Det där med hemlängtan...

Kom hem för ett tag sen från Skåne och jag har haft en skön helg där. Jag och älsklingen åkte till Väla, ett av sveriges största köpcentrum som ligger utanför Helsingborg. Vi var även inne på IKEA och planerade lite och åt köttbullar. Men nu är jag som sagt hemma i Småland igen. Skulle vilja säga att borta är bra och hemma är bäst men då skulle jag ljuga. Borta är ALLTID bäst! Jag har aldrig någonsin känt hemlängtan överhuvudtaget. Jo, kanske när jag är på jobbet, fast då vill jag ju egentligen inte hem, jag vill bara inte vara där. :D

Tycker det är lite intressant det där med hemlängtan. Min mamma t ex tycker det är jätteskönt att komma bort, men hon tycker också det är underbart att komma hem igen, medan jag i stort sett har ångest från och med att jag måste börja tänka tanken på att åka hem. En del skulle väl kanske påstå att det är för att man inte känner sig hemma där man bor, och det kan väl mycket väl vara så. Jag kanske inte känner mig hemma och har kanske aldrig gjort det. Även om jag haft ett hem och en familj att komma hem till så har det kanske ändå aldrig varit riktigt "hemma". Beror nog mest på att jag aldrig känt mig hemma i samhället jag växte upp i. Men även när jag flyttade därifrån kände jag mig aldrig hemma.

Det kan ju även bero på att jag älskar att resa, älskar att uppleva nya saker och se nya omgivningar, men aldrig riktigt fått chansen att göra det så mycket som jag vill. Så småningom kanske man kommer till en punkt då man kan resa mycket och då kanske man uppskattar att man ändå har en fast plats att komma hem till.

Vad säger ni? Får ni hemlängtan? Eller längtar ni bort mer än ni längtar hem?


Kommentarer
Postat av: Sandra

Home is where the heart is? :)

Jag längtar aldrig hem när jag är iväg men brukar tycka det är skönt att komma hem ändå när man varit borta ett tag, gillar dock att få ett break och vara någon annanstans.



Svar: Ja, jag älskar Skåne. Patriotisk som man är haha.



Man får göra det, man kan inte göra så mycket annat än låta tiden ha sin gång.



Ju en engelsman är ju också en britt, det är ju lite "bredare". Spännande, då har du många brittiska rötter då både från England och Irland.



Nja jag tror inte det, jag tror liksom att hösten kommer nu och det brukar göra folk ännu mer desperata för någon att mysa med i mörkret ;) Kanske ska vara så? Skånetjejer och smålandskillar :P

2011-10-17 @ 00:55:26
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: keela

det är alltid skönt att veta att andra känner samma sak. Om det blir riktigt jobbigt för dig, så prova hynos, det är helt fantastiskt!:)

2011-10-17 @ 11:21:10
URL: http://keela.se
Postat av: Åsa

Jag får inte så mycket hemlängtan, det är snarare att jag längtar efter vovven. Fast ibland trivs jag hemma också. Men alltid skönare att ligga på en strand i Turkiet i jämförelse med disk och bestyr hemma. ;)

2011-10-17 @ 23:24:06
Postat av: Jenny

Haha, jo hade jag haft vovve hade jag garanterat längtat efter den, men just nu finns inget som lockar mig att komma hem om jag är borta. Och ja, varmt och skönt på stranden jämförelse med vardagsbestyr, där är valet ganska lätt. ;)

2011-10-18 @ 01:02:14
URL: http://paraworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...