Vardagsstök

Jag sitter just nu hemma hos pojkvännen och väntar på att han ska komma hem från första dagen på praktiken. Ska bli spännande att få se vad han fått göra.

Själv har jag tyvärr inte blivit helt frisk än. Det är ganska normalt för mig dock. Jag får alltid två stora förkylningar varje år som håller i sig länge. Jag blir sällan sjuk, och när jag blir det så är det aldrig allvarligt, det håller bara i sig flera veckar. Nu är jag inte snuvig eller yr längre men har jätteont i halsen! Varje morgon när jag vaknar kan jag knappt svälja!

Men jag är inte ensam. Träffade Philip och Ia i helgen nu när Philip är på besök från Göteborg över sportlovet och han såg inte kry ut. Han hade också råkat på en stor förkylning. För att vara barmhärtig lät vi honom titta på melodifestivalen. Jag satt motvilligt med och tittate och insåg att det finns en anledning till att jag bojkottar melodifestivalen varje år. Inte ett enda bidrag var bra och Björn Ranelid gjorde mig mörkrädd!

Nu ska jag fixa kaffe och städa hos mina små eldbukssalamandrar. De måste ju också få lite omsorg ibland.


Kommentarer
Postat av: Rinki

Jag tycker synd om dig som inte är bra, men vi kanske kan bilda klubb jag vet inte riktigt vad det är som har hänt med mig, trodde först att det var någon typ av nackspärr...men det sitter inte i nacken, det kanske bara är en nerv i kläm eller något, men det gör riktigt ont typ längst ned i nacken och om man trycker på framsidan av halsen så gör det ont, lite som en nerv i kläm.



Om det är en nerv, vilket det verkar likna lite så kommer den i kläm när jag sväljer också. Men jag ska inte tjata om mig dock :). Hoppas att din pojkvän hade det bra på praktiken, vad fick han göra?



Jag håller med om att melodifestivalen i helgen var hemsk! Jag som hade höga förväntningar på Carolina Wallin Pérez, men dessvärre så levererade hon inte vidare bra. Snygg är hon däremot, hehe.



Sv: Tack så jättemycket gumman, just det ämnet är väl något som jag brinner mycket för och tycker är viktigt att belysa. Men däremot så tror jag, att jag kan verka lite tjatig om jag tar upp det så mycket.



Det låter som spännande lussekatter, eller bullar! Jag har nog hört om den kombinationen tidigare men jag brukar oftast göra (hemma hos mamma) vanliga lussekatter eller vad man ska säga. Men mammas är lite söta i smaken och med konjak i degen, det är supergott verkligen.



Aww, vad gulligt att du sov med kasettbandet! Jag gillade att lyssna på band mycket när jag var liten kommer jag ihåg. När jag var sjuk och sådär fick jag ofta ligga i mamma och pappas säng, där låg jag under dagen med en freestyle och lyssnade på "Fem på äventyr", väldigt spännande.



Jag är sådan som inte riktigt vill säga att jag är bra på något, finns alltid någon som är bättre. Men ja, jag skulle nog säga att jag är bra på att sjunga. Jag har sjungit i både sånggrupp och kör, men det är nog snarare på senaste år som jag har utvecklats, övning ger färdighet. Sjöng i sånggrupp och kör, i totalt 9 år har jag för mig. Slutade när jag började gymnasiet. Hehe, jag har inte någon bil eller körkort, men hade jag haft det hade jag garanterat suttit och sjungit. Burkar göra det när sambon kör ;).



Ja, tyvärr finns inte bloggen kvar där jag hade fått delicatobollsreceptet ifrån, men det var att ha lite grädde i. Det blev faktiskt gott, men man borde nog doppa dem i choklad efteråt så att det blir mer om dem. Jag var för lat när jag gjorde sådana senast och åt bara smeten rätt upp och ned tillsammans med sambon.



