Matkoma deluxe!

Jag har haft en jättemysig helg på alla sätt och vis, åtminstone lite fram och tillbaka men jag har aldrig varit med om en helg som handlat så mycket om mat!! Fy vad vi har ätit mycket!
 
Redan i fredags började väl matmanin då jag och älsklingen bestämt att vi för en gångs skull ska vara lite själva och fira lite extra då vi, som jag nämnde tidigare, varait tillsammans i 2 ½ år och bott ett halvår tillsammans. Så jag fixade lunch till oss och på kvällen gjorde vi lasagne, en jättegod sallad och en supergod hallonpaj med knäckigt havretäcke och vaniljvisp!
 
Lördagen fortsatte vi faktiskt med ännu mer firande och ännu mer mat! Jag skulle egentligen överraskat min älskling med en picknick på vardagsrumsgolvet redan på fredagen, men en liten nödsituation från min mammas sida gjorde att jag inte hann med det. Så jag fixade det på lördagseftermiddagen medan älsklingen tränade.
 
 
En gosig fleecefilt på golvet, kuddar att sitta på och tända ljus samtidigt som jag hade brasan igång på teven och spelade lite lugn och avslappnande musik. Löjligt men effektfullt! :D Jag bjöd på ljummen tortellinisallad med spenat, fetaost, grillade cocktailtomater och pesto. Till det hade jag baguetter med ruccolasallad och egen hemmagjord kyckling- och curryröra! Lite gurkvatten och vindruvor på det! Var ganska speciellt med en liten inomhuspicknick på golvet. :)
 
På lördagkväll var det dags för ännu mer mat! då hade Jonte bjudit in oss på på knytkalas tillsammans med Anna-Maria och Magnus som jag bara träffat en gång, Mikaela från Klevshult och henne kille John som vi aldrig träffat heller. Jag trodde det skulle bli stelare eftersom ingen knappt kände någon utom Jonte, men det var verkligen hur trevligt som helst. Jag glömde till och med ta bilder trots att vi hade med kameran. Till maten fick vi en underbar fläskytterfilé med gorgonzola, ugnspotatis och sallad. Var hur gott som helst! Efterrätten stod jag och Jonne för och vi hade gjort cheesecake med havrebotten och hallonsås. Vi satt hemma hos Jonte till kl 5 på morgonen och bara diskuterade en massa olika saker. :)
 
Eftersom vi var uppe så sent på lördagen så tog vi det väldigt lugnt igår. Tittade klart på säsong 2 av The Walking Dead, medan jag satt och muttrade för att jag åter igen missat Asking Alexandrias spelning i Sverige som var igår! Efter all mat i helgen så orkade ingen av oss göra någon ordentlig mat så det slutade med vi beställde pizza. Jag åt inte mer än en tredjedel av min, sen gav jag upp för jag kände mig så otroligt mätt!
 
Ska inte äta något annat än sallad och soppa denna vecka! :D
 
Pinned Image
Matkoma!

Kommentarer
Postat av: Anna

Testar bara ifall det går att kommentera när det inte är så sablans mycket text ;)

2013-01-28 @ 17:40:18
URL: http://anna.favs.se/
Postat av: Anna

Det gick inte heller, försöker senare ;)

2013-01-28 @ 17:42:48
URL: http://anna.favs.se/
Postat av: Anna Katana

Mysigt med inomhus pickning. Har aldrig haft det faktiskt men borde ju göras någongång.
Låter som en mycket bra lördagskväll också och trevligt att träffa nytt folk.

Alltså jag har ju varit ledig i mer än en dag i streck under året, men aldrig efter att jag jobbat helg. Och man är rätt slut efter helgerna.
Haha men är perfekt att kunna lägga schema efter hur de spelar sina matcher (:

Nej inte riktigt min musiksmak kanske nä :P
Äh, förhållandet mår nog bara bra med lite extra firande tro jag. Vi har varit tillsammans i 1 ½ år.

