Dag 23: Mina intressen och hobbies

Jag har många intressen och hobbies, även om vissa av dem egentligen inte går längre än att vara just intressen. Jag kanske inte sysselsätter mig med allt jag är intresserad av. Några exempel är bilar, skjuta pilbåge och spela basket. Jag tycker dessa saker är kul men det är inget jag gör regelbundet. Jag skulle kanske vilja om det fanns tillfälle. När jag var yngre gillade jag också att skriva berättelser och historier, något jag även var duktig på. Jag har tyvärr kommit ifrån det lite nu, men jag kanske skulle vilja ta upp det igen. Jag tycker även det är roligt att sy kläder, pyssla och snickra, men det är inte heller något jag gör så ofta. 

Mitt största intresse och min största hobby är dock djur. Hästar och hundar är det jag sysslat med mest, men nu är det eldbukssalamandrar som gäller. Jag älskar att sitta och pyssla med dem, ge dem mat och skapa ett hem åt dem med växter och sånt. Jag har ridit och pysslat med hästar sen jag var liten, även om det blivit uppehåll ganska ofta på sista tiden. Drömmen är dock fortfarande en egen häst, eller kanske även avelsverksamhet så småningom. Hundar dök upp i mitt liv för ca 6 år sedan. Innan dess hade det alltid varit katter i mitt liv. Men allt föll sig så naturligt när jag blev hundägare. Hund kommer jag absolut skaffa igen. Någon dag vill jag ha så pass mycket tid och plats att jag kan ha ett mindre zoo hemma. Utöver häst, hund och salamandrar skulle jag hemskt gärna vilja ha chinchilla. Och orm! Helt klart en fin underbar orm!




En annan stor hobby är att teckna, rita och måla. Jag anser att jag är ganska duktig på det, men jag skulle vilja vara ännu bättre. Jag ritar mest hästar, manga och fantasy, eller ibland en blandning av de tre, men jag ritar allt som inspirerar mig. Är jag inte inspirerad kan jag inte rita. Jag måste även ha det tyst och lugnt runt omkring mig för att kunna rita. Men det är något jag försöker avsätta tid till så fort jag känner kreativiteten flöda.



Jag har många saker som jag är intresserad av, som jag håller på med i mer eller mindre utsträckning. Att nämna allt jag tycker är roligt skulle ta en evighet. Jag älskar att resa, jag gillar att läsa böcker, jag tycker om att titta på film, lyssna på musik och att lära mig saker genom att läsa artiklar och vetenskapstidningar. Jag tycker om inredning och att dekorera. Rymden och astrologi fascinerar mig och matlagning är förbannat kul om man har rätt inställning och inte bara ska laga till sig själv. Tv-spel är fantastiskt roligt och vanliga sällskapsspel är kul i rätt sällskap. Jag tycker om promenader i skogen, att uppleva naturen. Jag älskar att simma och bada. Det finns så mycket roliga saker att göra. Nästan så man önskar att dygnet var dubbelt så långt och att man var dubbelt så rik så man kunde hitta på dessa saker oftare.


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Sv; Ojda jag trodde alla gillade julen, haha. :D

Jag längtar till max. :)



Är allt bra med dig idag?

kram

2011-11-23 @ 19:40:02
URL: http://nathalies.nu
Postat av: EMMAS!

jaha vad kul :D

neej har inte gjort de :O

vad gjorde ni för nåt då?:) kram

2011-11-23 @ 20:40:21
URL: http://eemma.se
Postat av: Madeliene

hejsan! :) Vill du vara snäll och kanske ställa en fråga eller två här? :) Alla som frågar blir länkade! puss, och förlåt om du inte gillar såna gär kommentarer, ha en fin kväll! kram här är direktlänken till inlägget: http://madeliene.blogg.se/2011/november/fragestund-1.html#comment

2011-11-23 @ 21:32:41
URL: http://madeliene.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Ja jag vill ju gå ner, fast inte på detta sättet som det blivit. Haha nej det är ju kul att shoppa men det känns hopplöst för att man MÅSTE :P En kock till sambo lär ju göra en del ja :) Men massa god mat! Haha ja varför just vid knäna???



Men det är lugnt, det löste ju sig hehe. Nej det är inte lätt att göra en blogg stor, det är ett heltids jobb tror jag.. jag har aldrig haft ambitionen men det lär nog kräva en del!



Ja absolut, det gäller ju att se över säkerheten för sina djur det tycker jag är en sjävlklarhet! Jag har sett vargungar en gång vid vägen uppe i norr kan ha varit något av det sötaste! :)



Vad skönt att han flyttar tillbaka snart igen i alla fall :) Nej men jag tycker inte man behöver ses varje dag heller, det är bra med separata liv i alla fall tills man bestämmer sig för att man är redo att flytta ihop och dela det också. Vi har så mycket grejer båda två men när vi hinner så ses vi och man uppskattar varje sekund! :)



Ja tyvärr är det så, jag har ännu mer denna veckan insett att man ska vara tacksam för det man har och om man har hälsan så ska man inte gnälla. Finns så mycket skit här i världen så att I-landsproblem ska bli så pass stora för en del är rent av pinsamt!!



