Hemma igen!

Det har varit en lång dag! När jag gick hemifrån för att gå till intervjun så märkte jag att det hade snöat... och sen smält och sen fryst på igen, så det var glashalt ute. Har gått som en stel pinne hela dagen för att undvika att halka, så nu är jag måttligt stel av både kyla och ansträngning!



Intervjun gick bra dock. Hela undersökningen handlade om hur vi människor använder oss av våra kunskaper och lärdomar i vardagen och även på jobbet. T ex hur mycket man läser på fritiden, om man har nytta av det man lär sig på jobbet i vardagen, hur ofta man använder sig av matematik osv osv. Jag fick bland annat sitta i ett litet studierum på bibilioteket med en dator och lösa mattetal i något program som nog var designat och programmerat under 90-talet. Kändes som att jag var tillbaka i skolan igen när jag satt där. När det var klart frågade damen som intervjuade mig om jag skulle vilja veta resultatet när det var klart. Tyckte det kunde vara intressant så jag sa ja och då sa hon att alla uträkningar bör vara klara till år 2013!!! Okey....?!?!



Sen gick jag runt hela Värnamo och letade julklappar. Hittade lite smått och gott som nog blir jättebra! 


Nu är det dags för:



TE!!! 


Kommentarer
Postat av: Sandra

Skönt att hitta lite julklappar, jag har inte ens börjat lite.



Svar: Tack tack! Jag hoppas och tror på en bra dag imorgon :)



Nej det är klart vi inte gör, sen är frågorna ofta så det blir det lite fel med. Det är svårt att få en helhetsbild av det i alla fall.



Ja men precis, man får ta ett steg i taget och göra det bästa av det hela. Ja man måste ju vänja magen så man inte blir dåliga pga en chock där liksom.



Ja men man blir verkligen dömd utifrån utseende & hur man är.. det är tråkigt att det ska vara så att man inte ska få vara en unik personlighet. Man får inte sticka ut eller tycka annorlunda. Det är mer accepterat men då och då märks det hur vi stannat upp & det faktiskt fortfarande inte är så. Vi döms absolut inte lika i alla fall.



Nej det vet vi men har man en gång börjat med ett beroende är det lätt att trilla tillbaka då och då, eller som det tydligen kallas.. man får inte återfallen man TAR dem. Men jag känner att just nu är det "värt" det för det är som sagt en lugnande faktor i mitt liv och när allt snurrar runt känns det som det enda som hjälper. Det tycker jag låter vettigt och man kan inte och ska inte sluta förrän man själv vill och är redo. Det är helt och hållet ens eget beslut och jag tycker inte någon ska lägga sig i det så länge man röker med respekt, det tycker jag är viktigt. Det finns ju rökare som inte tänker till att alla inte vill ha rök på sig/nära sig och det får man ändå respektera. Gör man det så ska man också respekteras själv. För det är ju inte så att rökare är korkade och inte vet med sig att det är farligt och dåligt! Jag vet att jag klarar av att sluta och har gjort det förr.



Det kan vara så att de leker det. Eller så kanske de räknar röda bilar och det är därför de kommer ut på vägarna? :P Det är underbart att rida ute i naturen, finns inget mer rogivande. De är ofta väldigt aggressiva det är därför vi alltid stannar och väntar ut dem när vi ser dem ute. Det är ingen idé att försöka ta sig runt eller "fly" från dem för de kan bli skrämda och då väldigt aggressiva.



Jag tror med det och mina föräldrar har varit likdana och det är bra .. man lär sig av att inse att saker och ting måste man kämpa för. Nej det är ju vi som stått nära och funnits i närheten när han haft det som tuffast så det är svårt att förstå den situationen om man inte varit i den. Det är svårt. Det är därför jag tror det är bra med lite tid ifrån varandra också och fundera ut hur man känner och få svar på sina frågor!! Jag tror att vi båda mår bra av det. Det här är något som tar tid.



Nej det är helt galet hur mycket vi ändå låter det påverka oss. Det är bättre att fokusera på det som vi KAN göra någonting åt. Man ska inte leva livet med rädlsor det är inte bra. Bra VD som har så dålig koll på läget. Verkar ju vara en grupp nötter som sköter detta företaget som du jobbar på!!



Absolut, jag är aktiv men inte på något sätt så att det går ut över mitt riktiga liv och mitt sociala liv. Det tycker jag är hemskt när det gör. När man är småbarnsförälder fattar jag inte hur man kan sätta internet framför tid med sitt barn, det är ju bara tragiskt. Och att skriva allt deras ungar gör. Det känns ju med sådär.

