Min bil, en hjärtekrossare

Min bil behöver service. Eller rättare sagt, den har behövt service i ca 3 år, minst! xD Men det kostar mer än vad jag har. Får ta det lite i omgångar tror jag. Har ju bytt tändstiften, men rackarn behöver ett oljebyte och byte av oljefilter, pollenfilter och ja en massa annat. Och besiktning 10:e mars! Hur ska man hinna?!

Men inatt tror jag att mitt dåliga samvete tog ut sig själv. Jag drömde nämligen att min bil försvann. Jag var så ledsen, så ledsen och letade överallt. Till slut hittade jag bilen längst in på en kyrkogård. Vet ni, det såg ut som att bilen huttrade av köld, och han hade stora lerfläckar på sig. Jag närmade mig honom försiktigt, ungefär som man skulle göra med en rädd, vilsen, bortsprungen hund. Och jag kallade honom inte vid hans rätta namn som är Gandalf utan istället kallade jag honom Finch. Jag skulle dock snart få reda på varför. För när jag var ett steg iväg från bilen så spred den ut dörrarna som vingar och försökte flyga iväg. Jag tog tag i "vingen" och drog ner honom på marken igen och tröstade honom med att han skulle få ställas in i ett varmt garage och jag skulle ta hand om honom. Så min bil hade blivit en fink, därav namnet Finch.


Bortglömd!

Alldeles bortglömd i snön! Ja, det är faktiskt min bil!

Men nu har jag köpt STP insprutningsrengöring som jag pytsat i tanken på min lilla bofink, oljebytet är nästan klart, måste bara fylla på lite mer olja i bilen och jag har dammsugit och dammtorkat hela insidan på min bil. Nöjd med mig själv! Till våren blir det grundlig rengöring med tvätt, polering och vaxning och då ska han få nya sommarsulor. Och nej, det är inte bara mitt samvete som gör mig så här löjlig. Ibland måste man faktiskt ta hand om sin bil också.  


Min snygging!

Så här snygg är min bil... egentligen.


RIP

I helgen dog min kära pojkväns ena mal i akvariet. Finns inte mycket att säga. Han var en fisk. Han delade akvariet med några neontetror och två andra malar varav en mal såg exakt likadan ut så vi är inte ens säkra på vilken som dog. Han spenderade sin tid med att suga stenar, insidan på akvarieglaset och en och snigel. Tragiskt ändå. Den stora malen, den som faktiskt gick att skilja från de andra, han såg också lite blek ut så nu letar vi med ljus och lykta efter några ledtrådar på vad som kan ha hänt. Någon som kan något om akvariefiskar?


Vad hände?

Jag skulle till affären för att köpa en ask cigg. Så jag klarar mig till helgen. Råkade berätta detta för min mor. Helt plötsligt har jag en lapp nertryckt i näven. En shoppinglista. Fyra fulla matkassar med mat till helgen. Min mor har dessutom fått en knäpp och ska göra hummus på vita bönor och börja laga mer nyttig mat. Så det var ju inte de vanliga smöret, mjölken och brödet heller! Jädrans! Hur gick det här till?!

Manlig lingvistik vs kvinnlig känslighet

Ibland funderar jag på om inte jag är ovanligt manlig, eller okvinnlig, men jag förstår verkligen inte hur vissa tjejer beter sig ibland.

På Citygross ca 19:45 : 

En tjej och en kille, uppenbart ett sambopar, ca 25 år, står och dividerar vid schampoohyllan:


Tjej: Jag vet inte vad vi ska ha för något schampoo, kan du inte hjälpa mig att välja?
Kille: För mig fungerar det lika bra med vilket som. Ta det som passar ditt hår bäst.
Tjej ser irriterad ut: Du behöver väl inte vara så oengagerad?!
Kille ser förbryllad ut: Jag trodde jag var omtänksam.
Tjej: Men ta något som ser bra ut bara!  
Kille tar första bästa flaska: Den här?
Tjej, nu märkbart irriterad: Skojar du? Den är för folk med torrt hår. Jag har inte torrt hår!
Kille ser bister ut och tar en ny flaska: Den här är för normalt hår. Duger det?
Tjej, stampar med klacken i marken: Den där! Den är ju billigaste skiten du hittade ju!
Kille blir förbannad, tar det dyraste han hittar: Sådär! Nöjd nu?
Tjejen ser på den och blir mörk i blicken: Ser du inte vilken färg det är på flaskan?
Kille ser ut som han sett ett spöke: Den är vit...
Tjejen, arg som ett bi: Ja, men korken då?
Kille suckar: Den är grön.
Tjejen: Ja, och hur tror du det skulle se ut i vårt badrum som går i svart och rött?! Va? VA?! 