Haha ja jag gillar inte vintern, eller ja mitt hår gillar den inte!! Nej det är svårt med den typen av hår. Sitter konstant och drar ut knutar...



Jag tycker också det, det ger en sån kick av energi för mig att träffa mina vänner. Utan det skulle jag gå under seriöst! Det är tråkigt det där.. liksom kom igen, vem bryr sig om man inte hinner uppdatera blogg/facebook hela tiden.. NJUT av livet!

2011-11-23 @ 22:42:11
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: EMMAS!

sv: aaw vad fusk att ni gör så mkt gott :D ingen bakar här och kan inte baka själv så äter aldrig nåt julgodis typ :o :'( kram

2011-11-24 @ 08:51:39
URL: http://eemma.se
Postat av: Sandra

Svar: Jo, det tycker jag.. jag har ju alltid varit idrottare och därför haft väldigt koll på mat/träning men när knät gick sönder 3 gånger i rad tappade jag både motivation och lust till sist plus att det naturligt blev så. Men nu ville jag gå ner men samtidigt inte pga livet tog sådana extrema svängar och jag inte kan äta i princip. Vad bra med en hälsocoach vid sin sida :) Nej det är konstigt det där med vikt och när man går upp/ner. Det är ju lite komiskt det där med "sambokilon" egentligen. Jag hade dem med :P Jag menar, blir man bekväm av sig eller något? Intressant! Nej fy.. det är inte lätt jag hatar att köpa jeans så jag har lite ångest.



Nej jag tror inte jag hade velat ha så många läsare heller som lägger sig i allt jag skriver, jag skriver för mycket skit :P Det är skönt att bara kunna blogga när man vill/kan och inte ha den jäkla pressen som jag antar att de känner på att hela tiden prestera.



Det är ju så himla fint, de är urgulliga. Men det är ju mitt ute i ingenstans också där min faster & farbror har sin stuga. Där finns så otroligt mycket djur på vägen ut dit. Men vargungarna var sååå fina.



Absolut, det är skönt att ha det så :) Jo men jag tror det är därför det är bra att lära sig hur man hittar balansen först mellan sitt liv & det gemensamma - sen kan man flytta ihop och fortsätta behålla den balansen även om man ses oftare :) Men man har liksom redan hittat sin plats i förhållandet.



Ja det har varit tufft, jag vet inte när jag sov genom en natt senast. Har en som stått mig väldigt nära som berättade om sitt spritmissbruk nu.. allt blev så upp-och-ner. Vi har inte haft kontakt seda han spårade ur totalt mot mig för ett bra tag sedan vilket han nu ville be om ursäkt för då det var en av de saker han hade mest ånger över. Då känner jag att allt blev mindre svart på vitt.. allt. Jag har varit så arg på honom. Nu kunde jag förlåta. Men sen vill man ju rädda honom (jag har ett riddarkomplex tror jag haha) och finnas där men så påminns jag hela tiden om att jag har noll tillit & noll förtroende kvar.. och den evigt gnagande oron om att det ska hända något. SÅ.. man kan inte undgå att jag fortfarande bryr mig och det mycket. Men jag är så förvirrad, jag har aldrig varit det så extremt förr. Det har varit väldigt många tankar & jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det hela.



Men ja, man blir ibland påmind om hur fragilt livet ändå är. Hur lätt det förändras och att man ska vara tacksam att man har det så pass bra som man ändå har det. Men sen tror jag att folk som genomgått motgångar har lättare att vara tacksamma, om de tar det till sig. Jag menar mitt liv har väl långt ifrån varit fantastiskt hela tiden, det har varit rent helvete mellan varven och det är ingen som varit förvånad om jag blivit bitter eller så men jag fokuserar istället på allt som är bra. Har man haft det tufft är det lätt att se att det är helt okej även med tråkiga måndagar i raggsockor, med kall mat och en katt som kräkt på golvet liksom. Jag tror den största faran är folk som tror att livet är menat att vara 100% lycka. Då har man inte helt rätt inställning!



Mitt hår lockar sig aldrig, det är liksom så platt som det kan bli :P Haha det är inte lätt det där.. alltid är det något liksom!



Ja ÄKTA vänner är viktigt att ha. Jag kan absolut också sitta mycket vid bloggen men jag har t.ex. inga som helst problem med att inte hinna med den nu när jag ska till Göteborg. Att kunna slappna av. Men det är väl ett beroende det också? Vänner ska man se live också, det är ju det som är bäst :) Att ha minnen tillsammans och sitta och skratta ihjäl sig på ett café eller något annat liksom. Man måste leva livet.. på riktigt ! :)

2011-11-24 @ 08:58:48
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Celine

Hejsaan! Allt bra idag? ;)

2011-11-25 @ 14:47:32
URL: http://celinel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...