Från de mörkaste hörnen på min hårddisk!

Ja nu kör jag en till bild ur fotoarkivet, mest för att jag är förbannad och känner inte för att skriva något megalångt inlägg om varför.

Krokodilvarning!

Så löjlig bild egentligen. Fotograferade den i en djurpark när jag var på Lanzarote i februari förra året. Tydligen så ramlar man isär i små bitar om man kommer i närheten av feta krokodiler. Hade jag ingen aning om!


Lite funderingar i natten

Vaknade 08:00 i morse och kunde inte somna om. Kombinera det med att jag jobbade i 11 timmar i natt så får du grunden till detta ganska meningslösa inlägg!


Lyssnade på P3 på vägen hem och det första jag hörde var reklam för att P3 alltid spelade ny musik. Direkt efter kom Beach Boys wouldn't it be nice, som släpptes 1966. Lite motsägelsefullt....


Blev dessutom bländad av en idiotsnut som tyckte han skulle sätta på helljuset två sekunder INNAN mötet. Om någon borde ha lite vett i trafiken så är det väl polisen. **morrar**

GE MIG SOMMAR!

sommar och sol

Jag kan även nöja mig med en gratis resa till någon söderhavsö på obestämd tid, all inclusive och några hundratusen kronor i fickpengar. Någon som vill slösa lite pengar... typ... någon som är sur på sin otrogna men snuskigt rika make?! Jag kan ställa upp och slösa upp hans pengar. Inga problem!


Typisk måndag antar jag...

Usch, den här dagen är verkligen förstörd. Har verkligen gått igenom varenda mardrömsscenario den här dagen.


06:30-11:30: Ligger och vrider och vänder mig och blir galen för jag kan inte somna. Alls! Halv 12 somnar jag! Efter att ha varit vaken sen kl 14:30 dagen innan.

13:00-13:30: Vaknar till av någon lustig dröm, känner mig skakig och går upp för att röka lite, dricka något och kanske hålla mig vaken. Går inte. Ger upp av tröttheten och går tillbaka till sängs.

16:30: Vaknar och är extremt sliten och trött, har ju inte fått mer än 4 timmars sömn. Försöker somna om en liten stund.

17:00: Blir väckt och får en utskällning för att jag sovit "för länge". 4 ½ timme!? Hur är det för länge?!

17:15: Går upp och fixar mitt te och borstar tänder och mår allmänt skit för att hela dagen försvunnit, samt är sur för att folk verkar tro att jag sover ett halvt dygn. Förstår inte varför folk inte kan inse att alla faktiskt inte jobbar 7-16 och har en dygnsrytm där man sover på natten och är vaken på dagen. Det finns faktiskt nattskift och kvällsskift också! 

18:00-19:00: Slänger mig i ett varmt bad för jag är alldeles för sur och irriterad och dessutom frusen in i märgen för jag är så trött.   

19:25: Nutid. Sitter och skriver av mig i bloggen och funderar på varför jag inte sover som jag ska så fort jag inte jobbar. Jobbar jag sover jag normalt. Är jag hos J sover jag normalt. Men hemma, själv, när jag ska vara ledig dagen efter då går det inte. Samma jävla skit förra veckan dessutom. Sov nästan ingenting förra veckan!

Låt det bli tisdag! Men hur sjutton ska jag lyckas somna i natt nu då!?

Sleepless...


UPPDATERING!

21:00-21:30: Målade naglarna och såklart lyckas jag smeta till det innan det torkat så att det blir totalt misslyckat.  

22:30: Är hungrig och lagar till en god kycklingwok med grönsaker, nudlar och en god sås med soja och sweetchili och vad händer? Jo, när jag ska ta första tuggan går gaffeln av! Handtaget i plast lossnade inte bara i limmet, utan gick av! En ren spricka rakt igenom, nära huvudet! Får jag inte ens äta idag heller?

Otursdagen med stort O idag. Fortsättning följer.... eventuellt


Ny kategori!

Ska starta en ny kategori på bloggen. Ur fotoarkivet! Ska där lägga upp någon galen, snygg, rolig eller konstig bild jag hittar på min dator. Både för att folk ska få lite insikt i vad som hänt i mitt liv, och för att jag ska bli bättre på att lägga in egna foton.

