När jag gick i högstadiet....

Skön nostalgi för alla oss som är födda under början av 80-talet!

* ...lyssnade man på:
Spice Girls, Backstreet Boys, Uno Svenningson, The Offspring, Oasis, Limp Bizkit, Blur, Jumper, Brainpool, Pulp, Hanson och Scooter! Det var populärt med Eurodance, Tuggummipop och även britpop samt väldigt irriterande techno!




*... satt man som klistrad framför tv:n för att se:
Mitt så kallade liv, Skilda världar, Dawsons Creek, Fångarna på fortet (med Gunde och Agnetha), Buffy the Vampire Slayer, Beverly Hills, X-files, Ensamma hemma, Förhäxad, Tre kronor, Rederiet, Vänner, Simpsons, Sienfeld och Baywatch!




*...köade man till bion för att se filmerna:
Titanic, Femte Elementet, Donnie Brasco, GI Jane, ¨Den där Mary, Good Will Hunting, Jag vet vad du gjorde förra sommaren, Liar Liar, Scream, Starship Troopers, Barb Wire, The Cable Guy, Evita, Eraser, From dusk till Dawn, Jerry Maguire, Mars Attacks, Den galna professorn och Romeo & Julia!


 

*....klädde man sig i:
Dr Martens-kängor, Björn Borg-kläder, Aqua Limonetröjor, Buffallodojor, Kort kjol med knästrumpor, Crocker-jeans, T-shirtar med kantband i annan färg, t-shirtar mde tydligt tryck på vilket märke den var från, färgglatt!



*....dreglade man över:
Leonardo di Caprio, Nick Carter, Jonathan Taylor Thomas, Jason Priestley, Brian Austin Green, Justin Timberlake, Jared Leto (det gör man väl fortfarande?), Hanson-bröderna, Grabbarna i BSB, N'sync och andra pojkband, Jeremy Jackson, Johnny Depp och Brad Pitt!



*...gick vi på dumma trender som:
Hårmascara (som tydligen kommit tillbaka), buffalloskor, Beanie Babies, Macarena-dansen, att raka falska "ärr" i ögonbrynen, fjärilshårspännen, pyttesmå ryggsäckar (gärna i plast), tåringar och falska glittertatueringar!

 


*...läste man:
OKEJtidningar, Frida, Vecko-Revyn, Bilsport (jag gjorde iallafall), Stephen King-böcker medan de som påstod att Stephen King var dålig läste Dean Koontz istället, Tom Clancy-böcker, böcker som man fick hem i posten genom klubbar som Läslusen, Kittyböcker.


*...hade man ingen aning om:
Justin Bieber (var han ens född då?), Facebook, MSN, touchscreen-mobiler (alla mobiler hade antenn, svartvit skärm och hade man tur och hade en ny mobil fanns spelet Snake), DVD, att det fanns ett miljöhot, terrorism, bloggar, vetevärmare, goth, emo, GI eller LCHF, macarons, cupcakes (för de kallades fortfarande muffins) eller bredband! Nej för vi hade modem som lät och plingade och tog en evighet att koppla upp sig på. Och var man väl ute på internet tog det lika lång tid att ladda en bild som det tar att ladda ner film idag.



Haha, jag kan nog lugnt säga att jag växte upp på fel årtionde!! :D Men dum som man var hakade man på det mesta av alla dessa saker! XD

Vad kommer ni ihåg från er tid på högstadiet?!



Kommentarer
Postat av: Rinki

Roligt inlägg :) Känner igen vissa delar, men jag är dock född i slutet på 80-talet, så även om jag känner igen det mesta, så gick jag inte på högstadiet när allt detta var på modet.



Musiken som du nämnt var snarare på modet när jag gick på låg- och mellanstadiet. Hehe.



Haha, var tvungen att Googla på 'Aqua Limone'-tröjorna, kom inte ihåg på rak arm. Men när jag Googlade, wow...dem kommer jag ihåg att jag såg många äldre tjejer ha!