Jag ska försöka kolla på de tidigare säsongerna, vet inte riktigt hur dock, vilken säsong går på TV nu? Jag fastnar ofta för serier, kollar hur mycket som helst. One Tree Hill, som många tycker är mesig har jag sett alla avsnitt av, jag älskar den serien. Just för att den ändå fångar så bra och rätt så realistiska karaktärer. När de spelade ungdomar på gymnasiet så kände man igen sig och när dem växte så blev serien mer seriös, men ja...jag gillar den, nördig som jag är eller något ;).



Ibland gillar jag superhjältefilmer, kan hålla med att Batman & Robin inte var vidare bra däremot så gillade jag verkligen den sista med Heath Ledger. Gillade förvisso den första Batman-filmen med Jokern, när Jack Nicholson spelade Jokern. Haha, okej då ska jag se till att se Beetlejuice när jag är trött.



Haha, vi kan absolut skippa Big Ben och Oxford Street ;) snäll jag är va?



Yes, "french toast" är fattiga riddare på svenska. Hur får du dem krispiga? Det känns som att mina aldrig blir riktigt bra.



Jag har tagit det lugnt mest i helgen, efter tenta och allting så kändes det som att jag behövde det. Fikade lite hos E's pappa också eftersom E fyllde år förra veckan, det var mysigt men gillar inte E's farmors man...han är lite rasistisk. I hans fall handlar det väl mest om hans generation, men det blev lite awkward.



Hur har din helg varit?



Kram på dig! <3

2012-02-20 @ 16:05:06
URL: http://rhulth.wordpress.com
Postat av: Anki

Krya på dig!! <3

Sv: Ja det är förjävligt hur vissa kan bete sig! Men det är väl meningen att vi ska få en ännu bättre lägenhet! :)

Tack! :D Ja det finns ju mycket jobb inom vården och som sjuksköterska kan jag lätt läsa några extrakurser och bli samtalsterapeut eller nått annat kul!

Ja du har absolut inte något att vara nervös över! Har alltid dyrkat dina teckningar! Tänker fortfarande på bilden du har med de lila hästarna med stjärnor. Skulle verkligen vilja ha den som tatuering! Fast jag vet inte vart och hur. :)

Å vad bra. Det ska vara enkelt och gott! Ska testa göra dom nån gång!

Kan du inte göra ett inlägg med recept på tacolasagne?

Jo det är ju nödvändigt ibland att ha extra hjälp när man rider. Men utbildar man sig till instruktör eller beridare eller nått annat liknande så borde man föredra att rida utan spö och sporrar och med tränsbett istället för superskarpa bett tycker jag.

Det känns som man inte är en duktig ryttare om man inte har de skarpaste betten och vassaste sporrarna. Och ingen vill ta tag i problemet som ligger bakom anledningen till att de måste ha nosgrimma på hästarna heller, nej det ska vara strama nosgrimmor för det ser bättre ut än om hästen skulle ridas så enkelt som möjligt. Blir så less ibland på att folk aldrig försöker hitta det verkliga problemet till varför hästen är svårriden. Nej, är man en duktig och skicklig ryttare så måste man klä ut hästen till en julgran med hjälp av alla olika sorters hjälptyglar, bett och jag vet inte vad!

2012-02-20 @ 20:22:02
URL: http://baraanki.blogspot.com
Postat av: Rinki

Sv: Tack så jättemycket för din feedback på mitt inlägg. Jag tycker verkligen att det här är ett viktigt ämne att tala om, eftersom att det är så många som råkar ut för det, eller kommer i kontakt med det. Jo, visserligen fanns det väl dem som skar sig bara för att det var folk som påverkade en, folk som kanske fick en att tänka "det var så man gjorde" om man skulle vara med i gänget och det är ju ett problem i sig! Även om man "bara gjorde det" för sakens skull, så skär man sig ju inte bara för att...jag menar, det finns ju alltid en anledning till det och det måste man kolla upp. Sedan känns det lite som att, ifall det är det här som ungdomarna möter, då kanske de måste ta till mer drastiska metoder för att ens synas, om du förstår vad jag menar.



