Aprilväder!

Jag håller på att packa ner det sista inför långhelgen med pojkvännen, vilket inte är det lättaste! Det är riktigt aprilväder idag. Varenda gång jag tittar ut genom fönstret har det ömsom varit strålande väder med blå himmel för att i nästa stund vara regngrått och sen tillbaka igen! Så ska man packa ner skinnjackan eller en varmare jacka? Tjocka tröjor eller tunnare koftor och toppar? I-landsproblem deluxe?


Imorgon kommer min morbror och hans fru ner med sin hund Tora också så vi ska väl åka tillbaka till min mamma och umgås lite med dem. Sen ska jag hjälpa till att se till att min käre pojkvän hinner med att göra en del uppgifter han har till skolan. Sen får vi se vad som händer. :) Kanske ner och kolla brasan på Valborg om de får lov att tända någon detta år.
Har ni några planer inför Valborg?  Oavsett önskar jag er en trevlig helg.


Sista spurten

Idag ska jag få det sista gjort av allt jag planerat att göra denna vecka! Jag har än så länge bara hunnit deklarera, då på grund av att det är så krångligt att räkna ut hur mycket man ska dra av för bensinen när man knappt har någon koll på hur man jobbade under året. Heltid ena månaden och bara halvtid andra. Men jag tror jag fått till det.Vem gillar inte att betala skatt liksom?


Nu är det dock en kopp kaffe och McLeods döttrar som gäller fram till 3 innan jag ska ta tag i veckans värsta, nämligen att rensa lite bland alla mina kartonger på vinden! Så mycket saker och 70 % av det kommer nog hamna på tippen i slutändan! Sen har jag en del jobb att göra med Wikipedia som jag färträngt lite under veckan.


Imorgon kommer ju pojkvännen hem så jag ska hem till honom i 4 dagar så det ska jag packa inför och idag är det ju min egna lilla tradition som gäller - en spadag med bad och allt vad det kan innebära. Ibland kan jag nästan svära på att man lyckas skrubba av sig tillräckligt med smuts och hud för att man ska bli en helt ny människa och förlora ett eller annat kilo på köpet.Det är vad som gäller idag och ja visst, det låter nog som att jag har tur som kan prioritera in en spakväll men jag har skött mycket annat under veckan som gör att jag förtjänat en kvälls ledighet!
Ha en bra kväll allihopa!

Nail Art Challenge 13: Inspired by diamonds

Jag ska inte ljuga. Hur roligt jag än tycker det är med att bli utmanad och göra denna 50 veckors challenge så finns det vissa teman som jag verkligen suckar över och denna vecka var inget undantag. Diamanter är väl inte riktigt min grej om man säger så, och min inspiration stod helt still, framförallt eftersom jag fått för mig att nästa veckas challenge var denna veckans och redan hade bestämt design. När jag googlat runt lite på andra som gjort denna challenge har alla i stort sett kört på samma sak. Strass och glitter!


Men det blev faktiskt roligare än jag trodde när jag väl satte igång. För det första fick jag användning för alla små glittriga stenar jag har som ligger och skräpar och så fick jag en chans att leka lite med dem, vilket gjorde designen så mycket roligare!

Här är resultatet:


Diamond Nails


Guld och diamanter och glitter! Synd att det inte glittrar lika fint på bild som det gör i verkligheten.

 

Jag har även fotograferat varje nagel separat den här gången, som en liten kompromiss istället för en tutorial, men tyvärr är bilderna så otroligt dåliga, men ja, här är de. Jag har skrivit en liten förklaring under varje bild eftersom bilderna är i så kass kvalitét.  


Diamond Thumb
På tummen har jag målat
över guldfärgen med ett
genomskinligt lack fullt med
stora glitterflagor!Diamond Index
På pekfingret har jag satt
tre stenar diagonalt, tvärs
över nageln.På långfingret klistrade
 jag helt enkelt fast en 
enda stor ovalformad sten.


