Återkommande drömmar

I natt hade jag en dröm som innehöll flera olika saker som jag brukar drömma om väldigt ofta.

Jag drömde först att jag var i pappas hus, som han ägde innan flyttade tillbaka till England. Jag kommer inte ihåg exakt vad jag gjorde där i min dröm, men jag tror att jag höll på att bygga om klädkammaren på övervåningen till något. I vilket fall så är drömmar som utspelar sig i pappas gamla hus det jag drömmer om oftast. Men det kan ju bero på att jag bott i det huset mer än halva mitt liv, från att jag var 3 år gammal tills jag fyllde 23, och innan 23 hade jag ändå bott hemifrån lite av och till på internat bland annat.

Senare i drömmen hade jag åkt på semester till något tropiskt och varmt land. *önsketänkande* Då kommer del två som är något jag drömmer om ofta och det är att landet jag befinner mig i blir bombat och attackerat av USA! JAg drömmer detta skrämmande ofta, att flygplan bombar eller kraschar ner i min trädgård eller som här, när jag befinner mig på stranden. Och det är gamla bombplan typ B-52:or eller Spitfires, inga nya jet-plan heller.



Så vitt jag vet så blev iallafall ingen skadad, men direkt efter så kommer del 3 av det jag drömmer ofta och det är att ett stort flygplan kraschar rakt ner i havet och orsakar en tsunami. Alla på stranden inklusive jag själv hinner att klättra upp till husen som smidigt nog råkar stå på styltor och man måste klättra upp för stegar för att nå dem. Tsunamin är inte speciellt stor ska jag kanske nämna. Men jag har drömt om tsunamis ganska ofta på sistone med. De är aldrig jättestora, och det är aldrig någon som dör, men ändå.



Men visst, det är inte konstigt att man drömmer samma saker om och om igen. Det brukar man ju göra. Förut hade jag en dröm som innebar att jag kastade mig nerför en trappa och kunde flyga eller sväva ner säkert. Detta drömde jag minst en gång i månaden.  

Men nu har det blivit annorlunda. Jag drömmer om pappas hus minst 1 gång i veckan, utan någon anledning. Jag har ju inte bott där på nästan 7 år! Jag vet att det bott hela två familjer i det huset efter min pappa och att det är jättemycket som är omgjort och tillbyggt, så det kanske är därför jag drömmer om det. Något sätt för hjärnan att komma ihåg hur huset såg ut.

Men varför jag drömmer om attacker från USA och tsunamis har jag svårt att förstå. Jag är inte direkt orolig över att drabbas av det. Kanske är det min hjärna som bearbetar kriget i afghanistan och irak... och tsunamin i thailand eller japan. Kanske har jag en inre oro för att det ska bli mer sånt här i framtiden... Vem vet?

************

Någon annan av er läsare som har återkommande drömmar som dessa? Något ni drömmer ofta om?


Kommentarer
Postat av: Anki

Mamma säger jämt att man bara drömmer om sigsjälv (det har du nog hört)

Så det har väl nått med dina tankar och kännslor, ditt undermedvetna som drömmer detta och det betyder något speciellt, men jag vet inte vad.

Mamma hade en frömtydningsbok förut av en som hon var på kurs i drömtydning hos. Jag ska höra om namnet på henne!

2012-02-03 @ 10:26:03
URL: http://baraanki.blogspot.com
Postat av: Sofhi

Det finns en bloggsida som tyder dina drömmar för dig! Kan vara bra att ta reda på vad de betyder så du kanske kan bearbeta eventuella underliggande känslor!!

Tyvärr finner jag inte adressen...

Kram!

2012-02-04 @ 15:10:15
URL: http://kompulsiv.blogspot.com/
Postat av: Sofhi

http://dromtolkning.wordpress.com/



fann den!

2012-02-04 @ 15:21:38
URL: http://kompulsiv.blogspot.com/
Postat av: Marlene

Jag brukar drömma om tsunamis också. Det brukade jag inte göra förr men nu har de kommit efter tsunamin i Thailand... Men mina är riktigt stora och dödliga!



Fin blogg du har tjejen!

2012-02-06 @ 12:14:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...