2013-01-28 @ 17:44:35
URL: http://annakatana.devote.se
Postat av: Lina Tsutsumi

Åh, vad mysigt! (: Ska jag testa med min kille någon gång.

Sv: Tack, det värmer mig verkligen när någon säger så (: Jag tror att man blir deprimerad av att inte ha jobb eller söka jobb som kanske i ditt fall. Det bästa man kan göra är att inte förlora hoppet, även fast det lätt känns så.. men någon dag måste man få belöning för allt hårt slit!

Ja, de borde sätta en lag på det där eller göra så att man får bytesrätt om man ångrar köpet av biljetten. På så sätt minskar väl också en del av "andrahandsförsäljningen".

Hm.. vad svårt. Jag gillar ju allt i Japan för det är ju som mitt andra hemland och det är så annorlunda jämfört med Sverige. Men måste jag välja något så skulle jag nog säga Okinawa där det är tropiskt klimat, en av söderöarna. Eller upp åt norr där man kan vara uppe i bergen. Dock är det inte så bra att åka upp till norra Japan nu längre efter katastrofen. Jag vet inte riktigt hur det ser ut där nu.. Och det är bara att fråga på, jag svarar gärna (:

Jag har ju haft funderingar på att vilja åka till Japan och producera och jag vill verkligen göra det någon gång framöver, så vi får se (:

Jo, det är jag väldigt glad för. Förr i tiden ansågs man ju som sjuk i huvudet, blev inlagd på psyk och fick ingen hjälp. Så jag är väldigt glad över att jag inte levede på den tiden som bipolär. Men det finns alltid folk som har fördomar för sådant, men oftast är det folk som är extremt omogna och bara inte förstår sig på sådant så jag tar inte åt mig om dem inte förstår mig. Tycker snarare mer synd om dem haha (:

Det måste ha vart roligt att jobba där! Men som sagt tråkigt att din pappa behövde stänga ner det för att folk inte har den den drickarkulturen i Sverige.

Det finns liksom ingen mening för mig att dricka alkohol helt enkelt. Det är ju bevisat att folk som har ett skörare psyke blir bara sämre av drickande. Och precis som du säger så förstår jag inte heller det där med att vara full. Vad är det som är så himla kul med det?
Jag tycker det är bra att du inte dricker för mycket. Jag brukar inte tycka att folk som dricker är dumma i huvudet, men jag tycker att folk som inte vill supa sig fulla är bara allmänt vettigare.

Jag önskade verkligen att vi hade en annan drickarkultur. Jag fastnade ju i alkoholen väldigt länge och det var faktiskt som min drog ett längre tag. Men för det mest berodde det på grupptryck och som du säger att det anses vara coolt att dricka. SOm tonåring så vet man ju inget bättre. Och det blir ju så fel

2013-01-28 @ 23:34:45
URL: http://linatsutsumi.com
Postat av: anniepiie

wow, du vet hur man skapar stämning du! :)Ser himla mysigt ut och maten lät jättegod som ni åt!! :) SV: Tack för tipset angårnde skrapa is på rutan! :P jajjamen, har jobbat i helgen som sagt och det har varit kul. Söndagen slappade jag mest framför tv-serier med en go vän. :) Kram

2013-01-29 @ 14:51:45
URL: http://anniepiie.blogg.se
Postat av: Anna Katana

Tack, men tro tyvärr att mitt hår ser bättre ut på bild än vad det är i verkligheten. Är sjukt slitet kan jag tala om. Jag borde leta upp en frisör i Gbg, men vågar inte.
Aa jag måste färga mitt utväxt ungefär en gång i månaden.

Nej att vara ledig en vardag är inte riktigt samma sak. Och särskilt inte bara endags ledighet så skönt med två dagar nu.

2013-01-29 @ 15:15:12
URL: http://annakatana.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...