Diamond Ring
På ringfingret satte jag
ett band med 5 mindre
stenar vågrätt över nageln.
Stenen i mitten är ljust rosa,
fast det syns väldigt dåligt.
På lillfingret satte jag en
lite större slät sten och
två mindre stenar ovanför
i en lite böjd form.

Det är en ganska fin design ändå, men inget jag skulle ha gjort själv om inte jag varit utmanad. Och det är väl egentligen det som är poängen.


EDIT: En del av er kanske märkte att detta inlägg publicerades under tisdagen istället för under onsdagen, och en del av er kanske missade det totalt. Men jag råkade tidsinställa det på fel dag men nu är det fixat! :)


So much to do and so little time to do it in!

Jag har tappat en dag denna veckan, det märks verkligen. Jag hade planer för den här veckan, vad jag skulle hinna med och hitta på, men eftersom måndagen tillbringades med pojkvännen helt oväntat så tappade jag den dagen. Helt plötsligt blev det lite för lite tid över för allt!


Igår t ex trodde jag det var måndag och eftersom det var härligt och soligt väder passade jag på att pilla lite med bilen och fick även hjälp med att kolla mina bromsar. Förhoppningsvis behöver jag inte byta dem innan besiktning. Jag passade även på att gräva upp trädgårdslandet här hemma för att göra plats för lite rödbetor och svartrot.


Idag har jag också fullt upp. Jag har redan tränat och ska iväg till Gnosjö för ett litet möte nu vid halv 2, sen funderade jag på att följa med min mor till Våryran på Smålänningens marknad men känner att jag inte skulle tycka det var så roligt ändå. Istället har jag en del lådor jag måste fixa som står på vinden och sen fick jag sms av min pappa att han skulle ringa idag. Sen så ska jag ju självklart lägga upp veckans design i Nail Art Challenge.


Sen är det nog så mycket annat som ska skötas nu under de två resterande dagarna att man kan bli snurrig för mindre! Men nu är det dags för mig att fixa klart det sista innan jag måste ge mig ut i regnet och åka till mötet! Ha ne bra dag allihopa!
Om vi förstod varandra bättre...

"Om vi förstod varandra bättre skulle vi förstå hur ofta vi missförstår varandra." (Magnus von Platen) 


Detta citat är ett av de motton jag faktiskt försöker leva efter någorlunda och jag tycker det är tänkvärt, kanske framförallt om man är bloggare eller bloggläsare. Men jag tycker det är något som fler borde tänka på överlag.

Men iallafall, som bloggare och även bloggläsare så märker man ofta att bloggare blir missförstådda. Som bloggläsare är det kanske inte alltid så lätt att förstå om en bloggare skämtar, eller är sarkastisk. I skrift är det väldigt svårt att få fram om man är sarkastisk. Det kan även vara svårt ibland att få ner i skrift hur man tycker eller tänker. Samma sak kan det vara i det vardagliga livet. Man säger en sak och det tolkas annorlunda av den som lyssnar.


Det som kan störa mig då, är att folk i regel är väldigt snabba på att hoppa på och anklaga den som som yttrat sig lite klumpigt, snarare än att kanske fråga en extra gång hur personen menar. Vi människor är väldigt snabba på att döma och fördömma, trots att det i grund och botten är vi själva som väljer att tro det värsta om någon innan vi vet hela sanningen.


I engelska språket finns det underbara uttrycket "the benefit of a doubt", vilket innebär att man ger en person en extra chans att förklara sig innan man dömer. Att man är oskyldig tills motsatsen bevisats. Jag önskar att fler kunde tänka efter en extra gång innan de dömer någon för vad personen skrivit i en blogg. Det som står på en blogg är inte hugget i sten. Man ska inte behöva skriva ut inom paranteser vad man menar exakt för att slippa påhopp.

Hur tycker eller tänker ni? Blir ni ofta missförstådda?


Time flies!