Jag vet inte riktigt vad jag kommer ihåg från min högstadietid, men ska fundera på det under dagen, så kanske jag också skriver ett inlägg om det, ifall det är okej?



Sv: Roligt att du blev glad :) kände att du förtjänade att bli nämnd. Såklart kan du kopiera det jag skrev, jag blev inspirerade av vad andra skrivit och skrev lite i egna ord; men det är bara att coppa.



Hm, nja felmeddelanden vill jag inte att någon ska få, tror nog att jag försöker att hålla igång bloggen så mycket jag orkar och blir det så att vissa dagar eller perioder blir utan bloggning, så får det nog dessvärre vara så.



Oj, just nu är jag mer av en allätare måste jag säga och eftersom jag är intresserad av att sjunga så blir det så att jag lyssnar en del på pop, just för att det är sådant jag kan sjunga, hehe. Men lyssnar för all del fortfarande på Staind, Creed, Nickelback, Metallica och sådant som jag ofta lyssnade på i högstadiet. Hm, men annars så gillar jag: Adele och Rihanna bl.a. Men som sagt, lyssnar på lite av varje.



Ja, det är ett väldigt spännande ämne sedan kan man jobba inom bistånd och sådant, det känns väldigt spännande och som att det verkligen är dags att skaffa sig en utbildning, jag har hoppat mycket fram och tillbaka samt att jag hela förra året var mer eller mindre arbetslös, hade jobbpass varannan helg.

Vad gör du för något? Menar dock inte att man måste skaffa utbildning, men eftersom jag inte fick jobb...så kändes det bara som att jag var tvungen att göra någonting.



Hehe, vår julafton kan nog vara lite stressig också för att mamma och pappa vill hinna med allting, men just i jul så var det faktiskt väldigt lugnt :).



Ja, bilden jag har nu är allt annat är rockig. Just nu har jag dock rött hår -- för mig var det ett väldigt stort steg, gjorde det i höstas. Men jag är svarthårig från början och har inte blekt det, så det är inte skrikande rött direkt, men lite rockigare. Däremot är det många som inte ens kommenterar det, kanske för att det är förvånandsvärt "naturligt", det ser ut som att jag har haft det hela tiden; så kände jag sekunden efters att jag såg mig själv i spegeln efter färgningen, men det var lite tråkigt att inte få mer kommentarer :P Men jag kan försöka ladda upp en lite rockigare bild, vi får se.



Hoppas att du vågar ställa dig framför kameran utan en halv flaska JD ;). Vet inte om den bilden i så fall skulle vara den bästa, i och för sig vet jag inget om hur du är efter en halv flaska :P själv skulle jag nog ligga med huvudet i toaletten då. Inte den mest charmigaste bilden, hehe.



Nej, julen är inte vidare magisk dessvärre, men detta år snuddade den lite vid det i alla fall, på något sätt. För min del ligger det lite i att man inte heller blir överraskad på samma sätt när det gäller julklappar. Mina föräldrar går efter min lista mer eller mindre, och jag kommer heller inte på så mycket att önska mig alla gånger.



Låter som en spännande dag, jag läste inlägget om second hand besöket, roligt att ni hittade massa saker. Hela gårdagen så pluggade jag, mer eller mindre. Så idag är jag uppe lite tidigt (för att vara mig) för att kunna göra något lite roligare också.



Vad ska du hitta på idag?



Kram



2012-01-12 @ 09:07:46
URL: http://rhulth.wordpress.com
Postat av: anniepiie

Åhh vilket härligt inlägg endå! :D Får jag lägga upp det på min blogg oxå nån dag?? Länkar såklart! :) Detdär kommer jag mest ihåg från mellanstadiet, herregud! Tänk att jag gick runt med en pytteliten ryggsäck med nallepuh på! XD hahaha Eller dedär fjärilspännena! :P Kul att tänka tillbaka på den tiden. :) SV: Det är precis en sån bok! ;) Gör det!! ok, jaa då är det inte så lätt. kan ju kolla på webben i värsta fall oxå! :) hehe Ha de bra...Kramis

2012-01-12 @ 09:26:18
URL: http://anniepiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...