Startar med en bild som läggs upp på begäran av fotoobjektivet själv:

Happy Birthday

Kära Najri som fyllde 22 år. Tyvärr fick hon spendera sin födelsedag under ett grymt arbetspass på 12 timmar, från kl 16:00-04:00. Så jag köpte en dajmtårna till henne som vi dekorerade med ett ljus och som vi sedan avnjöt under lunchrasten. Grattis Najri!


En nypa stress, en näve gott sällskap och ett styck film

Vilken helg! Har spenderat den med min J som vanligt såklart. Vi hinner ju inte ses under veckorna så ofta. Men i lördags for vi iväg till Jönköping. Vad som från början skulle vara lite kaffe med vännerna Sara och Ricard tillsammans med J blev ett helt kompani i en liten trea. J's vän Johan hade tråkigt och bad oss hitta på något med honom och han drog med sig sin vän Jesper. Fullpackad bil och så kommer vi till Sara och där hittar vi hennes vän Emma och sen dyker Marie även upp, en gammal vän till både mig och henne som jag inte sett på flera år. Det var riktigt, riktigt trevligt även om jag stressade som en galning för att få ihop alla dessa människors planer. xD

Efter en trevlig stund med kaffe, skvaller och paj drog vi ner till bion. Sara, Emma och Marie hade bokat biljetter till Sanctum, men jag, J, Ricard, Johan och Jesper såg True Grit. Oscarsnominerad eller inte, så bra var den inte, även om den inte var så dålig som jag trodde... (Jag följde mest med för att umgås bara så ni vet). Men jag uppskattar de kaxiga replikerna från Jeff Bridges karaktär Cogburn. Så låg humor får man faktiskt ha. :)

Men drabbades av en släng dåligt samvete när vi kommit tillbaka till Värnamo. Av flera anledningar.
*Kändes som att det inte blev så mycket prat med Sara då det var så mycket folk i hennes lägenhet.
*När vi kom hem ville Johan dra med oss till någon fest, medan Ricard också funderade på om vi skulle dra ut. Vi hade ju inte planerat något sådant och en hel veckas dålig sömn tog ut sina spår. Så jag och J åkte.... hem! Kl 12.

*Stressen innan vi åkte tog ut sin rätt på mig också och jag var irriterad på helt fel personer.

Känner att det snart börjar bli dags för en riktig röjarfest där man inte går och lägger sig förrän 6 på morgonen och om man somnar innan dess bör det vara på grund av för högt alkoholintag!


Gott nytt Xin Mao!

Ja det har nyss varit kinesiskt nyår. 2011 ska visst vara Kaninens år, eller Xin Mao som det officiellt heter i Kina.

Lite idiotisk fakta om kaniner:

*I aztekisk mytologi fanns en samling av olika kaningudar som kallades Centzon Totochtin, och dessa gudar representerade fertilitet, fester och fylla.

* I japansk tradition levde kaniner på månen där de tillverkade Mochi, en liten maträtt gjort på klibbigt ris. Detta kom från att man avläste månens mörkare fläckar som en kanin som står på tå och slår i en usu (en enormt stor mortel som används till just att krossa ris till mochi).

* I judisk mytologi använder man ordet kanin som engelsmännen använder chicken för att kalla någon feg, och haren står för rädsla och brist på mod.

* Den gamla indianstammen Ojibwe i Nordamerika menade att Nanabozho, den stora kaninen är en mycket viktig ande som kopplas samman med jordens skapelse.

* I Vietnam står kaninen för oskuld och ungdom. Trots det så bytte vietnameserna ut kaninen mot katt i den österländska zodiacen, eftersom kaniner inte finns i Vietnam.

* På ön Isle of Portland i England är kaninen sedd som ett dåligt omen och att prata om dem ska tydligen göra den äldre befolkningen upprörda. Detta på grund av något som hände under medeltiden där brutna stenar samlades i höga murar för att spara plats. Kaninerna byggde gärna sina bon i dessa murar, gjorde dem svaga så de kollapsade och dödade en massa personer. Oftast säger man inte ens "rabbit" utan man säger hellre "long ears" (långöra) eller "underground mutton" (underjordsfår) eftersom det sägs att man får otur om man yttrar dess rätta namn. Detta är dock ganska överdrivet och har blivit mer fabel än fakta under de senaste 50 åren.

