The end has come!

Jajamen, nu ska tydligen jorden gå under... igen!

Domedagsprofeten den här gången är Harold Camping, 89, från Oakland i USA. Han har genom matematik räknat ut att domedagen ska ske nu på lördag, 21 maj 2011 genom att, som alla kristna galningar, studera siffror i Bibeln. Enligt Harold ska jorden gå under 7000 år efter att Noak gav sig ut och seglade med arken... Det faktum att det inte står något datum i Bibeln när Noak seglade hade han visst också en förklaring till. Siffran 5 står för försoning, siffran 10 är fullkomlighet och siffran 17 är himlen. Men vart sjutton fick han det ifrån då?!  I vilket fall som helst menade Harold att om man tar försoning och multiplicerar det med fullkomlighet och sedan multiplicerar det med himlen i kvadrat får man siffran 722 500 vilket skulle vara antalet dagar sen Jesus korsfästes... på lördag då alltså.


Ehh... ursäkta?!  För det första, hur kommer man fram till att det skulle vara någon form av bevis för att jorden går under?? Och 722 500 är ju en helt random siffra! Den har ju ingen religiös betydelse eller någonting. Hade det var 3 333 333 dagar hade jag kanske tyckt det var lite läbbigt men 722 500?? Jag kan ta Bibeln och slå upp en sida, skriva upp de tre första siffrorna jag ser och sen räkna ihop dem på alla möjliga sätt och sen skulle jag alltså hitta en siffra som skulle kunna vara ett framtida datum för jordens undergång?! Jag menar Harold själv var ju tvungen att multiplicera en av siffrorna i kvadrat men inte de andra två för att det skulle bli "rätt". Tar man siffrorna 17-10-5  kan man väl lika gärna anta att det betyder 5 oktober 2017? På vilket sätt är Harolds uträkningar logiska?!  Nej du Harold Camping, din glaning! Om jorden nu skulle gå under på lördag så stort grattis! Säger det i förväg eftersom vi efteråt kommer vara döda.  


Harold Camping har tydligen även meddelat en profetia en gång förut. Då räknade han ut att jorden skulle gå under den 6 september 1994. Han fick till och med ett dussintal anhängare som stod tillsammans i sina finaste kläder och tittade mot himlen i väntan på Jesus. Och när jorden inte gick under sa Harold sonika att han kanske hade räknat fel. NÄHÄ!!!! Så Harold tog en miniräknare och ägnade tio år åt att räkna fram det nya datumet, på lördag. 10 år!! Tog det 10 år att komma fram till något så löjligt?! Å andra sidan vad kan man förvänta sig av en man vars största hobby i vanliga fall är att jaga tvättbjörnar?


Sen undrar jag en sak.... hur blir man egentligen en domedagsprofet? Kan man bara gissa ett datum och basunera ut det i media eller måste man ha någon utbildning? Tell me!

END


Slutligen, ytterligare några profeter och profetior som FAILADE! 

*På 90-talet hävdade ukrainskan Maria Devi Khristos att jorden skulle gå under den 10 november 1993. Det gjorde den inte...

*Runt millennieskiftet fanns en allmän domedagshysteri även kallat Y2K som innebar att jorden skulle gå under på grund av vårat datorstyrda samhälle. Jag kan ju säga så här... När min förra dator pajade så stod lägenheten kvar... Tror nog jorden klarar av lite datorkrasch faktiskt.

*Enligt filmserien ”Terminator” skulle jorden gått under 21 april 2011, vad är det med siffran 21 och år 2011 egentligen?

*I mars trodde flera domedagsprofeter att en supermåne skulle förstöra jorden. Jag såg den inte ens....

*Enligt mayakalendern kan domedagen inträffa nästa år, 2012, enbart för att Mayaindianernas kalender tar slut då.... Min kalender tar slut 31 december varje år inte sjutton har jorden gått under för det....

Ja ja, vad som händer får vi väl helt enkelt vänta och se. Om jorden går under någon gång den senaste framtiden så får man väl vara glad för att det inte längre kommer vara värt att ångra någonting man gjort eller inte gjort. För det kommer inte göra någon skillnad. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...