Topp 10! Klassiska skräckfilmskaraktärer

Känner man inte till dessa karaktärer så har man inte sett några skräckfilmer som är värda att nämna! :D

 
1. Freddie Kreuger/ Nightmare on elmstreet
 
Han har knivblad som fingrar och dödar en i dina drömmar när du sover! Det är något riktigt freaky med någon som utnyttjar ett av våra största behov för att döda oss. Dessutom dödade han Johnny Depp i hans stora genombrott! Med en killer fashion sense och en trolig bakgrund som dålig standup-komiker så toppar han min lista!
 
 
 
2. Jigsaw/ Sawfilmerna
 
Det finns inte mycket som är så skrämmande som en riktigt smart psykopat. När denna smarta psykopat dessutom är så morbid och i sitt huvud tycker han gör världen en tjänst gör honom så otroligt mycket läskigare!
 
 
 
3. Leatherface / Texas Chainsaw Massacre
 
Här har vi ett riktigt monster som mördar med motorsåg, flår sina offer och använder deras hud för att göra ansiktsmasker, lampskärmar och allt annat händigt för att sedan äta upp dem med sin lika galna familj! Att detta dessutom är baserat på riktiga händelser gör det extra skrämmande. Leatherface är baserad på mördaren Ed Gein som hade avhuggna huvuden på sina sängstolpar... Usch!
 
 
 
4. Pennywise the Clown/ Det
 
Det är en clown. En ond clown! Spelad av Tim Curry!!! I en film baserad på en Stephen King-bok!!!! Vad är det ni inte förstår?!
 
 
 
  
5. Hannibal Lecter/ När lammen tystnar
 
Som jag nämnde i min motivering om jigsaw så finns det inte mycket som är så skrämmande som en smart psykopat. Det är isåfall en smart psykopat som dessutom är kannibal! Michelle Pfieffer och Meg Ryan erbjöds rollen som Clarice Sterling men tackade nej för att de knappt klarade av att läsa manuset. Det ni!
 
 
 
 6. Jason Vorhees / Fredag den 13:e- filmerna
 
Om någon stod med en hockeymask och en machete i ditt vardagsrum en mörk, regnig fredag den 13:e skulle du inte heller bli så glad. Sen att Jason inte var mördaren i första  filmen och inte fick masken förrän i tredje har inte med saken att göra!!
 
 
 
 7. Michael Myers/ Halloween-filmerna
 
Det är något med psykopater i vita masker, det bevisade Michael Myers redan 1978! Sen fortsatte det så med Jason Vorhees och Scream-filmerna. men Michael Myers är inte bara psykopat han är dessutom ute efter hämnd! eh...som alla andra...
 

  
8. Chucky / Onda dockan-filmerna
 
Det är inte ovanligt att folk får kalla kårar av dockor. Chucky är en av anledningarna till detta! Besatt av seriemördaren Charles lee Rays själ måste han hitta ett offer för att slippa vara fast i dockan. Att dockan dessutom är en så kallad "Good Guy"-docka är väl bara lite sarkastiskt! :D
 
 
   
9. Barnen / Village of the damned
 
Aliens som paralyserar folk, gör kvinnorna gravida och så föder de dessa ehm... fina... barn, alla på samma dag och de växer snabbare än vad som är möjligt! Telepatiska och onda in i märgen med lysande ögon. De kan få folk att döda sig själva eller andra enbart genom tankekraft! Evil!
 
 
 
10. Damien Thorn / Omen-filmerna
 
Damien ser väl ut som vilket barn som helst men vi vet ju alla att barn i skräckfilmer är onda! Men Damien är inte bara ond, han är "The Antichrist" och djävulens son! Eller så är han bara kinkig och behöver lite grönsaker och lite vila... 
 
 
 
 
 ****************************************************************************
 
Vilka klassiker skrämmer er mest?!
 

Kommentarer
Postat av: Katta

Usch, Pennywise ger mig mardrömmar bara jag tittar på bilden!! Skulle inte vilja möta några av dessa i en mörk gränd!

2012-11-05 @ 10:14:40
URL: http://hestia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...