudvärken som ligger och molar och bara är irriterande och den har hållt i sig hela dagen. Gick en liten promenad innan och då verkade den släppa men kom genast tillbaka så fort jag började närma img lägenheten igen. Till råga på allt har jag mått väldigt konstigt. Inte dåligt, utan bara konstigt. Har inte haft någon aptit, och inte varit hungrig  på hela dagen. Tvingade i mig lite wokade nudlar och kyckling för sakens skull nu för en halvtimme sen och då har jag inte ätit mer än en morot under resten av dagen. Inte bra när jag tränar och försöker stå i.

 

Sen ringer de plötsligt från Statistiska centralbyrån angående den där undersökningen som jag var "slumpmässigt" utvald till. Stackars tjej som tvingades sitta där i telefonintervjuer alltså. Hon förklarade att hon hade problem med stämbanden och det hördes för hon var hes och fick konstant ursäkta sig för att hosta. Måste vara det värsta jobbet i världen för henne just nu. Men ja, jag fick svara på en massa frågor om hur jag upplever att rättssystemet och polisväsendet fungerar i samhället. Jag drog nog ner resultatet ganska rejält eftersom jag knappt har förtroende för något av det. Men men, får se vad resultaten säger när de kommer i oktober.

Något positivt från idag var iallafall att jag pratade med pappa i telefon och han berättade att han fått tack och lovord från Londons borgmästare Boris Johnson för sin insats i ett stort projekt i Londons stad. Kul som sjutton. :) Och att jag nu ska avnjuta en kopp te och sen sitta och leta efter ett passande Youtubeklipp till veckans Nail Art Challenge innan jag drar täcket över huvudet.

Imorgon är vi så långt bort från måndag vi kan vara. :D


Tillbaka till verkligheten.

Välkommen tillbaka till verkligheten! Det var ungefär min tanke idag när jag tränat klart och ätit min frukost. För idag är det bara en sak som gäller:

Tvätt!


Efter 2 veckor har jag ett mindre berg av tvätt som ska göras. 2 fulla maskiner med mörk tvätt, en maskin ljus och en maskin färgglatt. Ja det här kommer nog hålla mig sysselsatt imorgon också.



Ja, jag vet att man egentligen ska hålla måndagar fria från en massa tråkigheter eftersom måndagar är tillräckligt tråkiga ändå, men det börjar eka tomt i garderoben och jag har snart inget att ha på mig. :D


Någon som vill komma över och dricka kaffe med mig medan jag väntar på att tvätten ska bli klar?


Hemma igen

Ja då har de två veckorna med älsklingen gått. Det gick för fort som alltid. Nu har han åkt ner till Skåne igen och jag har spenderat kvällen med att packa upp och känna hur tomt det är när man vill vända sig om och säga något och så är det ingen där. Men bara 5 dagar kvar innan vi ses igen och mindre än 3 månader innan han är tillbaka för gott och tiden går ju fortare än man tror. :)

Ärligt talat kan jag knappt berätta vad vi har gjort de här två veckorna. Tiden har bara rusat förbi. Vi har lagat mycket god mat, bland annat tacolasagnen som jag la upp förra söndagen. Jag har velat fram och tillbaka vad gäller min hårfärg och sen var vi ute i Klevshult en vända i torsdags vilket för mig inte var någon höjdare eftersom grabbarna hade på Ultimate Fighting på teven och diskuterade politik som jag inte höll med om. Jag och älsklingen satt mest och stirrade under diskussionerna och jag lekte med Davids dotter Alexandra, trots att jag i vanliga fall brukar vara ganska nervös och lite tillbakadragen vad gäller barn.

Helgen var dock lite speciell. Fredagkvällen spenderade jag med älsklingen, en politiker och två hästtjejer från Hånger på gamla haket Olympia. Där satt vi alltid förr i tiden jag och mina kompisar. Nästan varje kväll träffades man och åt där eller bara drack kaffe där. God mat har de fortfarande också. Och den ena tjejen, Louise hade med sig 5 spel hem till Johan där vi satt, men vi spelade inte ett enda. :D Vi satt och skrattade åt roliga kattklipp på Youtube och bara diskuterade saker i allmänhet.

I lördags valde vi att bara stanna hemma för att få lite tid att bara umgås innan min älskling skulle åka hem igen. Jag fick dock mitt hår klippt helt gratis och jag har äntligen färgat det! :D Haha, och vad jag valde för färg i slutändan?! Hmm.... ska jag berätta?

Jo, jag är inte elak. Jag är numera svarthårig! ;) Kolsvart i hela huvudet. Det känns jättebra! Jag trivs i det, och jag passar dessutom i det. Min mamma fick se mig idag och hon märkte det inte ens först. Alla säger att det ser naturligt ut på mig. Jag har ju haft svart lugg så det var inte helt ovant. Men jag är jättenöjd. Hoppas bara vintern kan ta slut helt och hållet snart så att jag slipper alla statiska hårstrån runt ansiktet. Jag ska försöka ta en bild på mig själv i veckan så får vi se om jag kan samla mod nog att lägga upp den.

Idag var dessutom en riktig slappardag. En söndag värdig dess namn. Jag och älsklingen tittade på film och eftersom Tintin vägrade fungera och vi var oinspirerade så tittade vi på Johnny English. Jonne hade inte sett den och jag ville se om den så vi kan titta på 2:an någon gång framöver. Sen har vi fixat ett nytt terrarium till salamanderäggen så att vi inte riskerar att de små bebisarna blir uppätna när de kläcks. OM de kläcks. Borde ta högst 2-3 veckor till sen får vi se.

Men nu är jag galet trött! Jag och älsklingen lyckades med bedriften att somna på soffan i natt och sen somnade vi i någon timme på eftermiddagen. Man blir ju helt urlakad av att sova så konstigt. Så nu blir det en kopp te och en god bok och sen somna till lite skön musik.

Godnatt på er!


o.O

Jag och min älskling har hittat ägg i eldbukssalamandrarnas terrarium! Ägg!! Det visar sig att Smaug inte alls var någon Smaug utan snarare en kvinnlig Smauginna! Och hon har alltså lagt ägg i en av växterna.

Eller rättare sagt så tror vi det. Vi har googlat bilder och konstaterat att det åtminstone är otroligt likt ägg. Vi har även sett tecken på att salamandrarna har lekt, bland annat får hanar en vitaktig glans på svansen och det har några av våra salamandrar haft. Det är dessutom rätt tid på året. Men vi får se om det blir några salamanderbebisar eftersom salamandrar har en tendens att äta upp larverna. 

Jag och älsklingen ska gå ner till djuraffären och fråga om råd och se hur vi ska göra för att de ska överleva. Haha, jaha då kanske man har blivit salamanderuppfödare så där hux flux då... Spännande nästan jämt!



Hur söt?! :D  


RSS 2.0