2011-12-05 @ 19:02:30
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Annelie

Ojoj vad spännande.. men 2013 känns väldigt långt bort. Kul med julklappar, själv ligger jag lite efter i planeringen men vad gör det, viktigaste är för mig ändå inte klapparna :) Måndag igen hoppas att du haft en fin helg,! Kram A

2011-12-05 @ 20:54:00
Postat av: Jenny

Anneli: Jo, det känns väldigt långt bort. Jag kommer nog hinna glömma bort att jag gjort den undersökningen. Men då blir det ju en trevlig överraskning när jag får resultaten. :)



Det är med en viss blandning av förtjusning och panik som jag handlar julklappar. Tycker det är kul att hitta de där speciella klapparna som bara skriker personens namn, men samtidigt är jag alltid rädd att det ska bli helt fel. :) Men det är ju som du säger. Det är inte klapparna som är det viktigaste. :)



Hoppas du också haft en fin helg och att veckan blir fortsatt härlig! Kramar

2011-12-05 @ 22:02:53
URL: http://paraworld.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Ja jag hoppas absolut att det blir bra men jag går alltid hem nöjd från Stora Salongen, de är superduktiga!



Ja jag älskar att köpa presenter men jag är sämst på att komma igång :P Det är absolut tanken som räknas :) Bröder är otroligt svåra att köpa till, eller ja killar överlag!



Ja den vänjer si väldigt snabbt och jag har en mage som är rätt känslig också. I alla fall av att äta för mycket.



Men det är så himla tråkigt att det ska vara så, att vårt samhälle ska vara så visuellt och att vi får olika förutsättningar pga utseende. Det är ju tråkigt att du ska bli förföljd pga din look & att folk direkt får förutfattade meningar. Vi har ett bra exempel på en sådan grej nu när förbundet gett ett rekordlångt straff på 6 månaders avstängning i ett fall där det delats ut ett knytnäveslag. Han sa redan innan att han skulle bli dömd hårdare pga vem han är, hur han ser ut och vad han heter. När det varit sådana situationer förr med "guldgossarna" & det resulterat i MAX 3 matchers straff, han fick 19. Jag kan ju säga att jag tror absolut att mycket ligger i det visuella där. Plus hans icke-smarta uttalanden i efterhand. Men jag tror absolut att man döms hårdare om man ser ut som en spansk badboy än en skolpojke från Ystad liksom, tyvärr. Och då menar jag inte att det är något direkt rasistiskt bara att människor undermedvetet dömer efter utsidan. Medan jag sa att om jag personligen gör något fel så blir jag alltid direkt sedd som ett offer i princip, hur illa det än är.. jag kan liksom inte göra något fel. Jag är ju liten, blond och ser så snäll ut! SÅ jag har märkt det ganska rejält att man blir behandlad olika beroende på sin look. Jag ser ju inte så bad-ass ut :P



Ja jag har som sagt läst på om det här med beroenden och det kallas tydligen att ta ett återfall inte att få dem, man har alltid sin egen vilja. Det har jag med hört att det ska vara fem år. Ja men precis, jag röker långt ifrån två paket per dag. Inte ens två på en vecka som det ser ut och jag tänker inte trappa upp, som sagt är det en stressgrej och jag behöver det för att inte flippa ur just nu-. Precis, jag tycker det ska ses som en självklarhet för rökare att ens vanor inte ska tas ut över de som inte vill röka eller vara nära röken det känns bara otrevligt att vara nära andra när man röker. Jag tror absolut man dras över en kam för det finns många som inte visar respekt med sitt rökande vilket är förjävla dåligt!!



Det är samma här, mina föräldrar är ju båda två lokalt kända och jag har alltid haft det väldigt bra men jag har alltid jobbat för mina saker! Jag har inte fått det serverat och jagt ror att får man det vet man inte hur man kämpar och vad gör man då när föräldrarna och deras pengar är borta? Fick också samma sak, köpa min egna kläder och allt jag ville ha för barnbidraget men var det slut så var det slut! Att få stöd är en sak det ska man alltid ha av sina föräldrar men samtidigt ska man inte daltas med, för man måste ju inse när man gör fel & när man gjort bort sig. Det är ju så det är och det är ju meningen att man ska ge dessa problem tid men det är alltid svårt när de där samtalen kommer, när man vet att det är tufft.. man är ju bara människa!



Haha ja jag skulle med tro det. Som sagt vet de ju uppenbarligen inte hur man få ett framgångsrikt företag. Då gäller det att ha glad personal medd!!