Då var man hemma igen efter en långhelg med älsklingen. Alltid lika tråkigt när han måste åka tillbaka till Skåne och det är nästan värre när man har fler dagar tillsammans. Man tycker att det borde vara tvärtom egentligen.

Men tiden går fort. Bara några få veckor kvar tills han kommer hem för gott! Vi har planer inför vad som händer då och det ser jag verkligen fram emot!

Du ska jag snart krypa ner bland mina kuddar och täcken och försöka sova lite. Jag har fått för mig att det är söndag men det är redan natten mellan måndag och tisdag och denna veckan har jag en hel del att göra faktiskt. Godnatt på er!


PS. Undrar om någon av er vet någon webbshop där man kan köpa lite rolig och annorlunda inredning? Det jag är på jakt efter främst är en lite roligare köksklocka  ( på tal om att tiden flyger iväg). Tacksam förall er hjälp! DS.


Happy St Georges *tidsinställt*

Idag är det St Georges Day! Det kan liknas vid Englands nationaldag i stort sett, även om det inte räknas som en helgdag, inte ens i England. Oavsett så hurrar jag lite extra för mitt andra hem på jorden idag!

St Georges Day firas dock inte bara i England, utan även i Kanada, Balkan-länderna och Grekland mfl, samt även lokalt i vissa städer som Moskva. Fast just i England är detta nog aningens större. :)
Happy St Georges Day iallafall!


Only in America...

Ingen har väl missat filmen The Artist som vann 5 Oscarsstatyetter i årets Academy Awards? Det är en svartvit, fransk-belgisk stumfilm som utspelar sig under 1920-talet och början på 1930-talet när talfilmen börjar få sitt genombrott i världen. Det verkar vara en speciell film som många kanske kan ha lite svårt för.


Jag själv har inte heller sett filmen. Jag vet inte riktigt om det är en sån typ av film som jag kommer anstränga mig för att se heller. Men idag läste jag en recension i en tidning där det stod exakt samma sak som jag nyss skrev, att det kan vara en film som många kan ha svårt för. Under det stod det att vissa som hade sett filmen till och med försökt kräva pengarna tillbaka för att det inte är något tal i filmen....


Det var där jag blev helt ställd... Alltså, om man bestämmer sig för att gå och se en film på bio så antar jag att man åtminstone har lite koll på vad det är för film man faktiskt väljer att se! Hur kan man gå och se The Artist utan att veta om att det är en stumfilm? Det är ju liksom halva grejen med filmen.... Om man mot all förmodan bara väljer en film på måfå utan att veta något om den så tycker jag inte man har rätt att kräva pengarna tillbaka för att den var dålig eller inte mötte ens förväntningar eftersom man då inte bör ha några!
Troligtvis handlar det mest om dumma amerikaner som ska mjölka allt och alla på pengar som vanligt.  


******************

Vad tycker ni? Borde man inte ha lite koll på vad det är för film man ska se? Eller tycker ni att man har rätt att kräva tillbaka pengarna för att man inte tyckte om filmen i fråga, framförallt för en sån sak som man borde veta om?


Nu tar jag helg!

Äntligen fredag! Om 20 minuter drar jag in till stan för en helg med pojkvännen och vilka andra somkan tänka sig dyka upp. :)

Trevlig helg på er!


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen efter att ha blivit sminkad och själv fått prova på att sminka sotade ögon. Jag fick en sminkning i ett rätt dov och mörk lila och ja det blev jättesnyggt och verkligen något jag tänker göra igen. Jag fick ju en penna i present med en lila eyeliner i ena änden och en lila ögonskuggspenna i den andra så har väl egentligen inga fler ursäkter för att alltid köra på svart.


Och jag lovar att jag försökte ta en bild på det. Jag har stått i en kvart i badrummet nu och försökt ta en egobild. Jag har känt mig måttligt dum medan jag stått där, men min kamera suddade ut precis alla färger så för det första ser jag ut som att jag fått gulsot på varenda foto och för det andra försvann alla spår av makeup nästan helt på bilderna.