Jag är inte den som brukar tjuvlyssna, men nu stod jag på andra sidan den hyllan och hörde allt vare sig jag ville eller inte. Försökte låta bli att se skyldig ut när jag gick förbi dem senare. Jag kunde inget annat än att lida med den stackars killen. Vi tjejer kan verkligen vara hemska ibland. Låt oss hoppas att tjejen hade ett extremanfall av PMS.

Mitt nyårslöfte!

Hade ett nyårslöfte i år som jag faktiskt tror kommer leda någonstans. Ville inte skriva den i bloggen tidigare eftersom det på sätt och vis skulle pusha mig till något men nu tar jag iallafall det steget. Det är inget tufft eller svårt och kanske kommer jag framstå som löjlig men mitt nyårslöfte är:

Att jag ska sluta skämmas för det jag tecknar och målar och börja vara stolt över att jag har den talangen.

Löjligt men så är det! :D Man är alltid sin egen största kritiker men nu ska jag försöka vara stolt över det jag ritar och målar istället.

Här är mina uppgifter:De som är ibockade har jag klarat av. Meningen är väl att jag ska klara av resten också. Kommer säkert komma fler utmaningar så småningom också.

Det kommer bli så mycket svårare att bryta det här löftet nu. Vilket säkert är en bra grej. :)


Seg dag!

Den här dagen har varit alldeles för seg. Sover dåligt under natten och vaknar tidigt för att hinna träffa J lite innan han ska jobba. Men, det slutade med att våran polare Jonte frågade om inte han kunde följa med till Kinna för att hämta ett pokerbord som de hittat till klubben. Jag sa åt J att han skulle åka och att vi kunde träffas en annan dag. Men jag skulle ändå in och handla så hann träffa honom typ tio minuter iallafall.

Sen åkte jag till Citygross och handlade. Flera av de varor min mamma specifikt bad om var slut. Hon ville ha korvbröd som kallas Partaj och av dem fanns inte ett spår. Hittade inte heller den ansiktstvätt jag brukar använda. Bara att testa en ny istället. Men så hittade jag en plattång. En mörkrosa och jag tänkte: "Varför inte?" Min nuvarande plattång är under all kritik. Den blir inte tillräckligt varm, den är "fet" vilket inte alls passar mitt hår och dessutom har den börjat glappa och håret fastnar ibland i den så jag bli luggad. Mindre skönt. Så nu unnade jag mig en ny fin plattång som dessutom har en riktigt härlig färg. Och OBH Nordica är kanske inte lika bra som dyrare märken men de gör bra saker.

Men så kom jag hem och kopplade in den... och den funkar inte. Det är en enda knapp på hela plattången som både låser plattången så att den kan förvaras stängd och sätter på/stänger av den. Nope, inget händer om jag använder mig av den låsknappen. Lampan som ska lysa, lyser inte och enligt bruksanvisningen ska plattången ta 1 minut på sig att bli varm. Jag lämnade den på och gick och rökte och kom tillbaka och den var svinkall. Får åka tillbaka imorgon och lämna tillbaka den. Tur att man är så pass klyftig att man sparade kvittot och garantibeviset. **thumbs up**

Kommer sen hem och bestämmer mig för att skriva av det i bloggen och blogg.se segar jättemycket. Förutom när jag råkade skriva fel lösenord. Då gick det fort minsann. xD Och dessutom så kommer inte de kommentarer jag godkänt fram och jag kan inte lägga länken på bilden nedanför som jag ville. Svoa tidigt idag kanske. Jajamen.

Men nu har jag även slösat lite pengar på nagellack och bland annat nageldekorationer som stenar och glitter och en vit artliner som gör tunnare linjer. Ska lära mig dekorera och göra konst på mina naglar. Inatt hade jag tråkigt och målade mina naglar. De är just nu lila med ett svart "bälte" med vita nitar på. Blev rätt misslyckat på högerhanden eftersom jag inte är van att använda vänster för att rita eller måla. Kollade runt lite på nätet sedan efter roliga nageldesigner och blev biten.  Så nu ska jag ge mig på min nya "hobby". Kanske ett bra sätt för mig att bli av med min ovana att sitta och dra av topparna på mina naglar. Åtminstone en sak som är bra med den här dagen och att ha mycket fritid denna vecka. :P 
 


Tills jag fullslipat tekniken IRL så kan man sitta och leka i det här
roliga flashspelet. Om man nu tycker sånt är roligt. :)
Klicka >>
HÄR << för att komma till spelet.


Bra musik man inte kan få nog av!

Det finns bra musik och sen finns det ÜBERBRA musik. Låtar man aldrig någonsin tröttnar på hur mycket man än spelar dem. Jag har tre sådana låtar nu som går på ständig repeat hemma, i bilen, i hörlurarna på jobbet, och ja... även på min killes Spotify när jag ska sova hemma hos honom.

