Måste man vara som alla andra?

Något jag absolut hatar är när någon ser ner på mig för att jag har ett udda intresse, en annan musiksmak eller en annan klädsmak än den personen. Jag förstår inte vitsen med att påstå att någon annan är udda för att man inte tycker likadant.  

Ja, jag föredrar att åka och fiska framför att shoppa, so what?! 

Ja, jag lyssnar på opera ibland, och klassisk musik ibland och till och med Elton John ibland, så vaddå? 

Nej, jag tycker inte om klänningar med volanger och spets, inte ens när det är sommar, spelar det någon roll? 



Tydligen gör det det. Så fort jag lyssnar på en låt som inte är "accepterad" får jag konstiga blickar. När jag åker och fiskar så frågar folk gång på gång på gång om det verkligen är roligt! Men ja, JAG tycker att det är roligt, jag hade väl inte åkt och fiskat annars!? Varför måste ni ha min bekräftelse på om något är roligt? Ni vet väl själva vad ni tycker, eller?

Folk är så rädda för att vara udda ibland att det blir löjligt. Vissa vågar inte visa vad de tycker, säga vad de känner eller göra saker de tycker är roliga för att de är för rädda för att hamna utanför. Jag anser att det är något fel på ens umgänge om de inte kan umgås med någon som har ett eget intresse. Måste jag tycka om kläder och smink och mode bara för att de flesta andra tjejer i min ålder gör det? Jag tycker om det jag tycker om och jag förstår inte varför någon ens skulle bry sig om det? Det är inte som att jag tvingar någon att göra precis som jag, eller tycka precis som jag.

Jag tror på att man kan vara udda, men att vara unik är inte samma sak som att vara udda. Vem bestämmer egentligen vad som är udda och utanför, eller vad som är normalt och accepterat? Jag är hellre udda och utanför än att kompromissa om vem jag är.


Kommentarer
Postat av: HANNA

sv: tack så mycket! :D hur har dagen vart då?

2011-11-30 @ 18:47:07
URL: http://hannalovisasol.se
Postat av: Nathalie

SV; Hahah okej! ;)

Tack va snällt.



Är allt bra med dig idag?

kram

2011-11-30 @ 20:08:27
URL: http://nathalies.nu
Postat av: Sandra

Det är TRÅKIGT att alla är lika. De som vågar sticka ut är intressanta. Det är det jag gillar mest med vårt gäng, vi är alla väldigt olika men vi accepterar varandra som vi är. Det roligaste är att t.ex. vi är ett gäng tjejer som ser snälla, söta, oskyldiga och väldigt flickiga ut men sen blir folk förvånande att vi är "så grabbiga". Snacka om att generaliera också! Hörde det senast i helgen.



Svar: Haha eller hur? Fantastiskt kul att han dyker upp där i bakgrunden. Älskar att han visar upp sina kikärtor!!



Nej men precis, jag äter inte alls snabbmat & sånt längre men skulle jag bli supersugen på Mc Donalds en måndag skulle jag käka det. Jag har inga "regler" eller nån diet. Jag äter oftast nyttigt men när sötsuget slår till låter jag mig äta det med :) Tror det är bäst för vi vet ju som bekant att man alltid vill ha det man inte kan få? Men ja, när man väl hittat balans och äter bra så är man ju inte alls lika sugen på sött/onyttigt. Inte på samma sätt.



Haha nej när de stjäl är de inte snälla djur :) Det är sant!! Nej framför bilen ser jag helst inga älgar heller, det är obehagligt. Jag minns det som skitstort eftersom jag var jätteliten och jag skulle ut i snön hos farmor i norrland och där står två älgar utanför dörren. Snacka om att man fick stora ögon då :P



Hjärnan och hjärtat är inte alls synkat kan jag säga, det är enormt påfrestande för som idag så sa jag att nej det får vara så, jag orkar inte. Det var logiskt tänkande. Som en radar ringer min telefon typ fem gånger i rad och då är logiken väck igen. För då blev det helt plötsligt ett "tänk om det är något viktigt, tänk om han sitter där med en jävla flaska och bara behöver prata.." & vipps var man där igen. JAg har dåligt omdöme när det kommer till honom och jag hatar att han utnyttjar det och hela tiden trycker på knappar så han vet att jag ska reagera för trots allt vill jag itne att det ska hända honom något. Jo jag har gjort mitt val, men han kan ju inte acceptera ett nej. Pratade med hans pappa och han uttryckte det bra. Kanske extra mycket eftersom han uppenbarligen är främst på sin sons sida. Han sa att jag gjort mitt när jag förlät honom för det han gjort under sin tid som sjuk men nu när han tillfrisknar är det upp till honom och så sa han: "du kan vara där för honom men han ska vara medveten om att det som skett under den tiden han var full. Han minns inte allt, men det är fortfarande färska minnen för dig. Och du ska bara hjälpa honom om det känns bra för dig, du ska inte behöva offra någonting för honom och för hans skull det har du redan gjort tillräckligt". Tycker det var rätt fint ändå.



Det är klart man blir irriterad på de små sakerna också, det är som sagt bara mänskligt. Men med lite bättre livssyn så inser man också att världen inte går under pga de där incidenterna som sker. Jo och jag förstår din situation, den måste vara skittuff att gå igenom, att motivera sig till att göra ett bra jobb när man blir bemött på det sättet. Det är inte ens okej! Jobb är absolut en svår sak för man måste ju faktiskt ha ett för att kunna leva sitt liv så man kan ju inte vara naiv och säga upp sig & tro allt ska lösas heller tyvärr. Det är klart att det bara är ett stopp på vägen det är inte där du ska vara kvar resten av livet, du får stå ut så ska du se att du får något kul och trevligt jobb framöver :) Haha jag kommer med känna skadeglädje när de står där med lång näsa i efterhand!!



Haha ja herregud, jag vet inte vad det är med skandinaviskt hår men efter all blåst senaste tiden är det helkört. Jobbigt när luggen blir för lång minns när min skulle växa ut igen herregud vilket meck det är alltså.



Ja det vore bara tragiskt om vi skulle leva på ett sånt sätt, men det kanske bara är för att jag är så sjukt social som jag känner att jag skulle gå in i en djup depression om det skedde. Internet är absolut jättebra på många sätt & vis men det är också lätt att isolera sig pga internet. Jag minns själv mina tonår. Vi chattade mer än vi snackade och det är BARA tråkigt när det blir så. Nej min tid med vännerna är totalt superviktigt för min del! Ja hur gör man allt sånt? HUr skulle jag se matchen ikväll via internet? Skulle killarna ha varsin kontroll & spela hemifrån a'la Wii? Haha, vore ju bara sjukt!!

2011-12-01 @ 00:38:09
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: anniepiie

jag gillar din blogg, du reflekterar över viktiga saker som folk bör höra ganska ofta!!! Jag tycker det är coolt att stå för sina årskter och våga vara egen. :D Så fortsätt med det, jag gillar oxå att fiska men blir aldrig av, gjorde det med faster och hennes man förut men hon gick bort i cancer för några år sedan och då har det inte blivit av sen.... SV: tack sötis! Känns bra att jag är på rätt spår nu iaf! :) Jaa, tiden rinner iväg så bästa att börja med det snart kanske! :P hehe ha en bra dag nu! :) Kramis

2011-12-01 @ 09:22:38
URL: http://anniepiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...