No egopictures for me! Ska istället spendera min torsdagkväll på vanligt manér och köra en spakväll i badet. Nästan lite synd att tvätta bort den snygga make-upen, men jag kan ju knappast sova med den ändå.

Hoppas alla mina läsare haft en kanonkväll!


Time for makeup

Jag berättade ju i >>DETTA INLÄGG<< om att jag blivit medbjuden som sminkmodell och för att få lära mig sotning av ögon. Det är vad som händer ikväll för min del. Kl 18 ska jag iväg och användas som levande provdocka. Ska bli mucho intressant att se vad de hittar på med mig.

Nail Art Challenge 12: Inspired by animals

Veckans challenge var ju alltså djur och jag har nästan fått kortslutning i mina försök att bestämma mig för vad jag skulle göra för design. Något hästinspirerat, katter, nyckelpigor, hundar, fjärilar eller ormskinnsmönster? Eller skulle jag göra något klassiskt som leopardmönster, tigerränder eller dalmatinerprickar?

Men sen så valde jag i slutändan att göra en design baserat på mina små husdjur. Elbukssalamandrarna. :D


Firebellied Nails Firebellied Nails2
Salamandernaglarna på vänster hand och en närbild på vänster tumme!

Som ni ser så har jag valt att ha salamandrarnas magar som design, förutom på tummen där jag målat en salamander istället. Jag valde att göra graderingar i gult och orange eftersom salamandrarnas magar kan variera i färg från gult till knallrött och alla orange toner där emellan. Mina salamandrar har gula magar allihopa.


 På denna bild ser ni hur magarna kan skifta i färg och mönster. KÄLLA


Färgskiftningarna beror på hur mycket karoten ödlorna fått i sin mat under uppväxten, men hälsan påverkas inte oavsett om de får lite eller mycket.


Mina salamandrar har ju som bekant lagt ägg och ja, de har kläckts nu. 9 små yngel har vi fått än så länge, men vi får se om de blir fler, eller om de ens överlever.


Så här vackra är mina salamandrar förresten:

Fire Bellied Newt

Firebellied newt

Firebllied Newt2

Inte så snygga kanske. :D


Fikatime!

Jag har drömt så galet i natt att jag börjar fundera på hur min hjärna egentligen fungerar. Jag har bland annat drömt om att jag hjälpte till att renovera en skidstuga, att jag missade sista bussen hem, att en av mina bästa vänner fick rabies och att jag drabbades av yrsel så att jag inte kunde gå utan att hela världen gungade. Överlag var det en ganska störande dröm.

Men jaja, nog om det. Idag är det lill-lördag och jag sitter just nu och gör mig i ordning till ett avsnitt av McLeods döttrar. Ska åka in till stan lite senare och möta upp Ricard för en fika och en massa snack som vanligt. :)

Jag har även tidsinställt ett inlägg med veckans design i Nail Art Challenge så jag inte missar det den här veckan iallafall. :)

Hoppas ni också får en kanondag!Bättre att råna en bank...

Alla har vi väl någon gång fått höra eller kanske själva tänkt tanken på att man borde råna en bank när man har lite ont om pengar. Antingen kommer man ju undan med det och blir rik eller så åker man i fängelse, och vi vet ju alla att i dagens samhälle är detta knappast ett straff.


Jag har gått och småtänkt på det här nu sedan igår. Då startade nämligen rättegången mot Anders Behring Breivik som står åtalad för terrorattentaten på Utöya och i Oslo. Diskussionen bland mina vänner gick varma och det var knappast om ifall han skulle bli fälld eller inte, utan snarare hur denne parasit levde i fängelset. Enligt mina vänner, och även engelska Wikipedia, har Breivik nämligen hela 3 celler till sitt eget förfogande. En som han använder till att sova i och även titta  på film, en cell med en dator (dock utan internet) som han kan använda, och ytterligare en cell för ett gym. Nu inser ju jag att Breivik inte kan använda de allmänna datorerna eller gymmet av risken att någon annan intern skulle slå ihjäl honom men då undrar ju jag varför man ger en sån hemsk människa rättigheter överhuvudtaget. Varför ska människor som begått så hemska brott få leva  på samma villkor som någon som begått ett mindre brott? Inte nog med detta så har Breivik fortfarande rätt att brevväxla och har tydligen kontakt med likasinnade över hela världen, och norska myndigheter var till och med oroliga över att han höll på att sprida sitt budskap och sitt manifest i Norge som skulle kunna leda till att andra attentat kan ske i framtiden. Ja, men ta bort denna rättighet då!


