Dum, dummare, Reinfeldt!

Det har väl inte undgått någon att vår kära statsminister vill höja pensionsåldern till 75 snarare än 65. Mina vänner på Facebook har iallafall reagerat stenhårt på detta och lagt upp den ena dumförklarande bilden efter den andra.

Jag har försökt hitta ett uttalande från Reinfeldt om detta, eftersom jag å ena sidan hört att folk ska tvingas att jobba till 75, men å andra sidan har jag hört att man fortfarande kan gå i pension vid 65, men att man får fortsätta jobba om man vill och klarar av det. Jag har heller inte läst något om huruvida man får gå i full pension vid 65 eller om det då skulle handla om förtidspension. 

Men om vi utgår från att man faktiskt inte får sin pension förrän vid 75 skulle det alltså bero på, enligt herr Reinfeldt, att medelålder ökar i Sverige. En annan anledning var att det är många äldre som blir rent av deprimerade när de blir sysslolösa. 

Ja men okej, herr Reinfeldt. Vi har ett växande problem med ungdomsarbetlöshet och om folk då ska vara kvar ännu längre i arbetslivet kommer väl knappast det problemet lösas? Och med tanke på erat idiotförslag för några år sedan om att folk ska utförsäkras även när de är sjuka så innebär det att arbetsmarknaden kommer vara fulla med människor som är sjuka och för gamla för att klara av de sysslor som begärs. Människor mellan 65 och 75 kommer alltså, vaddå? Tvingas söka socialbidrag och vara inskrivna på arbetsförmedlingen om de inte kan få ett jobb som de klarar av? Vad händer då med arbetslöshetssiffrorna? Jo, de kommer skjuta i höjden! Som de redan gjort sen högeralliansen "satte sig på tronen".
   En annan anledning till att öka pensionsåldern enligt Reinfeldt var också för att människor mitt i livet ska ha större chans att byta karriär och få chansen att studera vidare. Så vad herr statsminister menar är alltså att folk som är 50 inte kan plugga vidare idag? Eller att 15 år är för lite för att kunna ändra sitt liv?

Min personliga åsikt är att det luktar pengagirighet lång väg! Pressa ut skattepengar ur människorna ytterligare 10 år för att politikerna själva ska kunna sitta på sina feta rövar med sina miljonfallskärmar. Hur många politiker kommer jobba tills de är 75? Knappast med tanke på att pensionsåldern för ministrar och ledamöter ligger vid 50 och inte vid 65!

Herr Reinfeldt själv kan gå i pension vid 50 om han vinner nästa val också. Då kommer han första året att punga ut 114 000 kr i månaden, alltså 1,7 miljoner kronor om året! Efter det kommer inkomsten sänkas till "ynka" 68 000 kronor i månaden på grund av inkomstgaranti! Detta kommer han alltså få ut varje månad tills han fyller 65! Och med 68 000 kronor i månaden, och ett år då han får 1,7 miljoner kronor så kan nog gubben pensionsspara. 

Så det är jättelätt för gubben Reinfeldt att påstå att alla andra ska jobba tills de dör medan han själv kan sitta och håva in skattebetalarnas pengar! Och låt oss nu säga att han inte blir vald år 2014, då får han ingen inkomstgaranti. Däremot ett fribrev som skulle ge honom en garanti på strax över 14 000 kronor i månaden vid 65 års ålder! Undrar om han tror att det är en normal summa för en pensionerad idag? Det är en ganska hög summa och mer än vad andra arbetslösa ska förväntas klara sig på!

Och ja, jag kan tycka det är förjävligt att det finns de som tvingas pensionera sig vid 65 när de har mycket kvar att ge, men dagens samhälle tar gärna emot ideellt arbete! Kanske inte kul att jobba gratis men möjligheten finns. Eller varför inte jobba de där halvtidsarbetena, timanställningarna och andra anställningsformer som idag erbjuds till ungdomar för att de inte ska vara helt sysslolösa? Att gå ner i arbetstid istället för att gå i pension om man vill fortsätta jobba kan ju vara en bättre lösning! Jag tror en människa håller bättre i kroppen dessutom om man inte sliter den sista tiden i sitt liv.  

Man måste nog ha en lägre medelintelligens för att bli politiker alltså!


Kommentarer
Postat av: Anna Terneborg

Jag vågar inte uttala mig om detta egentligen, är absolut inte så insatt. Läste på Blondinbellas blogg att det har med pengar att göra också, att Sverige inte kommer ha råd i längden att ha folk som jobbar till "bara" 65. Men jag vet som sagt inte, har bara läst om det lite här och var. Man kanske skulle vara lite med insatt? ;)Hur har din helg varit?

Hoppas du får en bra dag! Kram

2012-02-13 @ 09:05:40
URL: http://anna.favs.se/
Postat av: Kitty

Jag tror att kravet för att bli politiker går hand i hand med att veta hur man tar på sig en kostym. Ska de ha topp-positioner måste de kunna knyta slips också. Puh!Såg ett nyhetsklipp på Aftonbladet för lite sen om Pajala, där medellivslängden för män är 74,5 år. Lycka till men pension när de fyller 75 där! Grr... blir så arg av sånt här D:

2012-02-15 @ 13:24:14
URL: http://www.kittonia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...