All hallows...

Nu är det Halloween igen. Förra året hypades det upp något otrolligt men i år tycker jag det varit väldigt stillsamt. Har inte råkat ut för några ungar i kostym. Fast det är ju en dag imorgon också. Själv har jag valt att stanna hemma för att försöka vända på dygnet som jag nämnde i förra inlägget. Och åter igen kan man konstatera att detta har misslyckats brutalt. Mitt firande av Halloween har reducerats till att hjälpa J och hans mamma att dekorera köket med en orange lampa, tre Jack-o-Lantern-formade värmeljus och två oranga blomkrukor. Mitt bidrag blev ett orange frukt-och-bär-doftande ljus från IKEA's Tindra-serie som jag generöst gav bort två av. Ingen fara, jag har en hel Ica-kasse full med dessa beroendeframkallande, underbart doftande Tindra-ljus. Sen har det ju varit en del skräckfilm på tv, dock inget som lockat. 

Istället har jag haft min egen version av Paranormal Activity i min egen lägenhet. Gjorde iordning en ram med elastiskt band för att hänga alla mina örhängen på, så att jag kan ha dem framme och "på display" så att säga. Mitt i all röran tappade jag ett örhänge bakom byrån. Jag drog ut byrån från väggen, men såg inget örhänge. Jag drog ut byrån ännu längre och letade överallt i närheten. Inget örhänge! Funderade på om jag hade en magisk portal, eller kanske en demon i min garderob som i värsta Poltergeist-anda fått mitt örhänge att försvinna. Jag tittade misstänksamt på byrån och funderade på om hänget hamnat i någon låda. Jo, visst. När jag drog ut den näst understa lådan så låg örhänget där, snyggt och prydligt på en ihopvikt t-shirt. Nu började jag verkligen grubbla. Hur kunde det ha hamnat i lådan. På baksidan av byrån sitter nämligen en solid plywoodskiva. Hur lyckades örhänget ramla igenom den?! 

Men det var inget värt att tänka på. Kunde ju hänt vad som helst som fått den att hamna där. Istället fortsatte jag min pyssel-timme med att klättra upp på vinden för att hämta två nya tindra-ljus med vaniljdoft till mina ljusstakar. Tänkte tända lite ljus framför ett foto på min mormor och min farmor, för att hedra dem. Det var ju trots allt av den anledningen som Alla Helgona uppstod. Så jag la Tindra-ljusen på min säng tills jag kunde komma tillbaka med värmeljushållarna. Då var ljusen borta. Först blev jag arg på mig själv som lyckats glömma bort vart jag lagt dem så jag gick på ljusjakt i lägenheten. Men det var bara att konstatera att ljusen var helt försvunna. De fanns ingenstans. Var bara att muttrande pallra sig upp på vinden igen och ta ner två nya ljus. Har nu, sådär 3 timmar efteråt fortfarande inte hittat de två första ljusen.  

Den lilla snattande spök-galningen!

Kanske är det denna lilla krabat som går runt och stjäl Tindra-ljus. Isåfall är spöken väldigt svaga för Vaniljglass-doftande värmeljus!

Det här är mina teorier: 

1. Det spökar! Verkar vara en helt otrolig teori, men med tanke på att det försvunnit saker (inte bara ljusen), ramlat ner termometrar från hyllorna utan anledning och annat mystiskt så kan jag inte helt utesluta denna teori.

2. Portalen in till Narnia finns bakom min byrå. Förut stod det bara ett bord där vilket gjorde att Narnia-folket kunde ge tillbaka de saker som jag tappade ner där. Men nu när byrån står där kan de inte det och därför fortsätter mina saker vara försvunna.

3. Det bor en liten tomte på min vind. Varje gång jag öppnar luckan dit och klättrar upp så passar han på att klättra ner och "hjälper" till med sysslorna, dvs städar undan alla mina saker så att jag inte hittar dem sen.

4. Jag är egentligen bara glömsk och virrig och har helt totalt förbisett de logiska förklaringar som finns för alla försvinnanden och smycken-genom-plywoodskivor-scenarion. Ett pris man får betala när man ser minimalt med dagsljus.

Ska man vara tråkig är det nog troligtvis teori nummer 4 som är mest sannolik, men det låter mycket roligare med de andra teorierna. :D

Men för att summera allt:
Happy Halloween!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...