Och så här är det ju överallt, inte minst i det svenska samhället där ett fängelsestraff knappast är ett straff längre. Internerna får god och bra trerätters middag värd 40 kr/portion med valmöjligheter på flera rätter. Detta medan skolbarnen i Sverige får mat för 10 kr/portionen, oftast utan valmöjligheter och med lite tur kanske det ingår efterrätt någon dag. Vissa skolor har det dock bättre då de har en bättre ekonomi, men sen när ska skolväsendet styras som ett företag?


Interner på fängelsena har även rätt till att sitta vid internet, pyssla med sina hobbies, träna och titta på en massa film. Allt medan våra äldre allt som oftast blir lämnade i sina rum på äldreboenden och får i stort sett mest stirra in i väggen och blir serverade så dålig mat att hela 16 % av de äldre är undernärda!

Interner har dessutom rätt till att jobba och tjäna pengar, alternativt plugga. De kan alltså läsa gymnasienivå eller till och med läsa in högskolepoäng medan de sitter av sitt "straff". Detta medan arbetslösa i samhället slåss som gamar över de få jobb som finns. Arbetslösa tvingas tacka ja till skitjobb på någon enstaka timme i veckan, med risken att inte få ersättning om man tackar nej. Laglydiga invånare har jättesvårt att komma in på de utbildningar de vill då allt fler måste plugga för att sysselsätta sig.


I svenska fängelser har man dessutom en regel som innebär att internerna måste utföra någon form av aktivitet minst 1 timme om dagen. Detta för att det anses ohälsosamt om de bara skulle ligga i sina celler hela dagarna. Så med andra ord tar man hänsyn till fångarnas välbefinnande. Detta medan det konstant saknas pengar inom vården för att få igång ett ordentligt hälsoarbete och en bra sjukvård för resten av befolkningen.Anders Breivik Behrings cell i Halden Fengsel till vänster, ett typiskt internat-rum på Vara Folkhögskola till höger. Ja, vilket ser bekvämast ut egentligen?Nu har ju inte jag någon utbildning i rättssystemet så sett så nej, jag kanske inte inser hur krångligt eller komplext det är när man ska sätta upp en budget för vart pengarna ska gå, men samtidigt tycker väl inte jag att det krävs något geni för att inse att man kan dra av pengar ur budgeten till svenska fängelser, för att istället fördela dessa pengar på budgeten till skolor eller äldreomsorg. Någonstans i svenska regeringen sitter det alltså ett gäng politiker som anser att folk som begår brott ska få ha det lite bättre än barn, äldre och människor som inte begår något annat brott än att vara en del av statistiken i vårat samhälle.


*************


Vad tycker ni? Är det ett straff att sitta i fängelse eller inte? Borde man inte styra rättigheter efter straffet som begåtts, snarare än att bara fokusera på tiden som ska sittas av?


Nail Art Challenge 11: Inspired by spring

Något försenad har jag blivit med veckans challenge. Som ni kanske märkt har jag varit helt frånvarande vad gäller bloggen. Jag har ju varit i Värmland som jag skrev sist. Jag har även varit en sväng på Gekås i Ullared, varit sjuk och spenderat en massa tid med min älskling när han varit hemma. Mitt i allt detta har vi även varit och tittat på en lägenhet och vi sitter i valet och kvalet över hur vi ska göra om vi faktiskt får den. Men det får vi ta då!

