Nail Art Challenge 8: Inspired by Water Marbling

Jag har varit alldeles på tok för kreativ idag för mitt eget bästa så jag höll nästan på att glömma bort att jag inte lagt upp veckans challenge. Har istället spenderat dagen med att träna,  sy en ny "tote bag" och ritat och så har jag tagit en promenad i det härliga vädret.


I allafall... veckans challenge var ju water marbling, att man använder nagellack i vatten för att marmorera naglarna. Jag har flera gånger varit sugen på att testa och det finns flera tutorials på Youtube och det såg så snyggt ut och framförallt lätt. Men det var det inte!!!!


Ärligt talat gick  det åt så otroligt mycket nagellack bara för att få det att fungera och när jag sen gjorde efterforskningar på bloggar och sånt då fick jag veta att det faktiskt kräver ganska mycket för att man ska få till det!

 

Saker de inte nämner:

 


1. Nagellacket torkar, även på vattenytan, vilket gör att nagellacket inte sprider sig så man vill om man inte är förbannat snabb på att droppa ner nagellack. Så man kan inte använda sina gamla halvt torkade nagellack om inte man spär ut dem rejält med aceton först!


 

2. Är vattnet kallt så torkar det snabbare på ytan så man måste ha rumstempererat eller ännu varmare vatten. Men man måste fortfarande vara snabb!!

 


3. Låter man nagellacket droppa från för låg höjd så kanske det inte sprider sig ändå, och håller man på för hög höjd så kan hela droppen bara sjunka till botten. :/
 

 

4. Det finns inga garantier för att alla nagellack fungerar på detta så man får testa sig fram!

 

Nog om det, jag valde att marmorera mina naglar med hjälp av vitt, grått, lila, mörklila och svart, och jag tycker inte det blev överdrivet bra, förutom på en nagel.


Vänster hand


Höger hand


Ja, som ni kan se så valde jag även att måla två naglar med ett lack som är svart med lila glitter. Lustigt nog verkar alla röda toner liksom försvinna så mina naglar ser mer blålila ut än de egentligen är. Sen satte jag dödskalleklistermärken på de helmålade naglarna. Jag tycker dock långfingret på högerhanden blev förbannat snyggt marmorerat.

Ha ha och ja, jag har slarvat med rengöringen eftersom jag trots allt hade nagellack över hela händerna. Men jag kommer nog prova detta igen någon gång i framtiden, men då ska jag tejpa, tejpa, tejpa!!


Jag lägger inte upp en tutorial den här gången. Marmorering går inte visa i bilder och eftersom jag bara har min mobil och man får nagellack överallt så ville jag verkligen inte filma eller fota stegen... Men det finns massor av tutorials på Youtube. Sök bara på Water marbling så hittar ni flera! :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...