1 år idag!

DOG

Idag är det precis 1 år sedan denna bloggen sattes i bruk! Grattis bloggen!

Nej, det blir tyvärr inte mer intressant än så just nu. Är på haitus för tillfället på grund av "matförgiftning". Förklarar mer vid ett annat tillfälle!


I'm on a boat!

Jaha, då har pojkvännen blivit kapten, och ägare till en båt. Och jag själv har blivit delägare till 0,05 % av ¨ovannämnda båt.

Åkte iväg till Unnaryd strax innanför Hallands gräns med Jonne och hans farsa idag för att hämta underverket. De marina termerna har haglat över min stackars pojkvän. "Hoppas du inte tar dig vatten över huvudet.", "Hoppas du inte är ute på djupt vatten", "Du är väl inte helt ute och seglar nu?" och min favorit, levererad av Jonnes mamma, "Jag vill bara inte att du ska kasta pengarna i sjön".

Jag känner en båt...
Här är fina lilla båten!

Båten var faktiskt i väldigt fint skick, 4,3 meter lång och 1,55 meter bred och väger dessutom väldigt lite då den inte är dubbelbottnad utan enkelbottnad och gjord i plast. Två nästan helt splitternya åror följde också med, bara det är ju värt det. Det enda jag och Jonne ska göra nu är att måla om sittbrädorna helt svarta och måla om skrovet så den riktigt glänser vit inför premiärturen. Det är det som är min 0,05 % av ägarskapet. Jag hjälper till att måla båten. :) Sen är jag ju första styrman enligt Jonne, men jag ska nog degradera mig själv till andra styrman så att jag slipper ro.

Kommer bli skönt när vi väl döpt och sjösatt båten så att vi kan fiska ordentligt till sommaren. Hoppas bara det inte blir en Titanic av det hela. Sjunker på jungfrufärden. Nej, det är nog ingen risk, båten är från 1975 och har lånats ut till tyskar under sommaren. Då klarar den nog av oss också.

Såg dessutom ett lodjur på väg ut mot Unnaryd, en bit från Sporda. Väldigt häftigt eftersom den bara satt och stirrade bara typ 100 meter från vägen och jag har aldrig sett ett lodjur förut. Tydligen inte många som har det alls. Jag tog kort på den, men min kamera visar bara en liten fläck på en äng i stort sätt och blev suddigt så därför visar jag inte upp det. Häftigt var det iallafall.

 


Varning för sötslisk!!

På allmän begäran (under grovt hot från KattaStrofen) har jag nu bestämt att publicera det jag skrev om min kille Jonne. Det hela började ju med avskedsbrevet till min före detta "vän" som tvivlade så mycket på att det jag och Jonne hade var äkta och Katta skrev ett allvarligt mail till mig och sa att det kanske är svårt att förstå lite hur det blev jag och Jonne. Vi är ganska olika och det skiljer en hel del år på oss. Men sanningen är så långt från det som det bara kan bli. Sen har jag även fått kommentarer och mail från läsare som undrar varför jag skriver så lite om honom och som också undrar. Jag kommer inte avslöja några intima detaljer om honom eller vårat liv tillsammans, men jag varnar er nu.... det är sötsliskigt och jag kommer med det här inlägget att tömma mina resurser på gullighet för flera månader framöver!