The Kill med 30 seconds to mars är min ständiga följeslagare sen 2 ½ år tillbaka, och Muse låt Starlight är ju min humörhöjare nummer 1.

Men det finns en låt som tar priset just nu. Bandet heter Asking Alexandria. En av få band som lycats göra en skiva där jag faktiskt tycker ALLA låtar är över medel. Dessa underbara britter. Och favoritlåten är absolut den här:


Så underbar låt. Framförallt när sångaren Danny sjunger "You need a doctor baby, you scared?" Får rysningar av välbehag längs ryggraden **myser**

Årsresumé! Del 2

Ja då fortsätter jag redogöra för 2010. Har märkt nu när jag resumerat året att jag varit tokigt dålig på att uppdatera bloggen med allt detta! Mitt nyårslöfte borde varit att ägna mer tid åt bloggen... :/

Augusti

Började månaden i England tillsammans med brorsan och Apell. Åkte samma dag som min kära J kom hem från Turkiet så det var två veckor vi inte såg varandra i stort sett. Men jag hade kul i England! Fick ju träffa min far, vi söp och festade som galningar och åt världens godaste mat på T.G.I. Fridays i London, två ggr. Och köpte massor av film. :D Men i augusti hade vi ytterligare en flytt. Philip drog till Göteborg för att plugga till kändis! Eller något sådant iallafall. Jag och J var och hälsade på honom och drog med honom till Liseberg, även om han var måttligt road av det, förkyld som han var. Stackarn! Avslutade augusti med att festa på Värnamodagarna. Förfest hos Jens, sen ner till stan där det var full rulle konstant! 

September 

Nu började hösten! Hade varit riktigt deprimerande men det var det inte! Åkte ut till Sigges loge på en spelning med Solitude. Det var snorkallt. Runt nollan redan i september. Vi borde kanske förutsett denna vintern egentligen?! Umgicks massor med min J och avslutade månaden med ytterligare en Solitudespelning i Halmstad, på underbara BoB.

Oktober

Jag och J fick plötsligt smak för fiske och åkte iväg och fiskade så fort jag inte jobbade. Dessvärre var vi ju rätt sent ute och det enda som nappade var två små aborrar, den ena på 7 cm och den andra på ynka 5. Vi skonade deras liv och släppte tillbaka dem till sjön igen, och vi hoppas innerligt att de inte blev gäddmat på en gång. I mitten av oktober var jag dessutom på Ninas och Jonas vampyrfest som de hade eftersom även de tänkte dra till Göteborg. Var väldigt trevligt. :)

November


November började lite konstigt. Det saknades saker från både mig och min mamma. Jag förlorade leggings och morsan strumpbyxor. :/ Och det spökade ju en del med ljus som försvann. Vi har fortfarande inte hittat någon förklaring på detta. Sen var jag ju även på Erotikmässa i Klevshult. Att kalla det mässa var verkligen överdrivet från första början, för att inte tala om den erotiska biten som knappast gjorde sig påmind. Annars var November bara kall, snöig och tråkig utöver några släktkalas.

December

December var nog den månad jag var absolut mest aktiv på min blogg. Jag skrev om sömnparalyser, hade en låååååååång intervju med KattaStrofen, hade dåligt samvete och min egen stalker. Jag och Jonne döpte en vilsen älg till Helge men, han blev tydligen påkörd. Min bror åkte in i skivstudion med sitt band och sen var det dags för jul och nyår. For iväg till Dalarna och som jag tidigare skrivit om så var kanske inte julen världens bästa. Men nyår firades med stort mod och glatt humör i Dalarna.

Så med andra ord så slutade jag året precis som jag började det också! I ett litet hus på landet i en håla som ligger utanför ett samhälle som ligger utanför en stad... i Dalarna! Men vad mycket man hunnit med under hela året!

Så vad förväntar jag mig från 2011 då? Tja... vi får se hur saker och ting börjar nysta upp sig nu :) Spelningar kommer det bli, releasefest likaså. Planerar en resa med J, planerar att möjligtvis åka på festival i sommar, resa till Italien i sommar också och så ska jag försöka hålla mitt nyårslöfte med. Vad det är avslöjar jag inte riktigt än! :)

Hoppas ni också kan titta tillbaka på 2010 och vara nöjda med vad ni gjort under året!


Årsresumé! Del 1

Nu har det gått några veckor in på det nya året och än så länge har väl inget direkt dramatiskt hänt så därför kör jag en liten fin årsresumé på 2010. 

