Bilder från Medeltidsdagarna i Varberg & Vampyrutställningen

Som jag skrev lite snabbt i lördags så for jag till Varberg med älsklingen och Jenny för att kolla in medeltidsdagarna. Vi var där förra året också med min mamma och Kenneth och kände för en liten repris.
 
Kan väl säga att det var roligare förra året när man inte visste vad man kunde förvänta sig men det var ganska roligt i år också. Sen hade de en utställning om Vampyrer inne i muséet som vi kollade på också.
 
Det var en del som verkligen la ner energi på sina klädnader.
 
Många fina saker fanns att köpa på marknaden. Vi fick bara en kärleksdryck och lite godis med oss.
 
 
Lite live medeltidsmusik. :)
 
 
 
Det är ganska fin utsikt från fästningen.
 
 
Utöver att gå på själva medeltidsmarknaden så var vi även inne på muséet där de har en utställning om Bockstensmannen. Den utställningen hoppade vi dock över eftersom vi sett den så många gånger. Istället kollade vi in vampyrutställningen.
 
Självaste Greve Dracula tog en liten tupplur inne i muséet.
 
Lite spännande vampyr-kuriosa.
 
Med vampyrer kommer ju även varulvar och även uppstoppade vargar...
 
 
Vi avslutade dagen med en liten middag på Hamnpaviljongen. Fish n Chips med vitlöksås! Smaskens!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Härliga bilder! Tycker det är kul att sådana här tillställningar anordnas då och då, det är spännande att se hur folk levde långt innan oss. Även om det var ett bra tag sedan jag var på något liknande så uppskattar jag det väldigt mycket. Maten såg god ut den med ;)

Svar: Haha, ja nu anser man väl inte att de kläder karaktärerna bar är mode, men då var det ju verkligen så! Och på ett sätt var det snyggt, fast bara där och då ;) Första gången jag såg den var för bara några år sedan, en sent upphittad skatt :) Har du några andra filmer som du känner var liknande denna då du gick i högstadiet?

Just ni kikar faktiskt solen fram, så det kanske blir en fin dag utav detta. Vem vet? I så fall byter jag gärna med dig :)

Det är något speciellt med trummisar tycker jag, lite mystiska sådär. Haha! Har din bror spelat länge? Du har aldrig hållt på med musik så?

Det var en utmaning, ja. Men man får passa sig extra noga och dricka mycket vatten hela tiden. Det går om man bara vill :) En sommar när vi spelade Partille Cup var det så fasligt varmt att vi fick ha massa hinkar med iskallt vatten längs planen som vi kunde sticka ner huvudet i med jämna mellanrum. Då var det inte särskilt kul att spela!

Tack! Men då skulle du sett hur mitt hår såg ut innan jag fick ordning på det, svinto-varning på det alltså! Min frisör och de andra tjejerna som jobbar på salongen är alla så förvånade hur pass bra mitt hår blivit sedan första gången jag var där. Det var nästan lite som en enda stor tova :) Haha, ser framför mig hur du sitter där i stolen och förtvivlat försöker visa hur det ska vara.

Ja, det är en väldigt mysig stad. Har varit där ett par gånger, men det skadar ju inte att åka dit igen på en liten tripp :) Okej, så det är närmare. Precis, det är ingen tid egentligen.. Inte när man kommer hem med så mycket fynd ;)

Åh, shopping och fika med mammsen var länge sedan! Det vill ju jag också :) Får nog passa på att dra med henne när lönen trillar in. Det händer nog inte så jättemycket utöver jobbet för min del.. Ska hem till mina föräldrar och grilla med hela familjen imorgon (om vädret tillåter, annars blir det annan middag), mina föräldrar åker till Kreta på fredag och blir borta i två veckor så vi tänkte passa på att umgås in i det sista :) Annars väntar nog en lugn helg, kommer nog inte palla med så mycket mer efter denna vecka om jag känner mig själv ;)

Hoppas du får en fin onsdag! Kramar

2012-07-11 @ 09:21:29
URL: http://anna.favs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...