*********************************************

Det är märkligt men jag hade svurit att vara singel länge när det som finns mellan oss växte fram. Jag gillade att vara singel, sköta mina egna affärer och göra vad jag vill. Nu har vi varit tillsammans i ett halvår, eller mer, men man vänjer sig så snabbt vid att alltid ha någon där. Självklart kan jag fortfarande sköta mina affärer själv och göra vad jag vill, men jag vill hellre göra dessa saker tillsammans med honom. Det finns faktiskt så otroligt många saker jag vill göra med honom, och väldigt få saker jag vill göra utan honom. Det känns mer naturligt att somna med honom än att somna själv i min säng trots att merparten av mina ”nätter” tillbringas i min egen säng ensam. Vi har sett varandras absolut värsta sidor och har inte skrämt iväg varandra. Jag vet inte hur det gick till eller varför det blev vi två och jag vet inte någonting annat än att det känns otroligt rätt. Det har under dessa 6-7 månader aldrig känts fel, inte ens när vi inte visste alls vad som var på gång mellan oss. Vi flöt med och hamnade precis där vi ville vara. Vart det är det vet vi kanske inte men det spelar ingen roll så länge det känns rätt!*Jag tycker om hur lättsamt mitt och Jonnes förhållande är.
*Jag tycker om att vi tar det lugnt.  
*Jag tycker om att vi inte behöver sitta som klistrade på varandra.
*Jag tycker om att vi har våra egna liv.
*Jag tycker om att vi kan mysa och bara njuta av att vi är tillsammans.
*Jag tycker om att han kan skicka sms med att han saknar mig en halvtimme efter att jag åkt ifrån honom.
*Jag tycker om att jag saknar honom precis lika mycket.
*Jag tycker om att vi kan sitta och spela PS3 tillsammans och bete oss som galningar.
*Jag tycker om att vi gillar att åka samma karuseller på Liseberg.
*Jag tycker om att han visar att han bryr sig, istället för att bara påstå att det är så.
*Jag tycker om att han har förståelse för när jag är arg eller ledsen.
*Jag tycker om att han försöker trösta mig när jag är det.
*Jag tycker om att han förlitar sig till mig när han är arg eller ledsen.
*Jag tycker om att vi bara kan sitta tysta vid en sjö och fiska.
*Jag tycker om att vi båda kan släppa loss som sjutton på en konsert eller en fest.
*Jag tycker om att han inte är svartsjuk.
*Jag tycker om att vi kan kompromissa om allt från musik till vad vi ska äta för mat.
*Jag tycker om att han är noggrann utan att vara pedantisk.
*Jag tycker om att vi kan kalla varandra ”elakheter” och driva med varandra utan att det skulle
betyda något.
*Jag tycker om att han gillar hundar.
*Jag tycker om att han inte bryr sig om vad andra tycker om honom, om mig eller om oss.
*Jag tycker om att han och jag ser så lika på många saker.
*Jag tycker om att vi även kan ha skilda åsikter och respektera det.
*Jag tycker om att hans familj är härligt smågalna och att de får en att känna sig som hemma.
*Jag tycker om att han alltid säger snälla saker till mig, speciellt när jag förtjänar det minst.
*Jag tycker om att han är en av de få som faktiskt står på min sida och som förstår mig.
*Jag tycker om att jag mår bra när jag är med honom.
*Jag tycker om att jag kan lita på honom.
*Jag tycker om att han betyder mycket för mig.

Så om någon tvivlar på att det är äkta, då låter jag er stå för det. De enda som egentligen har något att säga till om vad gäller mig och Jonne, det är jag själv och Jonne.


VICTORY!!

Det absolut värsta som kan hända en datoranvändare måste vara Spyware. Något som är snäppet värre är när man får Spyware trots att man har ett rktigt bra program som SKA skydda mot sånt. Snäppet värre än det är när skiten man fick på datorn råkar vara System Tools!!

System Tools kan finnas inbäddat på vilken hemsida som helst och är en riktig fräckis!! Den installerar sig själv i din dator utan att du märker det och utger sig från att vara ett virusprogram som hittat ett antal tusen trojaner och virus och maskar i din dator. Och den blockerar ditt internet, dina hårddiskar och du kan inte göra någonting på datorn alls, dvs du kan inte få bort det! System Tools påstår att ditt normala antispywareprogram är ett virus därför går det inte ens att öppna det heller.

VirusJag råkade ut för en sådan i början av veckan. Blev rosenrasande, men jag fick låna min mammas dator så jag kunde surfa ut lite snabbt på internet och försöka hitta tips på hur man kan göra. Och då blev jag ÄNNU mer förbannad!! För alla tipsen de föreslog som fungerat för alla andra fungerade inte för mig!! Den enda lösningen som verkligen skulle fungera var att ladda ner ett antispywareprogram som kan startas i felsäkert läge, men hur skulle jag göra det utan tillgång till internet? Och om jag laddat ner det på morsans dator så hade jag inte kunnat föra över det till min eftersom jag inte har ett USB-minne.

