Topp 10! Zombies!

Zombiefilmer är en stor favorit hos mig. Zombiefilmer har väl egentligen blivit mer och mer populära numera, kanske mycket tack vare serien The Walking Dead, som jag ännu inte börjat se!! xD Måste titta klart på allt annat jag tittar på först! :P
 
Här är mina topp 10 iallafall!
 
1. Shaun of the dead!
 
Det är väl ingen klassisk skräckfilm direkt. Den är inte speciellt skrämmande alls faktiskt men den innehåller zombies och en stor dos med härlig brittisk humor när den är som bäst!
 
 
2. 28 dagar senare
 
En film som fått mycket skit då folk påstår att det inte är zombies, men man kan bråka fram och tillbaka om det i all evighet eller titta på denna fantastiska film och inte bry sig! 28 dagar senare gjorde så mycket för alla zombiefilmer som kommit efteråt!
 
13. 28 Days Later (2002) Purists will likely argue against this movie on the technicality that the 'zombies' are not really the living dead, but rather virus-plagued monsters. '28 Days Later' nonetheless deserves a spot on the list because of it's huge influence on the nature of zombie films that followed it. The movie not only popularized the fast-running zombie of many modern films, but was also a good post-apocalyptic survival story to boot.

  
3. Zombieland
 
Denna film är inte heller så typiskt zombie-skräckfilm som många andra men den har det där elementet av humor som jag älskar så mycket och en twinkie-suktande Woody Harrelsson!
 
15. Zombieland (2009) This film really translates the unabashed glee that comes from battling hordes of zombies in a video game. Taking its cues from games like Dead Rising and books like Max Brooks' Zombie Survival Guide , Zombieland is all about finding new and ridiculous ways to take down the living dead. Woody Harrelson plays the video-game-character-like role, while Jesse Eisenberg does his best Michael Cera impersonation. Although the actual theme park setting arrives a little late in the movie, it serves as a perfect playground for zombie battles. The movie also has one of the best cameos in recent memory.
 
 
4. Dawn of the dead
 
Många tycker bäst om George A Romeros original från 1978 men jag tycker den här remaken från 2004 faktiskt är bättre. Den är uppdaterad och har snabba zombies istället för traditionellt långsamma! Hela filmen utspelar sig nästan i ett köpcentrum dessutom men kan man göra en hel film om en man som pratar i telefon i en telefonkiosk och få den att bli någorlunda stor så är zombies i ett köpcentrum värt minst tre Oscars!
 
 
5. 28 weeks later
 
Fortsättningen på 28 dagar senare och nu har virusepidemin härjat i 28 veckor snarare än dagar! Denna film har ett av de starkaste intron jag någonsin sett. Resten av filmen är inte jättebra men tillräckligt för att introt ska kunna väga upp till en topplacering på min lista. Sen har vi två favoriter i filmen: Jeremy Renner och Robert Carlyle!
 
 
 6. REC
 
Rec är en spansk film som är filmad som en dokumentär, mycket likt Blair Witch Projekt eller Paranormal Activity. Så jag trodde inte alls jag skulle gilla filmen men den var mycket, mycket bättre än jag trodde! Kanonfilm faktiskt! Den handlar om reportern Angela och hennes kameraman som blir inlåsta i ett hus där de skulle filma en dokumentär. De har nämligen blivit satta i karantän på grund av ett mystiskt virus som brytit ut i byggnaden. Ja, gissa vad det viruset gör. ;) Jag tyckte filmen hade många bra moment som faktiskt var spännande och skrämmande. Det finns en amerikansk remake som heter Quarantine om man inte gillar att titta på spanska filmer. :)

 
 
7. Day of the dead
 
Jag minns att den här filmen räknades som en ren flopp förr! Folk blev förbannade på Romero för att han gjort en så svag film efter genombrottet med Dawn of the Dead. Jag förstod inte alls vad de menade. Jag tyckte om den. Den vältränade zombien Bub var bara en av alla inslag jag gillade. Sen, lustigt nog, började folk tycka om den igen efter Dawn of the Dead fick sin remake år 2004 och Romero kastade bort sin karriär på Survival of the dead... hmmm! Konstigt vad man kan ändra sig när man får ett annat perspektiv.
 
 
  
8. Fido
 
Fido är en så otroligt udda film. Inte alls skrämmande utan en komedi om zombien Fido! Inte nog med att han är familjen Robinsons husdjur han är även Timmy Robinsons bäst vän! Jag dog lite av skratt när jag hörde talas om filmen och dog lite till när jag såg den. Jag har nämligen haft en katt som heter Fido och han var inte heller så smart!

 9. Dead Girl
 
Jag trodde detta skulle vara rena floppen när jag tittade på den en tråkig natt. Visst, den var kanske inte fantastisk när det kommer till filmkonst eller så, men den vrider och vänder på hela zombiekonceptet! Det är inte zombies som är monstrena, det är vi människor! Två grabbar hittar en tjej som blivit inlåst bara för att hon inte kan dö.
 
 
 
10. Brain Dead
 
Brain Dead är en hysteriskt äcklig film! Mycket blod, kladd, hackande och allmänt gore! Den är dessutom urdålig med en dålig story, dåliga effekter och ja jag vette sjutton vad... Men... den hamnar ändå på min topp 10 av ren nostalgi-känsla och det faktum att regissören råkar vara samma Peter Jackson som senare gjorde mästerverket Sagan om Ringen och snart även The Hobbit!
 
 
 
 ****************************************************************************
 
Har ni några favorit-zombie och vilka i såfall? Har jag glömt någon eller är det någon ni inte alls håller med om?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...