Topp 10! Spökfilmer

Spöken är nog en av de få övernaturliga saker som folk faktiskt är riktigt splittrade över. Väldigt få tror på vampyrer, varulvar eller häxor men spöken. Finns lika många som tror som avfärdar det som bullshit. Det finns de som vägrar tro även om ett spöke står mitt framför dem och det finns de som tror det spökar så fort något fladdrar till i ögonvrån.
 
Själv är jag lite troende, lutande mot agnostiker. Jag tror på spöken men måste få ORDENTLIGA bevis innan och jag försöker alltid hitta en logisk och vetenskaplig förklaring först om något udda händer. Men man kan väl titta på spökfilmer vare sig man tror eller inte. :D

 
1. Sjätte sinnet
 
Älskar denna film! Fantastiska skrämselscener, fantastisk historia och ett slut som alla älskar att förstöra för de som inte sett filmen! :D Jag ska inte vara en av dem ifall någon av mina läsare inte sett den. ;)
 
 
2. 13 ghosts
 
Jag har en hatkärlek till den här filmen och även om jag själv skulle klassa den som en dålig film i grund och botten så placerar jag den högt upp. Varför? Jo för det här är en av ytterst få filmer som har en scen som faktiskt ger mig kalla kårar bara jag tänker på den!! Huvva! Inga snälla Casper-spöken här inte!
 
 
 
3. Beetle Juice
 
Genialisk film av genialiske Tim Burton, dock utan Johnny Depp! Den handlar om ett gift par som omkommer i en bilolycka men lever vidare som spöken i sitt hus. När huset säljs och det kommer en ny familj för att bo där gör de allt för att skrämma iväg de nya ägarna med hjälp av bedragaren Beetle Juice! Det här är knappast en skrämmande film utan man sitter snarare och garvar sig igenom hela filmen!
 
 
 
4. Poltergeist
 
En klassiker! Ja jag vet att gamla filmer inte är alls lika blodiga eller skrämmande som dagens filmer men det folk var inte lika vana vid sånt då. Men Poltergeist håller i sig. Innehåller dessutom en besatt clowndocka, och det är inte mycket som är lika läbbigt som det!
 
 

 5. The Grudge
 
Det är något med omgjorda japanska skräckfilmer som är så bra! Släng in läskiga barn med vita eller helt svarta ögon som låter som plågade katter också så har du en hit! Jag tycker om den här filmen som är så lugn och stillsam och nästan "dammig" innan det händer något som är så intensivt som det är i The Grudge!
 
 
 6. The Shining
 
Stephen King är alltid fantastisk när det gäller skräck och detta är en riktig klassiker. Enligt mig är nästan filmen bättre än boken!  Iallafall när det kommer till skräckkänslan, den var inte alls lika tydlig i boken utan där handlade det nästan mer om galenskap! Men the shining har verkligen två moment som gör den skrämmande. Barnspöken och en galen Jack Nicholson! Just det ja, Stephen King har också bekräftat att han nu, 36 år senare, jobbar på en uppföljare! ;)
 

 
7. The Uninvited
 
Handlar om Anna som får komma hem efter en vistelse på ett mentalsjukhus men väl hemma får hon tampas med en hemsk styvmor (såklart) som Anna tror har mördat hennes riktiga mamma, en försvunnen farsa och ett spöke! Låter som en riktig kliché eller hur, men jag tyckte om filmen och den kändes originell när man väl tittade på den! Emily Browning är alltid perfekt i såna här roller och filmen blir aldrig tråkig!
 
  
8. The Unborn
 
Det här är en film som låter så otroligt dålig när man förklarar den. Den handlar om en tjej som plågas av mardrömmar om ett ondskefullt barn och det visar sig att hon skulle haft en tvillingbror, men denne dog innan födseln. Så nu spökar hennes bror då för henne. Låter ohyggligt dåligt eller hur men filmen är jättebra gjord, skrämmande och har en av de mest äckliga figurer jag någonsin sett i film, en gammal man! som blir besatt och vrider hela sin kropp ur led för att sen jaga en gammal dam som något viunder som verkar ha fötts ur helvetets gap! Det är något läbbigt med karaktärer som inte har huvud, händer och fötter där de ska vara! 
 
 
  
9. Shutter
 
Denna film är ganska enkel med väldigt typiska taktiker för att skrämma sin publik men jag tyckte om att den drog upp ett ämne som är jättevanligt i spökvärlden, nämligen spökfotografering. Storyn kändes inte jätteoriginell dock. Den handlar om ett nygift par som åker till Japan för jobb som modefotografer. I Japan är man väldigt intresserad av spöken och det övernaturliga överlag. Efter en olycka där de kör på och dödar en flicka börjar konstiga vita fläckar dyka upp i alla foton de tar och snart visar det sig att flickan de körde på är ute efter hämnd! Filmen som är från 2008 är en remake på en thailändsk film som kom ut 2004. 
 
 
10. Ghostship.
 
Jag vet att många hatar denna film men som spökfilm tycker jag den är kanon! Den har alla klassiska spöken samlade på en och samma gång! Den snälla lilla flickan som försöker hjälpa (excellent spelat av Emily Browning), bartenderspöket som lyssnar på alla dina problem och en förförisk snygg sångerska! Det är så klyschigt men så fantastiskt hur de fått ihop det och introt är en av anledningarna till att se filmen, om inte man är äckelmagad. :)
 
 
 
 
 ****************************************************************************
Honourable Mentions!
 
Det finns vissa filmer som har spöken i sig, och ganska många spöken dessutom men som jag inte räknar som en riktig spökfilm/skräckfilm, men jag tycker ändå de ska få nämnas eftersom de är så fantastiska!!
 
* The return of the King - Aragorn hämtar Ered Nimrais i Vita bergen för att få dem att slåss för de goda i utbyte mot att bryta deras uråldriga förbannelse!
 
* Harry Potter-filmerna: Finns lika många spöken som mugglare och trollkarlar, bland annat Moaning Myrtle och Nearly Headless Nick.
 
*Pirates of the Caribbean: Spöksskeppet Flygande holländaren med sin besittning är alla bara en spöklig apparition!
 
******************************************************************************************
 
Vilka är era favoritspökfilmer? Säg gärna till om jag har glömt någon uppenbar film!
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

finns någon sort man kan ta om man är allergisk, vet inte vad den heter, men får väl veta hur det fungerar om jag är allergisk mot antibiotika. Hoppas bli av med prickarna snart, fick mer inatt dock :(

oh vad kul du röstade på mig i veckans blogg, tack så mycket!

Ja inredning är kul, jag väntar på mitt nya köksbord, det skulle komma denna veckan! :) Så när far är här, skall jag mjuka upp honom och be om en renovering av sovrummet hihi

2012-11-01 @ 18:47:18
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Anna Katana

Sjätte Sinnet och The grudhe är mycket bra filmer.
Jag tro absolut att spöken finns kan jag tillägga också.

Aa det är så typiskt att det ska störas när man väl har en dag att sova ut på.

Shoppingrunda är ju inte fel det heller.

Jag har mest tagit det lugnt på min lediga dag, förutom att jag städat toa och vikt tvätt och precis varit iväg och handlat.
Vad har du gjort idag?

2012-11-01 @ 18:53:15
URL: http://annakatana.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...