Men i helgen fixade min underbara Jonne min dator genom att ladda ner hela 3 olika program till sin dator som vi sen tog över på hans USBminne. Och nu fungerar min dator!! Visst, den är lite slö fortfarande men börjar komma igång nu, och mina fina, rosalila fönster är borta och är istället mörkt grönblå av någon anledning! Men det fixar jag snart.

Jag tycker bara det är lustigt att svenska staten kan lägga ner så jäkla mycket skattepengar på att jaga någon liten fildelare medan folk som installerar sån här skit på folks hemsidor inte ens jagas! En fildelare skadar egentligen ingen medan ett sånt där spyware både gör intrång på andras privata sidor och ännu värre, försöker "tvinga" folk att köpa deras produkt för att återfå kontrollen över sin egen dator!! Annars fungerar inte datorn! Det är ju ren utpressning!! Borde man inte lägga energi på det?!?!?!

God morgon!

För min del borde det vara godnatt. Slutade jobba för en timme sen och nu är klockan 5 på morgonen. Körde ett grymt 12-timmarspass med en del tungt lyftande. Känner mig som att jag blivit nertrampad av en hjord elefanter, överkörd av en mangel med spikar och sist men inte minst, tåfjuttad av Zlatan! Och det är bar tisdag!! 3 nätter till av denna galenskap! Lördag morgon är jag ledig! När halva helgen gått typ...

Jaja, det var Fettisdagen idag och Kvinnodagen. Jag har inte ätit semlor, trots att jobbet hade fyllt hela kylskåpet med dem, eftersom jag inte är speciellt förtjust i dem. Har inte heller direkt firat några kvinnor eftersom denna dag helt fallit bort ur mitt minne.

Hoppas ni får en bra dag allihopa, eftersom eran precis börjat, medan min nu tar slut. Godnatt!


Svar på frågestunden!

Lite tråkigt att det blev så få frågor på frågestunden, men det underlättar ju lite för mig som slipper skriva en massa :) Är fortfarande stolt över att mina läsare är så snälla och inte ställde några elaka, dumma eller privata frågor. Ni är bäst! 

******************

*Postat av KattaStrofen: Vad handlade din senaste dröm om? (Löjlig fråga jag vet men troligtvis något av de få saker jag inte vet om dig... en nödlösning)
Svar: Ja det var verkligen en nödlösning, men nej det finns inte mycket du inte vet om mig. Min senaste dröm var ganska tråkig. Jag drömde att jag gick och sa åt Harry Potter att han inte ska vara så jäkla elak mot sina vänner. Hade tittat på Harry Potter och Fenixorden precis innan jag somnade. Ha ha ha!


*Postat av Morran: Varför skriver du inte mer om din pojkvän? Är han hemlig?
Svar: Nej han är inte hemlig, inte för de som känner mig iallafall. :) Däremot håller jag gärna mitt privatliv utanför bloggen och rampljuset och speciellt hans privatliv. Jag anser mig inte ha rätt att lägga ut detaljer om hans liv i min blogg bara för att vi är tillsammans. Däremot kommer det snart på allmän begäran ett litet inlägg om vad han betyder för mig så håll utkik efter det. ;)


*Postat av NattUV: Varför är det så svårt att sova? Ser att du också sitter uppe halva nätterna.
Svar: Om jag det visste... Kan ju bero på att man är naturlig nattmänniska, att man har för mycket att tänka på eller att grannarna för oväsen. För min del är det att jag är naturlig nattmänniska och för att jag även är en grubblare av naturen.


* Postat av JK: Varför har du en sån mörk blogg?!
Svar: Designmässigt är jag svag för mörkt, gotiskt, rockigt och det passar mig bättre än ljust. :)


* Postat av Ragnar: Vad har du för underkläder?
Svar: Sådana som man har under de vanliga kläderna, du vet, som går att köpa på underklädesavdelningar i de flesta butiker. Två hål för benen, eller två remmar för armarna. Ja, men eftersom du tydligen inte förstod vad privata/dumma frågor innebar får man väl anta att din intelligensnivå ligger jäms med strumpskaften...


