Näthatet!

 
 
Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att dra upp Uppdrag gransknings dokumentär om näthatet och jag ska erkänna att jag inte sett själva dokumentären. Jag vet också att jag inte har så speciellt stor insikt, eller ens kan komma i närheten av att veta hur det kan kännas att få hotbrev, hemska emails eller att verkligen ha någon som besöker ens hem och hotar en!  Det betyder inte att jag inte reagerar, för även om jag inte är offentlig på något sätt, eller ens gör något för att synas för mycket har även jag upplevt hur lätt folk kan bli hatiska när de kan vara anonyma!
 
Jag vill inte heller egentligen dra upp mycket av det jag känner inombords runt hela. Det är ju inte bara män som hatar kvinnor, det finns kvinnor som håller på minst lika mycket och när jag ser trailerna funderar jag på varför så många verkar ha en nazistisk och rasistisk utgångspunkt! Men det är inte det som det handlar om. Utan om att man får ta så otroligt mycket när man är en offentlig person oavsett, och ännu mer om man då är en offentlig person med många starka åsikter.
 
Jag tycker det är sjukt att man fortfarande inte har ordentliga lagar som kan sätta dit folk som kommenterar på nätet. Vi har lagar mot stalking sedan förra året, och det är sent! Stalking är inget nytt! Vi har lagar mot förtal, hets mot folkgrupp och trakasserier men inte mot just näthat.Inte den form av näthat som många, framförallt unga kvinnor, får ta del av för att de råkar ha stora bloggar.Att det inte finns någon lag mot detta försvaras med att vi har yttrandefrihet i Sverige... Jaha, men hur långt får man gå innan yttrandefrihet blir till ansvarslöshet och så småningom hot som accepteras enligt lag?
 
I Uppdrag gransknings trailer får vi ta del av även äldre kvinnor som blir hatade, förföljda och utsatta för de mest hemska psykiska övergrepp, bara för att de finns tillgängliga för detta näthat. Det som är riktigt sjukt är att SVT till slut fick stänga av kommentarerna till YouTube-klippet för även där rasade de hatiska och hemska kommentarerna in. Men när man frågar ut de män som håller på med sånt så får man som svar att de inte trodde att kvinnorna tog åt sig. Vem sjutton tar inte åt sig och blir rädd när någon skriver att de ska kroppsstycka en och steka ens bröst i smör?
 
Jag är iallafall helt emot näthatet. Jag skulle aldrig kommentera elakt, framförallt inte bara för sakens skull och jag tycker det är dags att vi gör något åt detta!

Kommentarer
Postat av: Katta

Men fy vad sjuka människor det finns! Hur kan man ens komma på tanken att skriva sånt till någon man inte känner?

2013-02-11 @ 11:38:15
URL: http://hestia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...