Ojdå
Liten men med så stor betydelse!

Så kaninen står alltså för fruktbarhet och oskuld, fester, fylla och ungdom, de bor på månen, anses fega men har varit med och skapat jorden och bor samtidigt på månen där de tillverkar riskakor!

När jag hade kanin såg jag minsann inte honom göra något av allt detta. Elakt av honom! ^^

Kineserna firar även in våren även om nyåret sker under början av februari och snart är det ju påsk, då vi får godis av påskharen... eller ja...

Så om vi kopplar ihop våren och solen med ungdom, fester och all denna galenskap. Vad får vi då?


LISEBERG SÅ KLART!!

2011 ser jag alltså som ett år då jag kommer vara stammis på Liseberg! Vilka är på?!

My kind of bunny!

Min favoritkanin!


Deo min deo

Tror jag har en väska som käkar deoderanter. Har tappat bort 3 deoderanter på två veckor, plus ett efter att jag varit i dalarna. Den gemensamma nämnaren? Jag har haft dem nerpackade i min väska och sedan har de varit puts väck när jag behöver dem. Tur man inte har en revisor som håller koll på ens inköp, skulle vara mystiskt mycket deo köpt denna månad.

The bagmonster is coming!


Blonde moment....

Hade verkligen ett riktigt bimbomoment idag. Tog fram en dosa med två ögonskuggor, en ljusrosa och en lite mörkare rosa och tänkte att de skulle passa utmärkt som rouge på mig som är rätt ljus och har rosa toner i huden. Sju timmar senare när jag är hemma från jobbet kollar jag på dosan igen... då är det ju för sjutton ett duorogue. Trodde jag var smart där ett tag men icke! Ha ha ha! :D

BLÅST


Wheels are starting to turn...

Ett mail... några frågor... Det var allt som krävdes. Men nu är det igång. Nu börjar jag komma någonstans. De som gjort fel ska få vad de förtjänar.

Jag känner mig som David när han stred mot Goliat. Lilla jag mot stora dem! Men det är inte storleken som avgör. Jag önskar jag kunde skrika ut till hela världen vad det är som är på gång, men det kan jag inte. Men jag kan vara väldigt glad över att första steget är taget, även om många återstår.. Men det är steg jag gladeligen tar för att nå mitt mål.

Svart!

Glömde skriva att vi hade strömavbrott i natt. Eller i morse rättare sagt. Halv 7 närmare bestämt så tyckte elnätet att det hade gjort tillräckligt. Poff! Mörker....

Vet inte om det berodde på det dåliga vädret eller att för många människor satte på sina kaffebryggare på en gång men mörkt var det. Fördelen med bärbar: Den dör inte utan man hinner i lugn och ro spara det man håller på med och sen kan man dessutom ha något att göra. Fast jag fick minsann ändå tillräckligt att göra. Efter två timmar strömlöshet så tyckte jag att det bästa jag kunde göra var att ta ut saker från kylskåpet som inte håller sig, som mjölk, yoghurt och smör och sånt och så ställde jag det uppe på vinden. Där är det kallt, men inte så kallt att allting fryser. Det var inte lätt i det mörkret. Frysen var full med is så den ignorerade jag. Sakerna där skulle ju klara sig ett tag till. När tre timmar gått i mörkret, jag hade fnissat några gånger vid tanken på hur många som skulle komma försent till jobbet, då kom strömmen tillbaka. Då fick jag återigen springa upp eftersom både frys och kylskåp stod och pep, sen hämta ner sakerna från vinden och dessutom, den enda lampan i mitt rum pallade inte trycket och glödlampan exploderade. Så jag trevade mig igenom mörkret ytterligare en gång för att byta den också. Sen fick jag äntligen sova, välförtjänt klockan 10 på morgonen.

...mitt i natten?


RSS 2.0