*Postat av Åsa: Följer du några andra bloggar? Vilka isåfall?
Svar: Jag följer inte speciellt många bloggar. Läser regelbundet mina vänners bloggar då främst Ricards och KattaStrofens, även om Katta är fruktansvärt dålig på att uppdatera. **pik pik** Sedan följer jag även min brorsas band Solitudes blogg. Av de mer kända bloggarna som inte är vänner så följer jag egentligen bara en enda och det är hästbloggen Dressyrmupparna, gammal hästgalning som jag är.


*Postat av Lyn: Why don't you write in English as well? I have to use Google Translate now to know what my niece is writing! xx
Answer: I'm sorry auntie Lyn, but most of my readers are from Sweden. Is Google translate working out for you? Otherwise I could start a "mirrorblogg", just like this but everythings translated into english? But I'd rather keep this blog in swedish though. Please tell me what you think. xx


***********************************************
Och så några frågor jag fick i mailen också då personerna hade mycket mer att säga än bara en fråga.
************************************************

* Mailat av Josefin: Vart kommer ditt bloggnamn Paraworld ifrån? Tjänar du några pengar på dina blogg?
Svar: Namnet bestämde min goda vän KattaStrofen åt mig när hon tvångsskaffade denna blogg åt mig. Hennes motivation löd: "För att du kan vara så utomjordiskt konstig ibland." Jag tjänar inte ett öre på min blogg då jag inte direkt är någon storbloggare.


*Mailat av Petri: Bor sen ett litet tag i England och har markt att du ar britt. Skulle du kunna rekommendera nagot speciellt jag maste uppleva har i England? Bor just nu i Liverpool.
Svar: Finns massor att uppleva i England! Tyvärr har jag inte själv upplevt mycket mer än London och Southend-on-Sea där farsan bor. Men hade jag varit du hade jag tagit en riktig rundtur på högländerna, sett Stonehenge, Adrians Wall och verkligen sett den engelska landsbygden, samt rest till Skottland, Wales och Irland. Liverpool har jag inte alls bekantat mig med men London måste du uppleva om du inte gjort det innan. Inne i London skulle jag gärna vilja gå till London Dungeons, och Madame Tussauds. Jag är svag för djur så London Zoo hade varit klockrent. Att dricka riktig Afternoon Tea på National Gallery var mättande men en upplevelse! I restaurangväg skulle jag rekommendera TGI Fridays i närheten av Oxford Street. Testa vad som helst som är grillat med Jack Daniels Glaze. Mums!! Kolla även upp alla de olika marknaderna. Det finns ju trots allt flera stycken, inte bara Portobello Road. Sen är det ett måste att gå på minst en fotbollsmatch om du inte gjort det än, även om du inte gillar sport! Hoppas du får en underbar vistelse i England.


*Mailat av Ulrika: Vad hände med målningen av dina naglar? Skulle inte du börja syssla med nagelkonst?
Svar: Joho då, det är i full gång. Byter design varje vecka och försöker testa nya mönster och färger hela tiden. Har testat allt nu från att bara använda Graffiti Nails ovanpå färgad grund, till att måla stjärnor och blommor efter mallar, klistrat på färdiga stenar och som nu har jag ett rosa leopardmönster som jag gjort på frihand med ett speciellt Artliner, med tunn pensel för att dra tunna streck på nageln. Jag ber dock om ursäkt för att jag inte lagt upp bilder på dem, men min kamera är så uslig och eftersom jag använder  två lager topplack blänker det otroligt mycket och bilderna blir inte bra. Tack så mycket för dina bilder på dina naglar. Det gav mig mycket inspiration.


******************************************
Det var frågestunden för denna gången. Hoppas ni fortsätter kommentera och ställa frågor och att ni gärna berättar vad ni vill läsa om. Jag håller hårt på det privata men jag är inte HELT OMÖJLIG! :)Påminnelse!

Skickar ut en liten påminnelse om att jag har en frågestund på gång på bloggen. Har redan fått några frågor men jag vill ha mer!

Vill även ge mina läsare en eloge för att ni är så snälla. Har inte behövt blockera en enda av era frågor. Har visserligen godkänt en fråga som kan vara lite si och så men jag har en lösning på det med. Vänta så får ni se.

Kör frågestunden tills imorgon natt. Vid midnatt slutar jag jobba och åker hem och kollar bloggen. Ni kan ställa frågorna i kommentarerna till detta inlägg istället för det gamla om ni vill slippa leta upp det. :)


Seg som kola!