Det gör riktigt ont, men det börjar släppa lite nu i alla fall! Hm, jag skulle nog våga testa mig på massage, men det är så himla svårt att förstå vart det är smärtan sitter. Känns som att det har ändrat sig lite sedan igår, nu känns det mer nedåt ryggen och tidigare nedanför nacken. Nåja, det går nog över :).



Ah, jag jobbade ju på ett gym tidigare, visserligen höll jag inte på med själva gymmet utan småbarnen precis som jag berättat tidigare. Men det låter som ett spännade jobb för honom! Han är ju duktig på det där med hälsa och så, det tror jag fattas på många gym, även om den inriktningen verkar ha blivit mer poppis nu. Med allting vad LCHF heter och ja, gud vet vad. Men det krävs att folk som jobbar på gym är duktiga på sådant där, man måste alltid se till individens behov innan man börjar rekommendera träning. Hoppas att han får det bra, är det bara en liten praktik, eller är det som ett provjobb?



Hm, jag kan nog tycka om vissa låtar inom Melodifestivalen i alla fall, men det är ju inte ofta där som man hittar de bra låtarna/artisterna.



De lussekatter som min mamma gör är så bra på det sättet att de inte blir torra, de är liksom inte brödiga på det sättet utan väldigt fluffiga ;), vet inte riktigt hur jag ska beskriva dem i ord.



Ja, freestyle var grymt härligt. Tror dock aldrig att jag tog med den ut eftersom det var pappas. Det blev snarare CD-freestylen sedan som blev min bästa vän, guuuud så jag älskade de två som jag hade. Numera har man ju iPods och lite smidigare grejer, hehe.



Hehe, jag vet inte om jag är så duktig för det, men jag sjunger gärna hemma och gillar det. :)



Jag får se ifall jag kan börja kolla några avsnitt på YouTube i alla fall, se ifall jag fastnar. Jaså, där ser man, ytterligare en sak till som jag får lära mig om dig -- att du gillar basket. Jag beklagar dock att du inte fastnade för serien, men jag förstår vad du menar. Jag tittade på NCIS ett tag, när det gick på TV, det var lagom till en ny säsong och allt, men sedan blev det ju så att man missade avsnitt, vilket egentligen inte gjorde så mycket, men det kändes surt, så jag slutade titta. Men One Tree Hill har jag på DVD-boxar bland annat, så har kunnat njuta av dem i fred eller vad man ska säga. Spartacus har jag faktiskt inte sett, är den bra? Jag har själv fastnat för en ny nu, som jag stötte på idag: Once Upon a Time. Jag var lite skeptisk, eller väldigt skeptisk till en början eftersom det baseras på sagor och sådär, men hittills så är det rätt nice ändå.



Jag håller med, jag gillar det där mörka i filmen också. Det känns grymt tråkigt att Heat Ledger dog... :/



När jag gör fattiga riddare och försöker få dem krispiga så burkar jag dels rosta dem och dels använda äldre bröd, just för att det ska vara lite hårdare (tror att det var så farmor brukade göra), men de brukar bli ganska krispiga...men inte direkt perfekta.



Ja, det var rätt jobbigt, det var inte så att gubben riktigt anspelade på min bakgrund, men han uttalade sig väldigt dumt om muslimer och huvudduk (sådan där "slöja" som täcker håret men inte ansiktet). Men min sambo och hans pappa sade åt honom, så han blev ju tyst...men jag kände att jag inte riktigt skulle lägga mig, lyckades byta ämne och sådär, så det var ändå rätt trevligt och detta hände närmare slutet av kvällen, så var egentligen inte så farligt. Men tror ändå att det är en typ av generationsgrej, inte för att det direkt är en ursäkt, men ja...det känns inte som att han aktivt tyckte illa om invandrare, men mer "ogillade det bara".



Hur ser din vecka ut?

Puss och Kram på dig!

2012-02-21 @ 20:10:10
URL: http://rhulth.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...