Jo jag förstår stoltheten men kom igen, allt behäver inte visas upp för internetvärlden! Nej jag förstår inte heller hur de orkar. Lägg energin på barnet!! Kram

2011-12-06 @ 12:37:31
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Sv; Inget speciellt! :)



Hur mår du idag då?

kram

2011-12-06 @ 23:05:10
URL: http://nathalies.nu
Postat av: Sandra

Svar: Tack! Ja ibland får man vara lite ego och då får man passa på när man fyller år :) Då kan man unna sig lite tid för sig själv!



Jag känner detsamma med min, han är lätt.. han har sina intressen, det han gillar och sin stil så det är ganska lätt :) Ja en del killar är ju helt hopplösa att handla till haha.



Ja jag tror med det känns av mer om man är van att äta mindre eller rent av för lite.



Det tycker jag också, det är ett knytnäveslag och som jag ser det ska man bestraffas för det men som de har gjort nu har de tagit hans jobb från honom i nio månader och det är inom sport en hel evighet så jag vet inte..känns som han inte får en andra chans liksom. Klart han ska straffas hårt men man ska väl ändå få en chans att lära sig av misstagen? Och när det varit likadana situationer som inte ens blivit en månads avstängning blev jag bara chockad och förbannad. Nej jag tror inte det handlar om rasism i alla fall, absolut inte men har du ett utseende som får dig att se lite mer "bad boy" ut än den välkammade skolpojken typ så blir det ju annorlunda bedömning, det tror jag absolut. Ja, det är kanske konstigt att säga så men jag menar när jag gör fel & folk mest tycker att "åh stackars dig.." så blir man ju lite frustrerad på hur det ser ut. Jag menar bara för att man ser ut på ett visst sätt - det borde ju ändå vara så att ens handlingar är desamma eller? Konstigt det där.



Det är ganska fantastiskt ändå att man blir helt fri på fem år, det är inte så värst mycket ändå men ja det är ju cellerna som hela tiden förnyas :) Jag tror med att det beror mycket på åldern. Nej just nu när saker och ting lugnat sig mer och mer är det väl nere på ett paket i veckan. Så det är inte så att jag kallar det ett beroende just nu. Ja men precis, bara för det fick jag faktiskt "beröm" av en liten dam igår när jag stod utanför ett hus och rökte och hon kom runt hörnet att jag verkligen lutade mig bort.. var inte alls beredd på att hon kom men jag vände mig supersnabbt och hon tyckte det var fint gjort :) lite gulligt ändå! Vad bra att du sa till honom. Som sagt, det finns ställen som man absolut itne bör ställa sig och vid en ingång känns ju inte riktigt schysst som sagt går där en hel del folk! Klart det finns vettiga rökare också, det handlar ju som sagt om den där respekten för de som inte vill ha med röken att göra. Ingen av mina kompisar som röker skulle få för sig att röka bland folk som inte röker.



Det är viktigt att man uppskattar sina pengar tycker jag, även om man har dem. Man vet aldrig vad som kan ske. Skämma bort sina barn är absolut inte att hjälpa dem.. det är att ge dem en skev verklighetesuppfattning i mitt huvud. Man får absolut skämma bort - till en viss grad. Inte så att det gör att de inte fattar värdet av pengar. Nej det är inte upp till mig att rädda honom, det är bara han som kan göra det och jag tror hans pappa tillsammans med det här mötet för anhöriga har gjort gott. Jag har fått lite mer kött på benen och det är skönt, för jag tror mycket av mina känslor handlade om dåligt samvete för att jag bara lämnade honom och att han efter det förvärrade sitt missbruk. Så jag känner att jag faktiskt fått så mycket mer att stå på och kommer nog faktiskt fortsätta gå på möten, för min egen skull.. det var nyttigt faktiskt. Det är ju det de finns där för med för att vi som varit där men inte själva är i ett missbruk ska förstå att vi varit såkallade medberoende. Om de känslorna mer, inte själva alkoholismen.



Det är ju knasigt när ingen vet vad det är ni pysslar med på jobbet :P Nej varför skulle du ljuga och säga att det var bättre än vad det var? Du vinner inte heller på det. Nej det finns ingen anledning att vara lojal när du blir behandlad så som du blir.



Men jag blir hela tiden förvånad när man läser facebook och ser vad folk skriver, jag menar vill man inte ha vissa saker privat? Måste allt levas via sociala medier? Och just när man har ett litet barn.. nej.



Kram

2011-12-07 @ 12:31:30
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: anniepiie

kul att shoppa julklappar! :) SV: Jaa, samma här! :P Är plusgrader nu men lär säkert bli kallt och halt igen till kvällen... Gäller att man väljer bra skor nu när man ska ut! ;) Jaa, verkligen!! Allt bra med dig idag annars? :)Oj, 2013! :O Det tog lång tid må jag säga med den uträkningen. hehe Kram

2011-12-07 @ 13:16:56
URL: http://anniepiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...