Jag har varit så trött och seg hela helgen. Skulle egentligen farit runt halva småland på fredagen för att få tag på några av de bildelar jag behövde men tydligen har de inte saker till Peugeot 206... någonstans! Jo, på dyra Mekonomen i Värnamo som jag inte hann tillbaka till innan det stängde. Hann iallafall med en liten snabb runda in på djuraffären i Värnamo.

Sen skulle jag egentligen fått hjälp med bilen av en polare som jobbat som mekaniker, men... det hade han glömt xD Vid halv 10 for jag då arg som ett bi ut mot Klevshult för att spela lite poker och kom tvåa. Det hjälpte inte för tvåan får nämligen inte ett smack och korten jag fick var urusla precis hela tiden så jag förlorade precis alla mina pengar enbart på blindsen! Skoj.

Fick iallafall spendera helgen med min Jonne. Fast båda två vaknade upp på lördagen som om vi deltagit i andra världskriget natten innan. Sega, trötta och helt ur gasen båda två. Vi tog oss som absolut längst ut till hans garage för att hämta glass och båda två sprang runt i svarta mjukisbyxor från Team Sportia. Vi spelade Aragorns Quest på PS3 och tittade på Trolljägaren istället.

Nu har Jonne åkt och jobbat och jag är hemma och njuter av den sista ledigheten innan jag ska jobba en hela vecka. Jajamen, 12-timmarspass varje dag så jag slutar egentligen inte förrän på lördag morgon klockan 04:00. Så om det blir ännu sämre uppdatering än normalt på bloggen denna vecka så får ni ursäkta mig, men man måste ju överleva också.

Avskedsbrev!

" Idag hade jag ett samtal, med dig, en så kallad vän. Jag säger så kallad för vi har glidit ifrån varandra sen många år tillbaka och du har bevisat om och om igen för mig vad du egentligen är för slags människa. Om man nu ens kan kalla dig människa. Du är vidrig. Men jag gav dig ändå en chans. Kanske var korkat av mig. Jag gav dig en ärlig chans att bevisa att du faktiskt kan bete dig som den vän du en gång i tiden var, för länge sedan. Du försökte faktiskt en liten stund. Du frågade mig om mitt liv och hur det var med mig. Men en halvtimme senare blockerade jag dig och nu är all kontakt bruten för all framtid. Jag vill inte ha något mer med dig att göra. Aldrig någonsin! 


Du läste in ditt eget patetiska beteende i det jag berättade och tvivlade på att det som finns mellan mig och min Jonne är äkta. Att jag skulle vara ihop med honom bara för att ha någon i mitt liv. Du har känt mig i över 20 år och jag har alltid hävdat att jag inte är en sådan person och jag har aldrig någonsin varit ihop med någon jag inte varit kär i. Nej, det var inget mellan mig och Jonne först, det växte fram, långsamt men också stabilt. Ja, jag vet att det skiljer en hel del i ålder på oss, men det gjorde det mellan mig och Filip också. 8 år skilde det mellan oss medan det bara skiljer 7 mellan mig och Jonne. Skillnaden är bara att Jonne är yngre. Kalla det vad du vill, men han är en vuxen människa, likväl som jag och vi kan själva ta ansvar för det vi känner. Blev det bättre för att Filip var äldre? Nej, han visade sig vara en helt häpnadsväckande omogen människa, helt okapabel till att ta hand om sig och vara vuxen. Jonne är i dina ögon fortfarande bara barnet men det är han inte! Han är så mycket mognare än vad du någonsin skulle kunna föreställa dig och framförallt en mer mogen och bättre människa än vad du någonsin kommer att kunna bli.

Anledningen till att vi inte basunerade ut för världen att vi var ihop var för att skydda oss själva och för att vi ville ta det långsamt och lugnt. Folk tar oftast saker på för stort allvar, lägger sig i andras förhållande och vill skynda på saker och ting och vi ville komma underfund med vad vårt förhållande betydde själva, utan andras inverkan. Kallar du det oäkta?! Bara för att du inte fick veta om oss redan från början? Det kan kanske bero på att du är en så labil person, att du hör av dig en gång om året och undrar varför man inte vill prata med dig. Och hör du av dig till mig eller till våran gemensamma vän så är det för att tracka ner på våra liv, bara för att du själv är så miserabel. Tro det eller ej, men du är verkligen inte den första personen jag hör av mig till för att berätta om mitt liv.