Januari

Året börjar sent för min del. I ett litet hus på landet i Dalarna sitter jag och min kusin och hennes polare Gina och spelar Fia med hutt med Minttu när någon helt plötsligt utbrister att klockan slagit tolv, för fem minuter sedan! Rusade ut i stallet för att lugna hästarna och titta på fyrverkerier. Eller ja... det är inte så mycket fyrverkerier i Stumsnäs som ligger utanför Vikarbyn som ligger utanför Rättvik som ligger... ja ni fattar. :) Dagen efter känner vi inte alls av de tre flaskorna Minttu, jäger, rom, vodka och champagne som vi drack men myser med film och pizza. Resten av januari var nog rätt lugn. :)

Februari

Världens längsta vinter rasar fortfarande utanför fönstret. Drivor med snö som når upp till taket! Men! Mamma fyller 50! Detta firar vi genom en liten härlig resa till Lanzarote och solen. Jag, mamma och brorsan. Och oj så underbart det var. 10 dagars total avkoppling och njutning. Fick till och med brorsan och morsan att gå på zoo med mig... kanske så att jag skulle gå med på de tretton måltider de åt på en dag. Sen kom man hem... och jobbade... eventuellt.

Mars

Mars var en helt fantastiskt månad! I början av månaden var jag och såg 30 seconds to mars i Köpenhamn med Dennis, Apell och Robin! Trots mycekt strul så var det en underbar, underbar konsert! Min morsa blev även kidnappad av ett gäng galna tanter och jag slet mitt hår i mina försök att ändra min design här på bloggen. Sen blev det den 27:e mars! Brorsans och Solitudes stora releasefest! Gud vilken kväll! Vad kul vi hade!! Även om ett av mina revben rök den kvällen. :)

April

Vad jag kommer i håg så blev jag inte lurad i början av denna månad. :) Det som var minnesvärt var absolut, absolut (!!!!) Solitudes spelningar på Åland. En kort (nåja) båtfärd över till den mysiga lilla finsk-svenska ön och jag tror jag hade mitt livs bästa helg!! Slösade upp 7000 kronor på sprit, ENBART PÅ ÅLAND, inte taxfree på båten inräknat :/ Utan att vara speciellt full någon av kvällarna. I <3 Åland!

Maj

Jag började gå heltid på jobbet så det var nästan uteslutande det som gällde. En och annan fest kanske. Det började ju gå mot sommar också. Väl värt att nämna. :) Mest minnesvärt var väl när jag åkte till Rättvik för att umgås med kusinen och gå på vårmarknaden. Festade återigen ute i Stumsnäs och fick tillbringa den natten i en enorm dubbelsäng tillsammans med 7 hundar!! Var underbart varmt och gosigt tills Ikaros, en enorm schäfer/labradorkorsning, klev på mitt revben. Jag regerade på trummorna till Guitar Hero och fick dessutom lyssna på The Kill 5 ggr på raken ;) 
 
Juni

Som vanligt började månaden med ett antal födelsedagar, bland annat min och brorsans och våran gemensamma fest. Hann även med två resor till Liseberg och fick äta min vän Ricards underbara fajitas! :) I mitten av månaden var jag även och såg Rise Against på Sticky i Göteborg. Slängde mig in i moshpiten med mitt kära revben! Klarade mig galant! :) Vilken känsla det var när hela publiken plötsligt lugnar ner sig och står och sjunger Hero of War så högt att vi inte ens hör sångaren i bandet!

Juli

Juli tävlar absolut mot mars i bästa månaden! For till Gbg och Sticky Fingers för en Solitudespelning. Den kvällen kunde slutat bättre. Kunde inte andas efter ett tag och fick åka till Sahlgrenska där de inte verkade ta mig på allvar och gav mig två tabletter. :/ Bra jobbat! Sen hade jag ju min grillfest. Även om det inte var så mycket folk var det ändå tillräckligt och jag hade iallafall jättekul. :D Sen den 23:e juli fyllde farsan 51 år och  samma kväll hade min kära J sin fest och ja, det var då vi blev tillsammans. :) För er som inte visste. Här har jag gått hela halvåret och trott det var augusti vi blev ihop i men jag och datum ni vet. xD Avslutar augusti med ett besök på marknaden i Virserum med Philip, Ia och min J. :) Vi provade knasiga hattar, åkte en livsfarlig karusell, köpte filmer och drack slushies så att våra tungor var gröna, blå, lila och bruna. Sen på kvällen tittade vi på film hos Ias mormor och morfar. Mysigt.

På minussidan så åkte min kära KattaStrof iväg till Frankrike, och vi satt och väntade på hennes återkomst... men tji fick vi för hon stannade kvar. *pik pik*


För att det inte ska bli världens längsta inlägg så kör jag resten av 2010 i nästa inlägg! :) Inga bilder blir det heller då uppladdningen är galet seg just nu! Kör det i ett annat inlägg senare! :)


RSS 2.0