Kolmården!

Som ni vet var jag ju på Kolmården med Jonne, Ia och Philip i juli. Här kommer en liten bildbomb!


RESPEKT!


En liten Timon




Delfinshowen


Hajar du?!



Björnmamman fick konstant springa efter sina två busiga ungar. Vi såg även fler björnar från linbanan.


Tapirer är allt bra lustiga djur.


Liten silkesapa. De bet inte mig första gången jag sträckte fram handen, däremot alla andra. Sen försökte jag igen och då fick även jag ett litet bett. En av dem hoppade även upp på Ias rygg men jag tänkte bespara henne att hamna på bloggen. :)


Elefanten Shiba.


Vi såg lejon när vi åkte linbanan. Då åkte vi bara 2 meter över dem.


Tyvärr var vargarna skygga och sprang runt mycket så de flesta bilder på dem blev suddiga men de är så magnifika och vackra djur!



Vi såg en hel del fula fiskar inne på tropikarium också.


Det syns tyvärr ganska dåligt men här var gamen som rymde från fågelshowen!




Vi åkte linbana. Jag var aldrig på Kolmården när det fortfarande fanns bilsafari men jag tyckte ändå att linbanan måste varit en sämre idé. Man såg djuren från på långt håll från ganska hög höjd och gallret var ofta i vägen. Tyvärr. Men vi hade fin utsikt :)


Savannen


GÄÄÄÄSP!


Jag vet att grisen är ganska ful men de var faktiskt ganska fascinerande. De hette Kolmårdengris eftersom det är en ras som helt avlats fram på Kolmården genom att man blandat vildsvin med grisar och sen ytterligare mer tamgrisar så den har fått ett ganska speciellt utseende.


Mäktig silverback!


Det var rätt svårt att få syn på snöleoparderna. De var väl kamouflerade!





Fjäderfäna på fågelshowen!

Kolmården var överlag en väldigt trevlig djurpark och jag hade kanonkul de dagarna jag var där. Fast det var ganska dyrt och det var inte alltid man kunde se djuren så lätt. Lodjuret såg vi t ex bara lite snabbt uppe på en kulle innan den sprang iväg igen. Fast hellre en stor bur med naturlig miljö än att de ska trängas in i småburar bara för att vi ska se dem.

En nackdel var också att Tropikarium som låg utanför tillhörde ett helt annat företag vilket innebar att om man ville se silkesaporna, hajar, fiskar och ormar och sånt kul så var man tvungen att betala ytterligare 100 kronor i inträde. Det var värt det när vi väl var där men ändå lite dumt att Kolmården själva inte har något sådant.

Men jag kommer nog åka tillbaka till Kolmården. Vi såg så mycket mer djur än de som jag visar er nu, bland annat sälarna i sälshowen, antiloper, schimpanser och så en massa roliga fåglar i fågelshowen. Helt underbart rolig helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...