Skulle du ens kunna uttala dig om äkta kärlek? Vet du ens vad det betyder? Du som ända sedan tonåren varit beroende av att ha någon i ditt liv och aldrig kan vara singel mer än en vecka i taget. Du som blir ihop med svin så länge de har egen lägenhet så att du aldrig ska behöva flytta hem till din familj som är lika galna som du är. Du som gärna flyttar in hos dina killar efter en vecka eftersom du inte kan ta hand om dig själv. Du som stal din nuvarande man från en annan tjej, hans fru snarare, inte ens en gift man kunde du låta bli. Du som gjort slut, blivit ihop, gjort slut och blivit ihop igen med honom ungefär tjugo gånger och som är otrogen mot honom konstant fast ni har tre barn. Du som drog ner en schysst kille med ett schysst jobb och en god framtid i ditt white trash-träsk för att han ska försörja dig medan du sitter hemma och skickar sms och mejlar andra killar och påstår att du inte kan jobba för att du får ont. Ja man brukar bli lite stel första dagen på jobbet. Men du som är hypokondriker tror du har en livshotande sjukdom så fort du nyser lite.

Du som verbalt misshandlar dina barn som litar på dig mest i hela världen och kallar dem tjocka och fula medan du själv åker in på sjukhuset varannan månad för att tvångsmatas trots att du alltid varit smal som en sticka. Och du har inte en ätstörning för du äter så länge du får uppmärksamhet, men matstrejkar så fort inget händer i ditt liv, för uppmärksamhet. Du som är olyckligt förälskad i en annan kille som du varit i minst femton år trots att du dejtat båda hans bröder och att han är gift med en annan. Du som misshandlar dina djur, sparkar på din hund för minsta lilla och låser ute dina katter i ett garage fullt med dunkar med giftiga innehåll för att du envisas med att behålla dem trots att både du och dina barn är allergiska! Du som ljög om att dina barn var allergiska genom att påstå att de hade krupp när det hörs tydligt att det är astma de har, på grund av allergin! Du som efter skilsmässan på papper inte längre har rätt till dina barn eftersom du inte kan ta hand om dem, och du tycker dessutom att det är lugnt och skönt att ha det så! Hur har du ens mage att påstå att du skulle veta vad äkta kärlek är?!"


Vad som händer just nu....

Just nu:


* Har jag på mig:
Jeans och en svart 30 seconds to Mars-tshirt.
* Lyssnar jag på:
Dispatch med Chemical Vocation
* Dricker jag: Kaffe
* Äter jag:
Ingenting...
* Funderar jag på: Att eventuellt rita lite men har ingen inspiration.
* Saknar jag:
Alldeles för många...
* Önskar jag: Att saker och ting kan lösa sig så jag inte behöver vara så arg längre
* Sitter jag i/på: Ligger ner i min säng.
* Kan jag se:
Fönstret i mitt rum, en halvvissen krukväxt, en pärm med teckningar och min datorskärm.
* Är jag sugen på: Lättsaltade potatischips
* Längtar jag efter:
Jonne... och sommaren
* Är jag stolt över: Att mina nymålade naglar blev jättebra trots att arbetsveckan gått hårt åt dem.
* Känner jag mig:
Oinspirerad och uttråkad och lite arg.
* Visar klockan:
02:39   
* Inspireras jag av:
Nämnde jag inte att jag var oinspirerad??
* Är mitt hår: Otämjbart och trist och därför uppsatt i en hästsvans så jag slipper ha det i ansiktet.
Ser mitt rum ut som: En krigszon
* Tycker jag inte om: Att det är svinkallt ute.
* Skulle jag hellre vara: På någon tropisk strand i 30 graders värme.


Nu får det vara nog!