Veckans challenge var ju att inspireras av våren och det har inte varit lätt. Framförallt har ju inte vädret direkt varit så våraktigt med en massa regn och minusgrader, och till med snö på sina håll. När jag bett om råd till vad jag ska hitta på så har alla i stort sett räknat upp olika sorters blommor, t ex snödroppar, tulpaner, påskliljor, krokusar osv osv... Och jag som inte är förtjust i blommor! Men till slut gick jag på blomster-temat ändå och körde på...


... Körsbärsblommor!


Sakura Nails


Varför just körsbärsblommor kanske nu undrar... Jo för att just nu är det säsong för körsbärsblomningen i Japan. Det är nu japanerna har sina Hanamis, dvs vårpicknickar för att fira våren och körbärsblommorna. Jag är lite nördig vad gäller japansk kultur och kom faktiskt inte på något vårigare än blommor själv. :)


Det blev väl inte allt för pjåkigt med tanke på omständigheterna jag hade. Jag fick i stort sett stressmåla naglarna när jag hittade lite tid över. De vita blommorna t ex målade jag medan jag satt utomhus hos Jonnes syster och Jonne själv skulle gräva ett trädgårdsland åt henne. Sen smetade hela designen sig när jag använde klarlack över det men jag lät det vara så.  :)


Vet ni vad designen fick mig att tänka på?!
Arizona Green Tea :DMot Värmlandsskogarna!

Nu åker jag och min älskling och mamma min på en liten lagom bilresa norrut mot Värmland och lilla Forshaga. 40 mil i bil! :D

Glad påsk!Nail Art Challenge 10: Inspired by Easter

Ja, påsktema på påskveckan, det kändes ju väldigt logiskt. Men jag har haft kul med denna design. Riktigt kul faktiskt. Jag var helt klar med den igår och sen dess har jag lyckats smeta ut den till oigenkännlighet, men man kan ju inte bara hålla sig helt still bara för ett par naglars skull.


Men så här ser mina naglar ut denna vecka:


Easter Nails

Haha, ja jag hade lite småkul. Det var ett sätt att glömma den hemska förkylningen jag har. Jag lekte dessutom med nageln och ringfingret så att de hörde ihop, något jag såg på en annan nagelblogg där en tjej målat en karaktär på sin ringfingernagel och en hatt på tummen. Det är faktiskt en ganska kul grej som jag ska försöka göra på fler designer pom jag får tillfälle. :)


Tyvärr, ingen tutorial denna gången. Jag var som sagt lite för dålig för att hålla på för mycket, och det hade blivit väldigt jobbigt med denna design. Det går ju trots allt se vad jag har gjort på bilden.


Glad Påsk!


Förkyld!

Förlåt alla för att jag varit så oaktiv på bloggen. Jag har ju visserligen, som jag skrev i förra inlägget , varit hos pojkvännen vilket gjort att jag inte haft samma tid till bloggen, men jag har även råkat ut för den värsta förkylning jag någonsin haft! Så jag har inte heller orkat att ens starta datorn!

Troligtvis är det mina bihålor som spökar för jag har haft så ont i ansiktet, då främst kinderna och över ögonbrynen och sen har jag haft ont i tänderna med. Och i söndags kändes det som att jag hade svalt en stor glasflisa när jag försökte svälja.Ipren, nässpray och yukon-salva har varit mina bästa vänner denna vecka ska ni veta! Men jag har inte varit helt oaktiv. Jag har faktiskt fixat mina naglar och även om det är lite senare än vanligt så lägger jag upp det inlägget på tidsinställning till ikväll.


Mina salamanderägg har även kläckts äntligen. Har än så länge hittat 4 yngel, men de gömmer sig bra bland all sten så ska rensa ikväll och se om vi hittar fler. Spännande!! :D

Imorgon åker jag till Värmland med älsklingen och min mamma också. Så därför önskar jag er en superb påsk tills vidare!! Ciao!


RSS 2.0