Jag snubblade nyss in på en blogg. Nu är jag sån att jag tycker alla har rätt till sin egen åsikt, men ibland undrar jag hur långt man får gå? Vartannat inlägg på denna blogg handlade nämligen om könsroller, om hur hemskt det är med disneyfilmer där kvinnorna alltid är underlägsna, hur könsroller förstör våra barn totalt och att hennes barn minsann är jämlikar. I nästa inlägg är det hon som lagar all mat. Nästa inlägg bojkottar hon affärer som säljer könsinriktade barnkläder, för att i nästa stolt visa att hon köpt rosa Hello Kittyskor... till sin son!! Ursäkta mig, men hur sjutton kan man ens komma och påstå att ens barn kommer bli bättre för att man behandlar dem som könslösa robotar? När jag var liten hade jag ett rosa rum och lekte med My little pony. Min bror hade ett blått rum och lekte med Turtles. Inte sjutton har jag blivit en hemmafru med tre små barn som bakar bröd och tar hand om hushållet med en man som jobbar och sen slänger sig i fåtöljen och kliar sig i röven. Inte sjutton har min bror växt upp och blivit en man som ser ner på kvinnor och behandlar dem som att de borde kedjas fast vid spisen! Min pojkväns rum är blått, typiskt killrum och han är en av de snällaste killar jag någonsin lärt känna! Hur ett barn blir i vuxen ålder handlar väl om uppfostran, inte huruvida man blir indelad i en könsroll som liten. Faktum är att de flesta barn, om de får välja själva, faktiskt väljer favoritleksaker, favoritfärg och favoritplagg efter sitt kön. Tjejer tycker om rosa, Barbie och glitter, medan killar tycker om motorcyklar, superhjältar och blått. Sen finns det självklart en massa undantag från detta också. Vad skulle vara så fel med det? Jag tycker snarare synd om den grabb som tvingas till skolan i en rosa tjejtröja bara för att morsan har problem med att folk ska definiera hennes barn efter de mallar som trots allt alltid har legat i människans natur.

Jag har aldrig tyckt om uttrycket feminism heller, vilket den här bloggerskan påstod att hon var. Det har blivit mer och mer ett skällsord, vilket i sig är fel eftersom grundtanken i hela feminismen är jämlikhet, men nu är det tyvärr så. Men dagens feminister bryr sig mer om att klanka ner på andra tjejer än de faktiskt försöker skapa jämlikhet. Är det bara jag som ser något otroligt fel i hela idén om att Barbie skulle vara ett hot mot tjejers ställning i samhället? På vilket sätt är det jämlikt om en tjej tvingas gå i killkläder för att få respekt? Och hur kommer det sig att de som påstår sig vilja ha jämlikhet ska bli kallade ett namn (feminister). Är det inte bättre att sätta ett öknamn på de som inte vill ha jämlikhet? Och är det inte jämlikhet att en tjej ska kunna operera brösten och sminka sig om hon nu vill det? Enligt många feminister (inte all, märk väl) så är det tydligen inte så. Om en tjej vill visa sin kvinnlighet så är hon ett hot mot jämställdheten.

I grund och botten är min tanke så här. Hur jämlika är vi kvinnor om vi måste klä oss som män för att få respekt? Hur kan man ens understå sig att kalla sig feminist och påstå att man vill ha jämställdhet om man själv nedvärderar andra tjejer bara för att de valt att leva sitt liv som de vill? Äkta jämställdhet har vi väl inte nått förrän det är lika för precis ALLA!

Är så trött på folk som försöker avsäga sig ansvaret för uppfostran av sina barn genom att skylla på könsinriktade normer. Ditt barn föddes ett visst kön, finns inget som säger att ditt barn kommer bli varken bättre eller sämre beroende på vad den får för kläder. Kan du inte sätta på din flicka en rosa klänning utan att hon kommer bli förstörd senare i livet så är det nog din uppfostringsteknik det är fel på.

Herregud!

Frågestund!

Tycker det är lite tråkigt att jag ser att jag har en del unika läsare varje dag, men ändå är det så tomt på kommentarer. Vill ju gärna veta vilka mina läsare är och vad ni tycker och tänker och vad ni vill veta.

Därför tänkte jag köra en frågestund för att få igång det lite. Ni får ställa vilka frågor ni vill, sen kanske jag väljer att inte svara på frågor som är allt för privata eller äckliga. 

Jag kommer att lägga upp alla frågor och svar på bloggen om en vecka eller så. Så kom igen nu! Fråga på!  


RSS 2.0